Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Matotheja

Matotheja Популарен член

Ве сакам сите! - што би рекол Тоше Проески

CaraMia, kuc, ceca-1 and 7 others like this.
  2. Читател

Читател Истакнат член

Сакам да кажам дека ..

1. Ве замолувам читајте ме со доза на резерва пошо додека го пишувам ова сум под дејство на лесна дрога. Ви се извинувам однапред и за колку добро да се осеќате.

2. Сум имала и подобри денови од денеска но предходните подобри не ги сметам за норма за тоа колку добро е доволно добро.

3. Знаете онака за Нова година дедо мраз извикува @xoxxxoooxo , така треба и за влето да се измисли некој лик .. ама за сеа @jok од таа работа.

4. У хороскоп сум @S*K*O*R*P*I*A и секогаш имам да споделам @zalosna вест у случајов .. една мачка исплашив се лизна од контејнерот и фати да ја нема. 8)

5. Најголема @Желба ми е да си напраам тетоважа измеѓу Таска Балабанова и папакот. :$

6. Едно нешто што барам кај дечко ми е да биде @Izdrzliv додека .. :$:inlove:

7. Баба ми е весела, @ubavka1 , @milaaa1 ама за сите што ја занислуваат како манекенка .. не .. @Stara е. :doh:

8. Имам маичка со @cvekence 03 и уше една со црно @*цветче* ама од шо толку сакам со шари имам и една со @winter flower .

8. Задржува внимание реченицава, проста и проширена.

9. Не забележа дека 2 пати напишав иста точка.

10. Коа ќе играм Дота и со последниот удар таман да го убијам .. коа ќе ми напраи @miss l ( @Miss.A. ) ми иде да се обесам.

11. Девојчето шо ли ми праи сеа. Чим ја нема сигурно не е @Сама Дома . :lol:

RUN

Last edited: Apr 30, 2018
    Dust, simonna.a, L.i.n.a.a and 27 others like this.
  3. zalosna

zalosna Форумски идол

:rofl: car si (highfive)

Читател likes this.
  4. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Вчера внука ми,која има само 2ипол годинки,ја скрши раката,толку се испотресов што мислам дека срцево ми овена.Додека отидовме во болница се смири од плачење и не пушти солза,додека ја снимаа и ставаа гипс,ја гледав со воздишка и сватив,дека е јака девојка,појака од мене.Ке помине рачето,ке помине све,но мојата љубов кон нејзе ке трае вечно,секој ден го следам нејзиниот чекор,она е мојот свет и живот.

5. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Утре отпадоците да си го вратите дома.
    Еднаш ќе излезат во природа и ќе ја запустат.
    1-ви Мај Ден на трудот.
    Или по наше ден на ѓубрето.

6. Lella

Lella Форумски идол

Тоа е дел од интернет културата, што би се рекло millennial humour.
    Лично, би се смеела многу некој да стави слика од бандера со caption me. Или пак слика од истурена чаша вода со caption mood, слика од гулаб како гледа во далечина со caption same.
    It's comedy. :D

7. Rama

Rama Форумски идол

Во животот ми се случувало да одам од една крајност во друга,но,лоши биле последиците после тоа,а јас ќе се тешев како било слатко и непредвидливо да осетам адреналин на таков начин ;)
    Долго време сето тоа е зад мене,одамна веќе сум досадна и монотона личност,исполнета со кочници,страв,премногу размислување што би било кад би било,а не дека понекогаш не сум посакала да се врати старата јас :D

8. kuc

kuc Форумски идол

Не битно каде го пиеш кафето туку со кого!!!
    Убав ден !!!

SV1911, Amellie13, ivi1987 and 10 others like this.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Кога веќе е неработен ден нека биде неработен ден за сите.
    Порано знам ден пред први мај се се купуваше а на први уште во 8 одевме негде.
    Сега во 8 се наредиле редици да пазарат.
    Поубаво беше кога на времето се знае на празник и на неработен ден само бензиските работеа и тук там по некоја мала продавничка.
    Среќен ден на трудот.

10. blackpanter

blackpanter Популарен член

Жалосно е тоа што за денот на трудот не излегуваме на марш како во сите нормални земји. Наместо тоа ние се размислуваме на кое излетничко место да отидеме, како да си споиме и понеделник со празникот. Тажно е бидејќи ова ни е жансата да излеземе на марш во кој ќе го изразиме нашето незадоволство од работните места кои ги имаме, неповолните услови за работа, ниските плати, искористувањето на трудот. Никој нема да се избори за нас ако самите ние не го направиме тоа. Секој друг ден од годината говориме за тоа колку сме незадоволни од нашите работни места, а кога е први мај сите се прават на удрени дека нема никакви проблеми и се им е во ред. Наместо да го изразите своето незадоволство на марш, вие ќе одите на некое излетничко место кое на крајот од денот ќе биде нечисто од сето ѓубре. Како и да е.

Среќен ден на трудот.

SV1911, Srcka $, Glasna and 16 others like this.
  11. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Сакав да го изразам мислењево со мои зборови, но несакав да звучам пасивно-агресивно, убаво фразирано. Среќен до сите кои слават би рекол и од мене.

https://www.nytimes.com/2018/04/30/opinion/karl-marx-at-200-influence.html

blackpanter likes this.
  12. prominent

prominent Форумски идол

Едно од најубавите чувства е кога со саканата личност си правите планови за заедничката иднина:inlove: Со душа ги чекам сите следни денови, до еден, сите следни заеднички моменти, се` што можеме да споделиме и ќе споделиме:l:
    Топло ми е во срцево, потопло и од мајското сонце надвор:)

SV1911, Srcka $, Amellie13 and 18 others like this.
  13. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Добро утро најслабо платен народе во Европа.
    Кај ќе вртиме скара денеска? :muscle::l:

SV1911, ceca-1, cresa-jagoda and 14 others like this.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

СДК сепак на први мај нема да сум со моите туку со друштво.Успеав цел екран на телефонот да го распукам.Мајка ми ме жифцира ми се пали цигара ми се плаче.
    Имајте убав ден каде и да сте и леп провод:smoke::beer::sun:

Rama, Marko-MArince and CaraMia like this.
  15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Повеќе ништо не е како порано, а лошо е што знам дека и никогаш нема да биде...

За нештата да бидат поубави мора самите да се трудиме што повеќе за да биде како што сакаме и сме замислиле.

Мај е мој месец, останува и овој мај да запишам убави спомени и моменти кои ќе се паметат долго...
    Нека е прекрасен како и секој мај што сум го доживеала до сега :angel:

16. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Од една страна велите дека немате пари и се жалите дека едвај крпите крај со крај во месецот. Ама тоа што го видов денес како да не се поклопува со она што го кажувате. Полни продавници и супермаркети како да е дојдено до некоја воена криза или вонредна ситуација. Луѓе не е еден ден во месецот па да ги фрлите сите пари со кои како велите едвај крпите крај со крај. И бидете внимателни да не претерате со јадењето и пиењето. За мене овој ден е како секој обичен ден. Убаво да си поминете каде и да сте. Имајте пријатен и убав ден.

17. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Внимателно,внимателно со пишувањево,да не се најдеш во небрано ко @ivi1987 на претходниот празник па да ти отворат од коментаров нова тема синдором на празнично претрошење:D:rofl:
    Ќе се дигне нова револуција на форумов на денов:)
    Ќе те каменуваат што гледаш по туѓите потрошувачки кошнички и паричници:lol:

Nausicaa, ivi1987, zuto and 9 others like this.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Дај бе остајте ги луѓето да прават што сакаат. За Божиќ ист муабет. За велигден ист муабет. За 1 мај ист. Што сте запнале у туѓите корпи што купиле ко вие да им давате пари за да истераат до крај после. Што ви е проблемот? Тебе не ти се купува на некој му се купува. Тебе никој не ти суди а ти пишуваш постови по форуми. И тој што на кредит ќе живее до крај на месец и тој што ништо нема да стори за мај за себе живее. Не за другите. Само тие што зјапат во туѓото се замараат. А тие пак си го живеат животот. Е така.

SV1911, An-na, duffi and 10 others like this.
  19. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Ова го напишав добронамерно. Ме заболе мене кој колку троши и од каде му се парите. Само после нека не се жалат и нека не кукаат како немаат пари. Имај пријатен ден Лилке. :hug:

20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Чек чек сеa зa се смее дa се мрчи, aли aкo кaжеш декa е глупo дa се трoши целa плaтa зa еден ден, oдмa се мешaш у туѓ џеб?

Дa, мoрoнскo е и пaтетичнo е дa немaш вoдa у oчите, aли дa пo×беш 200 еврa зa еден ден ждерење зa прaзник, или 2000 кредит дa дигaш дa слaвиш мaтурa нa некoј кoј едвaј зaвршил, или пa сеa не мoже рaбoтa дa нaјде.

Никoј не ви брцa у џебoт, туку сaмo ви кaжувa декa е дебилнo. А aкo тoa ве вреѓa, тoa не е нaш прoблем, и oбрaтнo.

Фмп.

Srcka $, JollyGirl, Yipman2 and 23 others like this.