Она кога ќе најдеш работа ама Ти не си среќен зашто не веруваш во тоа. Ама ете имало и среќа ама пак не ти се верува.
Кога ќе наидеш на мислење од пред пет века, а толку ти е срам што си го пишала што радо би стиснала редактирај веднаш или избриши ама нема таква опција зашто е од пред пет века И ќе си се потапшаш по рамо и ќе си речеш „Знаеш кравче, ова е доказ дека си созреала, дека си го надраснала ова, дека не си вакво ѓубренце сега, можеш да се гордееш малце со себе...“ И тогаш некоја будалааа, т.е. другата во тебе ќе ти шепне „Ха ха ха, после пет века и од овие постови ќе се срамиш“ Ете, си направив муабет сама со себе. Ај чао
Од муабетите од типот ако не си сигурна дека ќе се земате во иднина, не смее да те допре и ќе ми се смеат ако дознаат колегите/комшиите дека си отишла на одмор сама со дечко, срамота е... и тоа кажани од жена, значи ми иде да Наградно прашање: Во кој век живеат луѓето што вака размислуваат?
можам да ги разберам фрустрираните луге , можам да ги разберам злобните , љубоморните , несрекните и итн. но не можам да ги разберам лугето што ги оставаат оние личности што све би дале за нив ..
Најубава жена е среќната жена. Онаа која се смее и која среќата и се гледа во очите. Среќните луѓе имаат посебен поглед.
Понекогаш се што ни треба за успех е мотивација. Нешто што би не убедило дека она што го правиме е вистинското, дека можеме, дека ќе успееме. Оваа недела морам да се покажам како најуспешна. Просто морам да успеам во тоа што го работам. Редно е да тргне успешно. Трет месец, трета среќа... Нека биде се најдобро.
Добро утро. Хороскопот ми кажува да одам на одмор од следната недела, па ете почнав да се спремам хахах ха ха СДК ова е убав ден да се слушнете, да се гушнете со некој. Ми остави еден сон неубаво чувство и сега... се плашам што ќе слушнам денес. Бидете дарежливи и пуштете балончиња позитивни мисли и енергија низ топлиов воздух, премногу е веќе. И да не стигнат до нас, ќе стигнат до некој друг кому му се потребни. Ако помагаат. Ако прават воопшто нешто, освен што носат надеж. Ве сакам бе. Убави сте.
СДК ми фали другарката од детството.Животот не однесе на различни краеви на светот.Се слушаме понекогаш,кога имаме време, кога ќе се погодиме заедно онлај. Ми фали мајка ми и татко ми кои починати.Да се јавам и да направам неврзан муабет,да ги слушнеш како се.Ги сонувам последните вечери постојано.Посебно мајка ми нема врчер да не ја сонувам изминатите недели.Ах таа далечина кога не можеш ниту на гробот да им отидеш кога сакаш и една свеќичка да запалиш... Некако тука животот е брз,секој со свои обврски и тешко е да се видиш и сретнеш со некој.Нема спонтаност како порано. Иако на моменти имам впечаток дека неколку познати што ги имам само бараат занимација по телефон.Пишуваат и на крај да се видиме некогаш.А,тоа некогаш знам дека пак ќе биде на некоја прослава.Далеку сме,па центарот е далеку ако одиш пешќи.Да брзиот начин на живот си го прави своето,ама не можеам да разберам како во барем 2 месеци не се најде време да се видиме,повеќе ми личи на несакам...
Не се ништо подолу и оние (секоја чест на исклучоци што не се мешаат во туѓ живот) кои се во врска 10+ години и ти велат тебе (сингл) : Ајде 27 имаш, треба да имаш дечко да се мажиш, и те гледаат настрана баш вака : , те гледаат зошто си сингл, чудно било оти да не си во врска, а таа навикната дур и во вц да оди со дечкото. Вечно врзана за него. Овие стварно не ги разбирам,просветлете ме не ги разбирам.. И на крај јас да ја прашам, како ти така еден да трпиш 10 години,чудно е, постојано сте заедно. Зар уште од 18 години,си станала зависна од тој до тебе? Каде ти е независноста? Тоа е луѓе мои, секакви не' има. Со различни цели и мислења. Најважно е да си ја глеаме нашата работа.
СДК чувството кога си немоќен да направиш нешто во нечија корист, да усреќиш некого.. Кога сакаш да направиш некому да му биде подобро а немаш никакви шанси за тоа.. Кога веќе ти се здосадени овие 8 години под кирија, кога сакаш да си купиш плац, а немаш услови за да дадеш кеш, никој несака на рати... Сакаш бебе, а во друг момент викаш не не сега, чекај прво да најдеме живеалиште па тогаш.. А кога ќе биде и дали ќе биде Господ знае... Јбг мочан живот..
@EvAngelos Затоа ќе си ги одлајкнеш сите македонски страници за информации и вести, и ќе ти остане барем трошка надеж дека го немаме допрено дното
Devojkata ja znam od poodamna,ama sega koga ja vidov isto kako kiki da sum ja videl mnogu se promenilo devojcheto
Iskreno da Porano beshe devojka kako od voshki izedena Sega i pozicijata bankarka ja promenila vo celost.