Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Nevermore

Nevermore Популарен член

Е ова, па уште ти го спомнува корисничкото име уз муабет и чека реакција...
    Get a life !

Markusa2 and sofijanoka like this.
  2. Aneto10

Aneto10 Активен член

Сакам да кажам дека сите премногу се замарате кулирајте малце секој нека си гледа својот живот и кој што сака нека си пишува,оладите малце :D видите што убаво сонце што убав ден за шетање и пиење кафе :)

3. Ashling

Ashling Популарен член

*Виртуелно пријателче*
    Си имала некој што со кој што си имала само past simple, баш така минато просто време? Но, ти и после тоа си го мислела? Е, и се случува двајцата да одите на различни патишта и буквално да ве проголта градот и никогаш повеќе да не се сретнете, иако се наоѓате на исто место.
    Но, оддеднаш некаде некој рандом човек го носи неговиот парфем. Го чувстуваш како вчера да било, ти се враќа тоа старо чувство кога не пеперутки, туку бумбари ти летаат во стомакот.
    Е, за тоа ти кажувам. За моќта на еден парфем кој ти враќа чувство старо 4 години.
    Не ми недостига. Не дека и го сакам. Само ете чувството ми го врати, нешто налик дежа ву.
    Ете така.
    Сега океј е.

francais likes this.
  4. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Утре не сум на школо! :party: :wasntme:

LittlePinky likes this.
  5. lightning123

lightning123 Истакнат член

Сѐ се смени преку ноќ. Супер. |(

6. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Ме сретна среќата на улица и ми рече тргни се да поминам :nod: :^)

7. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Еххх... спомени. Ми текнува на времето ко помала нон-стоп со мајка ми идевме Скопје. Од разно-разни причини. И јас како што си зборувам на висок тон, абе срам ми беше со мајка ми да зборувам на дијалект да не се изнасмее некој. :^) Дете, ко којзнае колку би било страшно. :D

Ама, денешно време... (извинете струмичанки, вие сте ми на пик) си „цепат луѓе на струмички“ пред професори, онака јавно, ко по дома да си зборат. А, упишале Филолошки. И се надвикуваат, бре. Демек види ме, паметната фраерка јас. :^)

Ништо лично, имам драги пријателки/роднини од Струмица, ама ВИЕ струмичанки за Филолошки не сте.
    Побијте ме со говор на струмичанка, каде нема од километар да и се примеќа дијалектот на јавен настап. :wasntme:

simoncelicius likes this.
  8. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Не ги сфаќам муабетите од типот „Live fast, die young“.
    Wtf?!
    Кој сака да умри млад? :^)
    Зошто со сила глупости да се зборуваат или таква е модата... :^)
    Искрено се надевам дека сите вие што се користите со фразата „Дај јанг“ дека нема да ви се исполни.

Божееее..... :fubar:

9. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Каков ден :mm:

Не знам колку сте суеверни, но дефинитивно јас сум. И така подолго време си верувам дека комшиката е малер невиден ( нели со факти), денес се испостави дека колку и да се убедувам дека не е така, грешам.
    Абе малер, малер!
    И денот да ти започне со нејзино пресретнување?!
    Подобро остави ги сите обврски недовршени, и враќај се назад.
    И јас одлучив да им пркосам на сите малерозни сили. :D
    Ехх како да се откажев на време. Јбг.

И по завршените административни обврски, проследени со малерозна (не)среќа, на крајот од денот јас жива и здрава пристигнав дома.

Туку зборот ми беше, нема нешто поубаво од детската невина насмевка и топла прегратка.
    Штотуку заминаа двете најубави суштества на земјата. Ги обожавам! :inlove:
    Цел ден го поминавме заедно, лакирајќи се и шминкајќи се.
    И на крајот реченицата '*** ние те сакаме', ми ја стопли душата!

По искрени зборови од детските нема! :)

10. k.i.m

k.i.m Популарен член

Трема пред настап... Брзо биење на срцето, забрзан пулс, лошење. Пробаш да го потиснуваш тоа и да останеш нормален, но при секој обид, сето тоа оди во главата и ти се чини дека во секој момент ќе се онесвестиш. Дланките ти се тресат, си правиш сцени како сето тоа ќе помине и почнуваш да се тресеш, те фаќа и студ во тоа време. Тешко е да останеш приземен.
    А што кога сето ова ти се случува без никаков настап и никаков повод? Љубов ли е? Некаква последица ли е? Страв од неуспех? Или сепак едно НИШТО, големо дело на психата.

11. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Да не беше 10 минутното интервју со Бајрам немаше да се знае неговата "раса" биле ковачи и биле со Александар Македонски и помагале и што знам што.

Има лимит на тоа колку може човек глупости да изнатреска за неколку минути и очигледно го поминал тој лимт. Да смешно е , и јас се газев од смеење додека го слушав али жално е тоа што е важна фигура во ова општество а се однесува како дете од улица собрано .....

12. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Така некако :$ ;)

13. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Неможам да издржам веќе.Лето, срце мое кога ќе дојдеш? Кога повторно ќе бидам надвор по цели денови, а не во соба? Кога повторно ќе одам по топли кифлички од пекара секоја ноќ? Кога повторно ќе си правам нокти секоја недела? Кога повторно ќе се одспијам како што треба? Кога повторно ќе одам на бањање? Кога повторно ќе ми се заморат нозите и ќе спијам како јагненце од одење? Кога повторно ќе дојдеш? Ајде, не е фер, нестрпливо те чекам.. :sun:

QweenSM likes this.
  14. unique7

unique7 Истакнат член

Ги обожавам ноќите кога сум смирена.
    Кога можам спокојно да спијам без никави грижи,кога знам дека се полека се решава.
    Ги обожавам и позитивните луѓе околу мене,можеби се малку и на прсти се бројат,но сепак ги има и вредни се за чување... барем сега кога знам кои се тие вистинските.
    Понекогаш додека се возам низ градските автобуси ги набљудувам луѓето што стојат на автобуските постојки. Ги гледам како гледаат,како се однесуваат,каков е нивниот став.
    Се прашувам каков живот имаат,како тие ги гледаат останатите луѓе.
    Доаѓа летото,еден од моите омилени периоди. Најверојатно бидејќи имам помалку обврски и помалку грижи,бидејќи сум потполно релаксирана.
    Кога знам дека можам да седам пред компјутерот по цели ноќи со отворен прозор,да не мислам на ништо,да гледам филмчиња и да се смеам. Кога знам дека наредниот ден не ме чека ништо посебно да направам.
    Кога се шетам по цело лето,дали по улиците на градот,по кафулиња и слични места,или на посета кај моите роднини и на село,кога одам на одмор ...
    Колку и да сум имала падови во животот,секогаш се издигнувам нагоре повторно и повторно,не дозволувам ништо да ме сруши,сето тоа што се случува ме прави посилна и посилна ...
    И знам дека ме чекаат многу убави и посебни денови,знам ... знам и сигурна сум дека Господ чува нешто посебно за мене.

15. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Учење, пф!
    Што е тоа? Како се прави?

Golden, Elennaa, COollLady and 6 others like this.
  16. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Колку само може да уништи една несамодоверба....
    :yawn:

17. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

:!: „Не ме следи малер“,не ич само малку повеќе од колку што треба! |(
    Убајни ми е,физика државниот в недела,Скопје на ПМФ.А нардениот ден екстерно. Пати цреша на тортата. Нерви,стрес колку ти душа сака.Вртоглавици,главоболки,пак низко притиско.Пак глата над книга акај ја.Абе,Боже се што сакав беше екстерно да неправм в понделник.Поарно би било во вторник.Сега на што да се сконцентрирам,на екстерно,или на натпреварот.На двете Цветанке,НА ДВЕТЕ!Акај ја Цветанке над книга,акај ја само ти.Решавја ги прашањата давај му ги на кој ќе стигниш!Ама ако,за две недели глата на перница мирна ќе ти е.До да ги кажат резултатите ќе се нервираш,после ќе си ужуиваш.На диета ќе си бидиш,ќе слабејш.Нема татко ти да ти вели„Јади,јади ти треба оти учиш,трошиш со учењето“. Абе ќе си спиеш до 3-4,во 1-2 ќе си легнуваш,ќе лудаваш.Учи сега,акај гла!
    Фала,Чао. Ми олесни на душата!

18. Lilit

Lilit Форумски идол

А посмешно е кога ти прераскажува твое мислење или нешто кое си си го раскажал од денот и животот и ти го префрла, ама онака суптилно. А ти никогаш ни си зборел за тие теми, ни па си раскажувал за тие работи со таа личност.

Кога го чув ова... си викам чекај малце, оваа ме чита,никогаш не сум зборувала така отворено со оваа личност за мојот живот,а уште помалку за тоа колку сакам некого или колку се трудам за нешто или не сакам нешто. И и поставив прашање од каде такво сознаение? Се збуни...не,па јас онака... Ти онака а? |(

Перфидно до немај каде. Ќутенката. Да имаме 15- 16 години, ок, ама вака? Ем нe е пријателски, ем е безобразно. Па подобро прашај ме - еј ти си Лилит на фемина? или кажи ми дека знаеш,баш ми е гајле.
    Сега нема веќе да ти го прават тоа, ама затоа ќе продолжат да те читаат и да се забавуваат...

Престанав да споделувам толку глупости и на фејсбук, откако на неколку пати ми се деси да ми рече некој - еј абе да ти го сакаш ова или она, ау да ти не беше таму, беше таму...а сигурно не знае,мислам не сме збореле, на фб или ивент или слика имало. И фатив испоизбришав слики и никогаш повеќе не се осудив толку јавно да си споделувам работи.
    Изгледа ќе престанам и тука за се нешто душа да си расфрлам. Дојдов до заклучок дека тука се преиспитувам, истото ќе го правам во ворд документ...што па да не веќе. Не дека толку ми е гајле дали ќе прочитаат, колку што иритира таа тајновитост дека знаат... бре,бре.

Markusa2, SparkyAngel and Doozy like this.
  19. Nana19

Nana19 Популарен член

Уште вулкан ли ни фалеше ?
    Што се случува со природата ? Од техоннологија патиме луѓе ејјј од техонологија !
    Некој паметњаковичи си ексипириментирале си правиле вештачка клима , вештачки дождови и сега незнаат да ја вратат во нормала работата :fubar: . Поплави во Србија еве и кај нас и ние не заостанавме , Земјотреси во Грција еве ги и кај нас во Скопје , и сега уште и вулкан во Охрид почннал да се активира ?
    Зимо без снег , лето без сонце |( ништо не е како порано ...Се знаеше зимата каква е со снег 20 см и минус колку тамо степенни а летото со 40 степени топлина но веке не е така. Зимото снег нне видовме , сега сонце не видовме и ете ти ги сите болести. Незнам до што е ова но се почесто слушам дека ова е резултат на тие глупи истражувачи што си поигруваат со природата , они ке правеле вештачки дождови и климми , ај сега напрајте природата да си тече по своето.
    Ме плаши оваа технологија луѓе не џабе старите рекле колку повеке знаеме толку повеке ке патиме и така е да знаете.

20. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Тој вулкан си постоел, само што не бил активен, а уште да се активира фали.Човек можеби може да контролира се, но не и природата, само ја разораа земјава, се некакви експерименти со неа прават, а негативен ефект од тие експерименти, секако ќе избие некаде.Што повеќе да се каже? Ако немаат памет во главата, нека си играат играчки со земјава, сакајки да се чувствуват семоќни, ќе следат последиците од сето тоа.Природни појави , тоа во ред, ама наеднаш да се случат, нешто не штима, не дека немало, но дали човекот претерува со таквиот начин на однесување према природата? Никој не се прашува, особено оние кои вршат секакви експерименти врз истата.

makedonkamak likes this.