Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Па кај прочита ти дека некој рече дека не постоело. Едноставно ни се гади од целата претстава која ја прават во собранието, кој веќе не личи на собрание туку на пазар. И не е ова од сега туку од осамостојувањето собранието не личело на институција каква што треба да биде. Едноставно разочарувањето е од многу одамна само сега претераа со претставите . Еве и Иванов вели дека нема да го потпише законот, ама изгледа додека не му се заканат овие што ги поддржуваат рамковните. После и тој ќе си легне на брашното затоа што очигледно политичарите немаат совест.

На M&M, Purplelilac, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Нема ништо позакон од тоа една од најдобрите другарки да работи со тебе. :rock:

На Marija), SnowWhite8, SV1911 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.236
    Допаѓања:
    67.745
    Луѓе, имате цел подфорум за Политика, имате посебна тема за законот каде може да кажете мислење, истото се дискутира и во Актуелни политички настани, па упатете се во тој подфорум. :)

На M&M, Bender Rodriguez, Avery и 10 други им се допаѓа ова.
  4. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    Разлика помеѓу ситна душа и духовно изграден човек?
    Ситната душа размислува од денес за утре, ориентиран е кон материјалното, се гордее со наметнатите западни трендови, глуми либерализам и го поддржува неморалнито однесување.
    Духовно изграден човек има чисти мисли, се придржува до Божјите заповеди, ги поддржува традиционални семејни вредности, свесен е дека среќата не е во материјалното туку во духовното и не дозволува да му се наметнуваат ставови.

Што се случува кога некој го уништува мирот, спокојот и идентитетот на човекот?
    Човекот бара смиреност во молитвата, знае дека Господ ја слуша неговата молитва. Човекот знае дека доброто секогаш го победува злото, но понекогаш поради болката, очајот и немоќта човекот посегнува да колне, ова го прави човек кога знае дека изгубил се што му било важно во животот.
    Никој не може да избега од Судниот ден.

На ♡BuBaLe♡, Selest, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Дечки здраво.
    Ванзин едвај си го врати профилов и конечно ми пратија нова лозинка.Од втор обид.
    Дечки Ванзин и покрај лошите вести што ги доби вчера, денес е за чудо во одлично расположение, и истата таа верува дека ќе успее планот и желбата ќе стане реалност. Не знае како, но ете нешто ќе се случи.Длабоката верба прави чуда.

Имајте добра ноќ:l:

На ♡BuBaLe♡, cresa-jagoda, Purplelilac и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.214
    Многу лесно е да обвиниш некого за одредена постапка,ама малку потешко е да разбереш зошто дошло до тоа и да се потрудиш да ја разбереш обвинетата личност ;)

На crazylady, iloveyou29, cresa-jagoda и 10 други им се допаѓа ова.
  7. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    17.732
    На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.611
    Сдк 1. Сите знаат што е најдобро за нив, за другите, за подобар живот и подобар свет. Сите знаат како треба, можат да напишат реферати кои звучат толку прекрасно или да држат долги говори, но сѐ останува само на збор. Нема придржување до тоа. Затоа и светот е хаос а не е идила.

Сдк 2. Сите ние сме различни и во тоа е нашата убавина.

На Marija), Rama и Feminka192 им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.778
    Преку глава ми дојде.

На gjoker4e, cresa-jagoda, Marija) и 3 други им се допаѓа ова.
  10. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    84.892
    Нема поголем луксуз од мирен сон и чиста душа !!!

На Selest, ivimis, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    174.404
    ^Ne e luksuz,do karakterot e :)

На cresa-jagoda, Rama и Dadusicka им се допаѓа ова.
  12. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Сакам да кажам да се искажам и џабе преку глава ми е:@
    Преку глава ми е од женски лица што се болни во умот за само да се докажат пред некој,болни од тоа што не се е.... (извинете) па сеа нервозата ја истурат на друг:?:
    Мислат дека со викање,покажување јаки дека се ќе земат поголема плата или незнам што,па до кога од вакви и после многу се иселувале од Македонијава па нормално кој сака да работи со болноумни колеги во секоја фирма ги има 99% еден нормален дали има:punch::swear:
    Ќе станам како оној од Белград пред некој ден кога си уби еден колега и двајца ги застрела ќе ме гледате на тв :@(facepalm)
    Господе каде си ???

На ♡BuBaLe♡ и Feminka192 им се допаѓа ова.
  13. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.397
    Допаѓања:
    42.263
    За доручек житарици, за ручек ориз и салата, за вечера супа од зеленчук...

И после тоа пиво и крилца, или виски и кола, онака скоро секој ден, лабаво...

Ебате животот....

На ♡BuBaLe♡, theowndemon, LiliBoz и 4 други им се допаѓа ова.
  14. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Собирав пари и си купив Порше8)
    Играчка:rofl::P

На ♡BuBaLe♡, M&M, Yipman2 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.176
    Колку пати ќе тргнам да ги опишам емоциите кога се чувствувам демотивирано, но знам дека ако ги направам јавни, тогаш тие ќе бидат нешто што ме дефинира. Не дека луѓето кои што ме читаат тука ќе имаат поинаква слика за мене, туку јас ќе имам поинаква слика за тоа што сум и тоа што во иднина сакам да бидам.

Во последните неколку години, многу пати се имам соочено со еден ист проблем, проблем кој никако да се реши и нѐ остава да тапкаме во едно место, место кое што не нѐ прави среќни. Многу пати имам помислено ако изберев друго, дали ќе бев поисполнета? Искрено, мислам дека не. Животот нѝ дава да се сносиме со разни тежини, а оваа е нашата. Можеби со повеќе труд ќе бевме веќе далеку од тука, но некогаш мора да учиме само од сопствените грешки, тоа не прави подобри, помудри.

Ми имаат кажано дека не е сѐ така лесно, и толку се плашев дека ќе дојде денот кога ќе бидат во право. Никогаш не ми ни било едноставно.. постојат работи низ кои поминав и кои никој нема да ги дознае, страшни моменти кои нема да дозволам да ме дефинираат, и повторно и повторно, гледам на животот како нешто прекрасно. Сакам да сум позитивна, верувам дека само таквите мисли можат да ме доведат до подобра јас. (fingers)

На crimson, КикиМаус, ivi1987 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Срцкааа душо, другарка си ми 10 години - али зошто пробваш да ме излажиш не знам. Другарка ни со која се спречкав пред да замини во прекрасната Америка (бај д веј - знам дека чисти веце таму, али ок е), дојдена е како херој во Македонија. И тоа не е така. Хммм кучето не го шеташе во паркот, таа нема куче, таа не е таа....Ај ќе се преправам дека ти верувам, ама полека со лагите мнооогуу ти се очигледни. Ептен, резил. Утре ќе излезиме не е проблем, ама аман - јас сум јаааассс. На тел не ти кажвам ни кој е, туку муабетот ни почнува - Е, шо прајш? Кога ќе излезиме? Многу сакаш да балансираш ама не се прај резил хахаха нека е за убо само

17. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.235
    Денот почнува најубаво кога ќе ти започне со саканата личност:)
    Ништо не може да го замени тоа чувство на мир, љубов, спокој. Чувството дека, конечно, се` е во ред.
    Животот е убав:f:

На КикиМаус, ceca-1, Yipman2 и 10 други им се допаѓа ова.
  18. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Сакам да им посакам добредојде на штрковите и ластовичките кои секогаш пристигнуваат овие два-три дена (од 15 до 17 март). Штотуку го видов првиот штрк :)

На M&M, КикиМаус, ceca-1 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Сакам да ви кажам дека едно време бев од другата страна, од оние што им враќаа на секој "цена?" коментар на слики на фб на кои јасно беше наведена цената. Иф ју фил фор ми, може да донирате средства за вертикален апарат за вафли. Имено научно е докажано дека правењето вафли ги брише лошите сеќавања. Фмп :bow:

На M&M, Sanjichka007, crimson и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Marija)

Marija) Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    907
    Супер е. 8)