СДК... Некогаш сакам работите да ги набљудувам како дете. Суштината се крие во едноставноста ослободена од неизвесноста на очекувањата.
Сакам да кажам дека кога не си искусил подобро си задоволен со тоа што го имаш, или сеуште не знаеш дека не ти одговара. Ама, кога ќе искусиш подобро, враќањето назад кон полошо е искусено како лошо, тешко, намалва мотивација и креира фрустрации.
Имаше една изрека - пазете се од луѓе кои имаат прочитано само една книга во животот... јас би додала - посебно ако таа една е религиозна.
Сакам да кажам дека би било добро што повеќе луѓе, особено "мажи" кои не ги гледаат женските деца како деца и не ги ценат жените доволно, и мислат дека жените служат само за во кревет и за во кујна да си стават прст на чело и успат да го погледат видеово. Па ако се доволно паметни ќе ја сфатат поентата ако не се надевам дека еден ден ќе сфатат. Само да не биде доцна тогаш.
Доаѓаат подобри денови, несомнено. И кога е тешко, доаѓаат. Од лани до сега е сосема се поразлично, тек пак за една година. Битно тука сме. Вчера го видов моментот помеѓу сега и бесконечноста. Па некако, сепнувањето не само што те става во позиција на себепреиспитување колку живееш како што треба. Нека бега лошото. Сакам и годинава да си го видам Охрид на есен. Се надевам ќе се најде простор. Ручек на Билјанини, кафе на кеј, Блад оринџ неминовен со едно 500 партали за накај дома, зајдисонце со вино и котон кенди тн слнце да зајдвит ја да умирам. Тоа е специјално чувство на природна припадност, топло чувство на дома и ексклузивитет како да си таму многу пред сето тоа таму, единствено чувство како да си едно. Ретко ретка припадност.
Нема по cringy фотка од онаа со прстен на рака. Поклише и понепотребно нешто од приватниот живот не постои. Ебате општеството на што се сведе. "She said YES!!", "I said YES!!", "YES! YES! YES!"... Као... у реду е, сте се вериле, супер, честито. Ама имај малку самопочит за својата приватност, или барем бити покреативен. Уште па и ја репостираат истата фотка после една година као дел од "On This Day". Немам ништо против убави моменти, радости, веридба, брак, љубов, итн. Не сакам да звучам како хејтер, али пре-ретардирана ми е таа појава.
Славење на љубовта? Не, туку е девалвирање на љубовта и потценување на жената. После 14202 години врска и она изненадена? Па ако она не му отворила тема до тогаш, онда е глупа или чекала јер он е маж? Као ни дел од себе не знаел дека ќе те побара? А и да те побара без домаќински муабет, не ли се осеќаш глупо на пример? Јас би многу. И јас повраќам на овие глупости. Не сум хејтер, ја поштувам љубовта, ама све што е за внимание и е слајтли невистинито и глупо, ми е штознам без веза. Ко што ми се преглупи првите танци со кореографија на антиталенти. Срам ми е што ги гледам и бога ми непријатно. Е колку поисцентиран е настапот на младите кои се антиталенти за танц и немаат хемија во истиот, туку поголема веројатноста дека таков им е и бракот. Извињење према увредените, ама... тоа е. Играј бре како ти оди, дај емоција од себе, предади се на моментот. Има парови кои танцуваат и тоа е, ама има такви со две леви, ама смислиле батињата едно 10 вртења во песната па не знае кој оди лево кој десно.
Сакам да кажам од 1-10 утре ќе ми стаат оценка 5 (неположил) . Дај да повторам нешто оти ме брка времето.
Јас не бев изненадена, договорени бевме, плус, немавме кореографија за првиот танц.. не знам ни која песна беше прва.. Ама фотографиите и од прстенот на рака, и од свадбата ми се драги.. На нив ми се луѓе кои ми се блиски и ги сакам... некои од нив не се меѓу живите... Полека... секој си знае за себе..
Едно чиче што може татко да ми биде ми пиша пред некое време на фб дека сум била многу убава,го немам во пријатели инаку,е тоа чиче му е пријател на братучетката на мажот и и некако преку него или незнам како почна скоро секој ден да доаѓа кај нас дома и прави муабет со татко ми и брат ми и моментално е тука и не планирам да излезам од соба,го паркирал џипот надвор мисли на тоа ќе паднам,е сега како стана толку пријател со моите а изгледа има задни намери и неможам да го гледам манијак и педофил низаеден,замисли да кажам дома што ми пиша а секако нема да кажам и си дремам во соба сега.
Така е секој си знае за себе и управо ради тоа е интимен момент, местен, неместен. Може само тебе и на твоите блиски да им значи, но не и на цел фб, меѓудругото и тоа е муабетот.
Ама ако сака некој да сподели, ќе сподели. Нивен тајмлајн, нивна работа. п.с. многу малку лични работи споделувам, посебно фотографии.. да не испадне 'се бранам'.