If atheism is a "religion",... then Not Collecting Stamps is a "hobby". If atheism is a "religion", ... then Not Playing Football is a "sport". If atheism is a "religion", ... then 'OFF' is a "TV channel". If atheism is a "religion", ... then "Abstinence" is a "sex position".
Вистинските личности кои се вредни да бидат дел од твојот живот ќе бидат секогаш покрај тебе и кога се смееш и кога плачеш. Кога ќе наидат тешки денови, не чекајте помош од другите, не чекајте ниту прегратка за утеха, научете сами да се изброите со проблемите на тој начин ќе созреете и ќе станете помудри. Секое лошо за добро е, што и да е ќе помине....
Posle dolgiov i naporen den polnam kada so topla voda,ce iskombiniram neshto za sapunici i ce lizham kako krap Mi treba odmor Ubavo bi mi doshlo i edna masazha Ako ima nekoj da se prijavi za masazha pravenje,ce platam de Aj chao.
Сакам да кажам дека научив колку можат да бидат идиоти луѓето а јас наивна па затоа ми се случува тоа што ми се случува. Понекогаш, вината ја барам во себе затоа што јас сум личност која сака да помогне на секого, за возврат да не добие нешто но сепак на крајот да биде изгазена со секакви лоши постапки. Се чувствувам изиграно, предадено, да не речам безкорисно а во исто време и не сакам да бидам во своја кожа. Свртив нов лист неодамна, не знам како ќе ми оди во животот но си ветив едно себе - не сакам повеќе да помагам на луѓе, не сакам воопшто некому да помогнам иако можеби е себично од моја страна, но животот ме направи таква. Секогаш давав се а не добивав ништо. Ниту едно фала. Затоа луѓе, гледајте за себе си најпрвин, вашата среќа нека ви биде приоритет број еден на листата, па потоа другите.
Еден од типовите на луѓе што никако не можам да ги сфатам се оние кои кон деца и општо помлади се однесуваат како да тие самите никогаш не биле деца. Чиниш возрасни и искусни биле отсекогаш...
СДК ... Америка и Градот Кој Никогаш Не Спие, по трет пат и понатаму по не знам кој пат ќе ми е секогаш втор дом. Олеснета од една страна со толку посакуваниот документ (американ виза од 10 год) кој на многу живот им значи, а мене ме стави тек сега во колебање. Како и да е, имам да се пофалам дека сепак желбата ми се исполни. Камо на сите вака со лесно да им се случуваат само убавини.
Го гледам Dumb & Dumber по 1001 пат и се смеам како мало дете. Фацијалните експресии на Џим Кери имаат исцелителна моќ. He can rise you from the dead
1. Пост-велигденска резолуција: секој ден да си носам салата од дома и да не купам ни едно чоколадо, ниту пак грицки. Да не јадам леб освен интегралните ѓевречиња на работа. 2. Пред некој ден истурив босилок. Сега кога метам целата куќа ми мириса на босилок. Се мислам што да истурам следно, ванила или лаванда? 3. Никогаш не научив да ѓњурам. Заклучок: тежам колку патка. 4. So long and thanks for all the fish
Некогаш животот знае да биде совршен. Не совршен во смисла каде што се е во ред, ништо не фали и нема никакви проблеми, туку совршен во смисла каде тие проблеми не се битни. Каде тие проблеми се неспоредливо помали од среќата. Неретко ни требаат повеќе такви моменти. Тие моменти го прават животот вреден за живеење.
Колку пати сум рекла дека сами сме кројачи на нашиот живот,колку пати сум рекла дека се зависи од самите нас.И толку пати сум погрешила,навистина сум погрешила.Има нешто над нас судбина или бог...универзум или карма....навистина не знам ама во последно време сваќам дека постои нешто....нешто кое ни ги подава коцките а не остава нам да ги наредиме....и коцките не ги бираме ние не...коцките ги добиваме по Заслуга затоа што така и треба да биде...
Баба ми, бог да ја прости, викаше, тоа што не сакаш да те сретне на патот ќе ти дојде на катот. И уште, тој што за деца плаче од деца ќе плаче. Вчера ги сватив значењата на двете реченици. Затоа луѓе што немате деца, не ги судете туѓите деца што ги гледате наоколу, плукнете си во пазуви и не лежете на тоа уво дека ќе можете да контролирате се.
Убаво е кога имаш личност до тебе што знае да ти ги допре најскриените делчиња на душата, да ти го разголи срцето, да ти ја извади на површина најдобрата страна. А сите други, сите неволји, болки, солзи, се чинат одамна заборавени, оставени некаде во минатото. Ви посакувам убав почеток на неделата. И многу, многу љубов
Најубаво е злобните луѓе да одат во рајот чисто да видат која убавина ја пропуштиле во земскиот живот. Поголема казна од тоа нема.
Жениве се жалат цело време како наидуваат на сељандури од мажи. А дали вие жени сте се погледнале во огледало? Или пак не ви се гледа подалеку од вашиот нос ?!
Денес фативме крадец што подолго време не крадеше, тоа беше наша колешка.. Колку по лесно се осеќам... Елена бара текила, а јас сакам да не постојат такви чудни створења..
Никогаш не ми се разјасни “културата“ која ја имаат пријатели, колеги или општо кажано луѓе кои додека ти пишуваш нешто на телефонот тие гледаат во тоа што пишуваш. Не ја разбирам навистина потребата да знаеш се што се случува во нечиј туѓ живот. Па ако толку те интересира прашај ме па барем ќе ти го дадам телефонот да разгледаш што ми се случува во животот, затоа што очигледно во твојот се имаш решено па сега ти остана уште мојот
Доказ за тоа - рани куче да те лае е една комшиска ситуација која веќе неколку години е број еден во моето соседство е тоа што старицата го препиша сиот имот само на еден син кој мрсул не фрла за нејзе, не ја погледнува, оставена на себе живее во стара куќичка која само што не се срушила додека син и живот живее на западот. Да не беше старицава, син и ќе просеше на камени мост. Ме фати жал додека ја видов денес како едвај чекори по улиците молејќи за трошка милост, за шоља кафе или чај, и корка леб, додека другиот син и е лут што нему не му е препишан барем дел од куќата или нивите па ниту еднаш не ја погледнува во денот а сиротата плаче за трошка внимание и љубов. Никој не сака да и помогне, да ја прибере, туку сите гледаат сеир подбивајќи се со нејзе. Сакам да знам каде исчезна хуманоста во луѓето низ годините? Толку ли се алчни за пари, сеир, моќ и сила? Каде исчезна почитта на релација син - мајка? Толку ли сме несреќни суштества ситејќи се на туѓа несреќа или желни за имот, па ако не сакаш да ми препишаш нема да те погледнам? Ужас, се згрозив од злобата на човештвото.
СДК..На работа се чувствувам како Алиса во земјата на чудата. Не за работата, туку за околината од луѓе