Кај нас 'нормално' е дечко ако го одбиеш или ако му раскинеш, и да ти звони по милион пати, и пред куќа да ти иде во 2 по полноќ и да прави драми, и да те следи ко мачка, и да те нападне, и да те навреди, и да те изудира ако треба... Оти мажов се нашол 'навреден', дека женскава го одбила #ималиполицијаводржавава
Оти они реагираат само откако ќе се случи нешто, во смисла тепачка, ранување итн. Вака закани и следење не е ништо бе.
па нема да правиме и да сакаме, зошто нели младите се иселуваат од МК поради невозвратена љубов или heartbreaks п.с. Татјана Каракамишева quote
Нека се чудат зошто после овие ко мене и постари! Ако... чудете се! Ќе останиме само пензионери и буџетари... и ќе се сликаме после... Битно: Името, не го даваме! Се' се' таман, е сега за името ни се фатил некој демек. Ма неее.. името не е проблем... Ние сме проблем.
Кога едно прашање е поставено неколкупати од иста личност во неколку наврати и бројот на одговори е еднаков на бројот на прашања, а ефектот не може да се базира на оправдување со изговор не знаев, го толкувам како формален интерес, односно незаинтересираност за конкретната ситуација. Не сум приврзаник на постапката објаснување и повторување едно исто зашто знам дека не продуцира резултат од едната страна во однос на вложениот труд и енергија од другата. Спојлер: . Мисијата, повторувањето е мајка на знаењето е суспендирана визија. Среќа е да не очекуваш ништо од никого за да се поштедиш себеси од непријатни изненадувања спакувани во разочарувања.
Кога незадоволни и критички настроени за сè и сешто, споредувате едно дете во развој или тинејџер со врсници во своја околина - го правите да се развива во несамоуверена, но и завидлива личност. Такво дете со сè уште недоразвиени вредности, многу е веројатно дека во некој момент ќе почувствува и аверзија конкретно кон оние со кои е споредувано (иако воопшто не го заслужуваат тоа самите тие како личности), а понатаму можеби и кон други луѓе кои се „успешни“ во школска, социјална и општествена смисла на зборот. Една личност може да се надогради ако сама се инспирира од некого со позитивни чувства, а не ако друг со притисок и омаловажување ја споредува со други.
СДК дека ова е the worst коктел што сум го пробала. Значи 200 ден за утнат коктел со дехидриран lime, страмота Kadmo Ohrid! ( сигурно од викендот што им останал)
Имаше еден фустан што премногу ми се допаѓаше. Го облеков, се погледав, ми стоеше совршено, На крај не го земав. "Премногу формален е за на работа, немаш кај да го носиш" си помислив. Денес пак ми текна на фустанот. Се вратив во продавницата, го погледнав. Не го ни пробав. Веднаш ми помина низ глава: "Не е доволно формален за на работа, нeмaш кај да го носиш". Ех, перспектива... Како за толку краток период успеваат да се променат работите!
Сакам да кажам дека и милион години да поминам на форумов, нема да читам мислења напишани на латинично писмо. Не ми е грижа кој го напишал мислењето и колку паметно нешто кажал/а со него. Едноставно треба да се разбере дека премногу оптеретувачки е да читаш латинично, најчесто граматички и интерпукциски неточно напишано, километарско мислење Ништо против никого, ама научете се да почитувате правила
Дојди кај мене да работи ќе имаш подобри услови. Разговараме се добро додека не дојдовме до клучниот збор: Пари т.с плата. Ама многу сум барал Подобро да кажеше дојди збогатиме,тебе кој те е***,вие работниците сте волови кои ринтаат за слама. Тоа е Македонче: Ринта како вол за слама Слама не салама Ќе си имал услови: Тапшање по рамонајдобриот услов
Може работи како вединг планер... а на свадба кога е вединг планерот, не може да оди со шо-годе фустан.
Mislam deka mnogu e jasno deka nikoj na nikogo Nesmee da mu kaze kade da se podobruva I kolku smee da koristi stranski jazik I koga. Ste slusnale za "habitual mistakes", ke go reces nepravilno pa ke ti zvuci prifatlivo I taka ke ti zarasne vo mozok I koga ke go slusnes istiot zbor od drug pravilno izgovoren voopsto ne te ni asocira geka pravis geska. Site toa go pravime, toa dosega nikoj neuspeal da go izbegne duri I vo upotreba na majcin jazik. Pa kolku luge ima sto vikaat kujnja (kujna), ….. treba da im kazeme ako "neznaes da reces kujna poveke da ne go upotrbuvas toj zbor". Gledajte si svoj biznis. Kolku ima poveke sto pravat greski tolku Vie ste popametni I se izdvojuvate od masata. Samo nezaboravete ima X drugi oblasti kade Vas vi se ismejuvaat. Sigurno toa ne vi se dopaga, prema toa "ne pravi toa sto ne ti se dopaga drugite da ti go pravat ili kazat".
Ако некогаш сум рекла дека и покрај милион причини за разделба со некој/а сепак треба да се борите до крај, денес го повлекувам тоа. Кога гледате дека се ве дели од некого, бегајте. Бегајте што подалеку. Без разлика дали се работи за дечко/девојка, другар/ка, било што, бегајте. Не се борите против пречките особено ако се големи како планина. Судбината знае од кого не дели, знае кој треба да е во наша близина, а кој не. Не одете против неа. И не прашувајте од каде знам. Имајте убава неделна вечер.