Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Секогаш ќе те весели она што те правело среќен дур си бил детенце.

На Petar80, Purplelilac, Anabelle.Amorette и 14 други им се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Серијата "Пријатели" ги шокирала младите. Била хомофобична, трансфобична, сексистичка и расистичка.
    "Том и Џери" промовирале насилство.
    Дизни промовирал пороци кај младите, алкохолизам, пушење, дроги.
    Не претеруваме малку, другари? Ништо веќе не е политички коректно, сите се навредени од нешто. Светот како премногу чуствителен да стана.
    Од такви драматизирања за секакви глупости, луѓето не обрнуваат внимание на вистинските проблеми во општеството.
    Пред некое време читав за една девојка која отишла во полиција и го пријавила за силување дечкото со кој стапила во консензуален однос претходната вечер. Нејзиното објаснување било дека се покајала. Извини, ама буквално: "После е*ење, нема каење". Од вакви драматизирања девојки кои се вистински силувани доаѓаат во ситуација да не им веруваат, да не можат да најдат подршка.
    Гледањето "Пријатели" не ме направо хомофоб, ниту пак гледањето "Том и Џери" ме направи насилник.

На Purplelilac, S.J.Parker, sweet-cherry и 30 други им се допаѓа ова.
  3. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Сакање и почитување на своето и своите, и неподнесување на туѓото и поразличните - овие две чувства некои луѓе за жал многу често ги мешаат...
    Disclaimer: без никаков shade throwing, и не мислам на политика, патриотизам или било што конкретно актуелно :)

На JollyGirl, Lianna Anna, Anabelle.Amorette и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Srcka $

Srcka $ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2017
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    5.438
    Машкожите кои викат 'ама си згодна ама ти убаво стоеше ова она ах колку си секси, колку имашмстав та ова та она' НЕКА ми се манат.
    Зар не разбират дека тоа девојките не сакат да го слушат, како некој им се лигаве и си лечи фрустрации со тоа што и кажуват на нив.

На blonde_supergirl и Rama им се допаѓа ова.
  5. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    57.650
    Она кога имаш многу за кажување, но скоро да нема луѓе на кои можеш да им кажиш што ти тежи. Пошто тие што се никогаш не те разбираат. Често и ти ги испревртуваат зборовите, а ти си ко "...ама не мислев така."
    Дојде време да е подобро да чуваш во себе место да си ја отвораш душата пред луѓето. Барем за мене.
    А и на крајот на краиштата, сите си гледаат за себе и немаат време за туѓи проблеми.

На Ane-Goki1, simonka93, Sar-Ste и 5 други им се допаѓа ова.
  6. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.238
    Чаша силно, благо кафе, омилениот десерт во неделното попладне и сознанието дека утре не сум на работа.
    Денеска решив да им се радувам на овие, навидум мали нешта. Колку и да звучи наивно, верувам дека секој може да најде барем една светла точка во својот ден.

На Purplelilac, sweet-cherry, JollyGirl и 9 други им се допаѓа ова.
  7. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.268
    Допаѓања:
    50.868
    Понекогаш страдањето е само страдање. Тоа не те прави посилен, тоа не го гради карактерот. Тоа само боли.

На Anabelle.Amorette, Ane-Goki1, vitamina и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.684
    Никогаш не сум можела да разберам зошто луѓето ги доживуваат родендените со голема еуфорија и се однесуваат како тоа да е некој релевантен датум вреден за славење? Мислам, што поточно славиш кога си само една година поблиску до смртта? :^)

Една познаничка со која не сум блиска ( хаха кого лажам - јас со никого никогаш не сум блиска!) почна да ми префрла зошто не сум и го честитала роденденот ( а токму тогаш и ме потсети дека дотичнава всушност постоела на планетава) (wtf)

Обично во оваа ситуација, како и секогаш, едноставно ќе и ја игнорирам пораката и нема да се замарам со тоа ама тогаш ми текна дека сигурно и после уште едно достигнување на арбитрарната точка во орбитата на Земјата околу сонцето, таа повторно ќе почне да ми кучкосува што не добила подарок за фактот дека станала постара, а навистина нема да трошам време и енергија locating a f*ck to give!

Затоа морам со разочарување да кажам дека одвоив дел од моето скапоцено време да и го напишам ова:

" Драга ххх,

сметајќи го фактот дека веројатно постојат бесконечен број на универзуми и временски линии морам да ти честитам што се погоди баш во мојот универум истовремено да се родиш и да постоиш и притоа сум приморана да ги делам поголемиот дел од молекулите во воздухот со тебе, отколку молекулите кои ги вдушувала некоја античка кралица - рачунај Клеопатра.

Но претпоставувам дека ни прославувањето на твоето (легендарно) напуштање на матката на мајка ти за мене не е доволен добар изговор да го јадам твоето бесплатно парче роденденска торта (кое е инаку полно со калории - да, и роденденските калории се сметаат на вагата!) :^:

Love,

Briar Rose :* "

By the way, сигурна сум дека реакција на дотичнава кога ја прочитала "честиткава" била ваква:

На Petar80, sweet-cherry, Feminka192 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.527
    ^ Јас не можам да сфатам зошто луѓето излегуваат, мислам која е поентата коа пак ќе се вратиш дома.
    Зошто одат на одмор, секако се наоѓаат на истата планета која константно се врти.
    Зошто да славиш било што, кога еден ден ќе умреш, славел или не.
    Зошто купуваме различна облека, кога само една вреќа за компири може да заврши работа.
    Зашто запознаваме нови луѓе, и онака сите се исти.
    Што мора да јадеме различна храна, смисли еден оброк и јади го до крај на живот, поентата е да бидеш најаден.

Е така ми звучеше мислењево.

На Purplelilac, faye, Butterfly-Girl и 43 други им се допаѓа ова.
  10. Briar Rose

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.684

На buba4e89, Minnie 1 и elimkd им се допаѓа ова.
  11. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Share your meds pls. :|

На JollyGirl, Nausicaa, Dream-Girl и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Briar Rose

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.684
    Medical prescription: Rose Quartz Diamonds ... 8)

На buba4e89 и Asistentkа им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.301
    Допаѓања:
    226.909
    Има мислења во темава што навистина жалам што сум ги прочитала. НЕКОГАШ џабе е да си начитан и да имаш поширок спектар на зборови од другите ако мислењето ти е навистина глупо на крај. Мислам се разбравме.

На Petar80, Purplelilac, Butterfly-Girl и 20 други им се допаѓа ова.
  14. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    ...дека е болно кога некој сакаш, а тој не. А друг те сака, а ти него не. Лошо е кога среќата ја наоѓаш во несреќа, исто кога некој ја наоѓа среќата во тебе, а ти во него не. Лошо е што трчаме по оној кој ни вирче не би прекокнал за нас, а го одбегнуваме оној што препливува океани. Ама пусто срце, пуста желба дека еден ден ќе биде подобро.

На marija.980, pupi.girl, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  15. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.206
    КАЕЊЕТО е губење на време...Секогаш стој за своите одлуки...макар и да се избрзани и погрешни..Со здрав разум се се поправа ама со каење...се рани очајот...

На kolumnistot, blonde_supergirl, Emy867 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    Sekoj moze da zgreshi,pa i jas...

На Petar80, +++, Ane-Goki1 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Srcka $

Srcka $ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2017
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    5.438
    Сакам да кажам дека заборавам што сакам да кажам.
    Искрено тоа ми се и случува а кога сакам со некој нешто да споделам заборавам и кога одпосле веќе ми текне ама касно.

Така денеска, за прв пат во мојот живот да се насмеам од срце, за прв пат да ми дојде некоја убава мисла и сама да се насмеам, и да не сакам душата ме тера, прекрасно чувство од среќа се смеам, а знам и зошто.

Она кога од лоши мисли плачеш, а јас од убави мисли, вистински, се смеев.

На Amellie13 и Rama им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.493
    Допаѓања:
    183.889
    Ми ја стега раката, ама ми го гали срцево. Ми го бакнува телото, ама ми ја допира душата. Во гради цело небо чува. Се губам и тонам во тие бескрајно мили очи, додека шарени зумбули зазумбулуваат пролет во тивка јануарска ноќ. Гласници ми пеат од рано утро на прозор, наговестувајќи го стартот на новиот цут. Очи како диви костени мамат голицкања како развигор. Само свет може свет да создава, а тој цели универзуми само со насмевка.
    Наскоро засекогаш, љубов.

Го пуштам мозоков да шета низ убави мисли...

На sweet-cherry, JollyGirl, k.frosina и 24 други им се допаѓа ова.
  19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    "Љубовта те прави подобра личност, затоа треба да љубиш."
    Мене љубовта ме прави слаба, кога сум заљубена јас ги имам сите карактеристики на кои не смеам да помислам, за јас да повредам, а да не ме повреди тој.

Се грижам, сакам компромис, сакам да знам како му поминал денот, сакам да му кажувам што чувствувам за него.
    Светот на љубовта се претвори во свет на кој кого ќе излаже, ќе изневери и разочара.

Млада сум била и животот бил пред мене. Да, но јас не можам веќе да се разочарувам.
    Затоа сакам да сум лоша, да немам емоции и да не осеќам љубов кон никој.

Сега ќе се изолирам, ќе се повлечам на моето место во планината и полека секој ден ќе се качувам повисоко, на наредна карпа, каде ќе нема трева, само снег и мраз.
    Такво сакам да ми е срцето. Дозволив да ме води срцето, а го игнорирав разумот. Моја грешка.
    Сакам да сум сама, зошто никој не ја заслужува мојата љубов и моето внимание.
    Да бидам старата јас, онаа вистинската како пред осум години, таа со сериозниот израз, ладната.
    Таа и повторно ќе бидам.

Заборавив дека не ми треба дечко за да се осеќам среќна. Ми треба самовозвушување, постигнување на нова цел.
    Јас не сум родена за љубов.
    Јас сум родена за да научам дека љубовта која толку ја барам не постои за мене.

На blonde_supergirl, Srcka $, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Чаша добро вино + тишина = мир и мерак.
    Во позадина една балада од Хари.
    Милина.

На shz, hermosa, Briar Rose и 3 други им се допаѓа ова.