Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Јас не добивам, сум добила неколку за како не ми е срам да се преправам дека сум женско :rofl: не научиле петлињата дека и женско може да не ги трпи :D

Он топик.
    Колку фолоуери треба да имаш за да си инфлуенсер? Мислам дека ме следат папараци, го пратат секој мој чекор :makeup:
    Поздрав до сите мои фанови.

На SummerGirl, lovestoneddd и Someonespecial им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.824
    Допаѓања:
    99.318
    Само мене ли ми се смачи од статуси околу имево? А само еден ден помина...
    Северна, горна, долна, каква и да е, таква беше и ќе остане - мизерна!, со прост и ограничен народ, кој за 200 евра плата лиже газови на квази политичари, па после патриот изиграва. За подобро и не сме!

На Gosh, КикиМаус, Tajnaotrovna и 20 други им се допаѓа ова.
  3. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.527
    Секогаш кога ќе запознаам прекрасен човек, се чувствувам како да сум најбогатиот човек на светот. Години ми требаа за да направам некој филтер, и тоа што не чини да се исчисти. Уште имам токсични луѓе во животот, ама полека ги снемува.

Така што, прекрасни луѓе постојат.

На КикиМаус, Tajnaotrovna, Rama и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Presque vu

Presque vu Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    428
    Сакам да кажам дека најубаво време ми е family time со семејството,особено кога гледаме поучен цртан филм...
    „Охана значи семејство. Семејство значи дека никој не е изоставен или заборавен.“ – Лило и Стич (Lilo & Stitch)...„Кога те гледам, можам да го почувствувам тоа. Кога те гледам, јас сум дома.“ – Барајќи го Немо (Finding Nemo)..Кога го сакате она што го имате, имате сè што ви е потребно,Не е важно она што го имаме во животот, туку кој го имаме,Семејство, како гранки на дрво, сите растеме во разни насоки, но нашите корења остануваат едно.Најсреќен и најрадосен човек е оној кој е најсакан и најпочитуван во својот дом,бидејќи во семејството таа љубов е искрена,несебична,безусловна,нелицемерна,пожртвована,вечна,дома те сакаат каков што си....

На КикиМаус, Rama, Lianna Anna и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.829
    Допаѓања:
    80.771
    Живот без страст е музичка кутија без музика. Сте ја виделе ли, сте ја почувствувале ли таа празнина кога ја отворате музичката кутија а таа не свири? Само тишина, немо е и празно. Таков е и животот без жар во срцата и сјај во очите.

На 8463., tirkenbal, Rama и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.684
    Сакам да кажам...

Целокупната ѕвездена светлина што ја гледаме на небото нема иста старост.
    Дел од неа е милионици, па дури и билионици години разделена и покрај тоа што го погодува нашиот вид во исто време.
    Така, ноќното небо не претставува еден единствен момент во универзумот, туку е еден вид на крпеница од билионите години во ширина
    :*::*::*:

На Amellie13, Rama, Lianna Anna и 12 други им се допаѓа ова.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.208
    Допаѓања:
    175.937
    Сакам да кажам дека колегата беше во право, после пиење "две кригли кафе" секој ден, не можи да се вратам на воопшто без последици. :coffee: :drunk:

На Rama, hermosa, winter flower и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Не се важи посета на Солун ако не се сликнеш во Electra Palace!!!

9. Nastja97

Nastja97 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    36
    Дека сум му премногу благодарна за сѐ што ми пружи.. најмногу за подршката.. го сакам најмногу!

На Rama, winter flower, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Истите тие луѓе да ги пуштиш во Охрид, ќе развијат сериозен бицепс.

На ceca-1, Rama, Bender Rodriguez и 14 други им се допаѓа ова.
  11. 41319

41319 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    173
    После 8 часовна смена на работа, mood ми е "When your legs don't work like they used to before..."

На dayla, Harper, winter flower и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Ivan4e04

Ivan4e04 Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    8.000
    14ти јуни...
    Дата којашто ќе ја мразам цел живот.

На samovila.red. и Rama им се допаѓа ова.
  13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Ме интересира, дали само кај нас уште постојат емисииве со јавување? Слушам и едно швајцарско радио и таму се јавуваат ама некако покроток народ се јавува. :D

Не само што постојат, него гледам и доста актуелни се. На велико ги има. Најново, и деца што се дома на летен распуст гласаат. Мајки, проверете ги децата шо прават по дома оти гласаат за палачинки на Канал 5, да не ве ошурат со сметката. :whew:

Драган Вучиќ порано ме нервираше, ама сега како мине време, сфаќам дека човекот е бизнисмен со таквите емисии. Претприемач. Визионер. Македонскиот Илон Маск. :D:!:

Мислам, ти да препознаеш што бара публиката, и да развиеш таков концепт и толку години успешно да се справуваш со таква публика, hats off, mister.

На kravce, Gosh, Oxymoron и 25 други им се допаѓа ова.
  14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    23.750
    Знам дека не треба да се чувствувам вака, ама секогаш кога автомобил ке застане на пешачки премин без семафор за да поминам ми се оди да се заблагодарам.

На cresa-jagoda, marija1907, Rama и 7 други им се допаѓа ова.
  15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.713
    Доволна е само 1 минута за да разубавиш нечив ден

На edna_malecka, angelche16, senjorita-v и 13 други им се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Хомофобите, сексистите и расистите ми се омилени животни за гледање во зоолошка :)

На Gosh, ivi1987, Lianna Anna и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.506
    Мислите не се факти.
    Мислата е само мисла... ќе дојде и мора да замине, секое врзување на истата со својата лична слабост... се трансформира во фрустрација и робување.
    Има една куса зен приказна.
    "Како успеа да преживееш?", зачудените селани го прашаа старецот кој падна во надојдената река.
    "Јас се прилагодив на водата, а не водата неа мене, дозволив да ме обликува."
    Така е и со се што ни се случува. Живееме во тек, кој сакале или не сакале, не можеме да го прекинеме, сопреме, застанеме или како год, освен ако не направиме ексцесна глупост вредна за црна хроника.
    Ако треба да минеш низ животни непогоди само прилагоди се, не размислувај. Среќа па се помалку размислувам...

Надвор од тој муабет, како што може да те зезне затворен ум... човек што само става аршини за мерење, а без да се измери прво сам... а бога ми и народни мудролии... ништо друго.
    Она кое што повеќе не толерирам се пасивно агресивни луѓе на кои се си им дал и индиректни прозивки од нивната страна со секакво разни мисли за разбирање на живеачката и животната неправда со наводи према тебе. Ги прашуваш и постануваш ишкач на муви. Пред да речете за некого - ишкач на муви зошто директно ве прашува дали е за него и што ви погрешил, со цел да ја разрешите и надминете ситуацијата, наместо да ликувате и да куропецате галкајќи си го егото со паунов пердув, размислете да не сте уствари вие сероњата и прифатете го својот факд ап дел од приказната. Бидете реални. Бидете реални за сопствените фрустрации и болки, инфицирани рани и не обвинувајте други за истите, кога веќе одредено ваше чувство скапало до степен на ампутација. И секогаш вечна жртва од другите, а во суштина најголема жртва на себе самиот.

Држете си ја устата затворена и срцето отворено, ниедна друга комбинација не доаѓа предвид.

Последна измена: 14 јуни 2018
    На senza.parole, cresa-jagoda, Rama и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Најголема придобивка од одлукава за името ми е тоа што конечно можам да си го средам фејсбукот од сите "патриоти" од Америка и сите патриоти од тука кои сеуште се убедени дека има спас за една точка од земја после сите глупи луѓе кои ја предводеа и ја предводат. Три пати "Урааа!!!" и за оние кои уште се тепаат за да присуствуваат на сите партиски состаноци и собири.... Браќа патриоти, на вас е иднината! ^_^ (highfive)(highfive) Во меѓувреме благословена да е опцијата анфолоу, ѕидот сега ми е чист како солза :) Ах да, и пасошот нов што треба да го вадам сигурно ќе се најде :inlove::inlove:

На cresa-jagoda, Rama, ivi1987 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Presque vu

Presque vu Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    428
    Сакам да кажам дека никогаш не тежнеам,не копнеам по земното богатство и слава,не и' одговара на мојата душа и не може да ја исполни, бидејќи е привремено и минливо.Душата, која по својата природа е вечна ја исполнува само љубовта,верата.надежта,вистината,праведноста,трпението,смирението,чистата совест и благодарноста...Најдобро те познава Тој што те сака,а Тој што те сака е најважно најдобро да те познава,бидејќи со Него го споделуваш секој период,сите искушенија и од Него никогаш нема да почувствуваш предавство,ќе почувствуваш само несебична љубов...

На poenta, cresa-jagoda, КикиМаус и 3 други им се допаѓа ова.
  20. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Во борбата помеѓу човекот и природата, секогаш човекот е поразениот во оваа борба.

На poenta, cresa-jagoda, КикиМаус и 4 други им се допаѓа ова.