Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Знам ова што ќе го пишам е клише муабет, ама тоа е главна тема деновиве. :D
    СИТЕ се под стрес, деца родители, ова стварно више нема смисла!!! |( |(
    Никој ништо не знае, а знам како е да бидеш првиот ден тестиран по екстерно, јас така лани првпат се прави никој ништо не знае, ни кажаа 4 дена пред тоа 200+ страни учебникот и учев што учев се извлеков некако, а тоа што ни одолжија 1 саат имаше проблеми, многу напнато беше.
    А прв ден беше, се ново пробно, жешко беше ние чекаме надвор мислам у несвест ќе паднев, па кога видов прашањата нешто што првпат го гледам, ама ете кој успеа се снајде, нели снајди се, па живеј. :D
    Сега сите збеснати наоколу трчаат, прашуваат што правиш екстерно, родителите исто се под стрес, сепак таа оценка влијае у просек.
    Само глупости некои да се воведувале, ако имало на запад морало и кај нас.
    Здравството, образованието се е уништено... :|
    Катастрофа невидена е ова, стварно изреволтирана сум и ако пак математика ми се падне жими се ќе земам ќе убијам некој.
    Ајде во исчекување сум да видиме...
    Со господ напред !

На unique7, ColoursOfTheRainbow, Jenniffer и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    СДК
    Душо моја ја незнам више
    колико дуго овде стојим
    док слушам како лију кише
    под мрачнним прозорима твојим.

Душо моја и када кренем
    тако бих радо да се вратим
    ти не знаш да је пола мене
    остало стобом да те прати

Остало стобом да те љуби
    кад будеш сама и буде зима
    јер ја сам онај који губи
    и прије него што има.

Првиот работен ден Среќна сум многу не дека не , но тој ми фали за да ми биде комплетна среќата, да биде со мене овој важен ден за мене. И тој премногу се радува за мене , Јас од тука тој од таму заедно се радуваме но не сме еден покрај друг.
    Но ова е за наша подобра иднина за нас двајцата и се мора да се издржи.
    Те сакам сонце мое со тебе мојот успех е многу поголем, со тебе се е поубаво.

3. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Има поглупаво чувство од чувството кога не знаеш дали теткицата што ти дошла на гости ќе те бакнува еднаш или три пати? :D
    Сношти дојде чичко ми со новата женичка, и како што е редот се поздрави со сите. :D Јас стоев зад мајка ми, и убаво пратев колку пати ќе се бакнат. 1,2,3, ахам, три пати.. И дојде со мене да се поздрави, и ме бакнува, еднаш, два пати.. Оп, застанува, се трга :^) Боже Боже, па нели трипати се бакнавте со мајка ми? :swear:
    Требаше денес да почнам со диета, ама ај од утре. Или задутре.. Па што да правам бе, кога цела торта, сите колачиња што останаа од вчера ми се пред нос ;( Нема кој да ги јаде ако не сум јас. :D
    Отидов јас, ја оставив работата на пола.. Уживајте во викендов. :hai:

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  4. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Добив(ме) две втори награди на натпревар по ликовно. :geek:
    Но секогаш кога ќе стигнам дома расположението ми паѓа на нула. Каква нува бе? Расположението ми е негативен број. Треба да бидам порасположена за да бидам на нула. :(
    Понекогаш помислувам да почнам да се враќам дома само за спиење. Толку е некако тмурна нашата куќа... :emo:
    Можеби затоа што мајка ми ме држи во затвор. Тешко некогаш да излезам од затворот. Условите се подобри, но сепак е затвор (се уште има премногу ограничувања).

Во недела ме чека републики по физика. Се надевам дека добро ќе поминам. Би требало да сум во првите три.
    Во понеделник ме чека екстерно и многу глупа работа е екстерното. Математика ми се падна. Сакав физика. Некако сум на тесно. Натпревар и екстерно веднаш после него.

Знам дека темава е досадна и затоа ќе престанам овде.

п.с Нели ви е некако глупо кога некој глуми многу сериозна и зрела личност со тоа што гледа како був наоколу? :D

На ColoursOfTheRainbow и Lella им се допаѓа ова.
  5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.453
    Допаѓања:
    35.070
    Ајде нека поминат веќе овие матурски, аман ми се вика веќе. |(

Да не можеш на раат да се видеш со другарките, а за дечкото па да не зборуваме. Секоја вечер по 2-3 матурски, да не може човек очите да му ги виде, не па друго. :geek: :rofl:

6. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    СДК дека мнооогу сум задоволна од релативно новата сендвичара Royal Burger. :lol: Мислам дека не можев да не кажам на некого бидејќи останав воодушевена. Се јавувам, ми носат (бесплатно) за 10 минути на домашна адреса, уште се качуваат до горе. :o Сум навикнала сите што носат да ме чекаат доле да се симнам, затоа сега останав изненадена. Погаѓа од прва, ти се јавува еднаш да ти каже дека е тука и тоа е тоа. Цена на сендвич со похован стек со комплет салати заедно со помфрит плус (бидејќи не си оди заедно) 125 денари. А Седмица и Вили ќе ми се занесуваат. Мислам дека конечно се отвори соодветна замена за Mc'Donalds, и тоа во вистинско време, кога најмногу ни требаше. :lol: Само со повисок квалитет на услуга и храна, каде и каде подарежлив сендвич за поевтина цена, скоро колку тој од Седмица а 100 пати повкусен. :D

Луѓе ве известив, сега навалете. Не верувам дека вечно ќе остане волку поволно. Кај нас кое место не расипало квалитет, па зашто да не и тоа. И Седмица одамна не е тоа што беше. :D

На Elena69221 и Edie.S им се допаѓа ова.
  7. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    СДК дека сум тапа за утрешната државна матура... Го листам прирачников веќе неколку дена и можам да се заколнам дека нема крај :swear:
    300 дела, срања кои нема никогаш повеќе да ми бидат потребни во животот ниту пак ќе можам некаде да ги искористам. Ги имам прочитано сите и еве сега ги повторувам и утре ќе ми се измешаат и нема ништо да направам и што?

Која е поентата?!? |(

На Forever18 и Loly77 им се допаѓа ова.
  8. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    СДК дека секој трет лекар во земјава е пушач, пак нека советуваат колку е штетно пушењето...

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Леле несакам да ти расипувам ќеиф сега ама ме погоди со 7ца, цел живот си е иста и цел живот јадам од таму, од Ројал еднаш каснав од што ми го збореа и БУМ тровање! А разликата е во сосот, поради тоа се многу вкусни Ројал...

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. xoxoxoxoxo

xoxoxoxoxo Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
    Се заљубив :$ :inlove: :angel:

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Абе не викам дека не е убава и јас цел живот јадам, ама последниве години и ги смалија и ги поскапеа. :D А стекот искрено не ми бил никогаш сочен. Не ми расипуваш ќеиф, јас сеуште си ја сакам и Седмица, ама највеќе ме допре шмекот на Mc'Donalds што го осетив и нормално, бесплатната достава. :D

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.607
    СДК добра е приказната

Прикачени фајлови:

На ColoursOfTheRainbow, Glasna, Anabelle.Amorette и 2 други им се допаѓа ова.
  13. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Во последно време само нешто ми се пие,не знам што ми се случува,пиј,пиј,јади,јади леле ќе се напрааам стока :tmi: :P |(

14. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Така мислиш сега дека не знаеш ништо, ама не е така, ќе видиш утре, не ти бараат напамет да му раскажуваш нешто па да знаеш се..
    Уште ко ќе ти го дадат тестот утре, ќе ги видиш прашањата и ќе се сетиш на одговорот.

Нема да те лажам и да ти кажувам колку е лесен, потежок е од другите предмети, потежок од стручните.
    Но има доволно време за полагање, почни со есејот, внимавај на времето за пишување на есејот.
    Одговори ги прво прашањата што ги знаеш, не закочувај на едно да се мислиш, на крајот ќе се вратиш на него.
    Беа некако дело, писател за истото и граматика во склоп на делото, ќе ти извади дел од делото за прашање со граматика. Најбитните дела обично ги даваат ама секоја година се различни.
    Сигурно ќе положиш кога и ги имаш прочитано, со среќа :)
    Нема некоја поента, другите предмети ти се побитни и одцените што ќе ја добиеш за запишување на факултет.

На KatFem му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    Пуканки не се пуканки, ако барем една не ти залетне при јадење! :angel:

16. WaffleGirl

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    А вафла ја заборај,а?
    Летово кој ќе ми те пречека? :D :* :l:

17. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Сакам да кажам дека форумов врие од недораснати дечишта кои што брзаат да пораснат.
    Толку.

На Viktorijaaa5, gingerchild и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  18. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.098
    Читајте за да знаете дека не сте сами.
    Книгата е најдобриот и најпријатниот пријател со кој секогаш доживувате нови авантури.

На Lella и WaffleGirl им се допаѓа ова.
  19. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Сакам да кажам дека сум нај наивната личност што постои во светот.
    Дека сум тука да помогнам и да го дадам последното што го имам а довербата ја кршат на парчиња.
    Бев подготвена да дадам од моето за да го има и она, но толку беше сестро. Не ти верувам повеќе.
    Ме ставаш во ситуација да,како и да постапам јас ќе бидам крива иако не сум. Што и да направам ќе бидам јас таа лошата, таа што ,,завидува,,. Не сестро,би го дала животот но ти одлучуваш да одиш во сосема друга насока. Некој ќе плаче...
    Остај, јас ќе бидам крива.

На l0vE...-love му/ѝ се допаѓа ова.
  20. WaffleGirl

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046