Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Сѐ е сменето. Тотално сѐ. Ја гледам, сеуште спие, во мојот кревет. Но, повеќе не спие до мене, да ме гушне навечер и да правиме муабет. Сега сум поблиска со нејзините другари и другарки, отколку со неа. Ги нема тие денови кога останувавме сами дома и првите нејзини зборови беа:"Ај да ја исчистиме цела куќа" или "Ај да зготвиме нешто ново". Не... Сега или е излезена некаде, ја шета Македонија, или пак се допишува со друштвото. Секој ден ми велат дека ја виделе со дечко ѝ, среќни се. Нека бидат среќни, но јас не сум. Јас сум отфрлена сега. Немам ни другарки, а ни сестра повеќе. Да не сум случајно невидлива?? Што е проблемот??

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.239
    Допаѓања:
    67.751
    И што има врска што се чекирале и сликале? Важно отишле, донирале и му помогнале на некој. На тој што му треба помош многу му е гајле кои се мотивите, па и за лајк да било само.
    Во овој случај не е за плукање, се шири веста по социјалните мрежи, се мотивираат луѓето да одат да донираат, не мора секогаш вака да се гледа на работите.
    Што сакаат нека прават луѓето ако одат, донираат и помагаат. Тоа е најважното во моментов.

На Elennaa, imelda, Hipica и 8 други им се допаѓа ова.
  3. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Луѓе донирајте!!! Ова е жално,неможам ни вести да гледам без да ми се насолзат очите.Греота..
    Незнаеме што нам ќе ни донесе утрешниот ден...
    Знам дека сите сме големи луѓе,но тоа најмногу се покажува во вакви моменти!
    ДОНИРАЈТЕ!

На LittlePinky, Elennaa, sweet-cherry и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Bile15

Bile15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    38
    Зошто ги жалите? Зарем греаота се? Што ако се поплавиле? Што ако им се случило тоа? Зарем мене ако ми се случи нешто такво некој ке ме жали и ке ми помогне?

5. linguaragazza

linguaragazza Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    216

Од вакви забегани како тебе си патиме.

На MademoiselleB, 1209, SparkyAngel и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Bile15

Bile15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    38
    Јас забегана?
    Па вистина кажувам. Мене ако ми се случи такво нешто ке ми помогне некој? Не.

7. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994

Да. Ќе те жали и ќе ти помогне. И незнам од кај си полна со волку цинизам, и што сакаш на форумов, центар пажња да бидеш или што е работата? 15 години имаш, трчаш кај дечко ти, па те остава, па те вара, па ти си повредена, па од дома пари не ти даваат, па не знам што. И јас сум од дисфункционално семејство, и за мене немаа време, и за мене немаа пари, па еве стигнав некако до факултет. Дај прекини да цмиздриш и земи учи таму, или прави нешто корисно за себе, а не да ми се самоубиваш тука и да се себесожалуваш. Сите имаме проблеми, на сите ни е понекогаш многу тешко и ни се чини безизлезно, па сме се снашле, вразуми се веќе и престани сите да ги обвинуваш за тоа што ти се случува! Некој има фамилија таму и стварно му е тешко, што ти е тебе за помагање работава, дечко ти те изневери? Мy ass, проблеми. Чим имаш интернет и прилика да цмиздриш на форум мислам дека од дома не ти ја дерат кожата. |(

На MademoiselleB, WarriorAngel, SparkyAngel и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Јас те жалам, дете! И ти кажувам оправи се додека се уште има време...

На QueenElena, cresa-jagoda, ColoursOfTheRainbow и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Bile15

Bile15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    38
    Јас сум добра фала богу.
    Немам зошто да помогнам. Кога мене ке ми треба помош никој нема да ми помогне. Зошто тогаш јас да помогнам?

10. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Господ е голем , Господ гледа се :!: .. твоево мислење е пожално :puke:

На LittlePinky, QueenElena, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  11. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Па ти девојче ги надмина сите граници бе!
    На што личи ова твоево?
    Ти имаш некој умствен проблем дефинитивно. Секогаш кога читам твој пост во било и која да е тема, се крстам пред монитор и си викам Боже дај им трпение прво на нејзините родители, за да го доизраснат ова девојче, а мене чувај ме понастана од вакви луѓе ! Дај соземи се веќе, редно е.

На Doozy, QueenElena, sweet-star и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    Па не помагај и не ги жали, зар те тера некој?

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  13. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Е заради сите вас што и вративте на мислењето - затоа ги пишува тие глупости. Се само да биде центар на внимание. Attention seeking во превод.

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Aneto10

Aneto10 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    49
    Оние луѓе кои помагаат се големи луѓе пред господ,така да не се секирајте кој не сака да помогне си има господ за тоа да реши..Боже какви луѓе еј да не ти е жал за некои фамилии што се останати на улица ццц..

15. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    2.090

:(

На LittlePinky и ColoursOfTheRainbow им се допаѓа ова.
  16. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Се молам,ама навистина се молам само да се спасат луѓето.Донирав облека,ќебиња,храна...се што беше во моја моќ,затоа што навистина ова што се случува е страшно.
    Бидете силни,ќе помине и ова!

На QueenElena, ColoursOfTheRainbow и cigarce им се допаѓа ова.
  17. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Океј,добро луѓе не ја напаѓајте веднаш Биле15,не дека се сложувам со она што го има напишано.Туку тоа е нејзино размислување и ние сме последните кои треба да ја осудуваме!
    И кога по неколку години ќе види што има пишувано,ќе и иди од ДОКТОРСКАТА ДА СЕ ФРЛИ!И секако со нејзините 15-16 години,не може правилно да размислува,ниту да се однесува како возрасана личност.Еден ден ќе и биде жал што го напишала тоа.

Инаку јас и мојте,мајка ми,татко ми и сестра ми,24/7 сме на МК.ТАЈМ за да читаме новости за тоа.И со целото срце посакуваме,што е можно побргу да се спасат.Леле многу е трагично,семејства се разделуваат,луѓе умираат,без храна се,без вода се... Ух,ух трагидиии.Аман и оние сопствениците на породавниците сите цени уџум ,ги качија.Луѓето без скршен динар останаа,тие сакаат да се збогатат со туѓа мака.. Катастрофа..

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Ете тогаш се чувствувам беспомошно :)

Прикачени фајлови:

На bittersweet, Papillon.Papi, Umbrella22 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Добро сите вие што мислите дека нема зошто да помагате, какви луѓе сте? Помагаш зошто ти е жал и зошто сакаш,нема пресметливост во помагањето. Даваш без да очекуваш ништо за возврат.

Ај,што не сте луѓе,ама разумот кај ви е? Знаете ли дека поплавите ќе донесат многу зарази што како ништо ќе се прошират до кај нас. Почнете да мислите подалеку од носот. И се надевам дека барем тоа ќе ве натера да се тргнете од удобноста на домот и во рамките на можностите да помогнете барем со средства за хигена и дезинфекција.

На bittersweet, Lella, Doozy и 5 други им се допаѓа ова.
  20. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    4.325
    Ова што се случува овие 2 дена на Балканов е тотален хаос . Искрено толку ми дојде жал и едвај чекам да кажат дека ќе биде подобра ситуацијата и се ќе се смири . Трагично и жаласно е .
    Но едно што не можам да поверувам е тоа дека и во вакви ситуации како можат луѓето да бидат себични и нечовечни е страшно . Читам по групиве на Фејсбук како се препуцаваат меѓусебе и пишуваат коментар арно им е на Србите за ова . Добро бе како можете да бидете такви ? Не ми е јасно стварно .
    Да виките убаво е што ви се случи ова што ни правевте на нас муслиманите и друго .
    И ние Христијаните сме биле под турско ропство и да не зборам што се случувало тогаш во Македонија и што значи сега дека треба да се мрзиме со Турците ради тоа ? Ма дај не тресете зелени . Во вакви ситуации сега треба помош и не треба да се гледа вера националност и раса итн. Бидете хумани помогнете им на луѓето зошто ова што им се случува на Србија и на Босна па дури и на Хрватска е страшно !