Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.336
    Кога некој ќе каже не вреди да си добар, туку ќе те почитуваат повеќе ако се однесуваш одвратно со сите значи ми се превртува све во мене. Дури овде на форум такво нешто прочитав од член дека таков бил со девојките во смисла да не изгледал пред нив наивен па немало да го изневеруваат така.:drunk::headbang:
    Океј, слободно бидете си идиоти, тие што мислите дека ве почитуваат демек со тоа, на крај само ќе ве треснат од земја. А и таквата почит се должи на страв.

На Lella, La.loca, smooch и 14 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.334
    Каков профил на луѓе се оние на кои им е забавно да навредуваат непознати на интернет?
    Не ми е јасна сатисфакцијата...

Ако можеш да придонесеш некако, направи го тоа, ако не можеш... не мора да одмагаш и растураш.
    Обиди се да си го исполниш денот со конструктивни дејства и мисли... никој нема бенефит од деструкција.

Незадоволство much?

На M&M, Yipman2, Briar Rose и 4 други им се допаѓа ова.
  3. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.038
    Допаѓања:
    48.405
    Како е можно радоста да има толку краток рок, а болката мислиш престанува во истиот миг кога и нас ќе не нема.

На SummerGirl, kala21, Yipman2 и 21 други им се допаѓа ова.
  4. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    3.605
    СДК конечно легнав во кревет :)

На La.loca и buba4e89 им се допаѓа ова.
  5. filip4

filip4 Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    3.667
    Samo koja zloba ima vo nekoi osobi,samo kolku se zavidlivi.
    Mi se gadi od takvite :puke:

На Herrera, zalosna, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  6. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    3.605
    Зошто вакви неубави мисли од сабајле?

7. filip4

filip4 Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    3.667
    Ne se nekakvi si misli,tuku se raboti koi se zabelezhuvaat od vselena kaj osobi shto zaedno leb jadesh.
    Zlobata im se poznava na lice,deka nie nekoi naprednavme so nekoj chekor,a taa osoba ostanuva kade shto e.
    Se siti na toa shto nie naprednavme za razlika od nea iako so pomali prava,a ne e svesna deka taa ostana vo beda.
    Zamisli do koj stepen idat lugjevo,iako se vo beda,se sitat na toj mal uspeh da go kazham shto go imaat kolegite koi jade leb so nea.
    Mi se gadi od takvite :puke:

На zalosna и LollySky им се допаѓа ова.
  8. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    3.605
    @filip4 секакви има, помири се со тоа. Нека не те трујат со неубави чувства. Биди си среќен нека се јадат одвнатре тие на кои не им работи мозокот. Таквите луѓе, злобни и завидливи, се за жалење. Најмногу си штетат на себе... немаат мир.

На LollySky и filip4 им се допаѓа ова.
  9. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.408
    Сакам да кажам дека премногу се разочарав од некои луге кои на едно дете не сакат да помогнат ,се чудам како може некои да бидат толку лоши и да мислат само на себе....
    Си викаш таман све се среди се е ок конечно да тргнат добри денови и оп одеднаш ти се руши цел свет на глава како некој јак земјотрес што ќе те разбуди од сон...
    Дури ми доага на сите све да им изнакажам во фаца ама ете моето воспитување и мојата култура и почит кон постарите не ми дава да го направам тоа...

На La.loca, smooch и worrieddd им се допаѓа ова.
  10. filip4

filip4 Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    3.667
    Samo shto mi se gadi od takvi,inace ijas velam,naka si puknat od maka :D

На worrieddd му/ѝ се допаѓа ова.
  11. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.950
    Допаѓања:
    183.953
    Сакам да кажам дека знам дека застудило кога не сум мотивирана да вежбам дома туку размислувам дека одам до теретана. Ни ќебе не ме топли.

На Yipman2, Amellie13, IM.TMKQ и 11 други им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Утринско излежување пред работа - непроценливо. :inlove:

На TutiFuti, La.loca, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  13. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    11.064
    Ветрот ни го издува летото. Велат го однесе некаде далеку на исток. Децата под балкон уште се чудат како есента ни дошла за 2 саати. Не се секирај. Каде за нова, каде за стара, априлилили, каде за 1ви мај и пак ќе зaмириса липата, пак ветрот ќе го врати летото.
    И уште десетина такви залади затопли и нови генерации ќе трчаат под балконот, а ти ќе видиш друг лик во огледалото. Во меѓувреме некој ќе трча по пари, друг по болници, трети по девојки, дечковци, ама сите заедно ќе трчаат по ветар и магла. На аеродром луѓе ќе слетуваат, ќе полетуваат, ќе брзаат некаде, но стрелката на големиот часовник ќе врти за сите исто. Таа ниту брза, ниту успорува. Си врти смирено, стабилно, моќно, постојано, за сите исто. Ќе шеруваме слики, ќе ставаме сториња, ќе се фалиме кај сме биле, што сме јаделе, какви облини сме направиле. Побрзо види кој ти го видел сторито, зашто уште 5мин ќе го снема. Ќе ги снема и сите бои, ефекти и цензури со него. Фотошопираме реалност пред луѓе кои и онака ретко ги гледаме, додека сенката на реалноста не одминува нас.

Поминав покрај геријатрија. Слушнав како еден дедо во последните воздишки од животот се жалеше што во младоста не спечалил плус 100 евра за да го купи најновиот ајфон. А до него една баба офкаше велејќи ах да се врати времето кога бев млада, па да направев уште 100 скватс, ќе имав поголем задник од колешката. Ах да се врати времето, па да положев уште еден курс, да земев уште една диплома, да изедев уште една пица... никој никогаш. Сите жалеа зошто не љубеле повеќе или не побарале прошка некому. Жалеа за секоја минута потрошена без оние кои ги сакале и без оние од кои биле сакани, ценети, кои биле тука за нив секогаш, во добро и во лошо, дури и кога немале корист од нив. Посакуваа да го вратат времето, да вратат некој збор, да исправат некоја постапка, да простат некому, да гушнат некого, да поминат време со најблиските... за кои немаа време. За жал доцна сфатија што е навистина вредно во животот. Некои се плашеа од смртта, во неизвеност од она што следи потоа. Бараа прошка за своите гревови и ги исповедаа на тие што лежеа до нив.

Од милијарди луѓе што посакале да го вратат времето, на ниту еден не му успеало, освен на еден глумец на еден филм. Времето еднонасочно поминува. Кога ќе сватиме дека сме како полскиот цвет кој денес го има, а утре веќе не.
    Ветрот дува, а лисјата веќе го спремаат танцот на временоста. Јас и ти сме само една нота од таа песна. Доволно е Диригентот да го спушти стапчето и излегуваме од петолинието.

На LUCI 99, WildMk, Avery и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.776
    Шанси да станам веган еден ден, би имало само ако некако ми се избрише од меморија дека некогаш постоеле и постојат поховани јадења. :sweat: :inlove: :D

На duffi, christinnn, IM.TMKQ и 20 други им се допаѓа ова.
  15. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    36.227
    СДК... Кога ќе направите нешто добро, оставете ги работите да мируваат.
    Посветеноста е подеднакво важна како и епилогот.

П.С. Тоа што ја прави розата убава во светот на Малиот принц е времето.

На Yipman2, Feminka192, La.loca и 12 други им се допаѓа ова.
  16. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.136
    Знаеш дека знам и знам дека знаеш.

На Yipman2, Feminka192, crazylady и 7 други им се допаѓа ова.
  17. VictoriaSan

VictoriaSan Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    943
    Денес остварив една од моите цели. Малечка, навидум беззначајна а всушност толку важна.
    Ми доаѓа да се дерам на цел глас од среќа. Но засега ќе си се радувам безгласно. :angel::sun:(hollest)

На Avery, Yipman2, Feminka192 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.500
    Во 21-ви век постојат луѓе кои сеуште веруваат дека месото е здрава храна....:?:

На LUCI 99, Herrera, CoverGirl10 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.659
    Допаѓања:
    12.521
    Ако себеси се познаваш добро, она што го кажуваат другите за тебе не може да те повреди.

На Herrera, smooch, Avery и 14 други им се допаѓа ова.
  20. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.383
    Што му фали на месото?

На christinnn, Yipman2, Amellie13 и 12 други им се допаѓа ова.