1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583
    Сакам да прашам...
    До кога ќе се вреѓаме според величината на бутот? До кога зборување лошо за туѓиот физички изглед ќе ве крева во облаци? До кога тежината ќе биде тема на муабет? Аман ми се гади од вакви површни муабети.
    Ценете ги луѓето според карактерот а не салото.

На Amellie13, Gosh, Rama и 15 други им се допаѓа ова.
  2. JaneMarple

JaneMarple Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    362
    Сакам да кажам и кога ме ''скенирале'' секојдневно а не сум била запознаена со нивната мака и труд да ми најдат дамка и да ме оцрнат и дооцрнат и кога сум била запознаена кој што ми прави зад грб резултатот секогаш бил ист.
    Така да слободно нека си прави кој како сака ако смета дека е тоа квалитетен начин да си го тера животот,јас мојот,тие нивниот.
    Сепак понекогаш им се чудам на умот,толкав квантум на енергија да се троши за нешто споредно,нешто за кое утре,друг ден нема око да ти трепне.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Пише контраиндикации, депресија. А бе... што дрога ставаат у дрогава?
    Како будала се осеќам. Се запнав што се вика, оро да терам со скршена нога. Не, не ми е скршена ногата, глумам писател.
    Потребен ми е муабет со некој друг човек. Изморена сум. Те тера на спиење, си велиш кога ќе станам подобро ќе биде, па не бива, па уште повеќе сакаш да спиеш...бегство од реалноста.
    Се плашам од тоа што го чекаме, од тоа на што се надеваме. Болест е ужасна работа и се надевам на никој од вас нема да и се случи.
    Мајка вели, толкав е животот ехеее има да има многу болки. Ама некои ете, поголеми од другите.
    Глумам рационалност деновиве. Камен сум ладна. Внатре песок.
    И то.
    На здравје кафе.

На Rama, Purplelilac, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Аман од жени-мајки, кои не знаат да направат муабет за ништо друго освен за своето дете.
    Како какнало, како кивнало, колку кашичка изело е нешто што не секого го интересира и скроз е небитно.
    И нит е посебно ни специјално ако е ваше, туку исто е како сите други деца
    Олабавете и во реален живот и тука на форумов

На Gosh, Rama, Indiegurl и 23 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Не можеш скроз да 'олабавиш'... посебно кога е многу малечко... опсесивна е родителската љубов.
    И мене ми пречи опсесивноста која некои воопшто не знаат да си ја контролираат... ама, бидејќи не може тотално да ја спречат., барем делумно да 'олабават' ...

Мидл-граунд :D

На Rama, theowndemon и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  6. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    798
    СДК: Си ветувам на самата себе дека веќе НИКОГАШ нема да играм, како што ми свират другите. За ништо на светов, па дури ни за " мир у кучи".

На Rama, hermosa, Bokchee и 3 други им се допаѓа ова.
  7. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    63.422
    Мене во принцип ептен ме радува кога некоја жена ќе се оствари како мајка. Можам да замислам која радост е, би ги слушала за детето како зборуваат и подолго време.

Проблем се јавува кога некои стварно немаат осет, работи како нивни гомна, повраќаници, валкани пелени, мрсули ќе ти ги опишат толку сочно или уште посимпатично, ќе ти ги покажат на слика. Мислам, знам дека е твое дете, знам дека си го сакаш најмногу на цел свет, ама па која е потребата искористен памперс да ми покажуваат, да сум видела дали на нормално ми личело. Имате доктори, таму обратете се.

Значи да не ме сфати некоја мајка тука погрешно, сакам да слушам за детето и мајчинството ептен, ама не мора газот покакан да му го гледам на слика на бебето.

На Gosh, 1209, Rama и 11 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Затоа што и јас паничев на секое гомно кога беше малечка...
    И' ги мерев по количина, боја, текстура, фреквенција.. и што не :$
    Не ги постирав наоколу, ама ја знам побудата точно од каде доаѓа... од преголема загриженост.

9. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.251
    Допаѓања:
    176.276
    Во врска со мајки и мајчинство и деца, многу сакам да гледам слики од бремени жени, бебиња, храна во темата за бебешка храна што е, дури и некои интересни приказни како зборови, лапсуси, ама другите работи се претерани, од тип срање, повраќање, и ред други работи кои се за зад затворени врати, и мислам вие погоре ги опфативте. А кога ги гледам сликите кои ги напоменав, или кога читам тоа што напоменав мислам дека некој скриен мајчински инстикт ми се јавува.
    Исто така сфаќам да си еуфоричен, мислам за мачките мои јас можам да зборам цел ден, ама сфаќам дека моите мачки, и во иднина моето дете, нема да е приоритет за поќето околу мене сем за мене и за таткото на детето.

На Rama, smooch, ivi1987 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    11.759
    Мајки, гомца и повраќањци настрана... И зошто е вонземјанско светло зелено по боја, а не кафеаво, има каде да прашате.

Инаку, ве читам во темана за породилни приказни и солзи ми течат небаре вчера сум родила. :wasntme:
    Срце и ми си кине и ми се полни во исто време.
    Вие сте жени, силата на универзумот.:sun:

На Rama, zalosna, ivi1987 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    СДК аман од луѓе на кои им смета изборот на другите што да кажат и како да се однесуваат.
    Глејте си во вашиот двор. Ако ви смета не читајте. Бркајте работа. Досадни сте и огорчени. За греота сте што имате време да се замарате со тоа кој колку пати рекол гомце каке и сл.
    Е така.

На Rama, TutiFuti, Petra777 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    7.292
    ..си листам низ темиве..и гледам дека на форумов постои вистинско лицимерие...некој постови не заслужуваат ни еден лајк..но бидејќи се од ,,НекоИ'' членови...имаат по 3252 лајкови...а тие вистинските што треба да имат повеќе..едвај собрале 10..за душа питат...:D

СДК дека...овие некоИ и слика од изметот си да постират...сите ќе им се восхитуват и ќе им прават лице...до кај стигнавме..и на форум да владее лицимерие...:)

На Selest, Gosh, Rama и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.769
    Ако една млада личност меѓу вас, луѓе од иста крв – се чувствува како странец кој зборува на неразбирлив јазик – тогаш треба да се запрашате каде сте потфрлиле и погрешиле.
    Каква е таа почит и љубов која те гуши, да не можеш целосно да споделиш ни среќа ни тага, да одмеруваш сè повеќе зборови за да избегнеш уште еден ден упропастен во стрес и нервоза? И не, не се ништо виновни времињата и виртуелната реалност за отуѓувањето, отсекогаш го имало ова, а интернетот сега во голема мера и им помага на тие луѓе да најдат слични на нив и поддршка.
    Никој не оспорува финансиска поддршка и основни вредности пренесени преку воспитување, но еден родител па и поблизок роднина треба да е многу повеќе од тоа...

На Rama, Indiegurl, JaneMarple и 15 други им се допаѓа ова.
  14. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    11.759
    За читање, ај нема да читаме. Девојката што прва спомна мислам дека и не мислеше баш на форумов, туку надвор од него. Комшиката шо ќе дојде на кафе и ремети само за тоа, колешката од работа што не престанува да хистеризира, небаре прва и единствена мајка на светов е... и да не набројувам. Не се мислеше инаку на сите мајки, си постојат екстремни случаи.
    Не е до огорченост, мене лично мило ми е. Нека му е живо и здраво, кој си има. Да му даде Господ уште едно, две. :)
    Ама како што мене никој не сака да ме слуша како си ја поминав секоја можна минута на одмор и да зборувам за тоа 24/7, така луѓето не сакаат да слушаат ни претерување во муабетот за моето/твоето/нејзиното бебе, ни за мојата нова кола, ни за дечкото, ни за сопругот, ни за свекрвите што ги хејтате цело време. Човек што зборува за нешто со кое е опседнат и не престанува и само за тоа едно те исто, не сака никој да го слуша, иритантно е за сечии уши (не мора да станува збор за мајка со бебе). Секој сака да разговара, луѓе сме, вербалната интеракција е во нашата природа, ама да биде муабетот во нормала.

На Gosh, Rama, winter flower и 9 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    ^ искрено твојот пост го немав прочитано... зборев за погоре членката.

16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.560
    Допаѓања:
    184.638
    Накачивме плус едно цело кило во оваа наша скромна фамилија. Вака ли изгледаше да накачиш кило и да не ти е гајле? :lol: Туку да го обожаваш :inlove:
    Крзнената топка, официјалниот 3 член во малиов ни дом, го крстивме Охрид, оти е единствен :) А и за нас лично посебен. Името му стои совршено, оти на моменти ги има истите диво-зелени очи, како поглед од птичја перспектива кон Свети Наум. :inlove:
    Оти нема друг како него. Најубав. :)

На Rama, IM.TMKQ, smooch и 13 други им се допаѓа ова.
  17. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Се пронајде ? :)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Како ќе приметиш полицаец или секјурити во теретана?
    -Вежба само бицепс и трицепс, нема врска што стомакот му кипе од сите страни. :D
    #ијасзнамвиц

На Gosh, Rama, TutiFuti и 7 други им се допаѓа ова.
  19. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    уффф ова болеше ,се пронајдв во коментаров :)

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    разгледај ги моите мислења по форумов па сама ќе дојдеш до заклучок...

На st2007 му/ѝ се допаѓа ова.