Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    За еден саат примив и добра и лоша вест.
    Не знам дали да плачам или да се радувам.

На crimson, "Zoki", Luciferovog zlo♧ и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Drugar mi kazuva denes deka vcera nekoja devojka se obesila pozadi Leptokarija na drvo.Slikata bila strasna. Megu mladite vladee nekoja depresija i apatija za podobro utro. Sekade namurteni i razocarani lica. Se umorija lugeto od tie prikazni za podobar zivot.

На mira.mira, Rama, Luciferovog zlo♧ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    @baba Rada таман барам нова работа, ме замисли дал да барам или да раѓам. Оффф :inlove:

На mira.mira, carangigia, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    I don't care, колку многу луѓе се на светот.
    Јас те сакам тебе. Крај на приказната.

На ceca-1, Feminka192, zuto и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.924
    Допаѓања:
    163.928
    Искреност... што беше тоа?
    Седам во чекална и слушам... две пријателки оговараат трета. Едната заминува, другата крева слушалка на третата и и вика - знаеш кого сретнав? Ја провоцирав малку за тебе, да видам што ќе каже... се изназборе да ти кажам... Жена, цирка 40 и нешто. Ова го правевме па... да не претерам во основно и од оваа перспектива, ваквите провокации баш треба да си типично говно да ги правиш, а и не си така невин во приказната.
    Ако коментирам, коментирам пребрано зад затворени врати...со некој за кој имам убаво мислење и за кого никогаш не би рекла ништо лошо... Природно ни е да не сме имуни на коментари. Човечка природа, функционален ум и уста, што друго да се очекува?! Но да си така бесрамен? Кое ниво на злоба е тоа...

Продолжив да чекам со слушалки на уши.
    И мислам дека уште долго ќе ги задржам слушалките на уши, лицемерие некако се помалку можам да поднесам и сварам.

Последна измена: 11 декември 2017
    На Askopje, bella.s, ivi1987 и 31 други им се допаѓа ова.
  6. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Од кога не сум видела деца на скироли. Одсекад ми биле кул. 8)

На Luciferovog zlo♧, "Zoki", stetoskop и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Суровиот контраст и жалната реалност на нашето општество во една слика...

FB_IMG_1513002988754.jpg

На ivi1987, Tan4ence, Rama и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.764
    Dusa dusa duuusa malecka:inlove::inlove::inlove:

На carangigia, baba Rada и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  9. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Искреност не е кога ќе кажеш сѐ што мислиш, туку кога мислиш сѐ што ќе кажеш!

На zuto, Rama, "Zoki" и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.888
    Допаѓања:
    173.470
    Од ден на ден се повеќе се чудам колку неписмен народ сме|(
    Screenshot_20171211-163739.png

На Lella, mira.mira, Emy867 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Ќе го запомнам датумот.
    Баксуз ден. Полош не можеше да биде.
    Од толку лоши нешта не остана време човек да се радува на убавите.

На Rama и "Zoki" им се допаѓа ова.
  12. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.257
    Screenshot_2017-12-11-17-29-42-1.png

Толку за денес...... :u::u::u::u::u::u:

На Feminka192, carangigia, Rama и 10 други им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Бев до битпазар најнормално облечена како по обичај да барам нешто за каишот од јакната. Имаше толку албанци и просторот од улица беше расчистен мислиш бомба паднала. Наеднаш слушам нечие дишење блиску до мене, се вртам ми се залепил еден албанец. Јас не обрнувам внимание и почнува.
    А: Мала многу си убава, да искочиме на кафе. Јас штама не му одговарам и продолжува упорниот ( нели по тоа се познати највеќе ) и вели Мала ајде не биди таква, сегде ќе те носам и во Париз ако сакаш. :rofl:
    Ама врв ми беше кога ми рече ако сакаш и 10 деца ќе направиме излези на кафе|(, тогаш ми текна и само му се вртам и со разгласок му реков ЛЕЗБЕЈКА СУМ. :rofl:
    Мислам се свртеа неколку продавачи од тезгите и фати бурната смеа, тој си остана подзинат и се разбира на сред пат. Морав да го решам оти џвакаше мастика, па шмацкаше, шмацкаше мислиш свиња ти шмацка а не човек. Тоа ми е толку лигавешко, ми го дигна притисокот, како да ви објаснам ми се гади од такво шмацкање. :puke:

Шетајќи низ Солун и гледајќи во прекрасниот видик на морето и едно 15 степени пукање од сонце нешто ми го привлече вниманието ЦРНЦИ. Е набилдани црни со големи мадиња, добро де не гледав во мадињата, чесен збор (fingers)
    Жими мајко мила колку се големи, мајмуништа и преупорни во нивната цел продаваа алки за рака и многу се напорни, буквално ти го пика во џеб и рака и мора да го земеш, среќа избегнав на време.
    Потоа наидов на мигрантка продава икона од Богородица и тоа свртена иконата залепена на гради и си идам јас и она ми ја вади пред нос еве ти на, па на, на ма |(
    Една жена со мало дете наседна мислам рече се изгори за 20евра.

Влегов во неколку козметички бутици ама киксот ми беше во Nyx :rofl:, врвот ми беше кога една ми рече дека знае англиски ама испадна не знае. Јас ја прашувам do you have eyeshadow base? И она ми клима со главата и со прст ми вика да чекам, јас мислев ќе оди по базата, таа отиде по шминкерката. :lol: Смешно ми падна, си велам што убаво си работат во Грчка без јазик, кај нас и без јазик не те примаат. Дискриминирана држава.

Потоа влегов во друга козметичка куќа и имаше промоција на парфем, ништо не ја разбрав и чекав да заврши со зборење и велам Edge please наместо English, please. Кога сфатив што сум кажала и да се поправам ми враќа all for everythings. Не знам кој се посрами прво јас или она.:rofl:

На azelea, mira.mira, Feminka192 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    36.129
    За оние што страдаат од логореја и секогаш сакаат да бидат во центар на вниманието на дискретен начин и без употреба на зборува може да им ги откриеме нашите мисли.
    Тишината претставена низ одреден знак може да биде посилна од нечие неподносливо блаботење.
    На здравје чајче :)

На stetoskop, carangigia, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.924
    Допаѓања:
    163.928
    На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    Бидете благодарни на сите оние луѓе, кои ви рекле НЕ. Поради нив, сте успеале, се да постигнете сами.

На ivimis, mira.mira, Feminka192 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Колку и да неќам да зазвучам ко некој квази, наци-феминист, за ќотек ми се овие малокурести (значи не ги вреѓам половите органи за големина, малокурест е карактер) мажиња што се апсолутно во, па и под просекот во карактерот и сите им се курви што ги неќат и трчаат по пари.

Не зборам генетски за изгледот, тоа е веќе ствар укуса и нешто врз кое се нема влијание, туку интересен момент е што тоа се примероци што некогаш немаат ни основна хигиена, развлечени, подзамрсенки, клекнати до Хондата на пријателот, со мобилниот на уво и мислат дека секоја женска што ќе ги прифати на социјална мрежа ги посакува и го манијачи нивниот профил каде тој пие Крали Марко со другарите во некоја шупа, на масиче со шарена мушама, а онлајн шармира со песни од типот Црно Мече и Волиш ли ме... а Скази е више врвот, го крева на ниво на вонвселенска посакуваност.
    Е, ама он не сака слична на него, туку напукана, малце со статус на пи4ка у граду. Не мора да е многу паметна т.е. никако попаметна од него (што па е тешко да се замисли), ама да знае по некој главен град во Европа, некој народен лек со лук да каже, и да се смее на неговите вицеви што ги чул кај Јанко (кој патем е извор на сиот негов политички експертизам) во емисија.

Неколку денови ќе се активирам по социјални мрежи и купишта вакви. Како ме наоѓаат повеќето, кога имам затворен, скоро НУЛА активен профил со 130ина пријатели, јас стварно не знам, ама ете, прифаќам народ што некако, бар преку некого, го знам. Глупо ми е да игнорирам, макар биле и такви пролазни познаници, бем ли га, ама брате мили, ако после 15 пати kakosi, па kakosi не ти вратил некој или ти направил два реда муабет од култура, НЕ Е зелено светло да ја пукаш некому онаа жилана таму долу.
    „Еј, може не видела 10те пати на фб, дај на инста ќе ѝ пишам“ и таму следи „Зошто *именце во деминутивченце* веќе не е фина да си збориме?“ Па пак на фб спам со прашалници и "deminutivchence izgubi interes za muabet nezz zosto e taka loskasta".
    Пошто си ОТОК. О-Т-О-К. И глуп ко папуча за во вц!

Муабети kolkava si, ucis/rab nesto, od kaj si. И ко на интервју да враќаш „А ти, а тебе?“
    После три реда: a koga ides navaka da pieme kafe?
    Чек, чек...а тебе која ти е омилена секта, газот со сапун го триеш или оставаш слеаниот шампон да ја заврши таа работа? Мислим... give me something. Па Крис Еванс да ми пише kakosi, ќе го блокнам, а не за тебе да очекуваш пешки да тргнам за подлабоко да разговараме за заедничките теми што не ги откривме.
    Уметноста на флертот, ако некогаш постоела, сега се превртува таму некаде со коските на тираносаурусите и мојата желба за ширење пријателства со непознати.
    После ќе ми пише некој што си дигната. Не, не... за тебе не дигната, горе во мезосфера лебдам.

На *Amethyst*, lunicka, Priroden и 30 други им се допаѓа ова.
  18. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.529
    Мене еден дечко таков муабет “а kaj rabоtiss”, успеа да го сврти во “jas vozam kamion niz evropa ako treba pisi”. Му реков дека не ми треба и никогаш повеќе не ми пиша. Пропадна бизнисот.

Или некој кога ќе ме праша колку години имам или од кај сум, АМАН ВИДИ МИ ГО ПРОФИЛОТ.
    Ова среќа реално се случува, еднаш во неколку месеци кога ќе ми текне да одговорам на сомнителна порака, инаку си седат во others.

На *Amethyst*, macka91, stetoskop и 10 други им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ти се мочам у денот. Но пардонс.

На Rama, buba4e89 и Lilit им се допаѓа ова.
  20. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Е! Ја стварно не знам што е со категоријата шофери па.
    Сега да отворам неприфатени пријателства, од 20ина, бар 15 се од такви. Некој до камион, некој со внуците до камион, шоферот од 23ка во која буквално два пати се имам качено, банкарот од шалтер... колку треба да си очаен да користиш податоци од ЛК мислим?
    Нели, работа си е работа, не е ничија мака за потценување, ама подеднакво глупо е да се фалиш со пик-ап лајн дека возиш камион или дека си менаџерче и сегде те пуштаат, па као и ти сирота ќе видиш бел свет и елита покрај нив. Крст.

На macka91, stetoskop, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.