1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Во право си ама што да им кажеме кога и двајцата во овој случај сме претрпеле стрес. Дури и да го нападнам физички, може само да ме тужи плус ако има некој сведок во близина на големо ќе излезе работата. Да му викам нешто од кај да знам со каква будала си имам работа. Вака само си премолчев и не се расправав, а на него нека му служи на чест за се што ми кажа и за претрпениот стрес поради неговата луда глава.

На SummerGirl и alexa_dimoska им се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Разговор кога баба ти е глува:
    Прашање: Меко Родео да ти купам?
    Одговор: Рекоа од среда ќе се стопли.

Ми се случува некогаш мозокот да ми работи екстра креативно и да ми ги вади најневеројатните интерпретации на работите.
    Тоа често се одразува како мечтаење, daydreaming, и какао редовно заборавање по што ме пратиле од продавница кога бев мала.
    Деновиве ова се манифестира преку наоѓање на најмалку веројатните транскрипции на нешто во кирилица.
    Така, "da napravam nozinja za deteto" ме стави во 5 минутна мисла каков нож му треба на бебе. "Strkovite jadat zabi" ме стави во мисла од каде им тој податок на луѓето и како штрковите ги набавуваат забите, a "maska ninja zelki za 5 godisno momce" ме стави во мисла каков телефон има тоа момче и зошто е битна неговата возраст и зошто би сакал маска за телефон со зелка. И каква е таа нинџа зелка?
    И така, пролупав...

На ivi1987, Lady*Bug, lovestonedd и 19 други им се допаѓа ова.
  3. alexa_dimoska

alexa_dimoska Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    951
    И тоа што викаш. Со цел да се заштитиш, ќе се стаиш во уште поголема каша. Можеби некои работи стварно не заслужуваат внимание, без разлика на ситуацијата.

4. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.213
    Допаѓања:
    6.400
    Денес бев до зелен пазар. На одење накај дома, таман пред да влезам во кола, ме сретнува една жена, и од растојание меѓу нас ме прашува колку е саат.. и кажав и таман тргнав да си одам, ми се залепи до мене и ми вика: " Еејј, носиш фиксна протеза, знаеш ли дека содржи ацетон"? Јас сум како wtf?!? :^) И викам дека немам време, и така застаната, со прстот ми ја подотвора кесата во рака што ја носев( имав купено 2 букета) и она: " Лелее, колку се убави, од каде ги зема, колку пари..па за која пригода ми се..wow. Каде работам, каде мајка ми работи.. кога и кажав дека сите сме медицинари ..нејзината реакција беше: " Леле па јас од таа медицина и лош кадар се доразболев и сега само природно се лекувам". Пффф, мене мн ми е гајле ти како се лекуваш.
    И јас цело време се правам наудрена, не дека се замарам или слушам што збори, и викам мхм, мхм..
    Па се дрзна да ме праша, каков ми бил циклусот? Ако ми е нередовен одма имала лек. Абе пиши го мојот бр.и барај ме. Ама не ти кажувам име, потпиши ме паталец.
    Јас пак wow.:x:^) И конечно си заминав, и она на идење пак се врти и ми вика: "Ако има некој некој проблем со акни или др нешто, раскажи за мене.
    Си викам во себе, еве одма ќе почнам:D

На vitamina, crimson, Feminka22 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.236
    Постојат убави луѓе. Прекрасни.
    И не, не зборувам за надворешната убавина. Зборувам за она со кое зрачат одвнатре. Толку е силна таа енергија, што дури и недостатоците избледуваат. Или па ги прават уште посимпатични.
    Зборувам за луѓе на кои не им е потребна ни шминка, ни глума, ни скапа облека. Тие се прекрасни за тоа што се.
    Од секој нивни збор, секој гест, секое движење зрачи само топлина. Со нив времето лета. Зборувате со часови. Споделувате. Нема скриени намери, нема маски. Тие го будат најдоброто во вас.
    Да, постојат. И се повредни од дијамант.
    Благодарна сум што имам таква личност во животов. Зашто и мене ме прави подобра.

На ivi1987, hermosa, Purplelilac и 18 други им се допаѓа ова.
  6. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Сексуалната пилула е најдобар лек за добар сон:)

На vitamina, SummerGirl, Dadusicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.585
    Од сабајле како на лева нога сум станата,депресија ме фаќа сакам да одам некаде да шетам да се одморам...ај нека помине денов не ми се свиѓа!:doh:

На Dadusicka и Marija) им се допаѓа ова.
  8. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    И еве раскажа. Сеа пола Македонија ќе прочита. Како ви се прави муабет со секого бе?!

На Purplelilac, SV1911, Mishela и 5 други им се допаѓа ова.
  9. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.726
    Не јадам толку банани колку што ме правите мајмун:wasntme:

На cresa-jagoda, vitamina, JollyGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.213
    Допаѓања:
    6.400
    :clap: Па така бе :)

11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Она кога некоја членка ќе ти лајкне мислење од 2013 во тема Вицови, отвараш и гледаш десно од твојот ник неколку преглупи стереотипни и сексистички вицови и ти иде да се изругаш сама што ти било смешно и за споделување тогаш... :drunk: :D

На ivi1987, cresa-jagoda, Purplelilac и 13 други им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Депресија ме фати од времево, влегов официјално во ПМС ,си го сакам сонцето.
    :rofl: Сега ќе ти кажам ме потсети сликава. Лани за Велигден во Санторини наутро се смрзнувавме. Дека е остров и плус на море очекував да е топло, да ти кажам знаеш што значи да носиш хулахопки под летна долга сукња. Е после 12часот пекол беше. :rofl:

И не само тоа слична случка од вчера. Бев излезена во кафиќ и беа собрани неколку малолетнички и некоја од нив славеше роденден веројатно. Скапи поклони како Пандора, Свароски имаше. Ох и најважното сите со телефоните во раце....трагедија.
    Јас на нивна возраст знаев за тетратка и молив и викав убава е тетратката. Тоа е.

На cresa-jagoda, Purplelilac, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.201
    Гледај на човек какви луѓе му се допаѓаат и ќе процениш колку му тежи паметот. Открива се за себе.

На cresa-jagoda, hermosa, Purplelilac и 18 други им се допаѓа ова.
  14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.353
    Допаѓања:
    37.426
    Животот за некој е мајка за некој маќеа.

На cresa-jagoda, hermosa, Dadusicka и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Isobel

Isobel Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    212
    Поверење само во себе и вашата Мајка!

На ivimis, cresa-jagoda, esperansa777 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Srcka $

Srcka $ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2017
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    5.438
    Зар сум себична што сакам да живеам мирен живот,
    зар сум себична што сакам некој да ме љуби.
    Дигната сум што не сакам да разговарам со другите, затоа што знам какви би биле разговорите, како би оговарале некој друг а после се дружат со тој.
    Мислам стварно што мајка тражеш да збореш со тој човек кога после го оговараш, па викаш нервира ме и оп па кај си ти.
    Не, одамна сфатив каков е народот и не ми треба улизувачи поарно сама отколку со некој што ми прави лице.

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    На cresa-jagoda, ЕденЧлен, "Zoki" и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.441
    Допаѓања:
    183.486
    Знам дека румен крај на оваа шашава пролет ме чека. Ама до тогаш бројам уште еден ден дома. Уште ситно бројам.
    Дали дома е навистина таму каде ти е срцето?

Шашаво време. Снегулка по снегулка, копнеж по копнеж.
    Се натегам од дневна до спална и обратно. Доаѓам до огледалото и гледам дека овој цел долг период и како сите немири што што ги чувствувам оставиле свој белег на лицево. Како цела хормонска мелодрама да се изиграла по и така пречувствителнава ми кожа.
    Природни трагови на нешто што ме допрело длабоко и предизвикало бура од емоции.

Па ставам вино боја кармин и исцртувам насмевка каква што само за него кријам. Нема да ми ги скрие брчките ниту другите неправилности на лицево, но ми го смирува хаосот во душава. Оти пред мене него си го гледам. Моето среќно гнездо. Со трепките душа ми гали и смирува. И веќе се е подобро. Пак дишам.

На christinnn, cresa-jagoda, Yipman2 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Marija)

Marija) Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    907
    Како стареам, така..немам верба во љубовта.

На cresa-jagoda, vitamina, ЕденЧлен и 2 други им се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Добро, мора ли на фб да плачете дека сте несреќни?!

На cresa-jagoda, hermosa, Feminka192 и 4 други им се допаѓа ова.