Мислам дека нема поубаво чуство од тоа кога целото семејство е на окуп,јаде,пие, се смее и празнува. Честит Божик на сите!
Преточно е ова и јас мислам дека луѓево премногу размислуваат за тоа другите што како правеле и што како морало или не морало, наместо конечно да сфатат што треба да донесе празничната атмосфера, а тоа е сплотеност, љубов и мир не само со семејството туку и на ниво на нација. Само такви сме како народ па денот не може да помине ако не се каже нешто лошо за друг. П.С. @simonna.a You've made my day Ме пресмеа со имињава за рекиве
Многу ги почитувам и пред се им се восхитувам на оние личности кои независно дал било празник дал било недела дал било зима редовно вежбаат. Вложуваат во себе си и своето здравје. Не за џабе е речено во здраво тело здрав дух.
Многу ме нервира кога ќе ми сервираат парче торта и до него лажиче, место вилувче. Минута молк за сите вилушки што не си ја исполниле должноста, зошто некој решил на нивно место лажица да стаи!!!!! Кај ќе ви оди душата вас бре?!
Инстаграм некако од место за „добрите порции“ , храна и фитнес тела стана место за љубовни лајф поздрави... Мојата роматична душа ужива слушајќи ги сите рефрени ставени во неколку секунди лајф таму, и се прашувам кога ја направивме љубовта толку „страшна“... и се прашувам кога искреноста загуби шарм и влијание... и се прашувам кога надежта го покри она искреното обраќање во лице и директното те сакам па се скри во нечии други зборови, па се скри измеѓу редови, па се скри во некои рефрени... и се прашувам од кога љубовта стана страшна и ја оставивме на еден лајф и објава и на надежта да ја види и да се сети дека е за него.... Ах... па инаку како ќе излезеше Брена во оваа верзија на мојот инстаграм и како ќе ја научев
СКД рекла некоја најпоштена сум на сите сВе сум (о)простила. И латинска поговорка има дела не зборови-Res non verba. Ама кој да ти учел латински,не за џабе го умреле јазиков. Да чинел што е вака без влакна уште ќе се зборувал.
Минута молк за сите оние кои често се чекираат со eating red vine,наместо drinking. Ај еднаш ќе речеш на грешка,ама не бре,истите личности постојано прават вака
Трета годишнина на форумот, па да ве почастам. Мило ми е што сум тука на овој форум, се надевам уште долго ќе се читаме. Имајте убава вечер и среќни празници.
Денес слушнав ваков муабет: А:Ја мразам,не можам да ја поднесам . Б:Зошто? А:Не знам,не се знаеме,онака одбивност ми створи на прв поглед. Всушност јас сакам да прашам..Од каде волку одбивност меѓу луѓето?Зошто толкава омраза?Како можеш да мразиш човек со кој немаш контакт,кој не ти згрешил ништо?? До кај оди светов?Дајте бе луѓе ширете позитивност,сакајте се,бесплатно е.. Секој со секој се мрази без причина.Дефинитивно треба сите да почнеме да се третираме подобро..
Осмисли си го денот. Осмисли си го животот. И биди спремен на постојана борба.И денот и животот се предодредени да ти земаат и скратуваат. Не чекај тоа што е твое само да дојде. Не чекај подобро утре. Не чекај коцки да се местат. Не гледај "што животот ќе ти донесе". СДК..земи се во свои раце.
Jas opsto ne gi smetam elektronskite cestitki za cestitki. Toa mozes da set up uste na 1 Jan i posle spies. Ako mi se javi na tel ili prati cestitka ok , site drugi nacini se nevalidni. @baba Rada dodeka imas majka taa sekogas ti ispraka i svekrva mi isto, site drugi nisto. Si imam specialna kutijavo koja si gi cuvam site cestitki koi sum gi dobivala site ovie godini i povtorno i povtorno gi citam.
Кога луѓето ќе ми речат: "Погледни нагоре кон небото" навистина се збунувам и ги гледам зачудено, а и тие мене Никој од нив не може да сфати дека фактички наместо да погледнуваме нагоре кон небото, ние всушност погледнуваме надолу кон бесконечната космичка бездна, со тоа што само гравитација успева да не држи на површината од планетата Земја ...
Дали мора при секое честитање на празник на помлади сингл луѓе да се прави дополнителен притисок со она ,,ајде догодина со жена/маж/деца, време ти е веќе, внучиња да си дочекаат твоиве“? Океј е што секому убаво му посакувате, ама мора ли ова да се кажува на секој можен празник и секое јавување, па да се развива цела дискусија за тоа како некој/а сѐ уште не се оженил/омажила? Постариве навистина знаат да претераат некогаш. Чудни се луѓево. Слушам и се чудам деновиве.
О ти генијалецу на форумов, у реду е. Знаеме дека ти како млад научник, нас обичните смртници не не разбираш. Не го дрви у сите теми. Чирз.