Такви луѓе не се погодно друштво.Треба да бидат откачени и оставени сами.Можеби тогаш ќе сфатат дека не се толку важни колку што мислат.
Најголема среќа е кога шорцот што си го купила кога си била -5кг лани ќе те собере и ќе сфатиш дека уствари тие 5кг ти биле само плус на мускул. А неизвесноста дур пробуваш дали ќе те собере е неопислива.
Ако нешто многу мразам во животот повеќе од лицемерие тоа се променливи личности во расположение. Не знаеш како ќе ги начекаш, што е правилно да кажеш а што не, дали е во ред да им прозбориш зошто можат да те нападнат или се однесуваат претерано глупаво а веќе во следниот момент да те сакаат најмногу на свет. Канцер на општеството се и добро е што се повлеков на време од разговор зошто не мислев да се расправам. Па мислам, аман бе луѓе, сите ја имаме онаа жолта минута барем еднаш во денот или месецот ама не дозволуваме да влијае на соговорник. Се што те мачи или реши го сам или побарај помош, ама никој друг не е виновен за твојата моментална ситуација па да мораме да го трпиме тоа. Сеедно.. секој на крајот прави како што мисли дека е правилно, а некои работи, воопшто не се!
Ако сум дебела, коа ќе ме видиш прв пат, или кога ќе ти кажам дека сум дебела, нема што да ми делиш совети за слабеење, или да ме прашуваш дали имам повишен шеќер и масти. Не ти побарав совет еба*о мајката! Ако некој прв пат видиш и има голем нос, му кажуваш одма дека треба да си направи ринопластика, или го прашуваш одма да не има искривен септум и како му е дишењето??? Ај донт тинк соу! И не! Немам висок шеќер и масти и никогаш не сум имала!
Прекинав контакт уште во неделата ама се мислев дали да продолжам, она малку време кое го имав го одвоив за неа, а она кога бев на врата на излегување ми се јавува и ми вика ја ќе дојдам за 2 саати не сум нашминкана ме мрзеше да почнам порано и не отидов за инат. Па можеше да дојдеш најобично заради почит на времето кое сум го одвоила баш сите таму тебе ќе те гледаат
Не знам за вас , но мене многу ми непријатно кога некој пар во јавност ќе почнат со бакнување, фаќање.. Добро, и јас знам но до некоја ГРАНИЦА, но некогаш е претерано. Кога бев на одмор, не знаеш каде глава да завртиш. Згора на се има деца кои ќе гледаат.. Си имате дом па таму на рад си водите љубов.
Mene pa me zagrizuva sto se poretko vo posledno vreme gledam parovi koi sedat vo park gusnati i se baknuvaat nebitno dali e toa rana ljubov koga imaat po 15 godino. Se poretka gletka... Ne sum videla vo nekoe kjose dvajca mladi skrieni da se baknuvaat, guskaat... da se setaat za raka fateni. I odamna primetiv oti toj fenomen izumira kaj denesnata omladina. Jas koga imav 15 so togasniot decko se krievme po maalski kjosinja pa se baknuvavme pa guskavme i taka so saati koga ke dojdese vremeto da treba da se odi doma pa ne ti se odi pa nemozes da se razdelis po parkovite navecer ke sretnes uste nekoj par mlad i lud i zaljuben so se krie... po skolskite dvorovi... ubavo ni bese bevme mladi i ludi i zaljubeni vo godinite vo koi trebase da bideme. Koga rabotev vo kafic vo crna gora kade doagjase tamosnata mladina ednas dojdoa dvajca par od po taka, 16 godini moze, deckovo i donel ruza na curata sedat sami vo kaficot jas dremam zad sank, namesto da koristat prilika da uzivaat, ona ne prestana da slika selfinja i da cacka po telefon. Deckoto dremese ko misir sakav edno vreme i da se zamesam kolku zal mi padna. Ebate debilnite generacii denesni. Ili pa gledam oti se pocesto se desava mladi devojcinja koi se vo vrska, izleguvaat so deckoto ili sedat u kafic, a so sebe povele ceta drugarki... Neznam dali samo jas primetuvam vakvi sitnici.
Минута молк за сите кои мислат дека човекот никогаш не стапнал во свелената. За жал, дури и на овој форум ги има премногу.
Секое човечко суштество заслужува храна, вода, здравје, покрив над глава. Но не и почит, разбирање и одобрување. Тие работи треба да е попотребно и поважно да се заработат, отколку парите. Да се заслужат со љубов, отворен ум и позитивна енергија - а не со возраста, роднинските врски или статусот.
Сакам да кажам дека никој не ги заслужува вашите објаснувања. Правете онака како што знаете најдобро, луѓето ќе ви замеруваат секако.