Не знам дали сум само јас..ама во неколку наврати ми се случува да запознаам личности кои ги исполнуваат моите критериуми,има совпаѓање на мислења,амбиции планови и секако има Жена.И така...
Лажат дека пекол постои. Затоа престани да грешиш мислејќи дека ќе заслужиш карта за таму и понашај се нормално.
Од каде знаеш дека лажат?и дека непостои? Нема човек кој не греши,пробувам да си ги намалувам грешките секако,а нормално се понашам.
СДК дека тргнав да си пишам пост, проткаен со огорченост, нервоза .... Типично за мене. И си ги исчитав постовите во Испукајте се и овде, и сфатив дека не сум само јас. Секаде владее тоа чувство. Се изгубија сите вредности, луѓето станаа користољубиви, лицемерни, лажговци. Газдите станаа експлоататори-за никаква плата работат "од јутра до сутра" а на нив се малку им се пари. Ти дома што немаш на детето да му купиш кашкавал или едно парче месо за ручек, на никој не му е гајле. И после ќе речат не е се во парите, па ако немаш пари за основни работи и те како е се до паритеЕден куп нервози и уништено здравје..... А оние па, за мене најодвратните, лицемерни луѓе што со тактика успеваат да ги свртат сите на нивна страна. Да си ги лажеш децата, онака ти текнало да манипулираш со нив. Да ги лажеш сите за во очите на другите да си "светец" Одвратни....... Што задоволство ви причинува да им коментирате на луѓето за се и сешто поврзано со НИВНИОТ живот?! Да лажете, да правите тактикиМизерија сте.......
Тоа што го сакате зграпчето го. Не се откажувајте, ме допре сликава. Не сакам да ја замислам сликата кога некое мало човече во тебе треба да биде абортирано. Напротив кога ќе абортирате цел живот ќе ја носите таа грешка на совест.
Кое олеснување е кога ќе избришеш личности во твојот живот. Едноставно нема подобро чувство на олеснување и мир. Исто кога како ќе те фати голем запек, па после 20 минутно стискање и потење како на маратон, после си УФФФФФФФФФФФФФ; ми олесна. Требаше, многу одамна ова да го направам. Али ае, тоа е, си ја научив лекцијата. У денешно време, колку помалку луѓево знаат за тебе, толку подобро ќе си. Битен си ти, не они. Така не им се дава материјал, да те искористат, оговараат, и сето тоа да го свртат кон тебе.
СДК колку е убаво кога конечно ќе се засакаш себеси. Кога ќе почнеш да се почитуваш,цениш и потпираш на самата себе,кога не очекуваш од никого ништо зошто се што ти треба е во тебе.
Она кога ќе пробаш да направиш trip down memory lane со некоја личност и сфаќаш дека истата ги има заборавено тие моменти поминати со тебе. Ех животе..
Живеење опасно е кога утре си на свадба, а аутфит немаш испланирано, па неколку саата пред свадба решаваш да бараш фустан...
Текстот односно стиховите од една моја кратка песна му се допаднаа на еден наш познат музичар и му ги подарив. А тој ми подари ЦД од неговиот најнов албум. Нема посреќен човек од мене во овој момент на овој свет.