Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    Oна кога си 28 и мајкати трча по тебе да види со кој ќе излезеш,или зирка и слуша разговор телефонски и ајде после имај мерак да и раскажеш што ти се дешава во животов,никогаш не сум имала некој што знае да ме ислуша и да ми даде мудар совет,им љубоморам на тие што имаат многу близок однос со мајките.

На iloveyou29, WildMk, Rama и 6 други им се допаѓа ова.
  2. MamaYette

MamaYette Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    618
    Вие родителите што не им дозволувате [:!:] на вашите галеничиња да се вработат, освен ако не е по струка - па макар и 500 евра платата да била, оти „не заврши милото на мама факултет за ТОА да го работи“, дали сте свесни, дали сте свесни дека стварате ПАРАЗИТИ? Паразити што на 25+ години немаат 1 ден работно искуство; паразити што живеат на ваш грб, а подоцна многу веројатно на грб на нивниот брачен партнер; паразити што ви бараат 200 денари за кафе, и дур го пијат им се смеат на келнерите, шанкерите, и на продавачката од кај што ги купуваат цигарите (за кои што, пак, вие сте им дале пари); паразити заради кои некои поповлечени дечки и девојки се срамат да работат поштена работа, од страв да не бидат исмевани подоцна. Вие сте виновни, само вие!

На јolene, iloveyou29, Feminka192 и 23 други им се допаѓа ова.
  3. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    14.447
    Изненадува тоа колку не го познаваш некој,а мислиш дека го знаеш многу добро...:o Ама ете, растењето.Растиш,се менуваш.Затоа,не можам да замерам.Порасна и сега си збира искуства.Како јас да не бев таква во негови години.Ама колку и да се менува,јас сум постара и секогаш ќе му бидам грб.
    Аман веќе од оние кои очајно бараат романса.Со кој ќе стигнат,не е важно кој е.Само да се задоволи очајната потреба за внимание.Зарем толку е се бледо во нивниот свет? Не можам да ги разберам машките кои одат од женско до женско за да најдат некоја.Им се пуштаат на сите,па со која се фати.А и женските,види убаво машко и си мисли заљубена е.Види друго,исто.Иронијата е дека еден ваков потенцијален пар е составен од две осамени личности.Бараат љубов (се задоволуваат со внимание),а од љубов ни љ нема. Се губат чувствата и вредностите,а се добива публицитет.Поочајно не може да биде.Во ред е така да се однесуваат во тинејџерска романса,ама 20 години па и повеќе и така? Не оди :worried: Не го сфаќам ова,сето ова е површно :puke: ***
    На ниедна жена и девојка не и треба маж за да биде потполна.Нека си го извадат ова од главите многу луѓе,пред се од машката популација.

На Amellie13, Rama, Tatjana95 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Завршува летото, доаѓа големата депресија or секоја друга сезона што не е лето :(
    Не сакам триста кила облека на мене.
    Не сакам ќебиња да влечкам по сите соби.
    Не сакам со чорапи да спијам.
    Не сакам да се мокрам на дожд.
    Ја сакам Норвешка :inlove:

На iloveyou29, Rama, x.Daisy.x и 7 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    :D Ем не сакаш горе-наведено, ем ја сакаш Норвешка :D

На iloveyou29, Feminka192, ceca-1 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    798
    СДК: Времево само за гушкање и секс :inlove:

На iloveyou29, Feminka192, Amellie13 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ако морам веќе да ја трпам зимата, бар да ја трпам каде има добро греење. Вклучувајќи и на тротоарите :wasntme:

На Rama, Purplelilac, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    Додека да го најде маж и со кој ли не беше,па со повеќе истовремено а сега ми се прави светица и мислам не и личи на мажена жена со деца да ме гледа отстрана и да ми врти со скриен број само за да види како ќе изреагира дечкоми,ама среќа он ја виде дека беше она и цело време гледаше мислеше дека ќе се скараме,и таман он излезе одма ми се залепи да ме испрашува што и како,оти не дојде додека беше он тука или се осеќа крива бидејќи јадеше г*мна на мајками за него,денес веќе готово сите ќе дознаат кај сум била и со кого од неа,такви особи најмногу мразам,значи гледај си го мажот што дури беше оженет одеше со тебе и му растури брак и не се замарај со мене,ако порано си ми била другарка не значи дека треба да ти се исповедувам.:@ пази само да не отворам уста ама ти да беше на мое место се ќе кажеше ама не пагам на твое ниво и кај сакам ќе бидам и со кого сакам ич не треба да те занима,преку глава веќе сте ми сите.

На Rama и Bokchee им се допаѓа ова.
  9. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Сакам да кажам дека сум препрепресреќна!!!

На SV1911, esperansa777, Rama и 16 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Ми се полни душата кога ќе посведочам нечија љубов, кога ќе посведочам нечија среќа, кога ќе видам вистинска насмевка :inlove:

Би сакала да гледам повеќе такви... :l:

На Amellie13, vitamina, ceca-1 и 20 други им се допаѓа ова.
  11. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.507
    FB_IMG_1535363532242.jpg

На zuto, Rama, Tatjana95 и 22 други им се допаѓа ова.
  12. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Вчера чекајќи автобус,имаше еден дечко до мене што збореше на телефон на некаков дијалект,го приметив дека не е од Скопје,јас си чекпав нешто на телефон и го слушав како збори,иако не сакав ама гласно зборуваше,објаснуваше на некој како ке си правел пиперки и патлиџани,на децата ке им правел зелка манџа многу ја сакале дечото со радост кажуваше како све ке спремал,искрено се насмевнав затоа што се осетив убаво,се радува за толку мали ствари,заврши дечкото со зборење,и ме погледна го погледнав и ми се насмевна,и тивко ми рече дечко ке знаеш ли како се прави тоа две линии на телефон,затоа што многу зборувам на телефон,па неможат да ме добијат некој луѓе,му реков само момент да проверам на интернет затоа што имам заборавено кој код беше,дечкото ми рече ааа не не нема гајле,јас мислев знаеш не се замарај,секако не ми беше замарање отворив на интернет и за 3 секунди најдов кој беше кодот,пријдов до него му реков,дечко дај да активираме две линии го најдов кодот,и ми вика на интернет ли го најде,му одговорив да да на интернет,леле дечко фала ти многу,да си здрав и жив,фала многу,многу ти фала,ке можат сега да ме бараат две лини.Му реков дека нема никаков проблем,дека не треба да ми се заблагодарува,ми рече извини дечко јас сум од село,јас сум селски човек,немам тоа смарт телефон,со интернет,имам ваков обичен,и не разбирам ништо,му реков дека сите ние сме селани и од некое село(не сакав да се осети понижено),се насмевна и ми рече,ехххх дечко да се сите како тебе,светов би бил весел а не тажен и сиромав.Му реков да е здрав и жив,и да не се замара со матријално,него само да е духовно среќен,ми рече ахх друже Господ да ти дава мир и здравје.

Во животот можат толку ситници да ни го направат денот убав,што не сме свесни за тоа.

На tina-63, Feminka192, Amellie13 и 25 други им се допаѓа ова.
  13. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.244
    Нека не ве лаже времево, есента почнува после Виноскоп

На senjorita-v и MarigoldA им се допаѓа ова.
  14. Darko009

Darko009 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    57
    ЗОШТО ?

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    11.762
    Она кога разговараш со мајка ти на тема секс и споделуваш некои интимни работи, сфаќаш дека сте поблиски отколку што си мислела дека сте.

Ваква е целата кога ќе и кажам нешто во доверба. :wasntme:
    "Ооо ти мало тајно жарче" фаца.

На iloveyou29, Feminka192, vitamina и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.770
    Секогаш ми е мило кога во темата На срце ми лежи ќе налетам на некој среќен пост со силни позитивни чувства... :l:

На Shmizla94, hermosa, iloveyou29 и 22 други им се допаѓа ова.
  17. PinkCactus

PinkCactus Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    807
    Сакам да кажам дека некогаш некои личности дур не ти излезат од животот, не сфаќаш колку ти биле непотребни уствари, да речам... :wasntme:

Напред "другарке", вратата ти е отворена, ама после нема назад. Барем не кај мене. ;)

На Shmizla94, Feminka192, IM.TMKQ и 7 други им се допаѓа ова.
  18. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    сдк
    абе аман шо е ова со празнициве кај нас?
    секој месец по еден празник има..на секое отварајне на фб читам за многу год.празникот (facepalm)
    де свети овај де свети онај.

На M&M и buba4e89 им се допаѓа ова.
  19. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.173
    Сум имала некој. Да бе, тој некој ме чека одсабајле да ме испрати на работа и бај д веј немам ни излезено два месеци. Хухуху некои блиски лица си имаат бујна фантазија. Да не му има мозокот шаума упиено?? Цццц свашта. Од таквите мислења, не можиш сама на кафе со другар да си излезиш.

На hermosa, WildMk, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    1.057
    И лето дојде зима..️

На cresa-jagoda, Rama и ЕденЧлен им се допаѓа ова.