Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    36.134
    СДК... Збогувањата дефинирани како разделба не значат оставање на една личност.
    Слободата на избор е во насока дека секој може без секого, како што секој не може со секого. Одвикнувањето oд некого е болно, тешко, трае можеби и подолго, но кога ќе осамне денот без страв од непознатото ќе знаеме дека тоа што некогаш било закана да не скрши сега му пркоси на времето.
    Чекорам по патот кога болката почнува да ме скокотка, но се уште не го гледам денот за да ми биде смешна во иднина.

Последна измена: 25 ноември 2017
    На N.2106, crazylady, Crna Dama и 4 други им се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Понекогаш е стварно добро да си сам со себе, неопходно. Понекогаш е толку... тешко, непријатно, неподносливо... Сте приметиле, кога се гледате себеси во огледало подолго време, ликот станува поинаков на вид, некако чуден, се менува, како да е сосема друга особа. Така и со мислите.
    Имам 10 табови отворено со три различни филмови, две различни типови на музика, твитер, амазон, книги на попусти, текстови за пишување, онлајн шопинг на долен веш... и мислата дали во ова сосема навидум фантастично расположение, да излезам да се глупирам... и да пијам. Хах. Како и да ја вртам работата, од која страна и да гледам, стварно сум сјебана. Толку сме сите пренатрупани со проблеми, зборуваме за се друго, освен за тоа.
    Имам толку многу работи што треба да ги направам, а недоволно време. Под итно треба да се организирам, и со мисли, и со емоции. Веројатно побрзо треба да го затворам фемина табов.
    Мислам дека ќе чистам. Сам со себе, ако не во себе, барем околу мене. Да, добра одлука.
    Онака..итс бин а лонг тајм...

На N.2106, Simplicity, Madam-A и 8 други им се допаѓа ова.
  3. gingerchild94

gingerchild94 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    61
    На феминките со кои се знаеме од пред многу години - здраво пак. На оние кои во меѓувреме станале членови на форумот - здраво. :hai:

После долго време и неуспешни обиди да си го вратам оригиналниот профил кој го изгубив заради проблеми со мејл/пасворд (Фемина бе, милион пати ви пратив порака, зошто ниту еднаш не одговорите, членка сум од 2011, не сте фер.. :( ), морав да се регистрирам уште еднаш..

Во меѓувреме секој ден ве читав и ептен криво ми беше што не можев да се вклучам во дискусиите. Ми фалевте ептен. :hug:

Како и да е, ајде, за нови почетоци. :beer:

На N.2106, Annath, Lella и 18 други им се допаѓа ова.
  4. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.021
    Допаѓања:
    14.425
    Кога некој секојдевно ти повторува како грешиш,
    како си безвредна, како си напорна,
    како живееш изолирана од реалноста,
    како не знаеш како е животот,
    како премногу сонуваш,
    и кога згора на се кога ннекој базирано на овие тврдења
    ти испорачпува телесно одтурнување,
    ментално класифицирање и редење со секакви епитети од типот на „лабилна“,
    жално е што на крајот на денот, месецот, годината
    започнуваш да му веруваш...
    Жално е што на крајот започуваш да веруваш дека си бевзреден и така продолжуваш...

Нека си трепка и ова тука,
    како поддршка на жртвите на емоционалното насилство, кои се занемарени во денешните кампањи,
    зошто скршениот мозок не се става во гипс и не зараснува за 40 денови,
    нити избледнува како модринка...

Support girls!
    (fingers)(fingers)(fingers)(fingers)

Последна измена: 25 ноември 2017
    На Petar80, Сама Дома, Dust и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Во вистинско соулмејт друштво никогаш не ти се случува да имаш потреба да појасниш и нагласиш дека се шегуваш. 8)

На crazylady, Tan4ence, Matotheja и 13 други им се допаѓа ова.
  6. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    Лошо е тоа кога незнаеш и самиот што сакаш..

На Petar80, "Zoki", BlackAndWhiteSwan и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.537
    Допаѓања:
    55.308
    Кога сум јас во кујна секогаш е хаос невиден,секогаш кога готвам,односно пржам месо или јајца,едноставно ги препржувам и од дома не ми ги бендисуваат јадењата,биле препржени да не речам изгорени :D
    А нај тешкиот дел е миењето,па мислам дека сите тави на мајка ми и ги оштетив,и ги прегорив и нив :rofl: па одма следуваат дофрлања од типот-Аа вака нема да те трпи свекрвата да и ја демолираш цела кујна и да и готвиш изгорени јадења.
    А јас враќам,не бери гајле мамо,нема да живеам со свекрва јас8-|

На CrazyOne, "Zoki", crazylady и 9 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.943
    сдк не знам во кој универзум е дозволено во недела во девет да решиш ѕид ама овие кај мене што рушат ќе си го однесат кај и да е

На N.2106, Petar80, winter flower и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    3.420
    Друштво, кафе, природа. И потоа семеен ручек. I love Sundays :)

На Crna Dama, winter flower, Anabelle.Amorette и 4 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Mirot i spokojot vo dusickava ne e slucajna dobivka...

Znam deka dadov se od sebe...

Vreme e da se posvetime na nas i za nas...

На joy1, Crna Dama, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.894
    Допаѓања:
    173.475
    Некогаш се прашувам дали Македонија е Швајцарија со цениве.. денес гледам дочек на нова година во аурора од 269 до 434 евра по лице за 3 или 4 ноќи.. Абе ситница, што се за нас 180 евра од вечер за една соба од 30м2..:rofl:

На N.2106, Dream-Girl, SofiMar_ и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.543
    Допаѓања:
    20.202
    СДК. Скршена сум. На милиони парчиња скршена сум. Зошто толку неправди, зошто суров свет?

Секоја чест на вам храбрите. Вие што можете да се носите со болката и тежината која неправедно ви е причинета.

Јас можам да гледам од далеку и да ви се восхитувам. Да имав барем дел од таа моќ. Ќе можев повеќе да помагам.

На 24.07, mynameislove, N.2106 и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.543
    Допаѓања:
    20.202
    Се сеќавам убаво на денот кога се породив со мојата прва ќерка. Ме стоплија веднаш нејзините очи, a плачот, ја избриша болката што ја чувствував.

Кога заминав дома од болница, отворив фб. Сакав да ја споделам среќата со сите. Тогаш, на почетна се појави линк, како гром од ведро небо и ме стави во постпородилна депресија. Не сум храбра, напротив. Само така делувам, зашто се обидувам да бидам. Детето беше болно и се собираа финансики средства за истото. Бебе. Беше бебе. Не знам што се случи со него, но се надевам дека му се случува животот што беше пред него, животот што го заслужува. Ден денес кога ќе се сетам на тоа, плачам.

Кога почина татко ми, имав анемија. Чекавме со мајка ми во болничкиот ходник, за да ми земат крв. Дојдоа родители со мало детенце. Имаше 3 години. Безгрижно трчаше низ ходникот, се смееше, татко му го креваше во висина, а неговото гласно смеење ги исполнуваше мрачните ходници. Детето не знаеше дека е болно, дека има леукемија. Детето не знаеше. Ама знаев јас. И сеуште знам. Толку добро и јасно го гледам неговиот лик пред моите очи, неговата насмевка, ден, денес.

Се чувствувам лошо. Влегов во тема која секогаш ја избегнувам. Затоа што сум себична. Затоа што не сакам да плачам и да тагувам, не сакам да ме боли, а потоа да пренесам на моите деца. Ете, затоа сум себична. Никогаш не сум успеела да организирам ниту една хуманитарна акција, без да паднам во психа, и да се осќеам лошо со денови, со недели, па дури и со месеци. Во последно, почнав да правам се преку сестра ми. За да се заштитам себе си, за да ги заштитам моите деца. А тоа ме боли. Ме боли подеднакво како кога и самата учевствувам во делото. Ја мразам мојата емотивност. Мразам што сум себична и што не знам да се носам со проклетството наречено болка.

И самата поминував низ проблем со моето дете. Не сакам, ниту можам да ја замислам болката што една мајка ја чувствува за своето чедо. Ниту сакам некој да ја почувствува. Само посакувам, искрено посакувам, да нема ниту едно болно дете на овој свет. Секое дете заслужува живот.

Простете. Ова можеби не е за овде, не знам. префрлето го всушност каде сакате. Сеедно ми е. Знам само дека морав да пишувам.

Помагајте луѓе. Помагајте, зашто нечиј живот, може токму од нас да зависи. Јас ќе се обидувам и понатаму. Можеби ќе дојде денот кога ќе можам полесно да го носам товарот врз мене.

На 24.07, mynameislove, N.2106 и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.842
    Допаѓања:
    80.805
    Затоа што секоја критика ја сфаќате како напад врз вас, а не како добронамерна забелешка, затоа не мрдате од таа бедна точка.

На 8463., Vitaly, Crna Dama и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    @Lianna Anna ми се наежи кожата, додека читав. Биди силна, не само за тебе, туку и за твоето дете.:hug:

Само што ќе почнев да мрачам за темата дали не делат родителите, ама мислењето на Лианна Анна ми ги отвори очите, и му благодарам на бог што сум жива и здрава, не е важно дали на сестра ми и дале 200 ден, на мене 100. Таа е со посебни потреби, ама ја секогаш се лутам зошто на неа и обрнуваат повеќе внимание.:| Нејсе.. реков дека нема да мрачам

Имајте убав ден.:hug:

На Mencia, N.2106, Rama и 7 други им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Го знаете она чувство на чистота?
    Така се чувствувам денес чисто.
    Не сум се почувствувала така доста долго време.
    Прекрасно е, значи душата ми простила за многу работи, значи си простив себе си.

На Petar80, winter flower, Rama и 8 други им се допаѓа ова.
  17. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Недела ден на пазарање,готвење,уживање во кафенцето :)

На N.2106, Crna Dama, winter flower и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Се моткам низ дома нешто, ме вика мм:
    - брзооо дојдиии да видиш, купив камин!
    Знае да отиде по леб, да купи тостер или по кафе па да купи апаратче за нес, трчам накај дневна среќна за да видам што одлепил пак, оддамна ми труби за ова.
    Ми пуштил на тв СНИМКА од јутуб -КАМИН ! |(
    Уште па ми вика дувни да го распалиш, а малце и кочи. (facepalm)
    Маживе се значи....(facepalm):rofl:
    Добро, бар се погодивме и двајцата "утепани романтичари".

На N.2106, Simplicity, winter flower и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Dragonfly

Dragonfly Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    298
    Од супермоќи би сакала да можам веднаш да ги заборавам нештата на кои не сакам да се сеќавам. Да заборавам се што ме боли и разочарува за да почнам одново. Ми треба сила за да можам повторно да верувам, да се надевам дека наскоро кога ќе прашаат ,,како си,, ќе одговорам ,,добро сум,, и притоа искрено да го мислам тоа.
    Заробена во минатото, се губам себеси и гледам како иднината ми се лизга низ раце. Морам да најдам сила и да почнам одново. Не можам и не сакам да мислам дека мојот сон е нереален и дека секој труд е залуден.

На N.2106, Crna Dama, kankus и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Ние сме луѓе - лебарки:
    Нè зрачат со радиоактивен отпад, нè трујат со сомнителни лекови, пиеме вода со фекалии, јадеме храна од фурни кои горат гуми и пластики, се гушиме во ПМ 10 честички, нè прскаат со алуминиум и пак некако преживуваме :)

На N.2106, Dream-Girl, Crna Dama и 12 други им се допаѓа ова.