Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Будистичките монаси не се единствените, способни, да доживеат будење со молитва и медитација. Нема тука ексклузива.
    А што е мир?
    Шеташ, уживаш во природа и фокусиран си само на природни појави околу тебе-мир.
    Слушаш џез додека уживаш во сладок вкус на тортелини со пршута или мирис на њоки-мир.
    Игра со мачки и посветеност на играта-мир.

Респектирам будизам, али за се тоа не треба да седиш избричен на врвот на Тибет во портокалово...

На crazylady, Florenсе, boo3 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.882
    Допаѓања:
    163.611
    Да се расположиме.
    Утре е веќе средина на неделата...

На Sanjichka007, јolene, ivi1987 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Screenshot_2018-01-09-23-41-54-1.png
    :inlove::inlove::inlove:

На Srcka $, Purplelilac, kravce и 10 други им се допаѓа ова.
  4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Кога некоја посиромашна девојка ќе роди дете на помлади години, одма сите коментираат:
    - Наместо да се образува, таа бремена останала...Заостанати луѓе...Кој раѓа толку рано?...Наместо да работи и да шета, таа бебе ќе чува...Што да очекуваш од прости и сиромашни?
    (скоро никој не им честита).

Кога некоја богата девојка ќе роди на помлади години, истите луѓе коментираат:
    - Браво, секоја чест. Така треба на време да си роди детенце...Сигурно родителите и е многу среќни, и јас би била...Има време да си го заврши факултетот, битно нов живот донесе на свет...Благословено е девојчето на млади години.
    (сите со трчање одат на мекици)

Зашто ако си сиромашен автоматски си глуп, а ако си богат мозок ти тече низ уши и воедно си модерен.

На SV1911, Srcka $, Nausicaa и 32 други им се допаѓа ова.
  5. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    @JollyGirl двојни стандарди,мизерија народ(facepalm).

На ivi1987, +++, fallenangel и 3 други им се допаѓа ова.
  6. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    @JollyGirl 100% си во право , кај го прочитав постот твој уште посабајле, ми се повраќа сега од неправда и злоба.
    Го има и обратното....
    Ако сиромашна девојка нејке деца или брак, одма муабетот е леле греотка подобро да не раѓа, да не се мажи дали ке има пари да го гледа, каде ли ке живеат. А некоја добро ситуирана ако нејке, одма е себична кучка што само мисли на себе.

СДК Мене 2018 година ми донесе мрза. Јас сум станата најмрза од сите светски мрзи. Да ми дадат златен медал за мрза , ке ме мрзи да станам да го земам. Си дремам по форуми, си барам глупости на нет, ко да ми е се рамно. А не бев такво дете бе, планина можев да кренам, со 250 активности на ден барав уште. Ова сега на ништо не личи. Иш мрзо !! Иш!!

На Srcka $, Rama, JollyGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ќотекот не е излезен од рајот, и со ќотек не се воспитуваат деца. Со збор ќе го воспиташ, со ќотек ќе го разгневиш и расипеш детето. Ама кој да слушне и разбере...

На fallenangel, winter flower, SV1911 и 14 други им се допаѓа ова.
  8. filip4

filip4 Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    3.667
    Chudna koleshka imam,zboruva za eden,zboruva za drugi kolega ko demek sedele a zemale plata |(
    Pa ti prijatelke prvo vidise shto i kolku rabotash pa posle zboruvaj za drugi.
    Nezz zash ali mrazam takvi koi ne si gledaat za sebe,a gi ogovaraat tie okolu sebe shto jadat zaedno leb.

На simonna.a и N.2106 им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Дојде време за пуштање нокти и гребење:)
    На некои уште црно под нокти им стои од претходните:|

На Petar80, stetoskop, simonna.a и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Треба да се потпише петиција за да се тргне срцево од инстаграм. Колку пати се имам обрукано пред луѓе на кои никад не би им пратила срце. (facepalm) Не е фер.

На IM.TMKQ, Rama, k.frosina и 6 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.912
    Си се смеам сама на себе. И приватно кога одам на доктор со препорака одам а денес се залетав државно јас без врски без ништо дека ќе завршам работа. Освен што дремев во ходник 90 минути ништо друго не направив :rofl: е така. Сама на себе се смеам.

На Petar80, Rama, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  12. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Во моментот кога ќе престанеш да ги исполнуваш туѓите желби... ќе почнеш да стануваш сѐ посреќен и посреќен.

На stetoskop, Rama, Crna Dama и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Си стануваш наутро, се подготвуваш и тргнуваш за на работа/факултет/училиште. Си одиш така по тротоар и гледаш еден паркиран автомобил пред тебе, слегуваш на улица и си велиш: „Ајде можеби накратко е тука паркиран“, и потоа повторно преминуваш на тротоар. Продолжуваш да одиш и гледаш три автомобили паркирани на тротоар. Ги заобиколуваш. Продолжуваш да одиш повторно на тротоар и повторно пред тебе има паркиран автомобил. Слегуваш по десети пат на улица за да го заобиколиш и тој во тој момент тргнува и не гледа ни пред него ниту зад него. Си вози човекот. Пешаците се небитни. Па зошто тебе да ти биде гајле дали мене ќе ме прегазиш или не, кога многу поважно е да стигнеш на време на местото на кое одиш.
    Епа луѓенца во држава во која најголем успех во текот на денот е да останеш жив, не може да има напредок. Само уназадување со ваква сообраќјна и општа култура (facepalm)

На winter flower, Srcka $, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  14. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Зошто народот што и да направиш на кој начин и да постапиш за нив нема да биде исправен.Како приказната со мажот,жената и магарето(facepalm)

На Rama и JollyGirl им се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Пасивна агресивност е кога цело ќе му пишеш на клиентот "last requests" наместо "latest requests", чисто за да му дадеш до знаење дека крајно време е да заврши со барањата, ама знаеш дека англискиот не му е толку добар за да сфати.

На winter flower, crazylady, stetoskop и 11 други им се допаѓа ова.
  16. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Денеска средив сè, и тоа од сабајле. Трајна депилација на веѓи, паѓање на коса, ми се смени бојата на очите (од зелена стана црна), јазикот ми овена а богами и ми израснаа уште по два прста на двете раце и сето тоа благодарение на познатиот освежувач на автобуси од сабајле а тоа е - лукот. Кој и да беше ти благодарам многу, тоа е нешто што највеќе го сакам зошто сепак, мора да се каже дека лукот го има тоа магично дејствие да разбуди мртовец од турски гробишта или пак да направи да почне да цути кокиче во зима. :l:

На TheGirl23, winter flower, Yowannty и 14 други им се допаѓа ова.
  17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Ете, барем не ти мирисало на чад :rofl:

На Srcka $, Anabelle.Amorette, Feminka192 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Сам најубаво ќе се разбереш,без да те осуди некој.
    Како ненормален,сам со себе зборувај си,ќе ти олесни на душичката:!:

На winter flower, Srcka $, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Толку подеми и падови во еден ден, полошо и од ролеркостер.
    Туку, СДК лук со путерче на скара сега ми се пријаде. Или од оние лепчињата по маркетите во Германија, тазе печено, мирисот се шири насекаде. :mm:

На Rama, vitamina и +++ им се допаѓа ова.
  20. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Oooo интернету село весело!

Многу се забавувам периодов со бескрајните знајни и незнајни ставови, препукувања, жолчни расправии, силни-зад-екран појави, глуматори, лицемери, испади од Вселената и такви ми ти состојби во оваа ера.

Експертизата владее со оваа географска точка во светот. Македонија е епски паметен простор/време локалитет. Само нема кој да ни каже дека сите сме забегани!

Седни бре, пушти си плоча од Ела Фицџералд, сети се вчера која убавина владееше на Астални, на прекрасниот подарок - книга од Џојс, на падобранецот потопен во чајче, на убавите лица и не толку убавите лица. На себе сети се, дека радоста од тебе доаѓа и во тебе се враќа...

На Purplelilac, Rama, duffi и 3 други им се допаѓа ова.