Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Колкумина се вистински среќни, а колку само глумат?

Rama, hermosa, Dust and 6 others like this.
  2. Читател

Читател Истакнат член

Лажам.

(Прочитај 2 пати)

Someonespecial likes this.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Ако си за да ги победиш, а не да им се придружиш, стисни лајк.

Ако е обратно, одбиј!

Rama, Feminka192, angelche16 and 5 others like this.
  4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Не знам дали сум чудна личност, ама не сакам некој секој ден да ме прашува како ми поминал денот, што има нешто ново. :!:
    Не знам зарем треба секој ден истото па истото да го кажувам, кога секој ден е сличен еден со друг, нормално дека не е ист секој ден, ама не се случува секој ден нешто ,,спектакуларно" па да има што да раскажеш. |(

Затоа и јас не ги гњавам блиските пријатели секојдневно со тоа прашање. :nod: Ако има нешто ново тој што ми е близок сам ќе си каже и јас исто или ете за мене нормално е еднаш во неделата да го поставиш тоа прашање, на неделно ниво има што да се каже, ама секој ден за мене е претерано, тоа па тоа секој ден едно та исто, ќе ми се збоктиса и комуникација и сè. |( |(

Можам да зборувам секој ден со некој, ама на различни теми. :D Бидете интересни, креативни има колку сакате теми за разговор, да се заборавиш во зборување, а не да превртуваш очи на едно исто прашање. ;)

Rama, LittlePinky, Rabbit and 18 others like this.
  5. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Многу жална глетка се млади луѓе на кои главна тема на разговор им е политика - онаа базична, домашна и партиска. Ама многу!

Rama, ivi1987, KateKane and 31 others like this.
  6. RESANKA

RESANKA Истакнат член

So golema pocit kon napisanoto,no obicno ke priucat po nesto dodeka im tece staz pred polaganje drzaven ispit deka bez nego nema rabota vo apteka. I najcesto i po priucen ili kupen drzaven nikoj ne gi vrabotuva vo maalska apteka pa zavrsuvaat vo onie sindzir apteki,najcesto toa e Zegin deka tamu na takva guzva i prekrasni koleski i pred se mnogu educirano koleski i nesebicni vo spodeluvanjeto na iskustvoto sakale nejkele se ke naucat:) A tie so pogolemi vrski po sredno direkt na lenta za pakuvanje vo proizvodstvo i po 3meseci ke zemaat plata poveke i od fakulteteski kadar vo apteka. Zatoa izbegaaa site vo EU,drzavava place i moli za fakultetski educiran kadar so talent i iskustvo od oblast na zdravstvo i informatika. Nemame veke takov kadar,toa sto e jako i sposobno go izvezovme nadvor,drugovo ostana;(

Kitty23 likes this.
  7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Знам, мајка ми долги години работи во зегин, јасно ми е дека доаѓаат скроз неучени младите, а постарите колешки ги учат. Буквално доаѓаат ко ништо да не знаат и воопшто да не учеле фармација, све ги учат колешките што долго работат или пак генерациите постари. Да не праам оф топик ама се сложувам скроз со напишаното. :)

8. RESANKA

RESANKA Истакнат член

...sVe za izvoz;(

Hellobeautiful likes this.
  9. vrapce.b

vrapce.b Истакнат член

Сдк дека сакам да го положам овој испит веќе. Аман. Цело лето во учење ми помина, и ако паднам, срам да ми е.

Rama and cresa-jagoda like this.
  10. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

САКАМ НОВ ТЕЛЕФООООН ЌЕ СИ ГО ЧУВАМ КАКО ДЕТЕНЦЕ

П.С Не дека знам зашо ова со големи букви го пишав ама стварно ќе си го чувам како една феминка што кажа во некоја си тема дека ќе го чува како детенце еве ветувам и јас ќе го чувам како детенце еве на цел Фемина Форум

Rama and Jane.Birkin like this.
  11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Она коа од сите сториња кај шо си најпи*ка, симпатијата ( од средно де ) ќе ти го отвори само она со новото Скопско...

Madam-A, Rama, LittlePinky and 20 others like this.
  12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Најголемо задоволство е кога правиме нешто за друг, кога со некого го споделуваме она што го имаме, кога помагаме. Ниту еден мој личен успех, добивка, било што, не ме исполнило толку многу како пружената рака, споделеното парче душа. Тогаш чувствувам дека сум човек. Затоа што само љубовта нѐ прави луѓе. Она што го правиме за другите, несебично и безусловно.

8463., Rama, Таа Сум and 10 others like this.
  13. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Народов наш never fails to disappoint me се повеќе и повеќе. (facepalm)
    Заминале странство и ја оставиле кучката на улица. А таа е толку мила и паметна. Како можат вака луѓево никогаш нема да сфатам. За што ги сметате вие милениците? Тие не се само „обични животни“. Тие се пријатели, дел од семејството. Одговорност се. Кога се сели целото семејство и тие треба да се селат. „Зошто не го зедоа кучево со нив?“ прашувам. “Како да не, тие за нив едвај се снаоѓаат, за песот ќе мислат. Зошто им е..“. Браво со ваквиот памет, секоја чест. Ако толку не можеш да му извадиш пасош и да го земиш со себе барем дај го некаде, ќе има дом ако ништо друго, иако мислам дека не треба да земаш куче ако планираш да го напуштиш поради икс причини (читај изговори). Најтажно од се е што најголемиот број луѓе ова го сметаат како нормално. Никогаш, ни за миг не застануваат да се прашаат како животното се чувствува кога сите што ги сака одненадеж заминуваат, го оставаат само на себе по улици да се снаоѓа. А истите тие, и таквите како нив со „паметот“ ќе мрчат и ќе се бунат колку кучишта имало по улиците не можел човек да помине од нив. Кога ќе сфатите дека главниот проблем тука лежи во човекот и дека никое куче не е никнато на улица и не лае по луѓе оти му се сака и му се може. И никогаш ова нема да се реши се додека не почнат да се градат прифатилишта за животни и да постои полиција за животни. И казни исто така за напуштање миленик, народов најмногу го боли кога по џеб го маваат па можеби, можеби тоа ќе го натера да се свести барем малку. Ама не може овде тоа така, како тоа за пците да мислиме а за луѓето не. Во моево место секој ден гледам се повеќе и повеќе нови кучиња како „никнуваат“ од некаде. Да можев сите ќе ги вдомев, ама не можам. Немам ни пари ни место толку.
    Затоа сме светлосни години назад.

Rama, LittlePinky, Joi and 12 others like this.
  14. La.loca

La.loca Популарен член

СДК дека постариве луѓе многу повеќе мислат на секс, за разлика од некој помлади.

Не верував во ова порано, ама сега се уверив.
    :|

edna_malecka, Rama, Rabbit and 7 others like this.
  15. RESANKA

RESANKA Истакнат член

SKD koga Marijana Loto veli deka treba da si vo igra za da dobies nesto i se kezi koga ja objasnuva visinata na dobivkata koga objasnuva'' kako i kolku e ubavo da ja dobies,dobivkata...''

edna_malecka likes this.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Синоќа, додека лежев покриена и читав, слушајќи го ветерот како ги тропа ролетните се присетив на есенските и зимски денови кога дедо ми ќе седнеше на креветот, а ние сите пет околу него во круг наседнати на мали дрвени столчиња направени од него за нас и ќе ни раскажуваше приказни. А баба се муваше по кујна спремајќи ручек и топол чај за малите умни глави.

И тогаш така дуваше ветерот.
    Ама не беше исто како синоќа кога ни покривката не направи да се чувствувам така безгрижно и заштитено како тогаш.
    Веќе ништо не е исто...

edna_malecka, Yowannty, Rama and 19 others like this.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Таа сум..
    FB_IMG_1536172954875.jpg

18. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се додека 300 денари за книга се многу, а за пица малку, ќе си бидам дебела. :wasntme:

Madam-A, edna_malecka, Rama and 15 others like this.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Oтвoри гугл и прoчепкaј штo се бaрa сегa или кoи ќе бидaт нaјбaрaни кaдри вo следните некoлку гoдини. Тoлку ли е тешкo?

20. Читател

Читател Истакнат член

Како неутрален нередовен гледач на Тв бев сведок на неколку дебати во врска со престојниот референдум!

Вака:

Заклучок бр.1: До овој момент секој си знае дали ќе гласа или не и ако гласа како ќе гласа. Наредните денови се само countdown и ништо повеќе ...

Ова не е заклучок бр.2: Еве зошто заклучокот бр.1 е вистина. Онака најпластичен пример:

Седат 2ца на маса за дебата. Лицето А и лицето Б.

A: Дрвото е зелено
    Б: Тоа не е точно
    А: Gосподинот не се согласува само затоа што дрвото не е зелено на есен и зима, ама сепак некогаш е зелено и пак после тоа ќе биде зелено и така во циклуси.
    Б: Не го реков така, ќе повторам пак, значи не е само зелената боја која е карактеристична за дрвото, туку има и стебло, корења, врши процес на фотосинтеза кој е во корелација со сонцето. А вие сакате да ја замете јавноста со вашата зелена боја на дрвото.
    А: Ама мене навистина ми и е јасно како тоа можете да разберете дека дрвото е зелено, да ти дадам боички да нацрташ и обоиш дрво, ќе го нацрташ стеблото и коренот кафени а гранките зелени. Ете.

......................... bruh ..

Значи ................. Господе, дај одземиме у пичку материну веќе !!!!

Moral of the story:
    Не ги гледајте дебатите затоа што тоа е само претстава во која 2ца тврдоглави репетитивно како навиени како раштиман оркестар ќе брбљаат секој својата песна за на крај да предизвика главоболка кај гледачот и после 50 емисии да сфати дека ништо не сфатил. Сфати ? :?:

RUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUN