Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Wildlover

Wildlover Активен член

Sakam da imam nekoj na koj kje mozham da mu se iskazham be sakam da osetam sho e drugarstvo sho e ljubov be sakam sakam...

La.loca, N.2106, Srcka $ and 7 others like this.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Denesno drugarstvo-ruski rulet !!!

lost123, Asistentkа, kuc and 14 others like this.
  3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Денес право другарство не постои, се е од корист, сите само гледаат за свој г'з...

Сите се исти себични ѓубриња, освен оние кои се жалат од истиве, наравно...

Фмп.

4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Тaзе oмлaдинкa, врaбoтенa сo рaбoтнo искуствo oд еднa целa припремa нa тендерскa дoкументaцијa, држи гoвoр и гo искaжувa свoетo знаење бaрaтaјќи сo пoими и термини, небaре пругa Брчкo-Бaнoвиќи нaпрaвилa. И пaк. И пaк. Пaк...
    Е еднaш ќе излезaм и тaквa нa грб ќе ми седне.

JuLleE, macka91, Antebellum and 19 others like this.
  5. Jason123

Jason123 Популарен член

Сме биле разочарани, па нормално е дека ќе сме разочарани покрај фактот дека ретки се случувањата кај што гледаме наш национален тим ( од кој било спорт ) што се бори рамо до рамо на исто професионално ниво со далеку поголеми држави од нашата. Обично со Македонскиот спорт од старт сме навикнати на пораз па вака кога ќе тргне до некаде работава трга и надежта па кога ќе изгубиме трагедијата и драмата ни е уште поголема. Како и да е треба малку да го намалиме притисокот кон самите играчи, ова е сепак спорт. Дечките го дадоа срцето на терен и им симнувам капа за постигнатото.

La.loca, N.2106, Srcka $ and 2 others like this.
  6. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Постојат два вида на болка.Болка која те повредува и болка која те менува...

kuc, La.loca, Rama and 12 others like this.
  7. Lady_021

Lady_021 Активен член

Zosto li postojat tolku pokvareni maski, znaci zdrav prav decko da bara pari od devojka i pri rabota visoka plata da se kocka namesto da gi vratiii ee SRAMOTILOOCIII brukiii , a mene na izvrsitel ke me dadat za nego zaradi tie pari od avon uste ne priznava deka dolzi ay

8. I I

I I Истакнат член

Денес многу. многу ретко можеш да најдеш човек/пријател на кој можеш да му се довериш без страв дека еден ден тоа ќе се злоупотреби против тебе.

winter flower, Rama, N.2106 and 7 others like this.
  9. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Пред неколку дена дозволив нервозата да ме надвладее, и дома на моите им кажав некои работи за кои во наредната секунда се покајав што ги кажав. Излегов многу незрела и неблагодарна за сѐ што ми овозможиле и пружиле. Но, ние не сме семејство кое отворено ги кажува работите кои на некого му сметаат/ го навредиле, туку некако,така, „исчезнува во воздух“ и понатаму како ништо да не се случило, не се држи лутина иако по некое време со огорченост знаат да се навратат на случката.
    Ме здоболе, и отворено ги седнав и им се извинив што се однесував толку неблагодарно во моментот. Одобрија низ насмевка дека нема никаков проблем и дека ме разбираат, но поентата ми беше- душата си ја ослободив, не се обвинував, и си простив побрзо самата, а од тоа поубаво немало. Исто така, мислам дека им дадов позитивен пример на моите дека треба да се разговара за чувствата, за буквално сите чувства. :) Луѓе сме, на сите ни прекипува и грешиме и во нервозата знаеме да кажеме многу нешта, ама битно е да знаеме како да кажеме извини, и тоа да делува стимулирачки на нашата психа да не го повториме повторно. Сме ја ослободиле горчината и не тлее во нас. :)

10. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Да имам огромна моќ, макар и накратко, би направил да исчезне омразата и злото и луѓето меѓусебно да делат љубов.

Среќен роденден легендо,никогаш заборавен.

FB_IMG_1516870638742.jpg

macka91, Tan4ence, Selest and 17 others like this.
  11. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Сите оние мажиња, ете така да ги наречеме
    мали, небитни мажиња
    кои емоционално и психички ја злоставувале жената што ги сакала повеќе од себе,
    се надевам дека се свесни
    дека заљубените жени не остануваат заљубени засекогаш,
    не остануваат засекогаш нити млади, нити наивни,
    а уште помалку остануваат засекогаш жртви ...
    Тие секој ден раснат во јаки жени
    who one day will came back for destroying their world....

12. blonde_supergirl

blonde_supergirl Истакнат член

Сакам да кажам дека Иго толку добро пишува... Се потресувам кога го читам, посебно за релација мајка-дете, и колку е таа љубов длабока и знае да те реже во срцето. И за потребите на човекот, што го разграничуваат од боговите, каде што тој паѓа еднаш, но засекогаш.

Last edited: Jan 25, 2018
    macka91, Asistentkа, Rama and 7 others like this.
  13. kikin

kikin Популарен член

Сакам да кажам дека постојат толку искомплексирани личности што мислат дека со парите и функцијата која ја имаат можат да изиграваат Богови на другите. ЖАл ми е, прво зашто не се исполнети како луѓе, второ што ако еден ден тоа ако го немаат ќе падне и суетата и на површина ќе останат само нивните голи души. Всушност, сакам да кажам дека не може секој да биде „ЧОВЕК“.

14. referentka

referentka Moderator Staff Member

СДК Веќе несакам да чујам за зборот КВАЛИТЕТ:!:
    Бидејќи непостои:shake:

Порано:
    -Етикетата ,,Тетекс,, ,,Герас Цунев,,...,,Чик,,...,,Газела,, значеше гаранција за КВАЛИТЕТ
    -Мастиката ,,Базоока,, немаше пестициди во неа
    -Овошјето може не беше лично за око како сега, ама беше ОВОШЈЕ
    -Титулата Д-р на белиот мантил беше навистина доктор и значеше дека одиш на доктор
    -Директорот во институцијата беше поим за квалитет и гаранција дека институцијата е на здрави нозе.

Сега:
    -Ни ,,Гучи,, ни ,,Маноло Бланк,, не се гаранција за квалитет, ниту етикетата е гаранција за оригиналност
    -Мастиките и лижавчињата се со токсини
    -Овошјето е како за на излог, ама е ГМО
    -Докторските титули се купуваат за неколку илјади евра, не лечат лудаци, си прават експерименти
    -Директорите крадат додека можат, па и по цена затвор да се лежи

calm-girl, JuLleE, macka91 and 29 others like this.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Од сите можни собиранки во изминатото десетилетие, плус-минус, ме има -обавезно, единствено на погребите.

Espadrila, kravce, stetoskop and 8 others like this.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Сдк на една страна четири лика кои сакам да ги читам и да стегам лајк.
    И ич нејќам што со сите се согласив јер е тужна реалност.
    Сања, Стетоскоп, Рефка и Жабата.
    Ова му доаѓа ко грепка, со 3 исти добиваш награда, ама со 4 џек пот, не си кликал за џабе.
    Жабо, тие се викаат културно духовни настани. Да најдеме црн хумор во тешкотијата. Годинава јако почна со нив, ко со цела програма да се да му се плукнам да не биле више аман.

JuLleE, stetoskop, ivi1987 and 6 others like this.
  17. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Кога навистина почнав да се сакам себеси, се ослободив од сè што не беше здраво за мене – од храната, луѓето, работите, ситуации и сè што ме влечеше на дно, а подалеку од мене самиот. Во почетокот тоа го нарекував „здрав егоизам“, но денеска знам дека тоа е љубов кон себеси“ - рекол Чарли Чаплин

18. Читател

Читател Истакнат член

За да ги процените пријателите еве еден мал трик:

Знајте дека како што вашиот пријател/ка ви зборува за некој трет пријател кој не е присутен во моментот така на тој истиот пријател зборува за вас кога вие не сте присутни таму.

Ова не се однесува само за навреди и пофалби. Истото важи и за некои тајни, приватни дешавки и сл..

Pay attention guys. ;) :hug:

ПозЗ3³ ®

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Тоше, кај и да си брани не од зло.

Денес ќе имаше 37 години, како да беше вчера.
    Засекогаш непреболен :l:

kuc, Srcka $, Oscar Lady and 4 others like this.
  20. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Воопшто не сум изненадена како некои луѓе го "користат" своето ограничено време на планетава, како и капацитетот на нивниот свесен ум ... |(

Постојат 37,2 трилиони клетки во човековото тело, а секоја од тие клетки е составена од 100 трилиони атоми, и секој од тие атоми се составени од безбројни трилиони помали составни елементи;

Човековото тело со сите тие клетки и атоми, е главно празен простор, протоните, неутроните и електроните, кои се брановидни форми на енергија, се единствената субстанца која му дава на телото појава на маса, единственото нешто кое навистина мора да го правиме е да јадеме, пиеме, спиеме и сонуваме, и телото го прави останатото, ова го нарекуваме несвесниот ум.

Сè додека и во најдобар случај, нашиот свесен ум се обидува да открие каде сме, што правиме, зошто сме каде сме и што правиме, како да правиме или да имаме повеќе или помалку, и кога се случило или ќе се случи нешто.

И, според мое мислење, навистина е голем срам што многумина го трошат ова кратко ограничено време на планетава со тоа што се будалесто егоистични - во смисла дека тие го прифаќаат само нивното размислување и начин на живеење како валидно и најправилно, кога во реалноста се всушност овци со испрани мозоци од општеството.

faye and Asistentkа like this.