Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.828
    Допаѓања:
    80.767
    Сѐ е полесно кога имаш причина и цел поради која се будиш и живееш. :*:

На 8463., Таа Сум, tirkenbal и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.956
    Допаѓања:
    12.553
    Сакам да кажам убаво е кога ке се опуштиш, но, секогаш се внимава до кој степен.:!: И кога ке си легнам позитивен, најчесто таков и се будам.:sun:

На cresa-jagoda, Milobebence, GirlLove и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Afrodite¥

Afrodite¥ Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    2.979
    Сакам да кажам дека се плашам.

На Rama, Nigredo Odor и Scott Weiland им се допаѓа ова.
  4. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Ти и треба да се плашиш, ама од мене. :punch: За никаде си вака што правиш, знаеш нели?

На Scott Weiland му/ѝ се допаѓа ова.
  5. RoseRain

RoseRain Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2018
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    1.678
    Живееме во општество во кое најголем проблем се машки кои се шминкаат. :clap:

На Love...music, КикиМаус, Gosh и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Scott Weiland

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.956
    Допаѓања:
    12.553
    Супер никој нема да примети *ако* сум геј. :wasntme: бу метроси? буу :bandit:

edit: Maybe it's society's problem, maybe its maybelline. :makeup:

На senjorita-v, Joi, Lella и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Темата Машки кои се фарбаат не доживеа слава, ама затоа Машки кои се шминкаат постојано трепка од десната страна.

На КикиМаус, hermosa, poenta и 9 други им се допаѓа ова.
  8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Јас летото го разбирам како единствениот период во годината кога стапалата ми се топли и може да ги соблечам чорапите. Итс а холидеј!
    И годините си ги разбирам по времето за спиење. Колку повеќе имам, толку помалку саати е подобро да спијам :/ Со 5 саати се будам свежа, ама на пладне ми се дремка, со 6 ми е таман, со 7 како да сум се поднапила претходната ноќ, а со над 8 саати спиење веќе и грбот почнува да ме боли и се мразам себеси.
    Добар ден. Недела. Чистев, се наоѓаат купот маски што ги земав зимава за недишење на скопскиов воздух. И така ме сотре алергијата пролетва, мислам се што летка во воздухов сака да ме гњави.
    Се збогував со повеќе од 20тина сантиметри од косава, кои сакав да ги донирам, ама не успеав да најдам таква организација. Има ли кај нас курсеви за изработка на перики? Инфо у имбокс мољам.
    Толку ми се брзи деновиве што немам време да размислувам, што е стварно супер. Се плашам за годишната ревизија, оние постови во декември што ги пишуваме. Би напишала се, во овој момент што стои сега. На пола година, нека тргне нагоре. Кое срање...

И така...
    Се надевам ќе земам плата до среда...

На Love...music, Purplelilac, AnaKarenina и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.282
    Вчера гледав еден филм,малку се пронајдов во него,мислам во одредени моменти ми личеше како да е за мене пишуван:wasntme:
    Нејсе.Девојката која беше во главна улога,беше западната во депресија,никој не обрнуваше внимание на тоа,со денови седеше затворена во соба,реши да започне со промени,ја скрати косата и тоа многу,потоа се задлабочи во чистење,и дури по неколку дена излезе да се соочи со светот и со себе8)
    И јас секогаш така правам,наместо да делувам во сржта на проблемот,јас ќе се "променам само преку косата".
    И јас денес се задлабочив во чистење,само ми е криво за косата,пократка не ми била во живот8)
    Единствена моментална убавина на душа,ми е чистава куќа,а посебно мојата соба,прозорците се ширум отворени,ми влегува ветер и ми мириса на дожд,бидејќи претходно врнеше...

На Love...music, Purplelilac, КикиМаус и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Она кога по природа си емпат и се интересираш за човечката психологија, па ти е потешко да се лутиш на луѓе поради причините што стојат зад нивното однесување...
    А искрено, барем во моето искуство и познанства, 90% од оние со вистински тешко минато (трауми од детството и сл.) се баш изразито прекрасни, чувствителни личности полни со разбирање за другите.
    Болното минато објаснува, но не и оправдува постојано токсично однесување и повредување чувства на многу недолжни луѓе околу себе.

На Love...music, tirkenbal, Purplelilac и 23 други им се допаѓа ова.
  11. snezan4e

snezan4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.203
    Токсична личност си,не можам да те поднесам!Не дека е нешто ново,но да си кажам да ми олесни,дека патиштата ни се вкрстија овие денови.Ми треба детоксикација од тебе :puke:

На hermosa и Rama им се допаѓа ова.
  12. Scott Weiland

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.956
    Допаѓања:
    12.553
    Сакам да кажам дека се идентификувам како сонце.:sweat: Уште од мали нозе, сонував како удирам водордни изотопи еден во друг да направам хелиум и светлина и да ги испратам низ галаксијата. :sun: Луѓето ми велеа дека не е возможно човек да биде звезда :o, и дека сум глупав :doh:, но:!: не ми е гајле, јас сум убав :inlove:. Имам пластичен хирург кој ќе ме надува со водород 8-| и ќе ја подигнам температурата над 6000 целзиуси :smirk:. Од сега па натаму би ве замолил да ме викате "Сонце" :sun: и да го почитувате моето право да ви дадам Витамин Д, убав тен, и изгореници :wasntme:. Ако не може да ме прифатите тогаш сте фузиофобични, и треба да си ја проверите вашата астрална привилегија :x. Ви благодарам на разбирањето. :sun:

На WildMk, Purplelilac, *Ench@nted* и 10 други им се допаѓа ова.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Отворено барам LGBTI да се промени во LGBTIW (ЛГБТИВ) на македонски. (кај што W стои за witches).
    Ќе се бориме заедно против ловот на вештерки, сите сме засекнати.
    Повеќе сме отколку што мислите.
    Да живее Истанбулската конвенција.
    Happy pride month

На senjorita-v, theowndemon, RoseRain и 5 други им се допаѓа ова.
  14. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Ja ke bidu mesecina sakas?

На Purplelilac, x.Daisy.x, Feminka192 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Scott Weiland

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.956
    Допаѓања:
    12.553

На Purplelilac, Someonespecial и kikkki им се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.425
    Допаѓања:
    16.863
    Во животот, чекори бавно но цврсто. Нека се се случува спонтано. Сакај. Љуби. Гушкај Весели се. Прослави го секој ден.
    ЕДНОСТАВНО, УЖИВАЈ ВО ЖИВОТОТ!
    Еден ни е.
    P. S. А можеби и не :)
    large.jpg

На КикиМаус, cresa-jagoda, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    Камо да можевме да живееме ачик под отворено небо и без грч и страв....да ги гледаме ѕвездите што не гледаат одозгора, без ништо да криеме...

1520054054_3248616574_1_18_ixLDEdSA.gif

На КикиМаус, Doozy, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Feminka192

Feminka192 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    2.567
    Потешко од убедување на баба ти дека не си гладен е убедување на тетка ти дека не мора да ти коментира под секоја слика :devil: :rofl:

На tirkenbal, Purplelilac, КикиМаус и 14 други им се допаѓа ова.
  19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Прво не те прашува дали е слободно седиштето до тебе во автобус, а откако удобно ќе се смести цел саат те замара како колата и била на мајстор, како не можела да издржи без да отиде 3-4 пати годишно на море, секоја втора недела на фризер, секој втор ден да купи нешто ново за себе и секоја вечер да води љубов со мажот за да не и се лути зошто толку трошела пари.

На Purplelilac, cresa-jagoda, senjorita-v и 8 други им се допаѓа ова.
  20. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Значи какви луѓе трпи земјава, не ми се верува. На излез од паркинг, точно пред рампа, си застанува една кола. Си се растовараат, се поздравуваат, а ние не можеме да излеземе од паркинг. Излегов за да им кажам на господата дека зад нас чекаат коли кои исто како нас треба да излезат од паркингот...
    Кога ми се пушти пензионерчето: Будало, ова она, јас кај сакам ќе застанувам, тргни се оти ќе те искршам...па го виде маж ми во кола, па се зададе накај него да се тепа. Среќа маж ми залепен до тоа за ставање билети за паркинг, а зад него кола. Ќе станеше уште поголема. На крај видов-не видов извадив телефон и почнав да снимам.
    Го пријавив во полиција.

Мене човекот ми личеше на пијан или на нетокму. Очекував и некултура и неписменост, ама овој дефинитивно беше посебен случај. Штета што ваквите случаи не се решаваат со време и се чека да предизвикаат инциденти со потешки последици.

На duffi, КикиМаус, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.