Се верува дека сите имаме по еден ангел-заштитник,кој невидливо е постојано со нас. Тешко на мојот ангел со мене,признавам дека многу гадости виде и измина заедно со мене
Сите што се сакаат некој, сосема поинку, повеќе од сите други пред негио,а ги има тон околу мене, зошто не се запрашале пред да ги повредат под изговор дека го следеле разумот, пред емоциите дали може да живет со помислата дека тој некој нема повеќе да ги погледне во животот????? Колку би им олеснило да си го постават ова прашање сами на себе во огледало.....
Нека бараат помош од богатите,сиромаштијата даде премногу за оваа Татковина. Нели тие се бесмртни во Државава и имаат моќ,и тие се Македонци.
Ова е најдоброто нешто што сум го прочитала во последно време. Секоја Чест!!!! За тебе и дечко тиКамо да имаше повеќе како вас, светот ќе беше подобро место за живеење. Браво!
Секогаш ќе ја имаат мојата почит само оние ѕверови од луѓе кои зрачат со посебност. Оние типови на луѓе кои без разлика на тоа колку се поразлични, не се претопуваат или обидуваат да се вклопат во сељачизмот. Луѓе кои цврсто стојат зад своите ставови и правила. Капа им симнувам.
Сакам да кажам дека дури и кога имам можност да спијам до покасно на сабајле, дали ми е некој внатрешен часовник, ама не можам покасно од 7 и пол да стана. Евентуално, понекогаш, како денес, 7 и 40. А се што сакав е бар еден сат плус да поспијам, имав потреба, исклучив сите аларми, и џабе. А и касно легнувам. Некогаш не знам дали е добро или не што сум од тие луѓе кои функционираат со малку спиење зошто сепак повремено имам голема потреба од тоа денот да го поминам во сон.
Мирисот и вкусот на омиленото кафе, вкусен појадок спремен без брзање, надвор пролет, во мене љубов, исполнетост, среќа. Не ми треба друго за да уживам во денот. Имајте прекрасен викенд
Ти си за да се извинеш ама јас сум за да не ти простам. Би била ептен глупава после она што ми го кажа во НЕРВОЗА да одам да се ебам, ќе одам ама ти ќе си останеш без пријател, чек а дали стварно си ми бил пријател. мааа НЕ.
Девојчиња што намерно понижуваат други девојки за да се истакнат пред некое машко: не постигнувате ништо освен што губите почит од луѓето околу вас. А ако машкото е нормална особа, и од него. хештег girls supporting girls
Она коа ќе видам дека некој цитирал и одговорил на мислење од пред 350 години, се чудам и каква му е реакцијата на тој што барал совет тогаш...А во меѓувреме сигурно заборавил дека воопшто пишал за проблемот...
Кога ќе се видам со блиски и драги луѓе како денес, и кога ќе ми кажат дека убави работи им се случуваат, и кога ќе им ги видам лицата насмеани и среќни, душата ми е полна, сонце ме огрева. Нека траат ваквите денови, нека траат...
Последен пат кога кажав на "блиска другарка" за убаво нешто дека ми се дешава ми се развика ми спушти и ми се нема јавено од септември
Читањето и сонувањето се нашиот поглед. Потребата од писмени луѓе е толку голема како и улогата на водата да ја изгаси жедта.