Имаше македонски филм на некоја си телевизија и Зафирчев во една сцена почна да се качува по скали само по наметка некојаси и му ги снимаа јајцата безгаќи беше. Зошто
Денов ми помина прекрасно. Покрај луѓе што ме сакаат и обратно. Да можам секој ден ќе бидам покрај нив. Толку многу работи што сакаш да им кажеш, а толку малку време. Знаат дека ми значат највише на цел свет. Со нив сум своја, затоа и толку ги сакам.
Кога жена тепа маж, тоа е нешто смешно...Прикажано е на комичен начин по филмовите, на сите им е смешно и многу забавно, мажот така си заслужил, а жената е херој...Без разлика што жената има 200 кг, а мажот 60, па и да сака не може да се одбрани. Кога маж тепа жена, тоа е нешто страшно...Во тешки драми и хорори е прикажано тепање на жената...Мажот е кукавица, а жената е сирота...Сите го пцујат мажот дека кренал рака на жена...Сите плачат и на никој не му е забавно. Исто кога жена силува маж, тоа е најсмешното нешто што го слушнале луѓето...Мажот ќе добие коментари од типот: -Не биди прост, сиугурно и ти си уживал, камо и мене да ме силува некоја жена...Сите му се смеат дека пријавил во полиција....СО смеење се молат и нив да ги силува жена. Насилство е насилство...Силување е силување...Без разлика кој пол е повреден, а кој е насилникот. Не е интересно, ни смешно во никој случај. Само уште се прашувам кога ќе престанат по филмови да го прикажуваат насилството врз мажите како да е нешто забавно.
Сакам да кажам дека декември ми е еден од омилените месеци. Сепак годинава немам желба да китам елка, да се радувам на празниците. Премногу сум загрижена, потресена и нервиве ми се при крај. Само сакам мир и спокој. Еден ден да се разбудам и се лошо да било сон. Новогодишна желба ми е здравје. Мноооогу здравје за мене и за моите најблиски. Никогаш порано не верував во исполнување на желби, а сега ми е толку потребно. Потребни ми се надеж и верба. И трпение и сила за да се борам со се што ме чека понатаму. Ех, уште колку многу работи сакам да кажам...
Нема ништо лесно во животот,животот е борба,тага,болка,среќа.Све ке си дојде на свое место,а дотогаш само борба и позитивна мисла колку и да те тешко. Имајте убав недел ден
Денеска, дур подучував едно дете бев строг со него. Обично кога знам дека сум во право воопшто не ми е жал, ама денеска малку ме погоди неговата реакција. Се заќуте, се повлече целото и ми падна жал. Се почувствував како ѓавол за момент. Но, сеедно, кога некој те плаќа да го научиш нешто неговото дете мора и да си строг. Тоа ти е должност, родителите на крај крајава очекуваат резултати, а не приказни (ова последново го украдов од Стевчо Јакимовски, sorry).
Среќни сте кога имате со кого да ви лета времето. Кога излегувањето на обично кафе се претвора во журка до 5 сабајле. Кога излегувате од дома со 15% батерија на телефонот и се враќате со толку. Среќни сте кога имате со кого да се чувствувате среќно и исполнето.
Читам деновиве Македонија Пат се подготвувале за зимата што ни претстои. За некое време истите ќе ги читаме изненаџени и увреџени од снегот во Јануари. Интересен е овој Македонски магичен круг, ака синдром. Секогаш не изненадува нормалното, а ненормалното во општествово би го прифатиле со леснотија.
https://www.facebook.com/plugins/vi...ebook.com/uniladmag/videos/3840804129275951/& Oна кога мајка ти ти го праќа видеово и ти пишува хехехехехе и те сакам...
Mnogu Zashto taka ? Pr bez razlika shto i da e covek na nekoe pole ce se sredi vo zhivotot negov,koga ce ispadnat nekoi gluposti i koga ce se srushi se toa e togash umira. Shto sleduva posle toa? Opravanje od toa,normalno e toa,a toa e pochetok na nov zhivot.
,, Здраво, јас сум Марк, директорот на Фејсбук. Здраво на сите, се чини дека сите предупредувања се реални. Користењето на Фејсбук ќе чини пари. Ако ја испратите оваа низа до 18 различни од вашата листа, вашата икона ќе биде сина и ќе биде бесплатна за вас. Ако не ми верувате, утре во 18 часот Фејсбук ќе биде затворен и ќе го отворите ќе мора да платите. Сето ова е со закон. Оваа порака е да ги информираме сите наши корисници дека нашите сервери неодамна беа многу пренатрупани. Бараме ваша помош за решавање на овој проблем. Ние бараме нашите активни корисници да ја препратат оваа порака до секој од луѓето во вашата листа на контакти со цел да ги потврдиме нашите активни корисници на Фејсбук. Ако не ја испратите оваа порака до сите ваши контакти на Фејсбук, тогаш вашата сметка ќе остане неактивна со последица на губење на сите ваши контакти без пренос на оваа порака. Вашиот Smartphone ќе се ажурира во следните 24 часа, ќе има нов дизајн и нова боја за разговор. Почитувани корисници на Фејсбук, ќе направиме ажурирање за Фејсбук од 23:00 часот. до 05:00 часот на овој ден. Ако не го испратите ова до сите ваши контакти, ажурирањето ќе биде откажано. Нема да имате можност да разговарате со вашите пораки на Фејсбук. Ќе мора да ја плаќате стапката, освен ако не сте чест корисник. Ако имате најмалку 10 контакти, испратете го овој SMS и логото ќе се претвори црвено за да покаже дека сте корисник Потврден ... Ние го завршиме бесплатно. Утре почнуваат да ги собираат пораките за Фејсбук на 0,37 центи. Препратете ја оваа порака до повеќе од вашите 9 контакти и ќе ви биде слободна за живот. Гледајте и топката ќе стане зелена. Направете го тоа и ќе видите дека Фејсбук сега е слободен. Испратете до 10 луѓе за повторно активирање на услугата без трошоци ,, Амин Амин Споделено Амин Амин Бришење од Фејс сите 23ца шо ми го пратија срањево у инбокс Амин Споделено Амин