Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    А комуналците едни вредни, едни работливи луѓе, што да ти кажувам. |(

На cresa-jagoda, lovestoneddd, iloveyou29 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Кога мислиш дека знаеш се и случајно ја отвараш темата за Телегонија и гледаш дека уствари ништо не знаеш. Кај живеам јас :D

На Tan4ence, Amellie13, theowndemon и 8 други им се допаѓа ова.
  3. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    25.595
    Тетовско љубовно писмо

Ме мафташ ка будаљинка на мртво, а и ладен си у последно време према мене и ич не ме сајдисуеш. Сигурно зашто не носим најлонќе ка скопјанќете. Ако је за тоа ќе идем у Вратница и ќе купим и тоа америчќе па тогај ќе видимо чиви ноѓе и чиви бутќе са пубаај.
    УБОО МОЕ ГОЛУПЧЕ.
    Нејќем да те сакалдисуем, ама срцево ми ќипе од муќе и сеќирације, ја когај слушам што ми кажуа за тебе!

Прееска го сретнав у "Чапчоо Сокаче" Петрета-Кандило од Колтук и ми кажуеше како те видел на корзо у Скопје со некоа караконџула, што на образите и бузете турила по пол ока белило и црвило.

Ти бар знаеш како сум наорлена на тебе, па тогај зошто ме тураш у гајле?

Зашто ми праеш таквија збрќе. Ја сум ти рекла: Нејќем да се влечем по тебе ка парталка и нејќем да ме пуцаш ка јојо.

Тија дејќе скопсќи, срчка да ги изеде, сараџа да ги отреби и рофија да ѓи дамлоса, што не остајле ни петел у чаршија раат, а камоли тебе, сурат мој напишан.

Кандило ми вика да не берем многу гајле и ич да не се сакалдисуем, зошто тија биле како короконџуле и оцерени ка будалинќе. Ако е ова вистина - арно, ама ако са оплакнати, еден дн ќе дојдем од апансас и когај ќе ѓи фатим, влакно на глава нема да им остаем, ќе ѓи искубем ка чафќе, и ќе ѓи напраем ка папајце.

Ама ми се чини и ти си за утепуење, зошто когај доаѓаш у Тетоо и когај ќе ти брбнем за ниф, ка очите да сум ти ѓи извајла. Ќе почнеш да ѓи пцуеш боштум абер немаш за ниф. Ќе ми речеш дека мораш да идеш на "Два Бреста" на фурна да наручаш за утрента пастрмајлије, иако ти убоо знаеш дека пастрмајлијете ги прае Драго Топалот.

Ме мафташ ка будаљинка на мртво, а и ладен си у последно време према мене и ич не ме сајдисуеш. Сигурно зашто не носим најлонќе ка скопјанќете. Ако је за тоа ќе идем у Вратница и ќе купим и тоа америчќе па тогај ќе видимо чиви ноѓе и чиви бутќе са пубаај.

Имам многу да ти кажуем ама нејќем више преку писмо. Па те молим да дојдеш што побргу, жити мене, зашто више немоем да издржим појќе, сум станала ка кол лозјарски. За поздрав ти праќам по Славета "Цунибаба" малу орае, коштање, раќија џенарикојца, винце поткомиње и една кошница јабуќе.

Сега на крај те цунуе шиесе и шес пута твоата осантерисана,

Менча

Пријателка ми го разубави денот :D

На Yowannty, КикиМаус, Feminka192 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    18.267
    Колкава некултура, непочитување лежи во денешниве деца тоа е страшна работа. Се тоа резултат на домашното воспитување.

Коса ми се крева, од ова што го гледам и слушам. И срам ме фаќа мене, не па дедото доле.

Пилиштарец од 10 години, цело маало го дигна на нозе урла, вреска, се дрецка, пцуе мајки шајки, пишти зашто дедо му после школо не го оставил да игра пред зграда.

Од пцовки, до удирање со камења по човекот бре. А, дедото го знам од влезов мој е покроток и пофин нема во зградава.

Молеше, ајде дедино ова ќе правиме она ќе правиме, не бре отиде и му избега којзнае каде.

Култура бе нула. Никаква. Почит? Што е тоа. Срамота. Брука.

Домашното воспитување денес е сведено на 0. Секоја чест на поединци, ама гооолем процент од децава денес се Господ на бељата.

На Maša8, Yowannty, Dream-Girl и 34 други им се допаѓа ова.
  5. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Не мислам дека можам да мразам некого, ама има луѓе на кои ништо добро не можам да им посакам.
    Ете до толку ме осакатиле.

На Dream-Girl, Tinaaa, Harper и 32 други им се допаѓа ова.
  6. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    И јас размислував како тебе пред неколку години @x.Daisy.x . Во фазата на мојот развој се среќавав со такви ситуации и со таквите луѓе влегував во долги дискусии па имаше и ситуации каде што доаѓаше до физички пресметки. Секако дека трпението има своја граница, но со текот на годините треба да научиме да се контролираме во такви ситуации. Треба да имаме поголемо трпение и да не се замараме со идиоти кои сакаат да не испровоцираат и изнервираат. Сега на многу полесен начин ги решавам таквите ситуации. Првин на лицето кое се обидува да ме испровоцира и изнервира, му одговарам со лицемерна насмевка и потоа следи остар и ладен поглед. Самата личност ја подвиткува опашката и си го фаќа патот под нозе. Лицемерната насмевка е одговор кој ги заменува сите зборови кои би му ги кажал, а кои знам дека нема да ги разбере. Додека остриот и ладен поглед е знак дека ќе продолжам да го игнорирам и дека слободно може да ми го сврти грбот и да си замине.

На EMMA EMILY, КикиМаус, Feminka192 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.807
    Искачувам планини because of prayers, затоа што од котлина не функционираат многу :|:|

RUN

На theowndemon, poenta, Nigredo Odor и 2 други им се допаѓа ова.
  8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Ве молам одвојте седум минути од вашето време и изгледајте го видеово.

Во вечна борба сум со себе, постојано барам решенија како да си поставам ред и да се придржувам до него без разлика дали сакам или не. Не ми е доволно само зборот мораш, звучи баш досадно и демотивирачки во моите уши, а ваквите кратки видеа со ептен интересна содржина се нешто што би требало да го слушам секој ден за да си ја насочам енергијата на правилни работи.

На christinnn, Yowannty, LiliBoz и 3 други им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    МОЖЕШ!!!

На Rama и SV1911 им се допаѓа ова.
  10. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    Ако среда е среќен ден кај мене од сабајле не беше така. Звони аларм го исклучиви да го земам тел ми се заглави помеѓу душекот и страницата( мислам добро објаснив). Сеуште спијам 25мин со раката надоле нагоре тоа тесно... :sweat::sweat:па јади набрзина брзо спремање тамн тргнав се вратив нешто заборавив (facepalm),трчав по трамвај смешки.Какаото на екс исто ко да не сум пила но како за среќа стасав точно у минута на време....Да видам што друго ми носи денот:rofl:

На buba4e89 и Rama им се допаѓа ова.
  11. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.021
    Допаѓања:
    14.419
    Учете ги своите ќерки да бидат жени кои кога одат по улица земјата ќе се тресе од нив.
    Не им купувајте играчки розеви шпорети и тавчиња, купувајте им книги. Терајте ги да читаат, да учат, да бидат информирани за многу работи, за кога ќе седнат на маса со мажи освен со убавина да ги освојат и со интелект, со знаење.
    Почитувајте ги нивните ставови, желби, соништа.
    Не ги запирајте, бидете испружената дланка која ќе им помогне да се исправат ако случајно по патот до целта паднат или се предомислуваат.
    Да знаат дека имањето на свој став и искажувањето на истиот не значи дрскост туку храброст.
    Да бидат доволно храбри да го зграбат од животот она што го сакаат и фактот што се жени да им биде предност и гордост, а не хендикеп!

На mal.ecka, Dream-Girl, Gosh и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Тргнав во кујна со намера да си направам смути, ме здомрзе да го симнам блендерот од наткасна, и моментално седам и грицкам замрзнати овошја...... :drunk:

На Lady Phoenix, cresa-jagoda, buba4e89 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.997
    So sila - ubavina ne biduva ;)

На cresa-jagoda, EMMA EMILY, buba4e89 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Тешко е да се функционира во свет во кој владее себичноста. Особено тешко е ако сакаш да бидеш фер кон сите и за сите да одвоиш време секогаш кога си им потребна, кога знаеш да правиш компромиси иако и таквиот компромис најнепожелно се одразува на твојот живот и на твоето време, на твојот распоред и план.
    И ако не направиш онака како што луѓето се навикнале од тебе да бидеш фер, односно ти да се прилагодиш на нив тогаш ти си таа бесчувствителна и безобзирна личност. А времето.. ех, времето кое го трошиш за договарање средби и накрај повторно прилагодување кон туѓите барања, е она скапоцено време кое ако си барем малку себична, ќе си го посветиш на себе и на правење на нештата кои те исполнуваат.

На cresa-jagoda, EMMA EMILY, buba4e89 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Луѓето кои изразито ги сакаат и се грижат за животните, можеби не се баш сите добри личности кои имаат доволно љубов, почит и коректни односи и со другите луѓе околу нив – ама оние кои се способни без никаква причина да повредат невино и мирно животно (како фрлачине на отрови по улиците), дефинитивно во сите нив има нешто сериозно злобно, мрачно и опасно и по луѓето во нивна околина.

Последна измена: 30 мај 2018
    На candy.cane, Плавуша123, Peppermint и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Немам лоша намера ама морам да те прашам дали си веган? Ако не си, зошто го кажуваш ова?

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.419
    Допаѓања:
    16.834
    Жена не се остава сама.

На bella.s, Dadusicka, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  18. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Баш ме интересира што мислат луѓето во моментот додека си го тетовираат името на партнерот на рака?
    Прв пат фатил девојка и ајде името ќе и го истетовирам.
    Стварно?
    После 2-3 години од тетоважата раскинуваат и сега типот уште си оди со името на рака зашто собирал пари за да ја отстрани.
    Она веќе фатила нов дечко, а овој кутриот се ака со нејзиното име под дланка и ги лаже останатите девојки што сака да ги ќари дека така се вика сестра му што починала како мала.

A што ако со некоја девојка стане сериозна работата? Како ќе ја погледне во очи и ќе и рече дека ја лаже, дека нема сестра, туку така се вика бившата?
    :x

Ох, па тој да размислувал и да се замарал немало ни тетоважата да ја стави.

Блазе си им на паметот.

На Purplelilac, Yowannty, Lella и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.282
    Немам поим што ме очекува и што ќе се случи кога ќе заврши сето ова. Во овој миг го знам само ова: има болни луѓе и тие треба да се лечат :D

На Dadusicka, cresa-jagoda, КикиМаус и 3 други им се допаѓа ова.
  20. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    На Yowannty, bella.s, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.