Значи обавезно чим почнам со здрав режим на исхрана и тренинзи доаѓа слава, визита, роденден и сл. свеченост кај што има јадење и пиење и сите те напнуваат “земи од ова, земи од она...” Ј*бал ме Марфи!
Јас симнав 27 кила, и покрај слава, родендени, визита и слично. Имам уште 13 да симнам. : ) Ако ти треба помош. : ) Бујрум.
Никогаш нема да можам да разберам омраза и поделби меѓу луѓето. Знам дека муабетов е веќе илјада пати правен, ама сериозно, овде сме многу кратко време, а делиме иста планета. Нема бегање, тие сме. Сакајте се.
Прости ми Господе Боже, но денес повторно ти се наљутив, повторно се разочарав од тебе..па имам право и јас да ти кажам дека и ти грешиш Срцево и душата ми се стегаат секојдневно...народов прави петиции за спас на кучиња скитници а никој не ги жали оние мали душички чии домови се улиците, играчки им светлата на семафорите Секојдневно минувам со кола и ги гледам малецките бебенца кои како партали ги влечкаат нивните мајки од кола до кола, напред назад..ги гледам како се валкани во лиценцата, како им се згрчени раченцата..а ноџињата одголени без чорапчиња, целите измрзнати Зошто таква лоша судбина имаат..зошто тажни очиња да имаат тие деца Петиција за кучиња, вдомувајте куче...Абе вдомите дете ако толку сте хумани, нахраните го, дајте му водичка....Не ги затварајте прозорите кога ќе ви дојде мајката со бебето до вашата кола...подајте му кебенце, чорапче, кифличка......
Ае жити мајка шо е ова? Модна икона. Ти ибам модната икона. Типична селјанка, оти нели има пари и пејачка,па ќе ја тапшаме по рамо. Мене искрено ме подсеќа на нашите Ромки кои просат, само што нив нит ги осудувам нит имам право, оти жените носат тоа што ќе најдат или што ќе им дадеш, па ќе си скоцкаат нешто. Тренерка со штикла, ташна со парталче некое, оти жена како жена, која не сака да носи нешто убаво, барем и еднаш во животот. Дури и мило ми е кога ќе видам некоја жена така, бар знам се радува ко мало дете, и на целата мака. Али оваа шо цел нејзин аутфит кошта ко цела една кола, уствари ташната и е само толку, уште и ќе ја величаат, па и младиве од земја ќе се акаат, и уште ќе ја правдаат улична мода било. Ма дај не ме јеби. Ја не знам као не и срам вака од дома да излезе. И нема ли некој да и каже дека на ништо не личи...
Pari ne treba da se dava. Prasaj go dali jade burece, dali saka kafence so seker, bez seker,.... I podaj mu toa. Pari Ne, ne sum za toa. Nov kolega go primija I sega me vika nesto da mu pokazam. Jas mu pokazuvam , gledam mozokot mu raboti , faka odma, ima konstruktivni prasanja, se trudi,.... I kako se zaangaziravme dvajcata mislev da ostaneme nekoj cas poveke pa da proba I sam so moj nadzor. Mi veli toogood jas nemozam da ostanam oti shelterot nema da me primi ako ne vlezam do 7casot. Bukvalno mi se presekoa noze. Gledam umen , vreden mlad covek I se prasuvam "do kade otide zivotov, sto go natera da zavrsi vo shelter , da jade od kolektivni kujni,... da se banja vo javni WCinja " . Sekoj ima momenti na gore dole. Nadez ima sekogas. Ako prodolzi vaka ke si zaraboti za kirija pa ne ke treba vo shelter da odi. Sigurno deka eden den ke si kupi svoja kuka I ke se vrati na svoeto semejstvo, na vistinskiot pat.
Конечно си најдов пертнер по мерка... непланирано се заљубив во човек кој е навистина прекрасен. Сето тоа е супер ама имам друг проблем. Сега кога навистина ми е убаво и уживам во негво друштво кај се моите другарки ? Сега кога стварно сакам да споделам среќа и убави моменти нив никаде ги нема?1?! Ова конкретно се однесува на вас двете. Секогаш сум била инволвирана во вашие врски успони и падови.... сега кога јас лично имам успон конечно после годни глупоштии вас ве нема. Ми фалите. Ама и ме замисливте, каде сте сега?? Дали некогаш навистина сте биле вистински со мене ? Ми фали да си седиме на кафе и да ви раскажам за првото те сакам и првата караница. Не ме прашувате ни како сум
Ми се смачи секој божји ден стани во 6 легни во 1 и така се вртам во круг. 5 саати спиење секој ден..  ... Очи ми паѓаат капнав
Никако не можам да ги разберам оние кои кукаат на одмор дека немаат пари да јадат, а после тоа дремат по кафичи. Па толку ли памет да се немало секој Божји ден од другари пари да земаш и дури после незнам колку време да ги вратиш, мислиш ако не отидеш на кафе ќе пропадне светот
Најмногу мразам лигавење, одвратно ми е. Особено кога од авион се гледа колку е вештачко. Аман, престани веќе на глумиш, неподнослива си.
Зборот е многу важна работа. Посебно лошиот збор. Повеќе штетат лошите јазици отколку лошите души иако си наоѓаат за себе оправдание дека се добри по душа ама со брз јазик. Никогаш ниту еден злобен човек не е во состојба да им стори толкаво зло на луѓето колку што еден злобен јазик, бидејќи злобните муабети се памтат и тогаш кога озборувачот ќе се заборави. Парафразирана мисла на Јован Дучиќ
Ово поштење Сигурна сум дека снајката останала "невина" специјално да ги испоштува свекрвата и свекорот. Само за волкаво поштење, слабо лајкчиња Љубоморен народ! Ми се јаде палачинки :/