Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Ти само чувај бебе вино ќе си донесам ако треба :) Туку да не ми се заарни па да ти доаѓам почесто. Алкохоличарот во мене ти се заблагодарува :D

Dust, kuc, Mari* and 4 others like this.
  2. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Понекогаш не сфаќаш со колку негативни луѓе си опкружена, и не сфаќаш колку ти било нарушено расположението додека не сретнеш позитивни насмеани луѓе. Како наеднаш да ти се враќа испразнатата енергија. Доволна е барем една таква личност да имаш. Личност што ќе ти биде прибежиште од сите. Личност после која лицето од намрштено ти станува насмеано. Покрај која душата ти се радува, ти се исполнува. Кога имаш барем една ваква личност, што те разбира, тежината на секој проблем се дели на половина. Препреките во животот полесно се совладуваат. Полесно е кога имаш кој да те фати за рака и да ти речи „Не си сама, ме имаш мене.“

3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

За кого ни се кољаат децата по автобусите! ? За двојазичност ли? За Заев ли? За кого и за што? Едните барем да биле повоспитани или за миг помудри.. Родители што шернуваат семе синапово место да го седне да му напрај муабет дека политика и тинејџерски денови не одат заедно. . Растат потенцијални убијци и терористи а ним мува не ги лази.. та не се заклале де. А ако им заколе некој дете тогаш по судови ќе се први. Касно е чедо божјо јер животна лекција за мудроќа ако не му дадеш со време на среќа ќе преживее во ваква средина. А може и не. Прво што велам откако ќе ме прашат зошто сакам да заминам е -а како утре да го пуштам у школо со бус и да се крстам да не ми го вратат у кеса!? Лее ама си морбидна. Не. Реална сум. Не можам да го изолирам. Не можам скроз да го заштитам. Може и најмирен да е ама да попие камен у глава зашто бил у 6 5ка. Ете така. Залетал по грешка каменот. Или да го пуштам а ја да дадам отказ од работа за дома да се клањам на бисти и икони за син ми да не го снајде нешто па и курбан да носам секој викенд у црква а за полугодие манастир.
    .

4. ivimis

ivimis Истакнат член

Ако во нешто си подобар од нив одма те бришат од кругот на пријатели и директо овде настапува конкуренцијата.
    Ќе се сменеш и ти ќе станеш и ти таков, себичен, злобен...

hermosa, DAngel, Briar Rose and 2 others like this.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Од катчето што ме насмеа денес, издвојуваме.
    Мариа, Мариааааа...
    Кај Лилит, па и мачка, со крила на змеј. Идеално и генијално. Башка и бендот топ!

Annath, baba Rada, Mishela and 10 others like this.
  6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Некои срца се толку силно поврзани, што никој и ништо не може да ги раздели. ❤ Вистинската љубов постои, не е измислена само во бајките!

8463., Presque vu, Ane-Goki1 and 10 others like this.
  7. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Пола Македонија стави слика во Париз во последниве месец дена. Што се дешава? Ефтини карти? :^)

8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Им се чудам на луѓе кои одвај чекаат да исплукаат отров, да навредат, да испровоцираат. Но повеќе ги жалам. Сериозно, толку немаат попаметна работа во животот, толку немаат на што да се радуваат, во што да уживаат па само мрчат на сите страни? Штета, а можат многу повеќе.

9. kravce

kravce Форумски идол

А бе дечки, колку пари даваат од партииве за јадење...кхм...по социјални мрежи? За другарка прашувам :wasntme:
    Мен, ај лав дис кантри фул оф експертс. Тоа е, на таквите ќе им се чудам и ќе се смеам, тие ќе си полнат џеб, или некоја фотелја. И така. Што немам тронка амбиција да работам во државна установа. Народе мој... не ве бива.
    И шоферот у јсп што си го земал детенцето во скут, да му покаже тато како се вози уште на 5год. И полицајците што на сред улица застануваат за бурек колегата да си купи. И пешаците што ги мрзи 20тина метри подоле на пешачки да преминат. И пекарава што нити цени има изложено, нити производите со што им се. И здравството...тоа веќе болно станува да се збори.

Државата не е некоја личност, вие сте. Ама вас не ви се менува на поарно. Пффф, па уште и што сум сакала, така е тоа тука? Мрш. Нормално било за овде? Не е нормално за нигде бре! Дури и ненормален ќе испаднеш..

Ајт. Петок.

Purplelilac, Mishela, Lilit and 15 others like this.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Јас ќе уклучам парно, станува колешката да го изгаси, многу било топло и загушливо. Другарка и колешка станува пак го уклучува, она вика ако цуци стопли се. До каде бе со тоа лижење, до каде со тоа лечење комплекси и фрустрации. Жални сте.

11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Nekogas i broenje do 10 e mnogu.

Seci na prva pa neka se misli :!:

Lilit, Ane-Goki1, Gosh and 7 others like this.
  12. kuc

kuc Форумски идол

Љубовта не постои за да не усреќи.
    Јас верувам дека таа постои за да ни покаже колку можеме да издржиме .

baba Rada, Ane-Goki1, Srcka $ and 7 others like this.
  13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се молат раните 2000-ти да си ги приберат назад шегите и форите за 02.02 (tumbleweed)

14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Не ја разбирам таа заљубеност во Екселот, на луѓе кои не умеат нит со него, нит со Вордот - се', па и текстуални табели да се правеле таму. Чуму?

I fancy MS Word!

Хејт за бројкољупците и сите екселаши!

Ептем петочки муабет.... ко за со грав.
    :|

15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

^pogolema ,,preglednost" demek |(( @zhap4e )

ivi1987 and zhap4e like this.
  16. Matotheja

Matotheja Популарен член

She don't eat meat but she sure like the bone.

Bender Rodriguez likes this.
  17. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Во сложната фамилија, среќата доаѓа сама по себе.

Crna Dama, Dust, cresa-jagoda and 8 others like this.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Од настани на денот:

Најмизерни ми се оние кои не го даваат името, не го даваат јазикот, а се изразуваат: imeto nego davamme gospot e golem jasaka makedonia.nasa maika !!111 ovija sorsoidi sakat dane delat epa neka znajat oti MAKEDONIA CELA DAJE SEKOJ DAJA ZNAJE nema dejlejne nema siptarski jazici umrete predavniciiiii na makedonskiot narot!!!!!1111

Ако со овие треба да бидам Македонка, подобро да не сум.

Инаку, сум против промена на име. Не сум против двојазичност.

19. Читател

Читател Истакнат член

Сакам да кажам дека ...

Ова е последено мислење што го пишувам во контекст на македонштината. ( или тоа не е можно )

Пуштам телевизорот да разгледам и што да видам. Имаме емисии или за готвење или за политика. Бем ти народ. Ама стварно, Јас не се разбирам ни во едното ни во другото.

Ама овие се ептен експерти за дрвење на кур.

Дали тоа значи дека "подобро нешто отколку ништо" навистина наоѓа примена ?

Абе у Кина железничка станица градат за 9 часа.
    Швајцарија продава шишиња со кислород на Јапонци.
    Македонија 20 години ( still counting ) се расправа за името, знамето, јазикот, идентитетот.

See the difference !? or not yet ...

Види ако си поединец кој пркнал малце повеќе од македонските норми на просекот, оди и биди корисен во друга држава. Не ни треба патриотизам. Не биди во заблуда дека баш треба да останеш тука демек ќе ја промениш државава. Нема да се деси тоа, бар додека си жив. Заборави го тоа. Биди му корисен на светот. Не се сведувај на ниво на држава. град. Биди универзален.

ПозЗ3³ ®

20. Nobadys.Perfect

Nobadys.Perfect Истакнат член

Потребата да кажите/споделите се шо ви се дешава во животот на тацна не ја сваќам.

Feminka192 likes this.