Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Сдк ручекот е готов :drunk:

На Crna Dama, toogood, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Обожавам да ги читам подфорумите бременост и бебе и секогаш ми се развиваат некои си мајчински инстинкти у тие моменти. :rofl: И после ми текнува колку се нервирам кога бебињата на комшиите вриштат по цели ноќи и не се спие. :tmi:
    Тоа се тие измешани чувства. :rofl:

На SV1911, Rama, Carissa и 18 други им се допаѓа ова.
  3. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Оној што има добра душа,секогаш има лоша судбина.

На Роберт 7, Rama, L-a-r-a22 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Гулабче ми снесе јајца на тераса, вака пред празнично :) се надевам дека е убав знак :D:l:
    Среќни празници жени:beer::d:

На SV1911, Rama, L-a-r-a22 и 16 други им се допаѓа ова.
  5. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.021
    Допаѓања:
    14.425
    На форумот секогаш се вклучував да кажам што сакам
    и да прочитам што ме интересира во даден момент...
    Никогаш не се впуштив во расправии со никој,
    нити одговорив на личните пораки со критики кои ми стигнуваа...
    Еоставно сметав дека ако некој, некои, нешто те нервира секогаш ја имаш опцијата да не се вклучуваш тука...

И засекогаш ќе беше така веројатно да не бев болна со премногу слобоно време да читам се и сешто,
    па би рекла страшно.,,
    Страшно што осудувањата кои си ги носат некои луѓе како самар во секојдневнииот поглед на светот,
    потребата да продаваат морални догми
    но и несопирливиот порив да се покажат дека се „модел за коректен живор“се проткал речиси во секоја категорија...
    Страшно што љубовта станала забранета , исто како и сексот,занемрувајќи дали е искрена, само поради нивните правила,
    а „калкулираната љубов“ за нечии средства станала општествео одобрена како карта за „стабилен живот“...
    Страшно што се заборавило името ФЕМИНА, па нема ни ронка феминизам, безусловна поддршка една на друга, наместо раскинување како гладни волци...

Ете страшно што се разболев со куп слободно време и го исчитав сето тоа...

На Rama, Gosh, Petar80 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Гледајќи документари видеа за разни култури, обичаи, националности, се изгубив низ страшно заостанати племиња во кои живеат луѓе без чувства.

Навистина не бев свесна дека и во денешно време постојат такви суштества и дека жената ич не вреди.

Пример, во некои делови на Мадагаскар, се верува дека близнаците се демони и проколнати.
    Кога ќе се родат близнаци одма се фрлаат пред сиропиталиште или се оставаат покрај пат за да си умрат.
    Порано ги убивале на лице место, ама сега се покултурни па само ги фрлаат.
    Мајкта ако сака да ги задржи, ја бркаат од дома заедно со бебињата и никој не и помага.

Друг пример, низ места во Авганистан, кравите врадат повеќе од ќерките.
    Девојчето полни 12/13 години, доаѓа 40+ годишен човек, им дава 10тина крави на родителите а тие му го даваат девојчето за жена.
    Жената не вреди, и мажот смее да ја тепа.

За среќа се повеќе полицијата се вмешува, па ги апси младоженецот и родителите на девојчето.

И уште илјадници и илјадници примери....Ако во семејството се родат повеќе од 3 ќерки, на таткото соселаните му даваат некаков прекар, што значи големо понижување дека нема син...Па затоа некои семејства, после третата ќерка, останатите девојчиња ги прават ко машки.
    Ми ги кратат косите, им даваат машки алишта, а градите им ги кријат со завој.

На други места девојчињата немаат право да одат во школо, им ги пеглаат градите и им кинат делови од половиот орган уште додека се мали.

Не мислев дека некогаш ќе го речам ова, ама....Македонијо, па ти и не си била толку заостаната и страшна :l:

На SV1911, Rama, crimson и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.206
    Самотијата е најтешка судбина....

На fallenangel, Rama, Carissa и 23 други им се допаѓа ова.
  8. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.238
    Носталгијата не е секогаш толку страшна.
    Особено кога на човек му е единственото место каде што може да побегне од секојдневието, за уште еднаш да се почувствува среќен.
    Спомените болат, но без нив би биле никој и ништо.

На Rama, Gosh, ivi1987 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.684
    Сите нешта во универзумот забрзано се одалечуваат од нас, ама гравитацијата е многу помоќна сила на локални нивоа. Затоа Соларниот Систем се држи заедно, и поради тоа најблиската галаксија до нас, Андромеда, се движи кон нас и за околу 4 билиони години, галаксијата Андромеда ќе се судри со Млечниот пат.

Навистина се чувствувам тажно што тогаш нема да бидам жива да го видам тоа ...

Последна измена: 4 јануари 2018
    На НаталиЛили, Carissa, Gosh и 11 други им се допаѓа ова.
  10. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.102
    Допаѓања:
    19.996
    Една од поголемите грешки и маани, за кои често си префрлувам, е таа сите останати да ги ставам пред мене. Секогаш прво другата работа ке ja завршам, па моjата кога ке има време.
    Оваа година си ветувам прво себе, дека на прво место сум jас, па сите други. И нека стои вака jавно, ако пак им дадам шанса, да се потсетам дека не треба.

На Rama, Crna Dama, Hellobeautiful и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.890
    Допаѓања:
    163.685
    Секогаш кога имам проблем со стомакот ми текнува дека има тн соушл маркетинг менаџери и луѓе кои зборуваат за seo као да е квантна физика...и ми олеснуе.
    Ми се лоши од измислени професии и луѓе без подлога за традиционален маркетинг кои никогаш нема да сфатат што значи вистинска работа со засукани ракави и вистински маркетинг.

На crimson, referentka и LiliBoz им се допаѓа ова.
  12. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Секогаш ми е убаво да те читам. :)

На Anabelle.Amorette, Someonespecial и Briar Rose им се допаѓа ова.
  13. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    И Милан Тарот ги препорачува AC/DC како лек :sun::

На Gosh, Anabelle.Amorette, Dream-Girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.684
    Мило ми е! И мене ми е убаво да те читам :sun:

На Matotheja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Во февруари се парат мачките. Тука некаде помеѓу Нова година и Божиќ подивуаат хормоните на домашните мачори, сфаќаат дека им дошло време за парење.
    За жал, во ова модерно време, заборавиле да мјаукаат и предат, ниту да привлечат мачка, па се зачленуваат на женски форуми со надеж дека ќе се спарат со некоја.
    И така, на форумов имаме наезда на "мачори" кои се експрети за сите теми од категоријата секс и очекуваат дека ќе им паднеме пред нозе на нивното познавање, па ќе им речеме: "О, вие богови на сексот, дајте сите по ред да ви го попушиме."

Мислењето требаше да биде за тоа како најмногу се чувствува недостигот на дечко за време на празниците, ама некаде уште на почетокот смени тек :D

На Rama, Carissa, L-a-r-a22 и 18 други им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Кога ќе прочитам "Дадов се за возврат не добив ништо"- очекувањето те разочарува. Тоа го сфатив лани.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Да бе, дојдов да пишам сличен коментар за казановите. Иако се смешни да ги читаш, ваквите знаат да бидат и многу, многу крипи. Дури има случаи и на вистински сталкери. Мислам вистински. Затоа најдобронамерен совет за феминките, не си откривајте многу многу лични ствари. Stay cool.

На Rama, Anabelle.Amorette, Ketchup и 5 други им се допаѓа ова.
  18. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    /\

Ете каде била забавата. А јас го гледам Милан Тарот.

На Anabelle.Amorette, ivi1987, Feminka192 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    Се пронајдов,цел живот сакам на сите да угодам,никој да не повредам,на родителите да погодам и еве ме денес,си го мразам животот,нервозна сум,немам храброст за ништо,очајно ми треба промена,јас тупкам во место,најлошо е кога родителите имаат целосна контрола над детето па станува неспособно за ништо,без свое мислење,со страв да преземе нешто за својот живот без нивно одобрување,ете ме денес,на 28год,несреќна,трпам секаков терор,во врска,на работа,неспособна сама да се борам и да решавам,лошо,многу лошо,грозно се осеќам,мислам дека не ми е судено да бидам среќна,си го мраза животов,се мразам себе....

На Rama, Avokado, Dadusicka и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.495
    Допаѓања:
    183.924
    Неговите насмеани очи кога ќе си дојде од работа и ќе ме види и ребро-кршачката гушка во истиот миг.
    Оној миг кога истовремено почнуваме да ја пееме песната што оди на радио, иако во исто време тој гејма на компјутер, а јас зад него на кревет под ќебе читам форум, фрекфренцијата секогаш е иста.
    Кога се кикотиме со саати за глупости не правејќи ама баш ништо, а ни е едноставно прекрасно.
    Кога тивко ќе ми шепне колку е среќен, па нежно ќе ме припие кон себе и ќе ме изљуби.

Дишам за тие моменти.

На Biodevojka, НаталиЛили, Rama и 20 други им се допаѓа ова.