Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Почнав да ве читам во На срце ми лежи, но после неколку прочитани постови се откажав. Гледам, едвај дочитувам а камо ли да ставам ми се допаѓа. Што да ми се допаѓа.. еве не знам што да ми се допаѓа во туѓата мака и болка. Не знам ни што да ви кажам за да ви помогнам или да ве поддржам.
    Секогаш Надевајте се на подобро. Со големо Н :f:

На iloveyou29, SV1911, Feminka192 и 24 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сто години - колку што сум и жива, нели :wasntme: викав: жими перчинот на главава! И, онда, ми падна перчинот и ми паднаа многу од соседните на перчинот перчини. Хорор!
    Значи, ако почнам да викам: жими салцево! Каква е веројатноста да ми го снема салцето у следните сто години од мојов животец, м? хехе
    #хјумор.ми.муд :bug:

На Gosh, M&M, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  3. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    Душава ме боли, денес си се збогував со лепотицата моја ;(;(
    20180827_125858.jpg

4. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    оние што знаат англиски нека го погледнат

На EvAngelos му/ѝ се допаѓа ова.
  5. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.244
    Интересен клип. Има многу вистина во овој дел:
    Radical feminism is teaching women to view men as their enemy, to shame them simply for being men, to pathologize muscular behavior, to immediately view their motives as suspicious.

На hermosa и Kitty23 им се допаѓа ова.
  6. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Не можеш да имаш идеален живот треба прво да ја разбереш дека не постои комплексна формула за идеален живот. Дури и да се обидуваш на нечесен начин да дојдеш до посакуваната позиција односно да ја оствариш зацртаната цел ќе се соочиш со проблеми. Зошто е тоа така? Бидејќи некој друг е спремен да му наштети на некој друг повеќе од тебе за да ја оствари својата цел . Но можеш да се потрудиш да имаш скромен живот, а од друга страна да останеш со чисти раце и чиста совест со тоа што нема да газиш по другите луѓе за да стигнеш до посакуваната цел. Поради тоа не постои комплексна формула за идеален живот, бидејќи не може сите коцки да се вклопат во животот за да биде се потполно идеално. :?:

На VictoriaSan, Rama и Tatjana95 им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Млад, згоден и убав, да не кажам лепотан и образуван дечко бара девојка за тројка со двајца другари. Дискреција и хигиена на највисоко ниво. За повеќе инфо во лп.

:D

:l:

На smooch, GirlLove, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  8. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.121
    Никогаш не сум си дозволила себеси да се повредм поради некој човек..Но сега целосно се распарчив, не верував дека некој ќе засакам толку и ќе ми се случат толку многу убави и неубави работи со тој некој човек..Никогаш не мислев дека можам за машко да се расплачам, мислев дека ниеден не може да биде достижен за моите солзи, но не било така. Никогаш не мислев дека ќе сакам толку и дека душава ќе ме боли...

На hermosa, Feminka192, smooch и 4 други им се допаѓа ова.
  9. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    11.762
    Уште нешто ќе кажам и толку за денес, доста е СДК. Инспирирано е од темата Ние околу и преку 40. Пошто сум млада за таму, да не ме набркаат, ќе го пишам тука. :D

Не знам како да се понашам со мали деца. Не знам да глумам, да му правам фаци, да му викам Абе каци ти... Не знам, не ми се толку интересни. А и покрај тоа имам приметено дека јас сум им интересна на нив. Ми се случило дете да се вртка околу мене, па сака да ми пријде ама се срами и се крие зад фотеља, па така усрамено ми носи играче демек ми го поклонува, а јас се кезам онака малце исфорсирано, а тоа душа мала се чуди зошто не сум израдувана како кога нему ќе му дадат играчка. :lol:
    Криво ми е што не знам да му возвратам со иста мера, да бидам дете како него на момент. :doh:

На SV1911, Indiegurl, Amellie13 и 13 други им се допаѓа ова.
  10. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.296
    И' позајмив книга на другарка. После некој ден отидов кај неа на кафе и гледам на книгата и ставила навлака и така ја чита, за да не ја оштети :o Уште сум импресионирана :inlove:
    СДК постоеле и луѓе што, не само што ќе ти ја вратат книгата што ја позајмиле, туку и се грижат за истата.

На hermosa, tina-63, iloveyou29 и 37 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.399
    Детската радост кога за прв пат ќе ги проба патиките кои светкаат при чекорење:inlove:.
    Навистина ја осветли просторијата, внесе светлина во темнината, на ист начин како што секој ден ми го осветлува животот.
    Била шик шик.

Посакувам секогаш да чекориш толку лесно и безгрижно низ животот...
    Јуначе мое.

На Madam-A, tina-63, iloveyou29 и 34 други им се допаѓа ова.
  12. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.550
    Допаѓања:
    55.372
    СДК братучед ми кој ми порасна буквално во раце,јас го изгледав,пред неколку години замина Америка,го немам видено од тогаш....ама сега ни соопшти убави вести,ја запросил девојката,едвај чекам да си дојдат:l:

На iloveyou29, SV1911, Feminka192 и 29 други им се допаѓа ова.
  13. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Вчера прочитав за бабичка која се грижи за својот непокретен сопруг и за своите внуци откако нејзината ќерка починала. Оваа бабичка секој ден продава цвеќиња пред Тинекс во Карпош 3.
    Одвојте од парите за кафе и купете еден букет цвеќе, ќе донесете насмевка на оваа бабичка. :f::f::f:

Последна измена: 27 август 2018
    На hermosa, iloveyou29, SV1911 и 25 други им се допаѓа ова.
  14. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.996
    Не нѐ учи ,,радикалниот феминизам" тоа, туку од дома, цел живот.
    Да не си фаќаме дечковци многу, бидејќи можат да не искористат.
    Да не зимаме пијачка од секого бидејќи има шанса да ни подметнат нешто.
    Да не се разголуваме за да не ни свиркаат и да нѐ напаѓаат.
    Да не се расправаме многу бидејќи може бесот да им испадне од контрола и да не повредат. (Да, стварно го имам добиено овој совет).

Исто така тука се и статистиките дека мнозинството од насилства и убиства врз жени се од страна на членови на нивното семејство или дечковци.
    Така да стварно извинете што сме малку сомнителни на мажите и нивните мотиви.
    А за машкиот страв од жени:
    На женски форум сте, не е лошо да прочитате некои од мислењата што ги имаат пишувано жените.

На Gosh, SV1911, Indiegurl и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.998
    Допаѓања:
    164.547
    Ден 67.
    - Тато шо праите?
    - Еве у двор, со ****** попушили смо курац овај луле мира.
    :rofl::rofl::rofl:
    - Е шо?
    - Он мисли дека ќе го сечам, а јас знам дека нема, па виски му понудив и двајцата под мустак се насмеавме слатко.

Неее можам со човеков! :D:D:D
    Кога ќе го згазм 6чето сакам вака ко него да сум. Хуморот да ме служи и професионално да сум продуктивна и да не ме заборават, да ме служи памет ко него.

На iloveyou29, vitamina, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.135
    Допаѓања:
    9.439
    Тетка ми ќе дојдела ама без најава. Ќе се бркаме со полиција. Ќе не има по весници.

На stetoskop и Rama им се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.536
    Допаѓања:
    17.108
    Се опседнав со Dusk Till Dawn и со Zayn (како некоја напалена тинејџерка Хаха)....Последниов саат време ми е на repeat...Сериозно :)
    Ах лепоќќа :l: :hug: :inlove:
    Ајде уште некое да ве спремам пред спиење хаха
    Добра ви ноќ. Сакајте и бидете сакани. Тие што се сингл,ви посакувам еден ваков згоден тип да ве сретне утре:D

На iloveyou29, Feminka192, marija.980 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.652
    Не ве разбирам луѓе. 2-3 дена пред уписи размислувате на кој факултет ќе се запишувате или што ќе работите со тој факултет. Јас мислам дека доволно ви е и средно доколку се пронаоѓате во ова што го пишав.
    Животно прашање е незнам како не го сфаќате за сериозно. Колку само лесно може човек да манипулира со луѓето. Доволно е да ви каже оди на тој факултет има таква и таква работа има многу пари и вам толку ви треба. Дупка образованиево македонско.

На Madam-A, iloveyou29, SV1911 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. VictoriaSan

VictoriaSan Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    943
    Не можам да разберам луѓе кои имаат потреба да ја докажуваат љубовта по социјалните мрежи.
    Така едни на фб секој месец постираат слики откако правеа свадба.

Мене некако ми нема смисла сето тоа. Јас разбирам слики со дечко/сопруг/деца, постирам и јас слики но вака ми личи како да сакаат да покажат на народот колку се сакаат.

Што знам, ми се губи убавината на тоа да си прославиш приватно, вака ми е како да не се сигурни па ај ќе постираме. На кого докажувате? Што докажувате?

На Rama, iloveyou29, lovestoneddd и 7 други им се допаѓа ова.
  20. snezan4e

snezan4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.203
    Си седам онака и размислувам за разни работи и одеднаш,не знам од каде ми дојде,се прашувам,а како беше она чувството на заљубеност? Се обидувам да се присетам како сум се чувствувала,некако да ми дојде внатре,ама не оди.Си викам ај мори,кај на овие години ке ти текне,одамна беше! Потоа се прашав,а бе на 40 и кусур се заљубуваат ли луѓето? Или немав нешто попаметно за размислување,или одвишок време,или пак ми треба некое потсетување:D.

На Gosh, Rama, evangelina.ina и 4 други им се допаѓа ова.