Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    23.774
    Pride month заврши, ама 20gayteen се уште трае. :D

Сакав само да кажам на сите ЛГБТ луѓе да се горди на тоа што се секој ден, секој месец и секоја година. Never stop fighting. :l:

На WildMk, DAngel, Amellie13 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. JoeJane

JoeJane Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    73
    Нов член тука :hai: Долго време се мислев дали да направам профил бидејќи сум голем "overthinker", но си реков ќе ми биде предизвик да го сменам тоа и ќе пробувам да пишувам што ми лежи на душа без премногу размислување.
    Иначе ветувам не сум чудак што седам и пишувам во ова време, :D само студентка што има за учење и одолговлекува. Ајде се гледа крајот на факултетов, уште 2 предмета, ќе се издржи.

На Rama, Purplelilac, WildMk и 9 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Подобро сам без никој отколку сам со некој!

На H.VAGA, Rama, Purplelilac и 14 други им се допаѓа ова.
  4. moni.poni

moni.poni Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    85
    Se nadevam ke bidesh moj pacient

На Yipman2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Зашто мислам дека ако ја избричам косата ќе се чувствувам посреќна? Зашто вакви екстреми мора да ми се мотаат во глава?
    Многу би сакала сите да ја сакаат државава и да работат на неа да биде убава, здрава, пријатна за живеење. Ова сакање сега ми е еквивалент на какање. Се мислам да прифатам една работа што ќе бара од тоа да го преиспитувам живеењето овде и тоа нема да биде здраво за мене.
    Не донесувајте заклучоци за себе. Премногу се субјективни :) Ниту сте најфини, најдобри, невини, искрени, сакани ако така си мислите за себе. Треба многу луѓе да го мислат тоа за вас за да биде вистина. Или една од вистините, толку многу ги има. Колку луѓе, толку вистини.
    I want to break free from this life, from this job, from this suffocating place. I don't need youuu, oh how i want to be free. Како да ми фали метла да си одлетам низ прозоров. Метлите не се магични, ниту јас не сум магична.

На Gosh, crazylady, Rama и 17 други им се допаѓа ова.
  6. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    36.130
    Одложувањето на некои работи не значи откажување.
    И плодовите се повкусни кога се зрели...

На Rama, Purplelilac, Dadusicka и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Преку к*р ми е од девојкиве што се у фазон wanna be блогерка. Па триста пози, па као случајно е сликната, па гледа на страна... |(

И од кога машкиве дуваат оние балони за роденден со бројчиња кои ги означуваат нивните години? :^)

На Rama, Selest, sjdgo и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.195
    Откога им текнало дека сакаат, аман, и тоа ли не чини сега. Остајте ги луѓето да прават што сакаат. Или не, тоа не е праф муж.

А смеат ли мачовците да дуваат свеќи или и тоа е педерска работа?

На Gosh, Sanjichka007, tirkenbal и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.888
    Допаѓања:
    173.470
    Само Берово транс има директен автобус за Берово, што влегува во Штип(facepalm)
    Не знаат што е директен изгледа..
    Ебати државата и измислените правила на локални фирмички:@

На Rama, Purplelilac, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    За кое ми збориш сеа? За уана бе блогерка или момциве?
    Јас одамна престанав да дувам свеќи(чки). (waiting)

11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Многу големо мрчало си сторен |(

СДК, многу ме нервираат луѓе што сакаат да се центар на внимание

На Gosh, Rama, Dadusicka и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.195
    Конкретно за тие со балоните, ама важи за сè друго. Нормално дека не дуваш свеќи, кај се видело машко свеќи да дува, срам на векот. :D

На Gosh, Sanjichka007, tirkenbal и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Атриом

Атриом Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2018
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    428
    Ако ми нема шарени свеќи на тортата и ако не дувнам ебати тортата ебати.

На Gosh, zalosna, La.loca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.528
    Допаѓања:
    184.263
    Си го сакам оти не можам да престанам да го гледам. Кога се смее. Кога е замислен. Кога гејма или додека гледа фудбал или формула. Можам да го набљудувам со саати. Кога го нема во близина, очиве ми го бараат.
    Би го препознала и без да го видам. Само преку мирисот на неговата кожа или само преку допирот што ми ја смирува душата. Преку начинот на кој диши. Преку енергијата што ја шири. Преку душата цела една вселена... :sun:

На Rama, Purplelilac, Lady Phoenix и 23 други им се допаѓа ова.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Пред некое време бев дома кај блиски роднини. Си седевме со девојчето во соба, си зборуваме, а баш тогаш доаѓаше и татко ѝ од некаде. Нè поздрави и ѝ рече на ќерка му да му ставела да јаде.
    Таа се направи како да не го слуша, а тој замина да се пресоблекува.
    Се врати и гледа дека не му е ставено да јаде, па со благ тон ѝ се обраќа:
    - Зошто не е ставено? Не ме слушна?

Ќерка му му врати дека има гости и не е слугинка ни робинка, а тој има раце за сам да си земе или да го викне братот да му помогне зошто беше поблиску, на што доби одговор дека на женско се викало да постави маса, а не на братот хаха.

Не да се осетив глупо лично јас, туку ај...Не мислеше лошо човекот само така е воспитан од минатото, а не е во тек со времето очигледно.

Не знам машки колку ја читаат темава, пошто претежно во категорија секс дремат, ама ако читате и ако имате таков родител на кој му ги слушате советите сте се заебале за во иднина.
    Здрави и прави со сила сакати се прават, како да не можат сами еден леб да постават на маса.
    Додека бил дете го служела мама, после женичката домаќинка, а сега ќерка му. Среќа тој ко маж се родил, инаку не знам како ќе издржел толкав притисок да биде домаќинка |( |( |( :x

Се надевам дека повеќето млади без разлика на пол свесни се дека треба подеднакво да учествуваат во домашните обврски, зошто навистина е грев да имате такви погрешни размислувања и сѐ да паѓа на грб на женското само затоа што е женско.

На ivi1987, Gosh, Rama и 25 други им се допаѓа ова.
  16. Атриом

Атриом Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2018
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    428
    Па да не преувеличувам,ама 9 години ми нема напраено некој за јадење, па така да од навика мислам дека и на таа шо ке ми биде жена у иднина ке и се карам ако ми кува :D:devil:

На Rama, lovestoneddd, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.784
    „Зашто на добрите луѓе им се случуваат лоши работи?“ е реченица напишана милиони пати, од милиони различни луѓе - и барем илјада пати прочитана од моја страна. Ако оваа фраза е ваша мантра, можеби треба да размислите за една (или неколку) од следниве работи:

• Можеби и не сте толку добри колку што си замислувате дека сте;
    • Можеби направените добрини не се правопропорционални со добрините кои ќе ви се случат во животот;
    • Можеби не постои универзална правдина, космичка карма и вселенско „мило за драго“;
    • Можеби треба да бидете добри без, по автоматизам, да очекувате нешто за возврат.
    На светов се случуваат и добри и лоши работи секојдневно, во секоја минута, во секој момент. Но многу мал од овие работи навистина зависат од вас, вашите одлуки и вашите постапки.

Па затоа, ако веќе сте добра личност како што велите дека сте, потрудете се барем тие работи, во најголем дел, да бидат добри и нека тоа, само по себе, ви биде доволна награда.

Последна измена: 2 јули 2018
    На ivi1987, Gosh, Rama и 20 други им се допаѓа ова.
  18. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Во една книга ја сретнав следната реченица:Денот на неговата одмазда се наближува. Овде се мисли на одмаздата на Бог кон неверниците. Зошто Бог да им се одмаздува на неверниците? Повеќе има логика да беше напишано дека ќе ја спроведе правдината. :?:

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.684
    @Bender Rodriguez

И јас неодамна размислував за овој концепт кој се чини дека е мошне популарен меѓу луѓето.
    Од религиозните лица, најчесто ја слушам изреката: "Бог сигурно ме искушува" кога и да им се случи нешто лошо на овие самопрогласени добри луѓе.

Ама според мое мислење, она што останатите го толкуваат како "искушенија" не се ништо друго освен статистичката неверојатност на некој настан кој, независно дали е предизвикан или не е предизвикан од наши дејствија и постапки, се однесува на начин кој не оди во согласност со нашите стремежи...

Луѓето на оваа планета треба да разберат дека не е возможно самиот тек на животот да се состои само од добри или само од лоши дејствувања врз нивното целокупно постоење, бидејќи универзумот едноставно не функционира на тој начин.

Никој не бара да биде роден и да живее, бидејќи тоа сепак не зависи од наша одлука.
    Меѓутоа самото страдање кое доаѓа со тој живот е неминовен, и од нас зависи дали во тоа страдање ќе пронајдеме некакво значење или не.

Вистината е дека треба да се има рационален принцип на реалност, а тоа значи да се разбере дека ние луѓето не сме лабораторски глувци, па да бидеме тестирани како од страна на некој научник.

Значењето на човековиот живот (кој инаку има краток рок) и сите елементи од кои тој се состои, понекогаш е погрешно сфаќан.

Бидејќи сите мислат дека нивното постоење зависи и се сведува на нивната реакција кон, инаку природниот тек на животот, не успеваат да видат друга перспектива - Перспективата каде значењето на нивниот живот го опфаќа само фактот дека си жив, макар и тоа да е на ограничено време.

На Rama, Purplelilac, theowndemon и 6 други им се допаѓа ова.
  20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Ama tebe brat poslednava nedela se ti e preku k.r
    Daj malku razveseli se :nod:
    Sto ti stana vaka sto aren si beshe :D
    Dane si alergichen na komarci ?

Последна измена: 2 јули 2018
    На Rama, stetoskop, Mr. Right и 1 друга личност им се допаѓа ова.