Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    И ако воопшто знам што е љубов, тоа го знам само поради тебе.- Херман Хесе

На Tajnaotrovna, Feminka192, Rama и 19 други им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    My dad says: Never give up.
    You can,you are stronger.
    Dont return here.
    :)

На ivi1987, Dust, Rama и 11 други им се допаѓа ова.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Во вакви денови сфаќаш колку многу некому му значиш...

На Indiegurl, Dust, Rama и 8 други им се допаѓа ова.
  4. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Кога ќе видам со какви луѓе го делам воздухов,ми доаѓа да се префрлам на плин.:!:
    За почисто Скопје де:!:фурај на плин:rofl::rofl:
    :rofl::rofl::rofl: На моле во Фрчка:rofl::rofl:

На Rama, carangigia, КикиМаус и 4 други им се допаѓа ова.
  5. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Како што љубовта кон животот е всушност само страв од смртта, така и друштвеноста на луѓето не е директна. Таа не се заснова на љубовта кон друштвото туку се занова на стравот од самотијата односно осаменоста.- Артур Шопенхауер

На Rama, hermosa, КикиМаус и 4 други им се допаѓа ова.
  6. RoseRain

RoseRain Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2018
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    1.678
    Постов го посветувам на сите луѓе кои сметаат дека добар аргумент е "Јас колку фурни леб имам изедено".

Сигурна сум дека навистина имаш повеќе изедено, лично избегнувам го јадам, чисто затоа што и не е баш здрав.
    Одговорно тврдам дека лебот нема никаква врска со интелигенцијата. Докажи ми спротивно.
    Можеби треба да го смениме со "Јас колку книги имам прочитано" ама тогаш ретко кој ќе го користи.

Доколку ти сметаш дека не треба да ме почитуваш само затоа што сум помлада јас сум сигурна дека нема да те почитувам само затоа што си постар/а.

На ivi1987, Indiegurl, Buttterfly и 16 други им се допаѓа ова.
  7. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Ми доаѓа да се качам на авион и директно на плажа,наочари за сонце на мене,книга во рака,добра музика и тотална релаксација од времево,имево,готвење...се и се што.

На girl-miri, shz, Stephen Amell и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.684
    Навистина е зачудувачки сево ова да се земе во предвид ама...

Секој човек има по две очи, од кои секое око се состои од 130 милиони фоторецепторни клетки.
    А во секоја од тие клетки има 100 трилиони атоми - тоа е повеќе од сите ѕвезди во галаксијата Milky Way.

Како и да е, секој атом во секоја клетка во секое око некогаш се формирал во јадрото на една ѕвезда, пред билионици години, и повторно се тука, служејќи да ја заробуваат енергијата ослободена од истиот тој процес.

И сето тоа за да ја прошират свесноста која сме ние.

Би рекла дека универзумот има интересна смисла за иронија, во која што ние сме универумот кој се искусува самиот себе - Се што ние претставуваме е една помисла.

Последна измена: 21 јуни 2018
    На ванилала, zhap4e, Stephen Amell и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Кога ќе те адне професор и ќе ти лајкне објави од 2015та, јасно ти е дека треба што побрзо да дипломираш.

На Lady Phoenix, Indiegurl, ванилала и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Свој ако не те поебе, нема кој:|

На Indiegurl, "Zoki", BoyL и 7 други им се допаѓа ова.
  11. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Утре ми е роденден. Ова ќе ми е прв роденден кој нема да го прославам како што сакам. Немам услови, а ни луѓе. Годините се зголемуваат, другарите се намалуваат. Немам еуфорија, некако ко сеедно да ми е. Знам дека нема да бидам ни особено расположена. Немам желби ни за подароци. Не сум возбудена. Не знам зошто. Осеќам дека ќе биде обична прослава со торта кифли мезе и пијачка. И криво ми е. Моите родендени секогаш се спремале месец дена унапред и биле за паметење. Годинава ќе е просечно. А просекот никогаш не бил за мене.

На Indiegurl, "Zoki", Feminka192 и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.956
    Допаѓања:
    12.553
    За 2 дена. Исто минус просек и другари/торта/кифли/мезе/пијачка. Не сакам да го крадам мислењето, туку сакав да се надоврзам бидејќи не ми се случува првпат, скоро 30, од 20 нагоре таков е животот.

Ценам тоа што имам и гледам следен пат поубаво да е. Не мора материјално поубаво, може и атмосфера/емоционално.

На poenta, Rama, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  13. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Често знаеме да кажеме зошто баш јас? А зошто пак другиот, што е тој помалку од нас? Сите сме исти пред Бога, сите сме грешници.

На poenta, Rama, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  14. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Не знам што е со мене во последно време, не си се препознавам.
    Во мене има некој гнев, неоснован. И ми го разгоруваат некои банални работи. Работи што не ме ни засегаат ниту пак се однесуваат на мене. Ама веќе ми е смачено едното па исто да го зборам што една реченица е способна да ме изнервира, и мислам дека ако не направам пауза од 5 минути способна сум да направам т.е. кажам гадни работи.
    Не сум злобна, ниту лоша личност, најмалку од се сакам да повредам некој. Ама во последно време мислам дека ќе кочницата ми откаже.
    Па аман веќе од постоење само да бидеш нечиј издувен вентил. :x

На SV1911, Rama, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Не знам од каде им е на луѓето таа ниска самоувереност во претпоставување на нечиј социјален и сексуален живот и плескање на таа претпоставена состојба во обична дискусија. Као ако не ти одговара она што збори некој, тоа значи по дифолт дека има премногу време да се „замара“ и нема пријатели и свој живот, или пак за повулгарните - не е сексуално задоволен/а, па оттаму „фрустрацијата“. Има дури и такви нелуѓе што знаат да помешаат и нечија депресија или анксиозност за да повредат и омаловажат, за нив посебен „круг од пеколот“.
    Немојте, поради самите себеси. Тие силни луѓе наспроти вас научиле да не ги болат зборови од небитни личности за кои знаат дека не се во право, ама вие самите се понижувате и покажувате во најлошо светло.

На ivi1987, Indiegurl, JollyGirl и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.283
    На денешен ден пред многу години се родило едно слатко бебе8):d:

На ivi1987, JollyGirl, "Zoki" и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.195
    Имам чувство дека човештвото ќе расцвета кога сите ќе сфатат дека слики од грди луѓе не се смешни.
    Да, за вас што постирате во Смешни слики се однесува.

На ivi1987, Nigredo Odor, JollyGirl и 21 други им се допаѓа ова.
  18. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    25.595
    Сакам да кажам дека сум многу среќна . Многу бебиња ќе се родат во мое опкружување , некои на крајот на годинава , други на почетокот на другата година . Кумата ми е бремена со второ , другар на мм ќе стане татко ( иако веќе 4 години е надвор од Мк , сепак беше наша поддршка кога јас бев бремена со синот ) , комшивка кај моите е бремена со прво , моја школска е бремена со прво .. Највеќе се израдував за кумата и другарот . Некако најблиски си ги чувствувам . Само со лесно нека им се бременостите на сите , први или втори не е важно , да си ги износат бебчињата до крај , па и моиве палавковци да имаат со кого да се дружат и да уживаат во детството . Не знам дали јас сум преемотивна , или хормониве ми се ремет , ама се радувам како јас да сум бремена :D небаре ќе полетам :D веројатно ми недостигаат тие клоцкања , процесот на растење и развивање на бебето и цела онаа еуфорија :D . На крај испаѓа да сум повозбудена од идните мајки и татковци :D .

На Scott Weiland, stetoskop, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.832
    Допаѓања:
    80.782
    Колку луѓе има (пре)полни со негативна енергија, чудо. Истите тие ќе речат, не се задоволни од ништо, животот не чини, изумрело пријателството и љубовта, немало правда. Не. Има сѐ. И сѐ е убаво. Само вие не гледате. Една српска изрека, која неодамна ја прочитав:
    "Ako mračiš, mračno je. Ako sijaš, sjajno je. Do tebe je."
    Сите причини и одговорности во себе барајте ги. Ако нешто не ви чини, значи нешто треба да смените. :nod:

На 8463., *Ane*, Таа Сум и 8 други им се допаѓа ова.
  20. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    17.733
    Кога подобро ќе размислам сфаќам дека мене многу повеќе ме исполнува туѓата среќа отколку лично мојата

На ivi1987, Indiegurl, ceca-1 и 16 други им се допаѓа ова.