Можеби би било подобро форумов наместо Фемина форум, да се вика Македонија форум. Некако многу потсеќа на државава.
Mala inspiracija od edna slika Lanceto ti e megju gradi legnato kako moite vozdiski koga po niv polzat, a ocite temno kafeavi se skrile sramezlivo zad ramkite roze, slikava za da bide kompletna falat uste I tvoite ubavi noze. Ubava e letnava nokj vo skopje sto nadvisnala, napravi ja nezaboravna za site makar sto I nivnite devojki bi gi skisnala. Neka tvojot priroden miris gi opie nozdrite nivni, pivni vo ime na opojnata ubavina tvoja, sto rascutuva vo sekakva boja, vo prolet, leto, esen I zima kako vinozito sto se smee, ali zoltata boja na tebe najnaglasena ke e(saka najvise zolta boja ), soncevite zraci ja galat okolinata tvoja, ali ti reci im niv moze da gi dopre samo rakata moja.
@Sawyer не си некој поет, не дека многу ми се допаѓа од поетски аспект, а и не сум некој експерт за литература... ама секоја чест за напишаново во поглед на искреност. Толку е искрено и топло што и завидувам на жената на која е посветено. Браво. Се радувам кога ќе видам заљубени луѓе.
@MarigoldA fala na pofalbata ne pretendirase da bide ni nekoja poezija, ima I mali primesi na humor za da bide interesno, I e inspiracija od slika, ne se raboti bas za ljubov, ali sekako se raboti za topli cuvstva
Уште една или една од квалитетните вечери поминати заедно.. Се осетив потполно твоја.. Доживеав младост и едреналин Доживеав страст и заборав на се останато Нека трае и нека трепка.
СДК од кога свесноста за своите квалитети и својата вредност стана преценување и "дигнатост"? Не ми се верува до кое ниво се паднати и искомплексирани луѓево. Да имам многу висока верба во самата себе никогаш не викам "не можам" верувам дека ако се сака се се може, ништо не невозможно и што ви смета на вас тоа толку? Уствари во вас е проблемот не во мене. Не може да прифатите дека вие самите немате самодоверба, потенцијал, не сте свесни за квалитетите кои ги имате и лесно се откажувате па затоа полесно е да ме извреѓате отколку да поработите на својата личност. Глејте си свои животи, ако не ви одговарам не ми се обраќајте.
@niaholly во Битола од неодамна, месец, месец и пол преку сила. За други места не знам. Сакам да кажам дека ние во маалово имаме одговор на сите прашања, бар пет генерации наназад:
@theowndemon ајде,ајде од чиста љубов и внимание финалните консументи на услугите да бидат усреќени со секакви сознанија. Секаде е така но каде е тоа поизразено каде не,поарно да водиме љубов него војни. А на тема љубов тука многу вљублив народ, почит за тие кои имаат храброст да дадат шанса на некое ново искуство со нова личност во своето секојдневие
Тогаш немој ни да престојуваш. И тебе и ним поубаво чим така. Има други, носталгија ги убива, а ти се фаќаш за ствари што постојат секаде во светот. Ама таму на другата страна е полесно да ги игнорираме и да се праиме на Тошо. Ниту сите се такви, ниту само кај нас е така. П.С. Туку ќе ве убие досада ако не поплукате нешто, исто многу типично за нас, па макар на Марс живееле. Тоа е тој истиот менталитет за кој збориш, дел од него де. Јбт од гените не се бега. #самсебеубијал ************************* Будењава се се поубави со добар човек покрај мене. Го гледам него додека мирно спие, откако издежура цела ноќ, за да му праи друштво на новото бебе кое беше преплашено, па не престана да мјаучка. Му збореше со многу смирен тон, та дури и му потпевнуваше само за да не плаче. И на крај навистина го смири. Сега и двајцата спијат. А јас ги чувам.
Откако ќе му помогнам на некого и ќе ме разочара со неговото однесување кон мене сум рекол повеќе не помагам на никого. И нареден пат кога ќе видам дека на некој му треба помош, некако заборавам на оние кои ме направиле мајмун и помагам дури и ако не го познавам човекот. Или сум премногу добар или сум преголема будала, трето нема.
La vita e bella-животот е убав ако сакаш да го гледаш како таков. Убав е комплетно со сите негативности и позитивности околу нас во нас,цело е кога има се @RAF Camora ти си само едно добро будалетинче,во позитивна конотација спомнувам,остани си таков каков си и прави си тоа што тебе те усреќува. Ете споделувај ja твојата добрина и понатаму а кој како go прифаќа и возвраќа тоа твое добро дело да не ти е гајле,начинот на кој реагира на тебе е доказ каква е особата од другата страна. Не очекувај ништо од другите и ич нема да се разочаруваш ни да се чувствуваш глупо-паметно,добро-лошо.
Не знам дали има посмешно од Македонче што живее у странство неколку месеци и одма звучи вака: као се викаше тоа зборчето, како беше, абе како беше да кажеш salary?? Ohh dear God, малку подзаборавив македонски, плата значи беше, okaaaay. Епа what to say darling, значи salary тука ти е great, а лајвот тука абе перфект. Значи заборавив како беше лајвот во Маседоуниааа, тука веќе 4 месеци живеам и одма ти е друго бе immediately осетив диференс.