Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Јас сакам животни и маче и куче.
    Ама не ми е јасно еве куче скитник напаѓа.
    Да е чувано како во твојот случај тогаш навистина е виновен човекот,се согласувам.
    Но,скитник не гледан од човек?!

На "Zoki" и vitamina им се допаѓа ова.
  2. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Мене ме нападна глутница кучиња пред две недели. Среќа што не се нафрлија на мене.

На muchacha_a му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Се пофалив дека добив нова кола. Наредната недела ќе ми ја донесат. Кој не би се радувал на таква бонбона? Ама,денес возејќи ја мојата стара убавица сфатив колку ќе ми недостигна. Се навинкав на неа,на звукот ,на брзината. Ќе ми недостига сигурноста што ја имав во неа. Адреналинот. Ќе ме видат и си викаат,ох чекај,малово количе да го претркам ..А јас само малку да стиснам на гас и ги оставам далеку далеку зад мене... Кој се разбира ќе го прочита тоа AВТ позади и не се ни обидува. . . Ама за жал,повеќе не е сигурна да се вози и мора да се замени со нова. Само на арно нека е. Ќе се навикнам некако.
    Ќе ми фали,мојата прва кола.

PhotoGrid_1512740737364.jpg

На evangelina.ina, Asistentkа, Antebellum и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.554
    Допаѓања:
    43.839
    Едно од најголемите достигнувања у мојов живот сеа за сеа, ми е коа на 17 години успеав да манипулирам на подолги стази со еминентен психолог / психијатар ( whatever ) , дека сум у реду.

Иако ми идеше да му се прснам у фаца од смеење одговарајќи на неговите прашања за мојата состојба, па мојата иднина, и слични за мене тогаш патетични глупости, само ќе си се сетев дека меѓу другото, цела година не идев у школо чекајќи да ме оперираат, и месец од коа се деси тоа, мајка ми се разболе од рак...
    На сето тоа и плус други рандом срања, уште он ми фалеше да ме замара...

После тоа, ќе ме вратеа у соба, и само чекав да се затвори проклетата врата, за да се изнасмеам ко човек, и со солзи тоа, да не можам да дишам, онака од душа.

Па ќе си се изнаплачев, и ќе си заспиев ко бебе...

Последна измена: 8 декември 2017
    На *Amethyst*, Anabelle.Amorette, Dust и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.684

На toogood, theowndemon, Sar-Ste и 6 други им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Денов ми е уживанција.
    Најмногу го сакам овој дел од денот кога се е тивко и мирно и можам да се изнадишам во целост.
    Дома имам еден часовник и прави беспрестан тика-така, седам со чај од шумско овошје и замислувам дека сум некаде во планински предели, чист воздух и неописливи глетки.
    Едноставно уживање во моментот. :inlove:

На Srcka $, evangelina.ina, crazylady и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    Има одлуки, кои го променуваат твојот живот.

На Stories, Asistentkа, Dadusicka и 7 други им се допаѓа ова.
  8. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.021
    Допаѓања:
    14.425
    Да можам да го вратам времето, би знаел точно, во кој миг да си влепам шамар ...

На Srcka $, evangelina.ina, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Една од потажните секојдневни слики, за жал вкоренети во едно општество со толку развиен стандард колку нашиот како вообичаени, но кои сепак знаат да допрат - е онаа кога родител во продавница не може да си дозволи да му купи нешто на мало дете, па или му дава некое лажно ветување или со потиштеност во очите му ја прикажува вистинската слика на начин на кое еден детски мозок ќе може уште на таа возраст да разбере.
    Disclaimer: секако, под тоа „нешто“ не мислам на ајфони, скапа технологија, разни дребулии за луксуз и разгалување - туку за обични ситници прикладни за возраста кои во секое време би ја поттикнале здравата детска радост, и тоа со нормална цена - таква што го прави уште потажен фактот дека нема место во таа тесна пресметка и сурова реалност на загрижениот родител.

Секако, не негирам дека многу деца што растеле во такви услови рано созреале, знаат да ценат и умеат да развиваат самостојност - но убедена сум дека никое дете не го заслужува тоа уште од најрана младост и дека самата таа ситуација по себе не е позитивна како што се претставува во мудростите, дека безгрижност при која детето нема да знае за финансиски стеги е нормалната и посакувана состојба за тие години и сите тоа длабоко во нашиот разум го знаеме.

...Пред неколку дена, чисто рекреативно шетајќи и разгледувајќи во трговски со една другарка, сведочев на таква ситуација. Девојче на возраст сигурно не поголема од 10 години, натоварено со школски книги во старото обично ранче и хамер во рака после училиште, културно и мило бараше од мајка му ништо друго туку - книга. На попуст, обични 135 денари.
    Мајката, погледнувајќи во скромно пополнетата кошничка со најосновни намирници, со тивок глас ѝ рече „не е тоа приоритет“, што воспитаното девојче веднаш го прифати.
    По кратко размислување, иако по долгиот ден на факултет со потрошени пари на долга пауза и скрипти имав малку повеќе од тоа во новчаникот, ја купив книгата. Додека колешката ми се чудеше, побрзав да ги стигнам и покрај културното инсистирање на мајката, му ја подарив на девојченцето.
    Долго време не ме израдувало на таков длабок левел нешто, како што ме израдува радоста во очите, искреното благодарам дадо и гушката од таа мила, воспитана и не се сомневам интелигентна мала девојка. :l:

Точно е дека парите не ја купуваат долготрајната среќа, но нивниот недостаток и во просечна количина за жал спречува многу мали радости.
    Секогаш кога ќе ни се пружи прилика во рамките на нашите можности, треба да ја тргнеме таквата бариера кон нечија насмевка. Бесценето е чувството...

На Lilianna, dayla, *Amethyst* и 37 други им се допаѓа ова.
  10. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Си требала на мене да ми го пратиш по ПП, јас бев денес на работа и се успав плус. :D

На Matotheja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    Секој работи да биде виден, јас работам да исчезнам 8)

На Feminka192, Sar-Ste и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  12. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    **Продолжен викенд**

Некогаш: шетање и безделничење.
    Сега: повеќе време за учење. Што е тоа релаксација?:D;(

На ЕденЧлен, Rama, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Некои работи едноставно никогаш не можат да бидат клише!
    А тоа се тие бебешки насмевки, бебешки искрени очи, бебешки плачови, првото учење на било која нова детска активност итн..
    Во моментот кога го раѓаш едноставно сваќаш дека ти не си повеќе "јас" туку "ние":l:

На Srcka $, ЕденЧлен, evangelina.ina и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Ај ние шо имаме заеднички профил со мажот, имаме, имам и објаснето еднаш зошто. Маж ми не е по ФБ многу, ама фигурира за да не изгуби контакт со луѓе, а иначе јас објавувам слики, јас пишувам статуси, споделувам и се. Маж ми ништо, ни пак го интересира.
    Ами пред некој ден една подалечна роднина која скоро се омажи, гледам ми излезе на почетна со маж и на ѕидот си пишуваат нешто у стилот „срце мое ти си мојата смисла на постоењето, јас и ти заедно кроз животот гордо чекориме и сите препреки ги соборуваме, одвај чекам да си дојдеш дома (он гастарбајтер) и заедно да продолжиме кроз животот гордо и достојанствено.
    Стварно?
    Мене глупо ми падна, со маж ти, ај да е дечко и да имате по 16 години да си пишувате такви работи на фб, ами ова па јавно, 20 и кусур годишни магариња седнале проза и поезија на изволте.
    Јас и маж ми во кревет си шепкаме такви работи.

На muchacha_a, Dust, Srcka $ и 10 други им се допаѓа ова.
  15. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.565
    Да си ги чувате сите оние кои знаат да ви дадат најдобар совет кога ви е најпотребен и сите оние кои се искрени и кои никогаш не знаат да излажат и кои се спремни секогаш да ви помогнат.
    Ретки се, тешко се наоѓаат таквите пријатели и горда сум што имам еден таков другар уште од детство. Таков совршен човек посакувам да најдам и за животен сопатник.

На muchacha_a, Anabelle.Amorette, Dust и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Какво олеснување, која убавина... нов почеток, нови предизвици....

На stetoskop, Dust, evangelina.ina и 10 други им се допаѓа ова.
  17. ELIDavor

ELIDavor Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.788
    20171208_192623.jpg

Ајде членки повелете на торта.
    Малце порано ама дека викенд и сите да ми дојдат сакам.
    Ама бидеќи понеделник ми е а тогаш сум прва ќе неможам да си поседиме на раат тогаш па викендов убаво ми дојде.

На Arthur, muchacha_a, *Amethyst* и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Dreamerbaby

Dreamerbaby Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2016
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    1.422

Среќен роденден

На Weird0 и ELIDavor им се допаѓа ова.
  19. ELIDavor

ELIDavor Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.788
    Fala za cestitkata

На Dreamerbaby му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.123
    Допаѓања:
    9.436
    Сакам да кажам дека ме радува поддршката што му ја даваат спортистите и останатите луѓе на Јане Велковски. Убаво е кога ќе се види мал борец со огромна насмевка.

:l: :l: :l:

На ♡BuBaLe♡, cresa-jagoda, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.