Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.806
    If atheism is a "religion",... then Not Collecting Stamps is a "hobby". If atheism is a "religion", ... then Not Playing Football is a "sport". If atheism is a "religion", ... then 'OFF' is a "TV channel". If atheism is a "religion", ... then "Abstinence" is a "sex position".

(wfh)

На Feminka22, КикиМаус, prominent и 7 други им се допаѓа ова.
  2. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Вистинските личности кои се вредни да бидат дел од твојот живот ќе бидат секогаш покрај тебе и кога се смееш и кога плачеш.
    Кога ќе наидат тешки денови, не чекајте помош од другите, не чекајте ниту прегратка за утеха, научете сами да се изброите со проблемите на тој начин ќе созреете и ќе станете помудри.
    Секое лошо за добро е, што и да е ќе помине....

На Rama, buba4e89, Purplelilac и 8 други им се допаѓа ова.
  3. filip4

filip4 Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    3.667
    Posle dolgiov i naporen den polnam kada so topla voda,ce iskombiniram neshto za sapunici i ce lizham kako krap :D
    Mi treba odmor |-)
    Ubavo bi mi doshlo i edna masazha :D
    Ako ima nekoj da se prijavi za masazha pravenje,ce platam de :D
    Aj chao.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Сакам да кажам дека научив колку можат да бидат идиоти луѓето а јас наивна па затоа ми се случува тоа што ми се случува.
    Понекогаш, вината ја барам во себе затоа што јас сум личност која сака да помогне на секого, за возврат да не добие нешто но сепак на крајот да биде изгазена со секакви лоши постапки.
    Се чувствувам изиграно, предадено, да не речам безкорисно а во исто време и не сакам да бидам во своја кожа.
    Свртив нов лист неодамна, не знам како ќе ми оди во животот но си ветив едно себе - не сакам повеќе да помагам на луѓе, не сакам воопшто некому да помогнам иако можеби е себично од моја страна, но животот ме направи таква.
    Секогаш давав се а не добивав ништо. Ниту едно фала.
    Затоа луѓе, гледајте за себе си најпрвин, вашата среќа нека ви биде приоритет број еден на листата, па потоа другите.

На Rama, sj *O*, CaraMia и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    Еден од типовите на луѓе што никако не можам да ги сфатам се оние кои кон деца и општо помлади се однесуваат како да тие самите никогаш не биле деца. Чиниш возрасни и искусни биле отсекогаш...

На Rama, TheGoldenPeach, buba4e89 и 16 други им се допаѓа ова.
  6. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    СДК ... Америка и Градот Кој Никогаш Не Спие, по трет пат и понатаму по не знам кој пат ќе ми е секогаш втор дом.
    Олеснета од една страна со толку посакуваниот документ (американ виза од 10 год) кој на многу живот им значи, а мене ме стави тек сега во колебање.:tmi:
    Како и да е, имам да се пофалам дека сепак желбата ми се исполни.
    Камо на сите вака со лесно да им се случуваат само убавини. :l:

На Rama, iloveyou29, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  7. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    3.420
    Го гледам Dumb & Dumber по 1001 пат и се смеам како мало дете. Фацијалните експресии на Џим Кери имаат исцелителна моќ.
    He can rise you from the dead :)

На Rama, iloveyou29, sj *O* и 7 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.563
    Допаѓања:
    174.862
    Најсреќните луѓе на светот немаат се најдобро, тие од се прават најдобро.

На Rama, buba4e89, julie77 и 16 други им се допаѓа ова.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    1. Пост-велигденска резолуција: секој ден да си носам салата од дома и да не купам ни едно чоколадо, ниту пак грицки. Да не јадам леб освен интегралните ѓевречиња на работа.
    2. Пред некој ден истурив босилок. Сега кога метам целата куќа ми мириса на босилок. Се мислам што да истурам следно, ванила или лаванда?
    3. Никогаш не научив да ѓњурам. Заклучок: тежам колку патка.
    4. So long and thanks for all the fish :hai:

На Scott Weiland, Rama, Purplelilac и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Presque vu

Presque vu Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    428
    Одмор, прво и последно пристаниште на луѓето со чиста совест...

На Rama, КикиМаус, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.235
    Допаѓања:
    57.429
    Некогаш животот знае да биде совршен. Не совршен во смисла каде што се е во ред, ништо не фали и нема никакви проблеми, туку совршен во смисла каде тие проблеми не се битни. Каде тие проблеми се неспоредливо помали од среќата.
    Неретко ни требаат повеќе такви моменти. Тие моменти го прават животот вреден за живеење.

На Rama, CaraMia, prominent и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Raketa

Raketa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    510
    Колку пати сум рекла дека сами сме кројачи на нашиот живот,колку пати сум рекла дека се зависи од самите нас.И толку пати сум погрешила,навистина сум погрешила.Има нешто над нас судбина или бог...универзум или карма....навистина не знам ама во последно време сваќам дека постои нешто....нешто кое ни ги подава коцките а не остава нам да ги наредиме....и коцките не ги бираме ние не...коцките ги добиваме по Заслуга затоа што така и треба да биде...

На Rama, winter flower и Marija) им се допаѓа ова.
  13. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Баба ми, бог да ја прости, викаше, тоа што не сакаш да те сретне на патот ќе ти дојде на катот. И уште, тој што за деца плаче од деца ќе плаче.
    Вчера ги сватив значењата на двете реченици.
    Затоа луѓе што немате деца, не ги судете туѓите деца што ги гледате наоколу, плукнете си во пазуви и не лежете на тоа уво дека ќе можете да контролирате се.

На Rama, mal.ecka, zuto и 12 други им се допаѓа ова.
  14. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.236
    Убаво е кога имаш личност до тебе што знае да ти ги допре најскриените делчиња на душата, да ти го разголи срцето, да ти ја извади на површина најдобрата страна.
    А сите други, сите неволји, болки, солзи, се чинат одамна заборавени, оставени некаде во минатото.

Ви посакувам убав почеток на неделата. И многу, многу љубов:)

На iloveyou29, КикиМаус, senjorita-v и 11 други им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Најубаво е злобните луѓе да одат во рајот чисто да видат која убавина ја пропуштиле во земскиот живот.
    Поголема казна од тоа нема.

На Rama, iloveyou29, Marija) и 2 други им се допаѓа ова.
  16. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.068
    Жениве се жалат цело време како наидуваат на сељандури од мажи. А дали вие жени сте се погледнале во огледало? Или пак не ви се гледа подалеку од вашиот нос ?!

На Rama, buba4e89, JollyGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Денес фативме крадец што подолго време не крадеше, тоа беше наша колешка.. Колку по лесно се осеќам... Елена бара текила, а јас сакам да не постојат такви чудни створења..:|

На Rama и buba4e89 им се допаѓа ова.
  18. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Никогаш не ми се разјасни “културата“ која ја имаат пријатели, колеги или општо кажано луѓе кои додека ти пишуваш нешто на телефонот тие гледаат во тоа што пишуваш. Не ја разбирам навистина потребата да знаеш се што се случува во нечиј туѓ живот. Па ако толку те интересира прашај ме па барем ќе ти го дадам телефонот да разгледаш што ми се случува во животот, затоа што очигледно во твојот се имаш решено па сега ти остана уште мојот 8-|

На Rama, iloveyou29, esperansa777 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Доказ за тоа - рани куче да те лае е една комшиска ситуација која веќе неколку години е број еден во моето соседство е тоа што старицата го препиша сиот имот само на еден син кој мрсул не фрла за нејзе, не ја погледнува, оставена на себе живее во стара куќичка која само што не се срушила додека син и живот живее на западот. Да не беше старицава, син и ќе просеше на камени мост.
    Ме фати жал додека ја видов денес како едвај чекори по улиците молејќи за трошка милост, за шоља кафе или чај, и корка леб, додека другиот син и е лут што нему не му е препишан барем дел од куќата или нивите па ниту еднаш не ја погледнува во денот а сиротата плаче за трошка внимание и љубов. Никој не сака да и помогне, да ја прибере, туку сите гледаат сеир подбивајќи се со нејзе.
    Сакам да знам каде исчезна хуманоста во луѓето низ годините? Толку ли се алчни за пари, сеир, моќ и сила?
    Каде исчезна почитта на релација син - мајка?
    Толку ли сме несреќни суштества ситејќи се на туѓа несреќа или желни за имот, па ако не сакаш да ми препишаш нема да те погледнам?
    Ужас, се згрозив од злобата на човештвото.

На Rama, iloveyou29, Amellie13 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.082
    Допаѓања:
    5.146
    СДК..На работа се чувствувам како Алиса во земјата на чудата. Не за работата, туку за околината од луѓе

На Rama, iloveyou29, buba4e89 и 5 други им се допаѓа ова.