На денешен ден 1945 година, за прв пат на овие простори жените добиле право на глас. Нека ни е среќен и вечен
"И што ќе правиш сега?" "Како така си одлучила?" "Не можеш тоа да го сториш!" "Што бараше таму?" - Поими за непочитување на туѓите животи.
Хахахах користам србизми, и општо интернационализми во моето зборење.И тука, и дома, во школо и надвор.Навика ми е.Не значи дека не го почитувам јазикот .Ама дедо ми бидејќи е роден Србин нон-стоп збори по дома мешано и ми има навлезено.. *сум пишала ЗНАКОТ место ЈАЗИКОТ.. глупача ми отиде паметот
Баба ми почина на 90 години. Поголемиот дел од својот живот, поточно 60 години живееше во Македонија. Родена црногорка, тука мажена. Во тие 60 години една проста реченица немаше кажано на македонски.
Скопје - гордост македонска и гордост светска!!! Скопје и денес на листата на најзагадени градови во светот
Бар во нешто да сме во топ 10 Доаѓа денес татко ми од Охрид.Ми вика многу смрди овде, тежок е воздухот.Вика во Охрид е пречисто и лесно се дише..е да ама во Охрид палиш кола за нешто ептен ако ти е далеку..Овде од Универзална до Рекорд палат кола..(карикирам)
Кога гледаме филм со внуците,имаат навика да ме прашуваат за секој од глумците кој е добар а кој лош. Им кажувам кој каков е навистина,ме прашаа за еден што глумеше добар а всушност беше прикриен психич,и им објаснав дека е лош,ми враќаат-не е лош овој чичко,види го се смее,добар е. Заклучокот би бил:во детските очи сите насмеани луѓе се најдобри на свет,ех камо да беше навистина така и во реалниот живот....
Можам и да толерирам,можам и да плукам се живо и диво. Кој што заслужил,тоа си добил. Таква сум,па што?
Немам ништо против тетоважите иако јас лично не сум заинтересирана за тетоважи ама мислам дека подосадни луѓе од тие што направиле една мала тетоважа и наоколу замараат како биле ink addicted, па само за тоа зборат цело време, па цело време слики со тетоважата у кадар постирање, епа подосадни нема. У реду е, секој трет денеска е скоро тетовиран и тоа појше пати, не си ништо посебен, ни па толку уникатен.
Сакам да кажУ, Колко и да бегамо сви од Куманово и од државу генерално, синоќа док славесмо, сви бесмо еднакво поносни на наш град, на наши људи. Затој што едн е дом. Куде и да идемо, имамо куде да се вратимо. 74 године слободно Куманово. Честит празник најмило!
Ххеехеххе девојче Бабо 33 годишна сум, кај и да е, уште малку ќе ви се придружам на вас старите во темата за 40 годишни СДК, денес беше еден од тие луди денови, прво со еден другар заминавме на еден базаар каде се продаваше од јадење, пиење па се до секакви сувенири, традиционална гардероба и типични работи од земји од светот, сите беа собрани на едно место во големи сали. Јадевме , се глупиравме, правеве видео во живо пренос за другарите на Фејсбук, ме зјапаа луѓе чудно си мислеа дека правам влог за Youtube, ама сакав да им покажам специјалитети од Африка пробувавме се и сешто Од таму продолживме во јапонски ресторант на супа и суши, со тивка јапонска музика во позадина, ехх милина А од таму продолживме во Еротска продавница, баш опуштено зјапавме во гелови за анален секс , во помагала нешто ланци , лисици, гардероба нешто секси, се зафркававме на различни видови вибратори, абе луди глави, другарчето е топ, штета има 28 години,,, да беше над 30 години одма го ебав. Ама ништо страшно , остануваме само другари со германецов Не знам дали сум коментирала во темите за музика, дефинитивно песна што ја вртат низ ресторани, кафичи низ Берлин е оваа. Сега е време за туш и за маска за лице и сите тие ритуали и да запеглам за утре за на работа униформата. Дај боже да ме држи добро расположение и во текот на следната недела. Убаво ми е некако , се надевам ќе потрае.