Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    im back.png

На Gosh, simonna.a, Rama и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.769
    Одејќи до продавница, ме среќава најслаткото и паметно детенце на комшии во зградава што често ме зазборува (6 год.) и ми вика – дадо, ти светкаат очите некако, баба ми вика дека така е кога имаш симпатија :wasntme: :D
    Ми го разубави денот :l:

На sparklie, Purplelilac, kravce и 51 други им се допаѓа ова.
  3. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Пијам кафе со цимет,кокосово масло и мед.
    Едвај чекам да падне вечерта и да одам да се возам малку со колата :D

На Rama, Cutiepie1, KateKane и 4 други им се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.109
    Допаѓања:
    131.563
    Јадам и се потам на топлово.Ама,добро е,бар маснотиите не ми се лепат. :sweat: :lol:

На Rama, hermosa и Macito007 им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Она кога ќе тргнеш со машко у шопинг и завршувате ко шоп-шопинг. Мене роденден ми иде,ама јас частам и убаво ми е на душава.

На Rama, JaneMarple, zalosna и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.684
    Ah, yes... the quick and rash judgement... :D

Секогаш ми е смешно кога луѓето наместо едноставно да игнорираат одредено мислење што не им се допаѓа, решаваат така смело и занесено да почнат да критикуваат и осудуваат, мислејќи дека знаат се, но всушност не разбираат ништо.

Nothing serious... уште една иритантна карактеристика за човечките суштества која не ме изненадува, ниту пак ме разочарува...

First of all, Р.Македонија е сметана за држава каде науката, особено подрачјето на астрономијата, па и сите останати гранки и аспекти поврзани со вселената не се развиени, и покрај тоа што постојат македонски државјани, особено младите, кои сепак се интересираат за истите, па некои дури и сонуваат во иднина да имаат кариера во целокупниот вселенски сектор.

Јас, поради моето познавање на јазик покренав барање за научен проект овде, паралелно со научното истражување кое започнав да го спроведувам, на кое домаќин е еден од научните институти во земјава.

Јас можеби сум мизантроп, ама сепак цврсто верувам во тоа дека секој, без разлика од која држава потекнува, треба да има можност да го изучува она научно подрачје кое го интересира - така, бидејќи имам одредено искуство, се одлучив овде да посветам внимание на одредени вселенски подрачја, кои на почетокот беа добро прифатени и имаше позитивни резултати.

Second of all, причината поради која го напишав тој пост беше бидејќи во последно време јас и научниот тим сме напаѓани и оцрнувани од одредени македонски државјани, односно сме обвинувани дека сме "странски шпиони кои сакаат само да и наштетат на Македонија" - и истиот пост беше наменет за тие луѓе и од аспектот на таквото безобразно однесување.

Каков абсурд... (facepalm) На кој начин јас сум заслужила да бидам така навредувана и озборувана, врз основа на такви лажни параноични приказни и претпоставки?

Мислам, каде се наоѓа правдата, моралот и логиката во сето тоа?

Е тоа е тој менталитет кој плука по секого и сешто, дури и кон оние кои се трудат да направат одредена позитивна промена in this godforsaken place и плус се нафаќа да зборува за нешто кога не знае ни половина од целосната приказна.

И за жал приморана сум да бидам овде додека научното истражување не е завршено...

Не е до гените, туку само до одредени "најпаметни" поединци.

На Indiegurl, Amellie13, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  7. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Има едно кукличе со виткано плаво косиче и големи плави очи. Мислиш се знае.
    Има само пет години, а чист артикулиран глас и чиста душа . Најискрени се децата, ќе ти ја каже вистината во очи по секоја цена. За мене секогаш има да каже нешто убаво. Сум и била најубавата дада. Нов комплимент што го добив дека убаво сум мирисала :D
    И додека седиме така сите заедно вика мамо, а какво дете ќе имаат?
    Слатко се изнасмеав на нејзиното размислување. Иначе не сум бремена, знаете. Дај боже едно сонце како тебе. Да ми го огрее денот, неделата, месецот, животот.

На LittleChili, Rama, CrazyOne и 13 други им се допаѓа ова.
  8. VictoriaSan

VictoriaSan Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    943
    f02868bcc109b4d408a940fa5827e471.jpg

На simonna.a, Indiegurl, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.557
    Допаѓања:
    184.601
    Ах јес, ен есеј фор персонал лајф, траинг ту уин сам симпатис. :inlove: Ох уел..хепенс а лот араунд хиар, посебно откако претходното мислење било крајно навредувачко кон одредена група, или индивидуа, следното е секогаш вакво, без исклучок. ;)

Уште една иритантна карактеристика на себе претставување како жртва во целата работа, и истото да е искористено за оправдување на сопствените постапки или зборови. Мај, мај, мај.. :^)
    Мор фаниер ис дет, обидувајќи се да оцрниш некој друг, во истиот момент се дефинира и себе, на комлетно истиот начин.

Така, бидејќи едно искуство (од кое ние патем само што ја прочитавме само твојата страна) го искористи за да изгенерализираш една цела нација. Сите да ги стаиш во ист кош и да пробаш да ги обезвредниш, себе си издигајќи се... ох јеа
    И тука кој не гледа абсурд, морал, правда? Енибади??

Ма нека ти биде ;)

На Purplelilac, Rama, ivi1987 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.807
    I'm thinking about becoming an athlete just so I can eat all day ^_^

RUN

На simonna.a и WildMk им се допаѓа ова.
  11. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.684
    Почитувам дека секој има право на свое мислење и толкување на одредени нешта, но гледам дека нашево меѓусебно цитирање очигледно прераснува во препукување, и терање инает само поради недоразбирање - а тоа во никој случај не ми е целта.

Но ако имаш такво цврсто мислење за мене и за мојот пост, тогаш слободно продолжи да стоиш зад него -тоа сепак за мене не прави никаква разлика, ниту пак ми пречи на некаков начин.

На WildMk и buba4e89 им се допаѓа ова.
  12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.845
    Допаѓања:
    80.830
    Кога ќе бидете вистински среќни, навистина нема да имате потреба тоа да му го докажувате на светот. Среќата си е само ваша и треба да уживате во неа без галама. Видете колку сум среќна; Јас сум пресреќна, ти не можеш како мене; Ми завидувате на среќата, тоа е само врисок на егото, а не среќа.

На 8463., sparklie, Rama и 17 други им се допаѓа ова.
  13. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    14.447
    На Briar Rose му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Извини што ке те цитирам,но гледам дечково е нов јутубер,а со видеава ми го емитира ИванАнштајн.

15. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    14.447
    Да нов јутубер е,можеби имитира некој,ама со оглед на тоа што кај нас нема многу јутубери,солиден е :D

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Секако дека има,и доста интересни дечки има верувај.

Ова е најдобриот во Мк

На SeaMermaid му/ѝ се допаѓа ова.
  17. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.172
    Целта на постоење на една девојка е да роди дете. Општествена норма, идеал на сите. А како тоа дете ќе се одгледа, ма што е битно. Приватникот ќе те гледа намќор ако побараш макар и ден оти детето ти било болно, ако ти даде ден ќе ти скрати дневница.

На Rama, hermosa и GirlLove им се допаѓа ова.
  18. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    You can't outrun a bad diet. (poolparty)

На Bridget, SV1911 и theowndemon им се допаѓа ова.
  19. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.807

Yes you can. (mooning)

RUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUN

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Се што сме проживеале го сметаме за искуство и тоа никој и никаде не може никој ни да ни го земе ни да ни го скрати, како одминуваат годините се повеќе и повеќе сваќам дека ниту една начитаност, ниту една прочитана теорија не вреди колку праксата и самото искуство поминато низ животот
    Сите тие патишта, препреки, многубројни грешки, работа, посветеност .. се тоа е искуство што вреди многу..
    Џабе ќе читаме џабе ќе стоиме зад некоја прочитана теорија кога праксата е онаа која што го раководи светот и сите ја бараат па и ние самите во сами себе..

На Rama, H.VAGA, poenta и 2 други им се допаѓа ова.