Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Ех спомени, ме врати во детството, безгрижно и прекрасно детство:inlove:

2. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Кога ќе ги видам сликите од кафињата во соодветната тема ми иде и мене да си напраам..ама па после тахикардија 3 дена ќе смирувам. :coffee:;(

3. Rama

Rama Форумски идол

СДК 1."Најгорливата болка е да се препознаеме себеси како единствена причина за сите наши неволји.“-Софокле.

СДК 2.„Многумина од нас го губат половина од своето време посакувајќи работи кои би можеле да ги имаат кога не би го потрошиле половина од времето на посакување.“– Александар Вулкот.

4. boomsleng

boomsleng Истакнат член

Сдк: Честит именден на сите славеници кои денес го прославуваат: Душко, Душан, Душица, Душанка........

ЕденЧлен likes this.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Omg ne pomnam koga sum dobila volku notifikacii.
    Screenshot_20180527-222344.png

6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Преголемата емотивност те води до тоа премногу да се приврзуваш за луѓе, а тоа е најлошото нешто што си го правиш себеси...

Briar Rose, ivimis, Dayanna and 16 others like this.
  7. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Вистинските пријатели се како ѕвездите на небото. Нивната светлина доаѓа до израз кога ќе се стемни. Лажните пријатели се како сенките. Се држат до вас додека минувате низ сончеви периоди, но избледуваат штом ви заоблачи, а инстатно ги снемува кога ќе се стемни. Така што кога замрачува и не е се така мрачно. Toкму тоа ни помага да ги препознаеме сјајните ѕвезди на нашето поднебје, но и да се отарасиме од сенките.

8. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Како што вели народната поговорка: Прстите на рацете не се исти, а не пак луѓето. Всушност оваа поговорка може да ни даде јасна слика за луѓето во глобала. Сите луѓе се различни во поглед на многу сегменти и секој човек е приказна за себе. Од луѓето можеш да очекуваш се. Од љубов, добрина, внимание и грижа која може да ти ја пружат или да ти ги направат најгнасните и најзлобните работи кои на нормален човечки ум не би му паднале на памет. За двете групи на луѓе историјата е најдобар сведок.

9. bella.s

bella.s Популарен член

Неколку другари од основно со кои убаво се дружевме во школо, сега сите сме во различни земји, ама ете на фејс си честитавме родендени,празници, ете си лајкнувавме слики и пак на некој начин бевме ,,во контакт,,...е, и сеа што се случува,они се женат иии толку од дружбата. Значи сакам да кажам колку ми се чудни тие нивни жени, како демек не смееш веќе да ставаш лајк, не смееш да честиташ родендени затоа што ете сум женски род???
    Еве и јас имам сопруг, имам ќерка па никогаш не сум гледала на школски другари така..мислам што ако сум мажена, или он женет и ајде веќе не сме другари од школо?? Глупо ми е стварно..

10. carangigia

carangigia Популарен член

И човек што лаже знае некогаш да ја каже вистината.

11. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Конечно сакам да признам пред светот, лезбејка сум и сакам да ја е*ам Дита - @Afrodite¥ !!!

Last edited by a moderator: May 28, 2018
    Lolo5, Lella, LiliBoz and 11 others like this.
  12. Afrodite¥

Afrodite¥ Популарен член

:l:

@Nigredo Odor Одор, повеќе не те горам со чај, те сакам! :l:

Last edited by a moderator: May 28, 2018
    Lolo5, LiliBoz, ivi1987 and 3 others like this.
  13. BoyL

BoyL Популарен член

Абе ај сиктер....

14. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

King James ! :muscle::rock:

ЕденЧлен likes this.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Имаме сите своја волја и постапуваме спрема неа, но божјата волја секогаш е посилна и нештата на крајот се случуваат според Неговата волја. И тоа се вистинските нешта, нешта кои ние не сме можеле ни да ги замислиме. Бог секогаш знае што е најдобро и ние треба да веруваме во таа волја и само да се препуштиме. :nod:

16. bella.s

bella.s Популарен член

Од луѓе што ги знам наоколу, роднини, пријатели, комшии, кои се на некаква функција, пример директор, инспектор, шеф, и слично, некако повеќето од нив ( не сите, се разбира има исклучоци) како да мислат дека тоа што се на некоја си функциа автоматски ги следува швалер, швалерка..дека нели се ,,некој и нешто,, во градот.. е сега не дека некој што е обичен работник не швалеросува ама овие другите се нај активни..

Доаѓа вчера еден гостин, кој во родниот град е полицаец, и муабет ваму таму, и почна да си се фали за неговата швалерка, па и слики што му праќала гола покажуваше, и како он бил таков тип, не можел дома да седи, се во град, со жени, швалерки и остало..а жена му ја знам, неколку пати се имаме видено, ептен фина е, и колку ми беше мизерно кога го праеше тој муабет. И зошто мораше да каже, да се покаже демек.. гадно и ниско. Дно дна..и јас цело време ја замислувам жена му како му ги чува децата дома а он у акција, па се враќа дома па и со неа..не можам да разберам како се може живот да се води така, деца да чуваш, жена да доведеш дома и тоа да и го правиш.:fubar:
    Ех, животе:x

17. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Сакам да кажам дека пребрзо тумачам и размислувам пред да ми дообјаснат што сакаат да кажат со коментарот. Премногу анализирам понекогаш, голема мана.

ReinaDeCielo, sjdgo, Rama and 3 others like this.
  18. prominent

prominent Форумски идол

Имав вишок слободно време, па си ги читав мислењата од пред некој месец.
    Сосема друга личност. Сменета на подобро сум.
    Топло ми е на срцево, сакам со секоја клетка во мене. Личноста што ми е најважна е до мене.
    Нека остане вака, само нека остане вака. Ништо друго не барам :l::inlove:

19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Центар е блокиран. Инфо за сите, ако планираат да одат натаму. Јас денес мн испешачив, бидејќи не ни знаев шо се случува. Од Собрание до после Рекорд е затворена улицата. Нз до кога ќе трае протестот, или што и да е.

buba4e89 and cresa-jagoda like this.
  20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Не значи дека имаш social skills само ако си зборлест, екстровертен и секој ден имаш на лагер различно друштво за лабаво излегување. Џабе ти е сѐ ако подлабоки особи правиш да се осеќаат непријатно со глупави индискретни прашања, обиди за анализи и непобарани совети.

Мразам нападен став и незнаење каде ти е местото со луѓе што не ти се блиски, би напишала посебен бон-тон кој укажува дека ваквите не се ни ултра дружељубиви, ни психолози – туку само невоспитани и не почитуваат туѓ приватен простор, и би ги гаѓала со истиот... :emo:

Buttterfly, M.B., ivi1987 and 27 others like this.