Не знам дали сум чудна личност, ама не сакам некој секој ден да ме прашува како ми поминал денот, што има нешто ново. Не знам зарем треба секој ден истото па истото да го кажувам, кога секој ден е сличен еден со друг, нормално дека не е ист секој ден, ама не се случува секој ден нешто ,,спектакуларно" па да има што да раскажеш. Затоа и јас не ги гњавам блиските пријатели секојдневно со тоа прашање. Ако има нешто ново тој што ми е близок сам ќе си каже и јас исто или ете за мене нормално е еднаш во неделата да го поставиш тоа прашање, на неделно ниво има што да се каже, ама секој ден за мене е претерано, тоа па тоа секој ден едно та исто, ќе ми се збоктиса и комуникација и сè. Можам да зборувам секој ден со некој, ама на различни теми. Бидете интересни, креативни има колку сакате теми за разговор, да се заборавиш во зборување, а не да превртуваш очи на едно исто прашање.
Многу жална глетка се млади луѓе на кои главна тема на разговор им е политика - онаа базична, домашна и партиска. Ама многу!
So golema pocit kon napisanoto,no obicno ke priucat po nesto dodeka im tece staz pred polaganje drzaven ispit deka bez nego nema rabota vo apteka. I najcesto i po priucen ili kupen drzaven nikoj ne gi vrabotuva vo maalska apteka pa zavrsuvaat vo onie sindzir apteki,najcesto toa e Zegin deka tamu na takva guzva i prekrasni koleski i pred se mnogu educirano koleski i nesebicni vo spodeluvanjeto na iskustvoto sakale nejkele se ke naucat A tie so pogolemi vrski po sredno direkt na lenta za pakuvanje vo proizvodstvo i po 3meseci ke zemaat plata poveke i od fakulteteski kadar vo apteka. Zatoa izbegaaa site vo EU,drzavava place i moli za fakultetski educiran kadar so talent i iskustvo od oblast na zdravstvo i informatika. Nemame veke takov kadar,toa sto e jako i sposobno go izvezovme nadvor,drugovo ostana
Знам, мајка ми долги години работи во зегин, јасно ми е дека доаѓаат скроз неучени младите, а постарите колешки ги учат. Буквално доаѓаат ко ништо да не знаат и воопшто да не учеле фармација, све ги учат колешките што долго работат или пак генерациите постари. Да не праам оф топик ама се сложувам скроз со напишаното.
Сдк дека сакам да го положам овој испит веќе. Аман. Цело лето во учење ми помина, и ако паднам, срам да ми е.
САКАМ НОВ ТЕЛЕФООООН ЌЕ СИ ГО ЧУВАМ КАКО ДЕТЕНЦЕ П.С Не дека знам зашо ова со големи букви го пишав ама стварно ќе си го чувам како една феминка што кажа во некоја си тема дека ќе го чува како детенце еве ветувам и јас ќе го чувам како детенце еве на цел Фемина Форум
Она коа од сите сториња кај шо си најпи*ка, симпатијата ( од средно де ) ќе ти го отвори само она со новото Скопско...
Најголемо задоволство е кога правиме нешто за друг, кога со некого го споделуваме она што го имаме, кога помагаме. Ниту еден мој личен успех, добивка, било што, не ме исполнило толку многу како пружената рака, споделеното парче душа. Тогаш чувствувам дека сум човек. Затоа што само љубовта нѐ прави луѓе. Она што го правиме за другите, несебично и безусловно.
Народов наш never fails to disappoint me се повеќе и повеќе. Заминале странство и ја оставиле кучката на улица. А таа е толку мила и паметна. Како можат вака луѓево никогаш нема да сфатам. За што ги сметате вие милениците? Тие не се само „обични животни“. Тие се пријатели, дел од семејството. Одговорност се. Кога се сели целото семејство и тие треба да се селат. „Зошто не го зедоа кучево со нив?“ прашувам. “Како да не, тие за нив едвај се снаоѓаат, за песот ќе мислат. Зошто им е..“. Браво со ваквиот памет, секоја чест. Ако толку не можеш да му извадиш пасош и да го земиш со себе барем дај го некаде, ќе има дом ако ништо друго, иако мислам дека не треба да земаш куче ако планираш да го напуштиш поради икс причини (читај изговори). Најтажно од се е што најголемиот број луѓе ова го сметаат како нормално. Никогаш, ни за миг не застануваат да се прашаат како животното се чувствува кога сите што ги сака одненадеж заминуваат, го оставаат само на себе по улици да се снаоѓа. А истите тие, и таквите како нив со „паметот“ ќе мрчат и ќе се бунат колку кучишта имало по улиците не можел човек да помине од нив. Кога ќе сфатите дека главниот проблем тука лежи во човекот и дека никое куче не е никнато на улица и не лае по луѓе оти му се сака и му се може. И никогаш ова нема да се реши се додека не почнат да се градат прифатилишта за животни и да постои полиција за животни. И казни исто така за напуштање миленик, народов најмногу го боли кога по џеб го маваат па можеби, можеби тоа ќе го натера да се свести барем малку. Ама не може овде тоа така, како тоа за пците да мислиме а за луѓето не. Во моево место секој ден гледам се повеќе и повеќе нови кучиња како „никнуваат“ од некаде. Да можев сите ќе ги вдомев, ама не можам. Немам ни пари ни место толку. Затоа сме светлосни години назад.
СДК дека постариве луѓе многу повеќе мислат на секс, за разлика од некој помлади. Не верував во ова порано, ама сега се уверив.
SKD koga Marijana Loto veli deka treba da si vo igra za da dobies nesto i se kezi koga ja objasnuva visinata na dobivkata koga objasnuva'' kako i kolku e ubavo da ja dobies,dobivkata...''
Синоќа, додека лежев покриена и читав, слушајќи го ветерот како ги тропа ролетните се присетив на есенските и зимски денови кога дедо ми ќе седнеше на креветот, а ние сите пет околу него во круг наседнати на мали дрвени столчиња направени од него за нас и ќе ни раскажуваше приказни. А баба се муваше по кујна спремајќи ручек и топол чај за малите умни глави. И тогаш така дуваше ветерот. Ама не беше исто како синоќа кога ни покривката не направи да се чувствувам така безгрижно и заштитено како тогаш. Веќе ништо не е исто...
Oтвoри гугл и прoчепкaј штo се бaрa сегa или кoи ќе бидaт нaјбaрaни кaдри вo следните некoлку гoдини. Тoлку ли е тешкo?
Како неутрален нередовен гледач на Тв бев сведок на неколку дебати во врска со престојниот референдум! Вака: Заклучок бр.1: До овој момент секој си знае дали ќе гласа или не и ако гласа како ќе гласа. Наредните денови се само countdown и ништо повеќе ... Ова не е заклучок бр.2: Еве зошто заклучокот бр.1 е вистина. Онака најпластичен пример: Седат 2ца на маса за дебата. Лицето А и лицето Б. A: Дрвото е зелено Б: Тоа не е точно А: Gосподинот не се согласува само затоа што дрвото не е зелено на есен и зима, ама сепак некогаш е зелено и пак после тоа ќе биде зелено и така во циклуси. Б: Не го реков така, ќе повторам пак, значи не е само зелената боја која е карактеристична за дрвото, туку има и стебло, корења, врши процес на фотосинтеза кој е во корелација со сонцето. А вие сакате да ја замете јавноста со вашата зелена боја на дрвото. А: Ама мене навистина ми и е јасно како тоа можете да разберете дека дрвото е зелено, да ти дадам боички да нацрташ и обоиш дрво, ќе го нацрташ стеблото и коренот кафени а гранките зелени. Ете. ......................... bruh .. Значи ................. Господе, дај одземиме у пичку материну веќе !!!! Moral of the story: Не ги гледајте дебатите затоа што тоа е само претстава во која 2ца тврдоглави репетитивно како навиени како раштиман оркестар ќе брбљаат секој својата песна за на крај да предизвика главоболка кај гледачот и после 50 емисии да сфати дека ништо не сфатил. Сфати ? RUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUN