Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    Комисијата... од дешавката за книгата, промовирана од Агенција за млади и спорт.

На Sar-Ste, DAngel и CaraMia им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Зошто сте толку мизерни како народ,зошто постои злоба во вас.
    Како имате смелост на една мајка на дете со аутизам да и речете мрзлива била што не го шетала за раце?
    Ех...Македонијо жално е што имаш вакви сограѓани.

На hermosa, Sar-Ste, DAngel и 3 други им се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974

Заборавив дека треба да се заштитам од пролет.
    Слушам isn't she lovely, шис соу лавли. Љубов, секоја на свој начин посебна и единствена. Обвиена во страв, во исчекување, во негирање... душава што боли од љубов боли. Те сакам душо моја. Од сите љубови, ти си мојата половина, како еден човек.
    Ќе поминат и овие отоци. И ќе почнам да трчам, да трчам без прекин, за да болат нозете, мускулите, грлото, воздухот што влегува, за да не се угушам во оваа болка.
    Ќе дојде пролет кога ќе бидеме среќни. Ќе ја чекам држејќи те за рака. Секогаш.

На Doozy, cresa-jagoda, Srcka $ и 15 други им се допаѓа ова.
  4. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Ова ме е омилениот филм:nod::nod:

На Ginger^ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    @kravce

Ти се воодушевувам на стилот на пишување (изразување). Оддамна немам сретнато некој толку јасно и убаво да се изразува и толку многу да успее да ме допре со секој напишан пост. Длабок наклон девојко :bow:
    За почит си :hug: :)

На Butterfly-Girl, cresa-jagoda, kravce и 2 други им се допаѓа ова.
  6. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    59.154
    Хала Мадриииид:inlove::l:

На Sar-Ste, buba4e89 и Rama им се допаѓа ова.
  7. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    23.642
    Многу ми се прости луѓето кои немаат што подобро да кажат од она „Само војска да се врати за вас!!“ секогаш кога личност под дваесеттина години ке направи нешто толку вообичаено како дишење. :drunk:

На Gosh, theowndemon, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Ехх..смешна си :D:D:D

9. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.020
    Допаѓања:
    14.416
    Кога македонското здравство го водат арогантни швалерки,
    А ценетите доктори специјалисти се будат само на повик од партиски штаб, шта речи за нашата држава а не заплакати..... (facepalm)

На cresa-jagoda, Srcka $, Sar-Ste и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.214
    Имам една тајна која многу ме измачува....а не смеам да ја кажам никому,посебно не на личност која ми е многу блиска и драга,и знам дека ќе ја повредам со тоа што долги години ја кријам оваа тајна,а се однесува делумно и на неа.
    А пробав да и кажам,не дека не пробав,ама познавајќи ја колку е избувлива,знам дека полошо ќе направам,ми останува да си молчам само,исто како и досега,а неретко се чувствувам мизерно и како најголема лажливка,како со само една тајна,јас да и создавам лажен свет и лажна слика за мене на таа личност....
    Години поминаа,тајната остави доживотна трага на мене....
    На крајот,само јас го носам товарот и казната од сето тоа....и ќе молчам додека можам :worried:
    Од секогаш се борам за искреност и правда и длабоко се држам до тоа,ама овојпат морав да направам исклучок.
    Морав...

На theowndemon, cresa-jagoda, Srcka $ и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.765
    СДК дека ретко има нешто поиритантно од следново:

"oMaZi sE i rOdI sVoE dEte Pa kE zBoRimE"

:smoke: :d:

На N.Kety, Читател, LittleChili и 31 други им се допаѓа ова.
  12. Presque vu

Presque vu Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    428
    Емоционалната интелегенција се стекнува,не е вродена.може да се учи и развива во текот на целиот живот..Висока свесност и подготвеност да се работи на себе,наместо да се изразуваат негативните чувства кон околината.Најубавите луѓе што ги знаеме се оние кои се соочиле со пораз, страдање, борба, загуба и успеале да го најдат излезот од длабочините на тагата. Овие луѓе знаат да го ценат, чувствуваат и разбираат животот и тоа ги исполнува со сочувствување, нежност и искрена грижа.Не се злобни луѓето - осамени се.Не се сурови луѓето - заборавиле да љубат,можеби повредени биле и сега не можат да опростат,не можат да заборават,и спречени се да ги гледаат работите какви што се.Огорчени се и ја изгубиле довербата,а само љубов им е потребна за да си ја повратат.Сите ние во животот се соочуваме со разни предизвици во различни периоди.И јас во периодот кога бев студентка бев егоистична,себична,нарцисоидна,.Денес драстично ми е променет животот.Во овие денови на солзи на покајание на мојата грешност се потсетувам колку повредував со својот егоизам,егоцентричност,нарцисоидност,недоволно подарена љубов,и ми е жал за сите што сум ги повредила...во овие денови,солзи на сострадание,...;(....Нека ми опростат и оние кои ги нареков размазени и колерични темпераменти,сигурно и тие се во цутот на младоста,животот ќе им започне после студиите,кога ќе се соочат со вистинските предизвици,кога ќе треба да се грижат за некој друг,освен за себеси,кога пред себе ќе ги стават сопругот и децата,сега тие сеуште се деца и друг се грижи за нив..Така да опростете,искрено,не лицемерно....

На kikkki, Srcka $, carangigia и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Presque vu

Presque vu Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    428
    ...Егоизамот,сопствената волја е најголемиот непријател на човекот.А љубовта е пожртвована,се отфрламе себеси за ближниот.Луѓето се стремат да имаат,а не да бидат,се стремат да владеат,а не да даваат,не благодарат.Неправилно ориентирани кон вредностите..Ако веруваш дека постои вечност,лесно се одкажуваш од материјалните потреби,не се плашиш од утрешниот ден,придобиваш увереност,придобиваш вера,умереност,скромност,кроткост и за се благодарност.Претпоставката дека треба да сме среќни во секоја минута од животот,во основата е погрешно и раѓа фрустрации,бидејки луѓето стапуваат во состојба на нереален утопичен модел.Животот не е постојана среќа,исто како што не е постојано насилство.Животот е испреплетен со страдание и радост,радоста често доаѓа како награда за страданието,доаѓа како исполнување на некоја задача,од тоа како ги исползуваш талантите кои ти се дадени.Бог се трудел шест дена,а седмиот одмарал.Главно е да не го сакаш тоа што е невозможно и да се радуваш на тоа што го имаш,и на убаво и на лошо,да наоѓаш смисла за се што се случува со тебе.Да го исполниш со смисла секој испит во својот живот.Ако ги отфрлиме животните тешкотии,тогаш ќе ја отсстраниме и радоста.Животот без грижи е исткаен со задоволства,тоа е живот во кој ја испушташ можноста да да се самореализираш.Само опитите проследени со дисхармонија и жртва оставаат трага во битието на човекот,и веќе немаш страв од тешкотиите и страдањата.Кога сакаш некого ти во него активираш сили за кои не знаел дека ги има.Секој човек разоткрива во нас некој друг аспект од нашето постоење во светот.,затоа главно е да најдеш смисла за секое искушение и страдање од кое се соблазнуваш,ако го исполниш со смисла,тогаш ќе најдеш сила и смисла да одиш напред,те поттикнува да мислиш подлабоко......Непријателите ни се сурови пријатели,да им опростиме и да ги љубиме

На Srcka $, Bitter-Sweet, Sar-Ste и 3 други им се допаѓа ова.
  14. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.020
    Допаѓања:
    14.416
    Минатата недела еден професор од Лондон,
    обидувајќи се да ни објасне какво влијание имаат емоциите врз психичка благосостојба рече:

„Животот е премногу непредвидлив и во тоа е неговата убавина да знаете,
    зошто само така ги измамува оние кои мислеле дека ги победиле емоциите и го славеле разумот...“

ќе ми остане оваа реченица долго во мене....

На happygirl, CaraMia, theowndemon и 9 други им се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Луѓето се раѓаат tabula rasa, чисти, непокварени, без гревови, без лоши одлуки, без да повредат никого, без емоционална свест, само со нивното тело и инстинкт за преживување.
    И во тој момент почнува некој да ги мрази. Ги мрази затоа што кожата им е црна, затоа што се женски, затоа што имаат еден родител, затоа што не се родиле во богато семејство, затоа што не биле посакувани, затоа што физички се ограничени од нешто.
    И тоа мало, невино суштество, уште пред да го направи првиот чекор, пред да го изговори првиот свесен збор е осудено на сета таа омраза, само затоа што некој не може да размисли рационално дека тоа бебе не можело да бира како ќе се роди, дека тоа бебе можеби е поразлично од тебе, ама во никој случај не значи дека е полошо.
    Никогаш немој да осудуваш човек заради нешто со кое што се родил.

На happygirl, SV1911, theowndemon и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.743
    Допаѓања:
    162.673
    Зборови кои не сакам да ги чујам пред празник - Што ќе правите викендов? Ај да одиме некаде заедно!

Ноу, ноу...

На N.Kety, Purplelilac, CaraMia и 13 други им се допаѓа ова.
  17. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    3.412
    Празничниве пазарувања ми се омилена семејна традиција. Не поради купените производи, туку поради поминатото време со моите родители. Порано не го вреднував ваквиот шопинг и ми создаваше нервоза. Сега ми создава топлина во срцето затоа што обврските околу подготвувањето на храната ми се омилени. Моментот кога татко ми постојано нешто заборава па допишува на празничниот список ми е ептен cute :)

На Purplelilac, CaraMia, Rama и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Sar-Ste

Sar-Ste Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    2.537
    Колку само одвај чекав да дојдат овие претпразнични денови и сега сум ептен среќна. Планирам потполно да уживам во празниците. :D:D:D:D

На Purplelilac, CaraMia, Rama и 7 други им се допаѓа ова.
  19. filip4

filip4 Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    3.667
    Denes cel den pritisok 180-200 mi e,ce se pukni :|:|

На N.2106 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. blackpanter

blackpanter Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    1.097
    Допаѓања:
    6.158
    СДК дека леѓето се повеќе и повеќе немаат домашно воспитување. Го шета детето и дозволува да плука по други поминувачи. Наместо да го прекори со некој збор продолжува да си зборува на телефон и уво не ја боли што и прави детето. Не знам како така, ама ете се случува.
    Гужва денес на бит пазар, разбирам луѓе Велигден иде сакате побрзо да завршите работа за подоцна да уживате во продолжен виќенд, ама тоа што свирите на семафори и притоа гледате дека полицаец управува со сообраќајот нема да направи да завршите порано работа. Кај свири па уште и пцуе, навистина не знам каде терате вака. Ваква непристојност и некултура немам видено одамна.

На Purplelilac, BlackAndWhiteSwan, Gosh и 9 други им се допаѓа ова.