Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Harper

Harper Популарен член

Она кога читаш на месинџер пораки стари 3 години, со личност која не е повеќе дел од твојот живот и одеднаш стиснуваш video call...

Lella, Dream-Girl, stetoskop and 35 others like this.
  2. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Дојдов да кажам дека кога ке прочитам наслов од типот ''Ја претепал бидејќи го фатила со друга жена во кревет'' или ''Ја исшамарал бидејќи му нашла пораки од други жени на телефон'",значи ми се гади,повраќа или незнам што од вакви створења. Е добро бе овие мажи што се животни или бетер.. ем криви ем силни,ебаго:@,нели жената е крива бидејќи го фатила или незнам на што акл ќе беа,ццц:@ ебати мажиштата ебати

Salome, DAngel, CaraMia and 18 others like this.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Колку би било убаво ако секоја физичка болка би минувала лесно и магично ако се намачкаме со некој крем.
    Најчесто децата веруваат во оваа теорија,и ја практикуваат по сто пати на ден,при најмала гребаница или повреда,физички удар од некој предмет...се мачкаат со кремче,и болката ја снемува,продолжуваат пак со неуморни игри и скокања(вака барем прават моите внуци) :)
    А ние,повозрасните,не знаеме сами да си направиме ваква "магија"ќе легнеме во кревет и ќе кукаме и за најмали ситници :D

4. simonka93

simonka93 Форумски идол

Колку би било убаво и душевната болка да се мачкаше со крем :|

Т.е. може да се замачка моментално, со еурокрем можеби :lol:

candy.cane, DAngel, CaraMia and 14 others like this.
  5. Babyby

Babyby Популарен член

Многу сакам да се вратам во детството.... најубавиот период во животот на секој човек верувам. Најголема мака да ми бидат:
    1)раскрвавените коленици
    2)дали ќе ми дадат пари за четвртиот "Делта"сладолед денес
    3) дали ќе ме поплукаат на криенка :D

Last edited: May 25, 2018
    CaraMia, WORRIED.BT, Rama and 6 others like this.
  6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Навистина е жално, нефер и нечовечки од страна на вработените по училиштата што не преземаат ништо против насилство врз ученици од страна на други ученици.

И физичко насилство е застапено, ама психичкото доминира. Што е најтрагично, кога ќе собере храброст ученикот да се пожали кај соодветната служба, тие ништо конкретно нема да направат зашто насилниците претежно се деца на видни луѓе.
    После се чудиме зошто децата не ја тргнуваат главата од телефон, зошто седат по цел ден во соба, зошто не прават муабет дома и се толку повлечени во себе...па може дека во школо се малтретирани од врсниците...може им се смеат дека истите патики ги носaт 3 години со ред, дека истите фармерки сабајле ги носел постариот брат, дека од дома носат чоколатце од 5 денари за јадење, додека другите јадат тостови и хамбургери.

Децата знаат да бидат сурови, ама се знае кој е виновен за такво воспитување.

Навистина боли кога блиска личност што веќе долги години има завршено средно школо, ќе се отвори пред тебе за толку болна тема и ќе рече: - ''Фала што ме тешиш, ама не очекувам целосно да ме сфатиш. Сепак тебе не те малтретирале и не знаеш како е да го мразиш цело школо...Затоа не одам на генерациски собиранки".
    :u:

Lella, sparklie, Dennings and 32 others like this.
  7. $ophia

$ophia Популарен член

СДК, љубовта *понекогаш) е совршена илузија

stetoskop and Rama like this.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

СДК дека карминот намачкан над уста не те прави привлечна и секси, туку смешна (личиш на кловн)

sparklie, DAngel, zalosna and 17 others like this.
  9. prominent

prominent Форумски идол

СДК дека една од најдобрите одлуки во животот ми беше да ја оставам работата што не ја сакав и да се посветам на она што навистина сакам да го работам
    На тој начин работата не е обврска туку задоволство.
    Среќна сум што го преземав овој ризик :)

Lella, Gosh, Rabbit and 18 others like this.
  10. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Минута молк за сите оние кои слушаат музика од некој си таму Rasta, MC Stojan, MC Yanko, Jala Brat, Buba Corelli и сличните на нив, кои искрено не знам ни од кое село излегоа директно на сцена :^):^) И нешто што уште повеќе ме фрла во депресија е тоа што не само што ги слушаат, туку и објавуваат и нивни песни по социјални мрежи (facepalm) :(:(

И кога некој што си мислела дека е нормален и кул човек, ќе објави песна од овие

:bandit::bandit::bandit:

Macito007, sparklie, DAngel and 12 others like this.
  11. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Само мене може да ми се случи нешто да знам и да го згрешам размислувајќи дали тоа што го знам е погрешно (facepalm) А сум го знаела подобро од било кој. Е добро де, и најдобрите грешат мора да се оправда :D

theowndemon, Rama, hermosa and 6 others like this.
  12. bella.s

bella.s Популарен член

Леле колку ми е иритирачки кога луѓето ги вреднувате, цените , проценувате и делите по тоа што музика слушаат и колку книги имаат прочитано...демек оние што слушаат раста се помалку вредни од оние што не го слушаат...читам книги ама не сметам дека оние што не читаат се помалку интелигентни, не паѓам у транс на Цеца ама имам многу добри другари кои се кафански луѓе..значи сурово е еден човек да го омалуважуваш само затоа што се пронашол во некој текст од Раста и све остало..

macka91, zalosna, crazylady and 12 others like this.
  13. Purplelilac

Мене па ми е иритирачки кога луѓе се навредуваат од приказна во која воопшто им се немаш обратено на нив |( Ама па кога ќе размислам можеби се пронаоѓаат во луѓето кои ја наполнија Борис Трајковски кога квалитетите од пејачи како Раста и Ана дојдоа да ни покажат на нас македончињава што е добра музика :smoke::smoke:

Dream-Girl, $ophia, CaraMia and 7 others like this.
  14. bella.s

bella.s Популарен член

Значи ако не ми се некој лично обрати не смеам да да дадам мое мислење на форумот по некоја тема? хм, не мислам така.. Слушам сосема друг тип на музика од спорната ама имам почит за останатите. Сакам да кажам ниско ми е кога некој се удира у гради оти слушал red zeppelin и треба останатите капа да му симнуваат. Човек се проценува по муабетот и по делата..не по музиката која ја слуша. Толку сакав да кажам.

Last edited: May 25, 2018
    zalosna, joy1, stetoskop and 6 others like this.
  15. Purplelilac

Не се сеќавам некогаш да сум побарала на форумов сите да ме сакаат или да ми симнуваат капа, ама ете некој изгледа се сеќава на такво нешто :clap: Како и да е сакав да кажам дечки слушајте Раста и компанија и нек иде живот :rock:^_^

DAngel likes this.
  16. filip4

filip4 Популарен член

ЧОВЕК НЕ ЗНАЕ КОГА,КАДЕ,КОЛКУ И НА КОГО ГРЕШИ
    ЗАТОА НАЈУБАВО E ДА НЕГРЕШИ.

17. poenta

poenta Форумски идол

СДК... Не е важно како ги носиме одлуките.Најважно е да не ги промениме откако ќе одлучиме.

SV1911, $ophia, crazylady and 6 others like this.
  18. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Да се надоврзам на темата за музиката. Горенаведените и јас не ги преферирам , ама не ми смета кој што сака нека слуша. Мене ми пречеле муабетите од типот, овој слуша рап музика 100% е некој наркоман или муабети од тој тип. Исто ме вадат од кожа луѓе како еден мој сосед, кој во 2 часот по полноќ на звучници пушта гласна музика од која мислам дека се тресат темелите на сите куќи во маалото. Јас разбирам се ама тоа не можам да го разберам. Едноставно немаме елементарна култура за многу работи. Кога бев во Германија во 20 часот се спуштаа ролетните на прозорците од куќите и владееше мртва тишина. Тоа е веќе култура на ниво кое за нас е научна фантастика. Да се вратам на музиката се разбира дека не осудувам никој во поглед на тоа што слуша, како што јас не сакам да ме осудуваат кога ќе кажам каква музика слушам.

19. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

(Не)вкусот е дел од целокупната слика за еден човек. И тоа што/кого слушаме, читаме, поштуваме од познати личности/уметност – зборува за нас.

Worldas, sparklie, zuto and 16 others like this.
  20. Rama

Rama Форумски идол

Е,да,супер би било душевната болка да знаевме со кремче да си ја излечиме како малите дечиња и неуморно да продолжиме напред....
    Ама нема откажување,нели,ќе паднеме 1000 пати и уште толку ќе станеме борејќи се со цела сила.

П.с еурокремчето и те како некогаш знае да направи демек се лечам,т.е исполнувам психички јадејќи на емотивна база,ама после е лошото,килограмите трчаат да ми се залепат како луди :D