Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Sar-Ste

Sar-Ste Популарен член

Кога среќата ти зависи од другите секогаш си несреќен :)

2. zuto

zuto Форумски идол

До кога желбата да му умре козата на комшијата ќе биде посилна од онаа да си имаме своја коза?

3. Matotheja

Matotheja Популарен член

Имаше македонски филм на некоја си телевизија и Зафирчев во една сцена почна да се качува по скали само по наметка некојаси и му ги снимаа јајцата безгаќи беше. Зошто

sjdgo, Dream-Girl, Crna Dama and 3 others like this.
  4. Miss666

Miss666 Популарен член

Со сила убајна не бидуе. Форсирање љубов, такоџе.
    Само пусто срце, па елај објасни, кажи...

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Значи сакам снег. Ајде падни више, падни плсс.

Petra777, crazylady, toogood and 5 others like this.
  6. blackpanter

blackpanter Популарен член

Денов ми помина прекрасно. Покрај луѓе што ме сакаат и обратно. Да можам секој ден ќе бидам покрај нив. Толку многу работи што сакаш да им кажеш, а толку малку време. Знаат дека ми значат највише на цел свет. Со нив сум своја, затоа и толку ги сакам. :inlove::hug:

t-sweet, crazylady, Lilianna and 5 others like this.
  7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Кога жена тепа маж, тоа е нешто смешно...Прикажано е на комичен начин по филмовите, на сите им е смешно и многу забавно, мажот така си заслужил, а жената е херој...Без разлика што жената има 200 кг, а мажот 60, па и да сака не може да се одбрани.

Кога маж тепа жена, тоа е нешто страшно...Во тешки драми и хорори е прикажано тепање на жената...Мажот е кукавица, а жената е сирота...Сите го пцујат мажот дека кренал рака на жена...Сите плачат и на никој не му е забавно.

Исто кога жена силува маж, тоа е најсмешното нешто што го слушнале луѓето...Мажот ќе добие коментари од типот: -Не биди прост, сиугурно и ти си уживал, камо и мене да ме силува некоја жена...Сите му се смеат дека пријавил во полиција....СО смеење се молат и нив да ги силува жена.

Насилство е насилство...Силување е силување...Без разлика кој пол е повреден, а кој е насилникот.
    Не е интересно, ни смешно во никој случај.
    Само уште се прашувам кога ќе престанат по филмови да го прикажуваат насилството врз мажите како да е нешто забавно.

8. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Сакам да кажам дека декември ми е еден од омилените месеци. Сепак годинава немам желба да китам елка, да се радувам на празниците. Премногу сум загрижена, потресена и нервиве ми се при крај. Само сакам мир и спокој. Еден ден да се разбудам и се лошо да било сон.
    Новогодишна желба ми е здравје. Мноооогу здравје за мене и за моите најблиски. Никогаш порано не верував во исполнување на желби, а сега ми е толку потребно. Потребни ми се надеж и верба. И трпение и сила за да се борам со се што ме чека понатаму.
    Ех, уште колку многу работи сакам да кажам...

Rama, Stories, kolumnistot and 13 others like this.
  9. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Добро утро!
    Кој е за кафе ајде.
    Да го испиеме кафето и да го зграпчиме денот.
    Имајте убав ден! kafe-2-136933-500x0_1.jpg

cresa-jagoda, Crna Dama, Rama and 7 others like this.
  10. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Нема ништо лесно во животот,животот е борба,тага,болка,среќа.Све ке си дојде на свое место,а дотогаш само борба и позитивна мисла колку и да те тешко.

Имајте убав недел ден :)

mKdevojce, Crna Dama, Rama and 10 others like this.
  11. +++

+++ Популарен член

Денеска, дур подучував едно дете бев строг со него. Обично кога знам дека сум во право воопшто не ми е жал, ама денеска малку ме погоди неговата реакција. Се заќуте, се повлече целото и ми падна жал. Се почувствував како ѓавол за момент. :devil:
    Но, сеедно, кога некој те плаќа да го научиш нешто неговото дете мора и да си строг. Тоа ти е должност, родителите на крај крајава очекуваат резултати, а не приказни (ова последново го украдов од Стевчо Јакимовски, sorry).

Crna Dama, Srcka $, Ava.84 and 9 others like this.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

8 години, летнаа.
    На здравје, за уште многу следни години споделување на секакви мигови.

13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Среќни сте кога имате со кого да ви лета времето. Кога излегувањето на обично кафе се претвора во журка до 5 сабајле. Кога излегувате од дома со 15% батерија на телефонот и се враќате со толку.
    Среќни сте кога имате со кого да се чувствувате среќно и исполнето.

14. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Сакам да прашам...
    Колку пати човек умира во текот на еден живот?

15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Читам деновиве Македонија Пат се подготвувале за зимата што ни претстои.
    За некое време истите ќе ги читаме изненаџени и увреџени од снегот во Јануари.

Интересен е овој Македонски магичен круг, ака синдром. Секогаш не изненадува нормалното, а ненормалното во општествово би го прифатиле со леснотија.

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Sar-Ste and Jas! like this.
  17. filip4

filip4 Популарен член

Mnogu
    Zashto taka ?
    Pr bez razlika shto i da e covek na nekoe pole ce se sredi vo zhivotot negov,koga ce ispadnat nekoi gluposti i koga ce se srushi se toa e togash umira. Shto sleduva posle toa?
    Opravanje od toa,normalno e toa,a toa e pochetok na nov zhivot.

КикиМаус likes this.
  18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

,, Здраво, јас сум Марк, директорот на Фејсбук. Здраво на сите, се чини дека сите предупредувања се реални. Користењето на Фејсбук ќе чини пари. Ако ја испратите оваа низа до 18 различни од вашата листа, вашата икона ќе биде сина и ќе биде бесплатна за вас. Ако не ми верувате, утре во 18 часот Фејсбук ќе биде затворен и ќе го отворите ќе мора да платите. Сето ова е со закон. Оваа порака е да ги информираме сите наши корисници дека нашите сервери неодамна беа многу пренатрупани. Бараме ваша помош за решавање на овој проблем. Ние бараме нашите активни корисници да ја препратат оваа порака до секој од луѓето во вашата листа на контакти со цел да ги потврдиме нашите активни корисници на Фејсбук. Ако не ја испратите оваа порака до сите ваши контакти на Фејсбук, тогаш вашата сметка ќе остане неактивна со последица на губење на сите ваши контакти без пренос на оваа порака. Вашиот Smartphone ќе се ажурира во следните 24 часа, ќе има нов дизајн и нова боја за разговор. Почитувани корисници на Фејсбук, ќе направиме ажурирање за Фејсбук од 23:00 часот. до 05:00 часот на овој ден. Ако не го испратите ова до сите ваши контакти, ажурирањето ќе биде откажано. Нема да имате можност да разговарате со вашите пораки на Фејсбук. Ќе мора да ја плаќате стапката, освен ако не сте чест корисник. Ако имате најмалку 10 контакти, испратете го овој SMS и логото ќе се претвори црвено за да покаже дека сте корисник Потврден ... Ние го завршиме бесплатно. Утре почнуваат да ги собираат пораките за Фејсбук на 0,37 центи. Препратете ја оваа порака до повеќе од вашите 9 контакти и ќе ви биде слободна за живот. Гледајте и топката ќе стане зелена. Направете го тоа и ќе видите дека Фејсбук сега е слободен. Испратете до 10 луѓе за повторно активирање на услугата без трошоци ,,

Амин
    Амин
    Споделено
    Амин
    Амин
    Бришење од Фејс сите 23ца шо ми го пратија срањево у инбокс
    Амин
    Споделено
    Амин

Last edited: Dec 3, 2017
  19. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Добив на подарок едно мало слатко плишано играче(дури има име Пандора) и се радувам како мало дете.

Last edited: Dec 3, 2017
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Го добив и јас. Тежок превод.
    Се мачел некој џаболебар.

cresa-jagoda likes this.