Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.334
    И нас жените не чеша понекогаш 'таму долу', и понекогаш гаќите ни се пикаат кај што не треба, па не се дрпаме по улици ко неандерталци!

Имајте малку осет!

На Avery, Gosh, *Ench@nted* и 11 други им се допаѓа ова.
  2. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.175
    Конечно, разврска...

3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.170
    Допаѓања:
    83.160
    Многу зборови испаднале лажни. Но, делата никогаш не се лажни.

На 8463., Таа Сум, La.loca и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.336
    Улица по која често минеш, одеднаш еден ден ја гледаш раскопана заедно со извадени плочки од тротоарот, ставени некои ленти и знаци демек нешто се работи ама не гледаш работници или некои машини. Приморан си да заобиколуваш или да газиш по камчињата и песокот на раскопаниот тротоар, а ако си со кола да поминеш плус 5 километри за да одиш кај што треба или да се пикаш по тесни улички оти по оваа не можеш. Ама за цело ова време, пак поминуваш покрај таа улица и никако да видиш работници. Се нервираш така едно 10-20 дена, и после одеднаш гледаш вратени плочките на тротоарот и асфалт на улицата. И ти останува мистерија зошто било раскопано и што се работело (демек), ако воопшто се работело нешто.
    Само во Македонија се случуваат вакви чуда.
    Додека во други земји, за два дена поправаат дупки или менуваат пукнати цевки.

На *Ench@nted*, La.loca, Feminka22 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.053
    Она кога Благодарево ти глуми урбан лик и ти држи предавања за Европска Македонија...море мрш ! :doh:

На buba4e89, La.loca, Rabbit и 3 други им се допаѓа ова.
  6. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Шијо му га Џура. Ако се лажеме може ќе биде така како што пишува. :?:

41172662_10155798211507544_5469688525592985600_n.jpg

На La.loca, GirlLove, TutiFuti и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Kitty23

Kitty23 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    140
    СДК фрази од типот "живот иде даље" "не се замарај" ми се нешто најужасно. Не, нема да се откажам животот е постојана борба, ако се откажувам после 1 неуспешен обид каде би стигнала? Каде воопшто би бил светот денес ако никој не се борел да смени нешто? Не, нема да оставам тука така да си тече и да чекам нешто од небо да ми падне и само да ми дојде, да навистина некои работи не можат да се сменат ама може барем да се проба. Подобро да пробувам и да неуспеам отколку цел живот да живеам со мисла "а што ако успеев?". Што сакате кажете, зборете колку сакате нема да ме премислите, ќе се борам до крај па макар и сама по трнлив пат, верувам во себе и знам дека еден ден ќе се искачам на врвот.

На La.loca, poenta, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.575
    Допаѓања:
    55.567
    СДК на улица,на автобуска,по кафичи,пред Црква,сретнувам многу ромчиња кои питаат пари,да не речам се молат,на некои им давам понекогаш,а да бидам искрена често и не им давам,душата ме боли и се осеќам бедно,ама што да им правам кога и јас не сум многу моќна финансиски и плус од секој ќош излегуваат и на кој да дадеш побрзо.
    Ама денес се случи нешто многу грдо,две Албанки или што и да беа,цели забулени,а дотерани и со торбици околу нив,ни побараа пари со мајка ми за автобус,и не им дадовме,мајка ми ќе одеше во друг правец и баш тогаш ми даваше пари за на заболекар,и тие тогаш ни побараа пари,одеа од човек на човек и никој не им даде од 20 луѓе,и почнаа да не навредуваат"вие сте богати неверници,има ова,има она,не знаете како е,ќе ве стигне ова,ќе ве казне она",не можев да ги слушам веќе....дојде автобусот и ќерката од задна врата влезе,не ја накодишивме ние патниците,а мајката му вели на шоферот дека нема пари и да ја вози така,и тој и рече дека не смее,а ќеркава насмеана и мафка(мислеше се снајде)ама стана шоферот и ја избрка,виде дека нема ни карта и дека не му платила се сети.

Значи имам одено во најголемото жешко пешки од болница до дома(околу 10 км,бидејќи не ми стигнаа само уште 20 денари за градски превоз)можеа и тие да си одат пешки а не да ги навредуваат луѓето дека не им даваат пари.
    Ем шуто,ем боде,ајт таму!!!

Оние не дека немаа пари,така сакаа да се рчкаат или да искористат само.

На Роберт 7, Gosh, KateKane и 15 други им се допаѓа ова.
  9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.283
    Допаѓања:
    70.906
    Ако постои реинкарнација и следен живот, би сакала да се родам како кокошка
    Ем без мозок, ем ништо да не осеќам
    Да одморам малку

На Yowannty, Роберт 7, Gosh и 18 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.334
    Многу ќе беше поарно, ако се вклучувавте во дебата, откако ќе се информирате за темата.
    Вака... нема поента...

11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.160
    Допаѓања:
    144.987
    Ете одиу темата што ја отворив, јас иам теорија и пракса од истата, има поента :)

На Petra777, Роберт 7, La.loca и 3 други им се допаѓа ова.
  12. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.094
    - "Не можам да дочекам да умрам сама " - ми прелетува низ мислите почесто од потребно кога размислувам за огромните љубови потфати кој ги ги "преживеав" за моја возраст. Едноставно ,потценето е секое искуство гледано плитко и оддалеку низ туѓа преспектива.
    Емоционално те истоштило нештото, те натерало да созрееш во умерено себична личност , своја и независна.

Визијата за иднината се менува , добива нови поразлични форми и правци каде очекувањата се неретко изолирани од ризик да бидат изневерени.

Не сум од оние луѓе кои клин со клин избиваат. Кои гаат надежи и непресметливо се втурнуваат себеси во врска чисто да се вклопат во нормативите наметнати од општеството. Безброј погрешни причини, стравот да се издвоиш од останатите, стравот од осаменост.
    Единствено преостанува да го прифатиш стравот да сакаш некого. Затоа што искуството те повредило до таа мера што едноставно сакаш да ја исклучиш секоја можност да поминеш низ истото .

Вечера за еден, на одмор сама.
    Не се нездрави таквите луѓе , нездраво биле емотивно линчувани.

Се наоѓам себеси некомпатибилна за љубов.

Наместо да го прифатам она какво и да е што ми се нуди, со куп маани и недостатоци, јас одбирам да не земам ништо.

Фала, пријатно.

На Rama, esperansa777, La.loca и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.434
    На форуми како си препорачуваат лекови една на друга, па така на своја рака лекови си купуваат. :x:x
    Абе луѓе здравје е во прашање, како може за проблеми здравствени помош на форумот да барате, па дури и да има стручни лица, друго е кога ќе одиш кај специјалист по таа област, кога ќе утврдат што ти е. А не, мене тоа ми помогна, сигурно и тебе ќе ти помогне, да си го купиш. Не си играјте со здравјето. :x

На Rama, ELIDavor, esperansa777 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. belmoni

belmoni Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2018
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    374
    Многу ја сакам есента и едвај чекам да почнат лисјата да се бојат во преубави бои па прошетки во шума во тие бои убавина едноставно. Уживам во есенското време. 69ADFC24-0875-48BD-B4D1-92741941A8ED.jpeg

На queen007, Rama, Gosh и 8 други им се допаѓа ова.
  15. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Кога ќе ги затворам очите и ќе го напуштам овој суров свет само посакајте ми : Добра ноќ.

ПС: Ќе ве замолам да не ми реплицирате. Ви благодарам многу на разбирањето.

На Rama, 21234, La.loca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.110
    Допаѓања:
    44.573
    Она кога занесено читаш книга, забораваш на време и на место.Толку се восхитуваш на креативноста на писателот, што ја забележуваш некаде на страна таа реченица и ја препрочитуваш одново и одново. Нешто толку едноставно, а така убаво напишано. Потоа стигнуваш до оној дел каде што мислиш дека конечно ќе се потврдат претпоставките што си ги имал од почетокот. И потоа, од само неколку збора и сосема неочекуван пресврт остануваш без коментар, се ежиш од глава до пети.
    Priceless. :mm:

На Rama, Herrera, Gosh и 20 други им се допаѓа ова.
  17. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.931
    Допаѓања:
    34.468
    Овие од визаир кога планирааат да ја снижат цената на летот ? :@
    Скап ми е сега за два дена ми се не исплаќа 150€да лупнам .

На Rama, La.loca и WildMk им се допаѓа ова.
  18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.809
    Допаѓања:
    52.996
    @Anabelle.Amorette Што читаш? :wasntme:

Искрено, вести слабо пратам, а за политикава се немам заинтересирано извесно време. Не дека мојот интерес ќе промени нешто, само да се нервирам. И сега слушам реклама за европска Македонија, како да не се гласа за Северна туку додавката ќе биде Европска :^) Толку се напорни како да гласаме дали да влеземе во ЕУ, а не името да го смениме. И си мислам, има ли некој што стварно верува дека ќе влеземе во ЕУ со ова? :worried:

СДК не е за у оваа тема. За во оваа тема е да кажам дека сум почнала да се однесувам како некоја тетка. Гледам слика од братучетка ми и си викам што е убава. На другарките слика од внуката матурантка им покажував да видат што е убава. И братучед ми кога ќе стави некоја слика на фб фаќам залет да му пишам во коментар што е убав. Зашто се убави луѓе и кога ќе ги видам среќни си подрипнувам. И не зборам за физичка убавина, туку за убави топли пријатни луѓе. Колку посакувам сите да сме здрави и среќни...

На Rama, sleepingbeauty, La.loca и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.110
    Допаѓања:
    44.573
    Сега ја дочитувам Ловец на души од Донато Каризи. :wasntme:

На Rama, *Ench@nted*, La.loca и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.933
    Крвта вода не бидува, ама мочка - секојдневно.

На Rama, Gosh, La.loca и 1 друга личност им се допаѓа ова.