Толку многу се прврзувам за работи што секое нешто ми има посебно значење и ме потсетува на нешто убаво.... сега маШ ми вика да ти купам нов телефон каков сакаш и јас одговарам кратко и јасно не сакам добар ми е и овој само што слаба е батеријата премногу но нов не сакам и точка...
Оваа недела крај нема за жена Пери ,чисти,ручек ,пеглање ти да се срефиш и дошло време за спиење Утре ке станиш и ке видиш оти ништо не се знае оти некој вчера се изтепал од работа Арно рекле таа работа дома не се гледа
Јас зборувајќи општо како љубител на уметност: Уметноста е света, уметниците не треба да се мешаат во политика и да се валкаат со работите на политичарите Исто јас кога некој музичар, актер/ка, писател/ка низ светот што го/ја сакам ќе се дигне против глупостите на некој политичар (обично конзервативизам и највеќе од Трамп): Yasss queen/king , се гордеам што сум му/ѝ фан, отсега уште повеќе ќе го/ја почитувам Уствари, сѐ повеќе и општо сфаќам дека ниеден информиран човек и со став не може (па и не треба) да остане рамнодушен и без никакво мислење што спаѓа во замарање со политика. За жал или среќа, факт е...
Ако прашање кое се одговара со да или не некој се прави дека не го разбрал, најверојатно одговорот е не.
Самоконтрола било кога ја подигаш веѓата наместо гласот. Веѓите ми играат во последно време. Стануваш да тргнеш на пат, сите три гуми дупнати. За четвртата не стигнале ваљда. За два три саати се организираш, си велиш нека се збие на предметите. Нивно е да те потклекнуваат а твое е да се исправуваш. Стигнуваш каде што треба, дур да се врати колата уште една штета. Ради околности не смееш глас да пуштиш но веѓите играат без престан од човечки недела. Ги пречкртуваш од твојот живот, не дека ке е исто без нив, но има работи кои не смеат да се десат во одредени моменти.
Ваквиот спокој, хармонија, грабање кон успеси, разгледување школи за синко планирање на иднина, остварувања на сонови и испланирани работи сакам да траат. Засекогаш да ни гори желбата за нов успех поголем од претходниот на синко. За нови достигнувања. Но пред се нели Здравјето да не служи сите и со Бога напред. Убаво е засега
Steta sto toa dolgo ne trae. Ke se iskacis vo karierata, ke kupis kuka pa I stan, ke kupis koli kolku vi trebaat. pola svet ke prosetas I,... I ke se prasas dali e samo tolku?, i sto ako seto toa go imam?,.... Sakas nesto ama neznaes sto. Toa e onoj moj prethoden post koj samo onie sto se podolgo vo stransvo go razbiraat. Ke pocnat da ti smetaat naredenite raboti ke baras kako mene odmor na pasteta so korka lepce pred Granapce. Kako I da e zivejgo momentov pod polna parea za da imas so sto da kompariras po 10 god.
Многу глумење поштеност и делење памет не е на арно.Ни овде ни надвор од форумов.Не изигравајте глупи Август Фмп
Да имаше таква опција јас ќе квадрирав. Here we go again with the same mistakes but in different shape.
Пред некое време донесов многу паметна одлука (а во последно време сум скарана со паметни одлуки, ама сега тоа не е тема на разговор ) - почнав да читам книги за самопомош и морам да кажам дека животот почна да ми се менува, секако - на позитивно. Ми се смени начинот на размислување, размислувам многу попозитивно, живеам поцелосно и дури е магично што можат ваквите книги да направат. Моментално ја читам "Кој ќе плаче кога ќе те нема" од Робин Шарма, еве за два дена ја прочитав цела и морам да издвојам едно делче што е цитирано во книгата и ми остави впечаток: "...бидете трпеливи со се што останува нерешено во вашето срце. Обидете се да ги сакате самите прашања како заклучени соби и како книги напишани на некој странски јазик. Не барајте одговори сега. Не можете да ги добиете во мигов затоа што нема да ги преживеете. Се работи за тоа да доживеете се. Сега-засега треба да го преживеете прашањето. Можеби некогаш, без да забележите, ќе се најдете себеси како го доживувате одговорот, некој ден во далечна иднина." И... Одамна го неам разлистано форумов, конкретно оваа тема, една од омилените ми е ама ај од утре, сеа нешо ми се приспа. Гуд најт.
Барам шофер да ме однесе до работа сабајле Само јас со телефон во рака ќе бидам Не пију ракију Феминскиот мерцедес...