Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    До ПМС ли е, до тоа што сум 1 сат спиена или до друго нешто..? Цел ден турбо, и од кога на крај влегов дома, се стоплив, наместо да се смирам и одморам почнаа чудни емоции да ми се вртат низ душа... Па ми се плаче, па не сум сигурна во никој, па немам воља и сила да се справам со стварите, па животот ми е промашај жив и којзнае што на крај ќе бидне со мене (што можда и не е далеку од вистина), па не ми се живее, смачено ми е... Оопп, она чувствоно дека си ги изневерила сите, толку многу што не заслужуваш ни да мислиш како ти се чуствуваш и да си угодуваш ни да размислуваш за себе.. И после опет проблемите што стојат и тежат толку што не се ни зборува за нив.. :|

Абе поцркав.. (wtf)

На Luciferovog zlo♧, evangelina.ina, prominent и 4 други им се допаѓа ова.
  2. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Ми треба мир.
    Ми треба тишина.
    Да се одморам. Да си ги средам мислите.

Многу стресови во последно време. Многу.
    Некако изгубив и желба и сила да продолжам понатаму.
    Нервозата полека почна да си го наплаќа данокот.
    Еве неколку дена по ред не се чувствувам добро.
    Ми се врти. Ми се лоши. Ме мачи несоница.
    Немам сила.
    Само сакам се да се реши. Се да биде онака како што беше.
    Да заборавам на овој тежок период и да живеам без грижи.

На Crna Dama, Dream-Girl, Sar-Ste и 14 други им се допаѓа ова.
  3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.283
    Допаѓања:
    85.234
    Мразам луѓе што ако не му одеш по газот и не му исполнуваш желби одма се лутат...не сум јас Дедо Мраз за да му исполнувам на некој желби едноставно не се трудам...

На Milobebence, ivi1987, Crna Dama и 9 други им се допаѓа ова.
  4. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.021
    Допаѓања:
    14.425
    Иако сум да речеш жена која во од создрева, која секој ден сама не се препознава,
    се уште растам со омилениот ми цртан филм „Убавицата и ѕверот“...

Се уште верувам во чуда, посебно во љубовни чуда,
    но и во мигови на неверојатни чувства кои може некој да ги разбуди во нас,
    во мигови кога нечија визија за животот, љубопитност за знаења,
    бестрашност, дури и лудост ќе ни бидат ветер во грбот
    за да се откриеме, за да дознаеме какви се квалитети се скриле
    под „ѕверовската“ маска која ни ја наметнало
    опшеството присилувајќи не да играме по неговите одамна истрошени правила....

Се уште верувам дека има луѓе покрај кои ќе расцветаме,
    и затоа како човек да ги погледне и сака
    оние кои не убедуваат во спротивното?
    Оние кои со секоја своја реченива граници градат, ѕидови,
    рушат соништа, не рушат нас, ни ја рушат самодовербата.....

Зошто во секој од нас има по еден ѕвер кој чека да биде растопен од нечија љубов и храброст,
    и зошто во секоја од нас има по една Бела која љубопитно би ги отворала вратите на животот
    не задоволувајќи се со трошките провинциски и која раснејќи во прејака жена ќе стопи некој ѕвер
    нека си трепка ова тука,
    зошто сите заслужуваме некој да не гледа како чудото на нивниот живот...

giphy.gif

На Crna Dama, Sar-Ste, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  5. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Во животот мора да ризикуваш, за да успееш.

На ivi1987, Crna Dama, Sar-Ste и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    дека е нај-до-бра.

На Crna Dama, Sar-Ste, Luciferovog zlo♧ и 2 други им се допаѓа ова.
  7. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Не бе не, кога си роден да уништиш се што ќе допреш, роден си и тоа е.

На Crna Dama, Sar-Ste, Nalutena1 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.902
    Допаѓања:
    163.746
    После летно зајдисонце, зимско сонце на височина додека благиот студ ти го штипка лицето нема ништо друго поромантично...

На kravce, ivi1987, Crna Dama и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Би направила лажен фб профил за да пишам "cena" во коментар. :tmi: Реалната јас никогаш нема да го направи тоа. :worried:

На kravce, Gosh, Crna Dama и 12 други им се допаѓа ова.
  10. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Колку треба да се бесчувствителен за да му речеш на другар ти:
    - Уште ќе жалиш за баба ти? Стара беше и се виде во животот, а што да речам јас што го изгубив братучед ми на 20 години?

Навистина е жално и повеќе луѓе сочувствуваат кога млад човек ќе замине, ама како можат некои луѓе да прават такви споредби?
    Секој човек си е на свое место...Нема врска колку години имал...Секогаш ќе боли и ќе недостига.

Или ајде бабите и дедовците да ги фрлиме, стари се.

Дај Боже сите да си дочекаат 100 години, ама навистина не мора да бидат толку сурови посебно ако некој изгубил драг човек, пред 2-3 дена.
    Секој си тагува на свој начин, и секој си е посебен во срцето на свој начин.
    Доста со глупави споредби и сожалувања.

На ivi1987, vitamina, Sar-Ste и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Изгледа ме фаќа предновогодишно лудило. У глава ми се вртка Чик погоди од Лепа Брена. Зошто?
    d82e1a2a4d5927866b4a8e2f027b9cbb--simpsons-quotes-simpsons-gif.jpg

На vitamina, Crna Dama, Sar-Ste и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Доколку се денови во прашање, тогаш е безобразно, ама познавам личности кои со месеци зборуваат за таа загуба. Почитувам личности кои во период на тага седат дома и се справуваат со емоциите.

Никој не вели дека бабите и дедовците треба да се заборават, ама смрт на стар човек никогаш нема да биде особено стресна, барем за мене. Навистина е така, старите луѓе кои дочекале внуци навистина имаат видено многу во животот.

Секоја загуба е стресна, оние кои заминале секогаш ќе ни недостигаат и фер е старите први да заминат. Е сега, животот не е фер, па некои личности губат родители, браќа, сестри, пријатели кои се млади. Тоа е поинаква болка, неспоредлива со загуба на баба или дедо.

Сум била сведок на некои дружби каде што без ни малку осет, некои личности зборуваат за загуба на баба или дедо, а во истото друштво има личности кои изгубиле родител или брат, сестра, дури и дете... Е тоа е веќе дрско и крајно безобразно. Болката не може да се измери, ама треба да се има осет кои мисли и чувства се кажуваат гласно.

На kravce, Gosh, Stories и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Си има луѓе без осет и во двата случаи.
    Некои мисли не треба на глас да се изговорат, посебно не за толку болни теми.

Конкретно за случајот јас што пишав, само два дена се поминати откако ја изгуби баба му а дечкото уште кога бил бебе нема родители, туку таа го пораснала....Значи буквално може да се каже дека како мајка му била.
    И заради тоа крајно безобразно е другиот што ја спореди болката.
    Секој си боли на свој начин.

На ivi1987, Doozy, SV1911 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Понеделник..замина. Замина едно меко, слатко и палаво суштество. Како да ми се скрши и изваде делче од срцево, а тоа делче не знам дали отиде со него или го фатив кршејќи се и го потпикнав тука за да го чувам во него. Колку беше смешко, паметно буце моите го засакаја..за на крај да те видам како си ја испуштило душичка во својата куќарка. Боли.. и не знам како на кој начин дојде до тебе отров, знаеш цела ноќ те чуваја твоето братче и сестриче и цмолеа, бебенца. Души мали..
    Не можам да верувам колку монструми има за жал, и воздухот им бил загаден? па за вакви и загадениот воздух е многу. Зарем имаат совест? душа, грев, Бог, љубов... убивајќи го тоа мало невино сушство не знаете дека се убивате себеси и останатите. И како си легнувате секоја ноќ, спиете мирно? Вие, што и вие не е да ви се обратам убијци на животи.
    Мило ангелче, те сакаме :u: прости ми;(

На Herrera, Crna Dama, Sar-Ste и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    deka, nokva se site zaedno, a jas sam..

На Crna Dama, Sar-Ste, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Преубаво празнично расположение,преубава енергија насекаде околу мене и во мене.Благослов е да бликаш од среќа и ја споделуваш со луѓе налик тебе кои си ги привлекуваш да бидат такви какви се и зрачат кон тебе таква енергија каква што и ти носиш во себе си и проектираш врз нив.Реципроцитетна размена на исто со исто за да заеднички сте подобри верзии од самите себе си.:l::angel:

На Crna Dama, Sar-Ste, Lianna Anna и 8 други им се допаѓа ова.
  17. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Да бидеш добар,исто како да си глуп.(facepalm)
    За другар кажувам,да не бидам погрешно сватен:!:
    Не важи за вас:!:

На Crna Dama, Sar-Ste, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.497
    Тешко е кога си неодлучен...мн тешко!:whew:

На Crna Dama, Sar-Ste, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.807
    Сакам да кажам дека ..

Видете, колку и да изгледам ладнокрвен како што вели една ваша долгогодишна релативно успешна членка која покрај се сеуште не ја доби врвната награда форумџика на годината дека сум ладнокрвен јас сепак ги почитуван и ценам моите фанови пред се Македонци шорум светот. Но јас не се радувам на квантитетот туку лојалното малцинство за кое јас не сум свесен.. @blueeparadise ^_^

Дали моето отсуство ќе се толкува како "заминување" или активно недоаѓање оставам други да пресудат за тоа ..

Доста од загревањето, да се зафатиме со посериозни проблематики ...

1. Да не се повторувам повторно ама веќе сметам дека сите знаете како правилно се јаде Шопска салата и ги следите научните постапки.

2. Крадец ... Лопов .. Не ги мешајте овие работи. Крадец е човек што краде, но Лопов е човек што краде многу,

3. Да ,, политичарите се лопови мамата нивна ..

4. Дали Christmas lights во Јули се само lights in color ? :?:

6. Аман бе човек, аман. Правило #1. Секогаш забележувај која точка ја пропуштам за да не се навраќаме нон стоп на истото, ајде да мрнеме на следната точка.

7. Дали 1000 пати упатените желби кон вас за Нова година од типот "Среќна Нова година" ви мења нешо у животот ? Ако не .. тогаш запрашај се "Зошто" ?

8. 988.. *trollin'" Добро сеа не мораш толки опсесивно да внимаваш на точките. :lol:

9, Никогаш не е доцна се додека не дојде многу доцна за "Никогаш не е доцна" 8)

10. Сеа си дојдов од кафана, леле тоа водата еј ама делуе јако на мене. Зависен ме праи. 70% водород шо ти праи. Затоа вака мисливе ми течат подмачкано.

11. Чао

12. Се сечавам пред 10тина години кога се сретнав со мојот далечен братучед од Србија .. и на прво поздравување ми вика "Чао" .. и ја бев у стилот ( Чекај бе, не се ни поздравивме кај ќе одиш .. ) (facepalm):rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

ПозЗ3³ ®

Последна измена: 24 декември 2017
    На vitamina, referentka, Srcka $ и 6 други им се допаѓа ова.
  20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Си облекувам пижами и во исто време размислувам како порано луѓето насекое сретнувале самовили, духови, вампири а денес никој не видел (мада и да види никој нема да му верува), и така замислена фрлам поглед накај прозор и на одразот се гледам јас, а зад мене гледам човек/дете/суштество.

Срцето ми се штрекна и ми излезе низ уста, се стаписав а во исто време ми поминуваат мисли со брзина на светлината:
    - Дали ова е дух зад мене? Како да се завртам? Дали ќе ми верува некој? Дали ќе ме има на вести? Дали ќе ме повреди?...Се вртам со едно око и кога гледам...столот со куп алишта што ги оставив пред 10тина минути, плус една омалкасна кукла што играше внука ми.

Наравоучение: Чистете си го нередот зад вас и не филозофирајте.

На LUCI 99, ivi1987, vitamina и 13 други им се допаѓа ова.