Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. alone-in-the-dark

alone-in-the-dark Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    39
    Не случајно Диоген често преку ден шетал со запалена ламба велејќи “Го барам човекот!“

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  2. machhe

machhe Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    951
    СДК не си фраер ако сакаш 20 девојки, фраер си ако сакаш 1 а другите 19 трчаат по тебе.

На love93, Handy, something.nice и 3 други им се допаѓа ова.
  3. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Јас се испозаљубив.

На Trnche, Domino, Buttterfly и 30 други им се допаѓа ова.
  4. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.489
    Допаѓања:
    14.317
    колку само се пронајдов .. ..

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Интересно е тоа како некои луѓе сами се одалечуваат и незнаат да ценат подадена пријателска рака,работава испаѓа дека молиш за некој да ти биде пријател :!: ,да ви кажам повеќе не се замарам со такви,што сакаат нека прават,ниту сум очаен за такви личности,ниту ме интересираат.
    Ви благодарам што ми отварате очи.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  6. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Понекогаш човек мора да отвори и да каже се...
    Не сум исклучок. Можеби подоцна ќе се чувствувам глупаво, но морав.
    Една глупост (да ја наречеме така) која ја направив ми пречеше...многу време.
    Сега ми е полесно.
    Сакам да бидам позитивна. Можеби ќе успеам сега.

7. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.755
    Сакам да сум онаква каква што сакам да бидам.. Знам дека се замарам со глупости како на примет ‘Уан Дирекшн‘, но сепак сеуште дечките ќе ги респектирам, дека ако тие не беа. Имав и прилика да отидам на концерт, но нешто поубаво од семеен одмор нема! Нив можам да ѓи видам после 100 пати, но дали ќе имам прилика да отидам со моите на одмор друг пат? Како што стојат работите, не верувам. Сигурна сум дека многу поинаку ќе беше сега. Све ќе беше поинаку, и кученце ќе си останеше емотивна и наивна :) Но, сепак сакам да се подобрам, да си го гледам својот живот и да не се замарам со некој што не заслужуват да ги спомнам. Љубоморните планирам да ги тргнам. Почнав да размислува да си ја средам собата, за понатаму. Сакам да си останам класична, несакам да бидам ничија копија, сакам своја да бидам! Нема повеќе да се трудам да зборувам на својот дијалект, дека искрено не ми оди. Зборувам само за да не ми преречуваат луѓето дека се малограѓани. Од секогаш сум зборувала литературно, и така и ќе продолжам да зборувам. :) Може е глупо, и знам дека никој не го интересира за мене, но морав некаде да се искажам :)

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Каков стресен момент сум имала денес на работа, се прашувам од каде ми дојде таа сила да реагирам веднаш, без да се испаничам.
    Да ми ја предвидеше некој однапред целата ситуација и да ми кажеше дека дете ќе лежи долу на под , без свест ..јас со сигурност ќе бев негде на страна од страв и паника.Но не и денес , викав за помош колку ме држи гла., Го кренавме.
    Го мавав го ладев со вода ...и агонијата за момент попуште.
    Иако после тоа се тресев како есенски лист на гранка мислејќи што ќе биди како ќе биди.
    Фала му на Бога рекоа се е во ред....се надевам не ме лажеле.
    Го молам Бога , оваа моја одговорна -до небо , професија д а не ми приредува др пат вакви моменти.

9. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Гмо free = содржи гмо.
    Се фрустрирам од капиталистичките лаги.
    Како и од неначитаноста на народов.
    Чао.

На sweet-star, Marossa и QueenElena им се допаѓа ова.
  10. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.315
    Да замолам некоја феминка од Радовиш доколку има да ми пише :)

11. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    1.610
    Никогаш. Никогаш нема да бидам добра за никој. Бев спремна за секого да направам сé, но они за мене не верувам. Ме напуштија личностите кои знаеја сé замене, ме оставија сама, изгубена во просторот. Никогаш нема да биде како порано, нема да го дозволам тоа, нема да дозволам да бидам повторно повредена. Поминавме многу време заедно и имаме многу спомени кои никогаш нема да ги заборавиме. Уствари да се поправам НЕМА ДА ГИ ЗАБОРАВАМ, не сум баш сигурна за нив. Во ништо веќе не сум сигурна.Сега имам другарки и другари кои ги повредувам поради минатото. Страв ми е, страв ми е да не се случи истото. Секогаш јас бев таа што се труди да се смири со некого, секогаш јас попуштав. Но изморена сум веќе од сé, од животот. Само надоаѓаат проблеми, а никако некој да го решам.Се навикнав да се смеам и кога ми е најтешко.
    Никој не приметува дека не ми е добро, дека се наоѓам во најлош период. Постојано се карам со некого и сеуште незнам во кого е проблемот. Во мене или во нив? Секако сега сите ќе речете "секако дека е во тебе, штом со секого се караш". Но јас не мислам така. Кој ме познава знае каква бев до пред 1-2 години. Никогаш не сум се однесувала вака. Секогаш сум била смирена. Но знаете што се случи ? Ми пукна филмот, не можев повеќе да издржам, да ќутам. Не можев веќе да чувам во себе. Премногу работи се случија набрзина. Како и да е, што и да речам, што и да направам на крај пак Авенџд е крива :)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, SparkyAngel, Elennaa и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Fridas

Fridas Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    205
    нешто душава ми се стега... ноќва ќе е за памтење изгледа.

13. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Чудно е како може некоја личност да влезе во твојот живот и целосно да ги промени работите. Да го промени твојот живот кон подобро, да влее надеж во секое поле и да ја прикрие секоја пора на несигурност. Да ги откорени сите стравови и да влее топлина во твоите гради. Стануваш позрела и постабилна личност заедно со него. Созреваш.

Тој е твој љубовник, твој пријател, твоја душа!
    Да љубиш и да си љубен безгрижно со целото срце, без страв. Пронаоѓајќи во него вистински лик на човек, во овој свет преплавен од маски. Неопислива среќа, може само да се почувствува.

На Hipster, Monna.Monna, Buttterfly и 19 други им се допаѓа ова.
  14. summer-lover

summer-lover Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    1.265
    И ти си ми била другарка,подобро со папагалите да зборев отколку со тебе да ги поминам последниве 3-4 месеци.У пм нека иде и нашето пријателсво...До таму ли стигна па да ме вреѓаш..девојкоо освести се што се сум правела за тебе....
    Forgive YES
    Forget NEVER

15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.057
    Допаѓања:
    91.027
    Додека се трудиш и планираш да биде се совршено за да уживате заедно на најдобар начин тие веќе нашле други каде што без никаков напор средиле се како што треба ...

Жално но навистина подобро е пред време да го дознаеш оваа отколу трудот да ти биде за џабе :|

16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.338
    Не ми се верува луѓе,успеав. :)
    И докажав на наставничката по математика дека 5ката ми е заслужена.
    Од цееела генерација само јас и мојата симпатија 5ки на тестот со сите можни бодови,уште и ни вика не очекував искрено,да не препишувавте,зошто он е позади мене,па демек можно било,а врска нема,а и за мене и него викаше дека ни биле попуштени оценките.
    Ама се заинатив вечерта учев како будала.
    Ете се се можело кога се сакало и кога се имало волја. :rock:
    Ајде нема да купам часовници,така нема да се запознаеме,ќе ве носам на вечера,утревечер,дотерани средени,во ресторан фемина,во 20часот,нашата прва собиранка,јас плаќам,пијте,јадете колку сакате,частам. :rofl:
    Добра ноќ,феминки. :*

На Lella, sweet-star и Someonespecial им се допаѓа ова.
  17. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485

Важно е на која маса си седнат и со кој влог почнуваш ;) ,не сите го имаат она што е најпотребно БЛЕФ

18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    100.897
    Гледаш не сум знаела дека ние бираме на која маса седнуваме.[​IMG]А од влог имаш само гол живот.

На Marossa и poenta им се допаѓа ова.
  19. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Затоа реков ние бираме каде ке бидеме,а да не биде гол живот мора малце и Блеф :) ...

20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    100.897
    Ако мислиш дека во партијата на животот ,мора да блефираш,тогаш да ти кажам дека партијата од старт си ја изгубил.
    П.С.не реплицирам повеќе да не ме бришат.