Не можам да го спасам и да го променам светот. Мојата љубов не е толку моќна, затоа што луѓето самите бираат да ја отфрлат. Но можам да го променам својот свет и светот на оние кои нема да постават штит и ограда.
Малку задоцнето, но бидејќи не е ден туку месец, HAPPY PRIDE month, we love you and support you. Промената доаѓа од нас како индивидуалци, потоа се пренесува кон масите.. Љубов е љубов.
Кога читаш за некој како мрзел од дното на душата некоја особа која никогаш не ја видел во животот а потоа пишува гачки за љубов и др. Да му се повраќа на човек од такви контејнери полни со лицемерие, злоба и омраза... Па и пет факултети да имаат, џабе им е...контејнерите смрдат оддалеку!
Те издига толпата од прашина. Те движи, растргнува, небаре си лист хартија. Расфрлуваш сина по платното, па црвена. Моите ракавици се премногу тенки за да ги избришам блокадите од твојот ум и белезите од твојата душа. Сепак, те сонувавав, но не ти реков збогум Спојлер Remember, remember, the 2nd of June
Ima i drugi denovi koga mozhe da se izleze na kafe pijachka preku den. Skoro sekoj den se deshava toa. Zashto nikoj ne saka da prosheta po planini i da uzhiva vo priroda ? Zashto barem eden den od vikend ne sakaat toa da go pravat ? Shteta shto nemam drugar koj saka drushtvo da pravi za na planina A kolku e samo ubav denov
Лево од Ристиќева палата има зграда од стара градба, автентична, не барокен шунд. Зградата има балкон со розеви цвеќиња и сакам да живеам таму. Кога и да поминам од плоштад накај ул. Македонија, погледот ми е таму. Затоа го сакам Скопје.
Каков „хаос“ мислат дека ќе предизвикуваат хомофобите кога по социјални мрежи на профилни со виножитно знаме за поддршка од разни познати компании/сајтови/бизниси, коментираат дека демек ќе престанат да ги посетуваат/користат нивните услуги: Како уствари спијат одговорните таму знаејќи го тоа (ако воопшто им ги читаат глупавите коментари): Happy pride month
Ништо негативно не може да допре до мене. Сакам на светот да му подарам насмевка, надеж, дека се` лошо има крај. Да кажам секому дека човек треба да биде храбар. Ризикот се исплати кога во него ќе се впуштиш со чисти намери, со полно срце. За ништо не би ја заменила оваа храброст, на моменти "лудост", оваа истрајност што ме доведе до тука
Имам се што ќе посакам, луѓе кои ме сакаат, но се чувствувам празно... Не сум среќна. Најмногу ме погодува тоа што немам причина да се чувствувам вака... неблагодарно...
Треба да постојат 12 божји заповеди за нас македонците како исклучок и како многу посебен народ. 11. Не користи јавен превоз ако се тушираш од Ѓурѓовден на Велигден и мислиш дека мирисаш прекрасно само затоа што си ставил дезодоранс пред да излезеш. 12. Не јади лук кога планираш да излегуваш од дома и не ставај лук во секое јадење, особено ако знаеш дека тој преубав мирис од твојот стан се пренесува и кај комшиите, и низ цела зграда, улица и маало а може и пошироко. За век и векови, амин!
Масовен митинг за.... Единаесетгодишно девојче вчера било силувано од таткото на нејзината другарка. Во Полициската станица Прилеп, А.Х. пријавила дека на 31 мај 2018 година околу 9 часот нејзината 11- годишна ќерка отишла на гости кај нејзината другарка каде што од страна на таткото на другарката Р.Ч. (39) и биле извршени полови дејства. 2 минути да застанат законите и да му го извадам мајчиното млеко што го пиел.
Врвен спортист, добар сопруг и татко, успешен во својата професија и завршува како еден од најголемите. Кире, МАКЕДОНЧИШТЕ!