Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Одамна не сум се смеела толку. :D:D На кој му треба позитива да го гледа видеово. Душичка слатка.

На Milobebence, Crna Dama, Shelea и 4 други им се допаѓа ова.
  2. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.909
    Допаѓања:
    25.609
    Ти посакувам топло добредојде :) се надевам ќе имаш пријатно поминато време на овој форум . Убава вечер :)

На Dreamboat му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.021
    Допаѓања:
    14.425
    Кога трепкаш гледајќи како жени кои не излегле од дома и не прочитале ништо повеќе од Семе синапово
    стануваа ПР на квази политичари.
    Кога во биографија ти требаат имињата на „ценетите членови на твојата фамилија“,
    а како мотивационо писмо броевите кои си ги свртел улижувајќи се,
    знаеш дека зборот кариера, реален напредок и успех не постои во македонскиот јазик...

Да се пакува куферот, со се мечти, желби и сништа време е ............

На Crna Dama, Nine25, winter flower и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Гребев грепка, изгребав 40 ден. им се израдував како да се 40000 :nod:

На Ketchup, Salome, Crna Dama и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.283
    Втор ден слава...луѓе,гужви,непотребни и неприкладни прашања упатени кон мене од тетки и стрини,што ги гледам еднаш годишно.
    Искрено,многу се изморив,чистев пред да дојдат гостите,правев темелна чистка,па сега одкако заминаа пак да чистам,мијам и бришам се од корен.
    Ух,тешко е да си жена.
    А,од друга страна,добро е што постојат мама и снашка,тие спремија јадење и благо и декорираја маса,мене не ме бива ни една салата да исецкам:rofl:
    Не ме бива ни за месење,немам ни кеиф.
    Смешни ми се гостите кои од секое благо што ќе пробаа задолжително прашуваа,е сега кој го правеше ова(оти три жени сме дома де):P а јас им скокав одма ко да ги тепам,јас не знам да правам и ништо не правев,и тие со подзинати усти,уште малку ќе ми речеја wtf(facepalm)ај барем ќе куртулам сега од нивните "сводништва" ќе прекинат да ми бараат маж,оти видоја дека не сум домаќинка,нема како да ме фалат:rofl:

Од цела оваа еуфорија,најубав дел ми е пеењето лепче во Црква :).
    Гостите и не се толку важни.
    Многу луѓе кои слават,си покануваат одредени луѓе колку да си одбележат,ама кај мене два дена се прави Ивкова слава,така е уште од памтивек8-|
    И друг дел ми прави ќеиф,сите гости и мене ми носат чоколадо,како за внуците,така и за мене:rofl:

На Milobebence, Crna Dama, ivimis и 20 други им се допаѓа ова.
  6. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    36.129
    Моментот кога десетгодишно девојче ми кажува дека научила нешто да готви само да одлучам кога таа да си ги покаже кулинарските вештини, толку ме затекна што имајќи ја пред вид среќата во нејзините очи почнувам да ја склопувам сликата кога ќе го слушнам она јадењето е готово^_^

П.С. Афинитетите и интересите кон нешто се создаваат од мали нозе.

На Crna Dama, vitamina, zhap4e и 8 други им се допаѓа ова.
  7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Доаѓаат татко ми и мајка ми дома, и татко ми одма оди во фрижидер да бара јадење...Се чудам зошто бара јадење кога доаѓа од слава, а тој ми вика:

- Си ја слушала поговорката кај сиромав најди се, кај богат нагледај се?

:!:

Во исто време на фб ми излегуваа слики од славата...Ајфелови кули од овошје, посни чокладни фонтани, храна необична за наше поднебје а ако загледаш убаво на маса може и Воинот на коњ да го видиш :hai:

А расол и сарма? А риба? Баклава?

Убаво за очи, секоја чест на луѓето... се труделе, си декорирале, а гостите ќе си јадат ајвар дома кога ќе се вратат :rofl:

Во последно време луѓето што прават слави не гледаат убаво да поминат со гостите, туку се натпреваруваат кој има побогата трпеза и повидни гости на маса.
    Ок :envy:

На CrazyGirl15, Milobebence, macka91 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Sar-Ste

Sar-Ste Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    2.537
    Колку само спомени може да врати една песна...

Последна измена: 20 декември 2017
    На winter flower, Dadusicka, Feminka192 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Оваа Лила :$се помлада станува пупу да не ја урочам:rofl::rofl:,еден ден ќе ми рече кај си бе стари ти пишуваше постови на Фемина за мене:rofl::rofl::rofl:
    Кажи дали понудата важи:rofl::rofl:
    Стар си не важи:rofl::rofl:

На Milobebence, Luciferovog zlo♧, Crna Dama и 5 други им се допаѓа ова.
  10. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Polovina den vrne sneg.
    Tolku mnogu sneg, tolku mnogu e ubavo, site dvorovi se ukraseni, od site strani sialicki svetat...samo elencinjata gi nema, nekade se sokrile.
    Doma toplicko uzivancija. Se siri mirizba na posna sarma i topli kolacinja.
    Zimata e najubavo godisno vreme :inlove:

На Crna Dama, SofiMar_, winter flower и 8 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Моментот кога некој го снашла неубава судбина..па кога ќе напише : Зошто баш мене..зошто баш јас???|(

СДК...да беше некој друг, посреќен ќе беше?:^)
    ...или не боли на туѓ грб !!?..важно е мене да не ме боли:smirk:

На Milobebence, macka91, Ketchup и 15 други им се допаѓа ова.
  12. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Вчера до касно на слава и денес едвај се држам.
    Падна договор за нова година.
    Домашна атмосфера. Имаме дечиња во друштво, па да не дружат и тие.
    Некако и ни помина меракот за лудување како некогаш.
    Вака најубаво.

Денес треба да е голем ден за мене.
    Очекувам убави вести. И се надевам што побргу ќе ги чујам.
    Да се израдувам. Да се насмеам од срце.

На "Zoki", Feminka192, winter flower и 6 други им се допаѓа ова.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Вистина било она: ''Молчењето е злато''

На CrazyGirl15, Crna Dama, winter flower и 8 други им се допаѓа ова.
  14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Доаѓам до точката каде сум доволно добра во својата професија, знам што правам и се чувствувам удобно баш таму каде што сум. Се фатив прееска како помислив дека „кој ќе учи сега ова“ и после три секунди ми дојде шамар да си мавнам. Ако не бев доволно свесна за значењето на надоградувањето сигурно ќе оставев на мрзата да ми го троши времето, а јас да си останам во оваа удобна зона и понатака, без да се трудам да научам нешто ново.

На Ketchup, crimson, zuto и 8 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Оптегната на тросет, зимски чорапи како оние од гугл портретите натргнати до елката, уште кафе фали, ама идилава под ќебе не би да си ја расипувам.

Почнав да мечтаам по оние денови кога бев честопати сама со себе, па ќе појдев на далечен пат со слушалки во ушите и пак сама со себе, па најчесто на нркоја бензинска ќе разменев збор два со некој човек и неговата судбина.. и... сеуште ми стои приказната на една баба од скопје како ми раскажуваше во месец ноември на студеното а ние две надвор на кафе и цигаре се тресеме од студ а таа си ја кажуваше својата мака, дрка всушност била кај ќетка си во словенија бидејки имале сообраќајна несреќа на пат кон Македонија бебето излетало со се транспортер а ќеркава останала со ампутирана нога.
    Ахх.. и ден денес ја паметам сликава, ги паметам сите приказни и лоши и добри, ги паметам автобусите, авионите, бензинските па дури и тој мирис на тогашното кафе.
    И се прашувам дали бев исполнета тогаш?
    Не бев.. бев никаква во себе душава ми плачеше за љубов и за него кој го гледав на секои 6 7 месеци, бев најосмената личност на светот.
    А денес?
    Денес ги нема повеќе оние слушалки, кафето на бензинските, луѓето и автобусите, осаменоста, таа грда осаменост што ја водев каде и да одев.
    Немам денес многу од тие работи но имам семејство. Живот имам, живот створивме и за ништо ма свет не би го дала она наше мало катче, наш дом каде сме најсреќни најнеосамени и најспокојни.

Честопати знам да си мечтаам за едно мало ново катче, каде што би можела да го уредам во пастрлни и шаренолики бои, за нас, онака да светаат боите од радост и љубов насекаде. Да купам огромна елка, и насекаде да ставам сијалички да светкаат, да се радуваат во боите на новата година. На уште една нова година и на уште една радост и наздравување во името на животот!

На CrazyGirl15, Anabelle.Amorette, winter flower и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.195
    Она кога мислат дека го криеш телефонот бидејќи си пишуваш со некој, а всушност пробуваш да скриеш дека позадината ти е од двајца гејови од серија.

На Flower27, macka91, Anabelle.Amorette и 15 други им се допаѓа ова.
  17. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.021
    Допаѓања:
    14.425
    Мислам дека наставните програми треба целосно да се променат кај нас.

Наместо "запознавање со опшеството " децата најдобро е да учат
    " запознавање со своето семејно стебло" , оти не знаат која тетка, стрина, снаа, вујна и братучед ќе ги стави потоа на позиција...

Сите дури предмети им се сосема небитни...

На Sar-Ste и Rama им се допаѓа ова.
  18. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Одам накај дома и на раскрсница меѓу другите луѓе гледам и две мајки со мали деца. На семафор уредно си чекаме јас, двајца ученици (најверојатно средношколци) и уште една млада жена... а токму овие мајкиве тргнуваат одма на црвено, па и на децава им викаат ,,ајде, идеме“ (facepalm) Згора на сѐ, после тоа ,,брзање“ и потреба веднаш да преминат улица – си застанаа лагодно и полека да си прават муабет :drunk:(wtf)

Каде бе со овој памет? :|

На CrazyGirl15, Askopje, Anabelle.Amorette и 18 други им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Јас не знам до кога ќе постојат клети луѓе.
    Се качив до станот над мене и на пола пат се вратив.
    Секогаш при некоја нервоза си велам дај ми Боже трпение да не убијам некого.
    Ќе го лежам жими се.

На CrazyGirl15, Sar-Ste и "Zoki" им се допаѓа ова.
  20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.539
    Допаѓања:
    43.787
    Дали е нормално и после години, да помислуваш на еден ист човек, секој нов ден?

Иако кога ќе го видиш само тие два - три пати во годината, повеќе не ти прерипува срцето, не те стегаат градите, не ти се пресекуваат нозете, не се насмевнуваш махинално само од помислата дека ќе го видиш?
    Иако ти рекол во една прилика дека луѓето му велеле дека се променил на подобро од кога сте се разделиле, дека созреал, ама со тебе гледаш останал ист...И не знаеш дали тоа е комплимент или навреда...Дали со тебе е оној вистинскиот, ослободен од сите стеги, или пак не му вредиш за да се потруди да промени нешто...
    Иако сте се разделиле не затоа што сторил нешто страшно, туку затоа што не сторил ништо...
    Криво ти е што заминуваш, а не добиваш ни едно ,, Среќен пат и се најубаво во животот ,,, па барем и по порака...Иако ти би му посакала се најубаво и во лице,и од срце...
    Сепак, иако го знаеш како дланката, пак се разочаруваш од него...
    И ти станува јасно дека не те разочарал тој, туку твојата замисла за него.
    Си се разочарала самата себе си...

Како беше прашањето, дали сме требале да живееме со надеж?
    Да ,треба, со целото срце...
    Но, не треба да живееме во заблуда...

На S.J.Parker, Askopje, macka91 и 30 други им се допаѓа ова.