1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. S.deBea

S.deBea Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2018
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    91
    Гледам снимка од првиот концерт на Тоше.
    Спомени.
    Бевме отидени другарки од средно и цела вечер ни врнеше ама се осеќавме хипнотизирани од гласот на Тоше.
    Не му бев тогаш голем фан, другарките повеќе ме натераа да одам.
    Но, но, засекогаш ќе го памтам по ведрината на лицето колку и да не му беше денот гледаше да скрие да не ги растажуваа тие на кои им значи. Подоцна го запознав надвор од сцената и го согледав ова.
    Беше многу фина личност, музички ентузијаст.
    Беше убаво додека го имавме, успеваше да прошири убава енергија, ги оживуваше спомените преку песните.
    Ете од сите на него му успеваше тоа и се надевам и денес да беше меѓу нас ќе беше единствениот на кои од рака му одеше и да пренесува магија и да се поврзува со сите околу него и да ја шири таа магија околу нив да им го стопли срцето со таа бескрајна магија.
    Ми недостасува Тоше, спомените поврзани со неговите песни од таа доба на мојот живот, некои личности со кои we took our separate ways but in our hearts we never changed.

На smooch, Rama, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.187
    Допаѓања:
    26.533
    Сакам да кажам дека... Не ми е јасно како може здравството да е на маргините на општеството?! Цел медицински центар да остане со еден апарат за анализи..... А се имаат доволно финансиски средства за изградба на глупости низ државата?! Абе првачињата ќе побараат да си одат надвор од овде, не пак интелектуалци и лекари и физичари и економисти.... Сите до еден ќе си одиме :swear::swear::swear::swear::swear::swear::fubar:

На M&M, GirlLove, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.618
    Допаѓања:
    180.577
    Сакам да кажам дека оваа слика за мене е најголемата вистина.
    IMG_20181111_151512_039.jpg

На kravce и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Тешка комерцијала е хороскопов на фемина. 5A86D61C-0DA3-439C-A8F2-860031248B29.jpeg

На JoanaS, smooch, GirlLove и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.428
    Од најубави пораки, ги издвојувам “денес нема да има никакво предавање, не доаѓајте“.
    *се мисли што да прави цел ден слободна* (hollest)

На Someonespecial, poenta, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.329
    Ме изнасмеа :D
    А и ми текна дека и ќерка ми најверојатно вака се чувствува на моменти...
    Ќе внимавам од сега, а вие 'децата' не барајте 'преку леб, погача'. - ум од стари луѓе :smoke:
    :hug::D

На duffi, poenta, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  7. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    Зошто некои мажи во триесеттите се однесуваат како деца,дали неизживеано детство или разгаленост од родителите?

На GirlLove и Feminka22 им се допаѓа ова.
  8. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.873
    Допаѓања:
    10.072
    да ,галење од родителите,од несозреаност а некои заради менталитетот кој владее во нашата држава

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.445
    Допаѓања:
    133.982
    Сите во блиска околина пред апче за смирување :
    :swear::swear::@]:):punch::punch::punch::punch::punch::swear::swear:

По апчето :
    Tom laughing strongly 2017.jpg

И тоа од Дијазепам ! :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На buba4e89, carangigia, GirlLove и 2 други им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    СДК дека фустанот, штиклите, шминката и средената коса не те прават дама. Така дотерана и уштиркана не ти личи да плукаш по улица. Каде ти се манирите и културата?

На Purplelilac, smooch, GirlLove и 7 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.329
    Затоа јас не се облекувам така, за да можам на рает да плукам и да ждригам по улица.

На Butterfly-Girl, GirlLove, Nine25 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.329
    Допаѓања:
    227.097
    Сдк и во вулканизер да влезам нема шанси со празни раце да излезам :worried: секое влагање у меркур минус 50 еу... а тек почнуваат празници ...

На Petar80, cresa-jagoda, SwanMay и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.960
    Допаѓања:
    34.479
    СДК се е до домашното воспитување мислам.
    Им пишав на двајца школски, колеги од факс, на фб.Едниот имаше роденден, другиот правел свадба.Едниот е малку позната фаца во мк , др директор. И со двајцата сум била ептен во добар однос па решив да им честитам. Првиот ми врати со извинување дека бил лош другар оти долго не ми пишал и прашал како сум и сака да се видиме во мк или кога ќе дошол накај мене, а вториот уште сум на seen.Првиот мајка му е докторка, вториот цвеќарка .Вториот ми има многу помогнато.
    Мислам "фала" значи одраз на култура:?:

На Herrera, smooch, Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  14. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    36.224
    СДК... Сите ние секојдневно се претставуваме со сите наши постапки и дела.
    Сликата што ја создаваме е нашето индивидуално јас...

На WildMk, S.deBea, kravce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.794
    Допаѓања:
    47.247
    Знаете шо најдов фрлено на земја на сред Германијава, каде нема ни пикавец да видиш?

IMG_20181115_173622.jpg

Нема спасссссс, нема чаре, нема лек, немАААААА...НЕМААААА!;(

На Purplelilac, Herrera, 1209 и 31 други им се допаѓа ова.
  16. Afrodite¥

Afrodite¥ Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    2.979
    Нови отруени кучиња во Тетово.
    Да ви се плукнам во гнилите души. Монструми.

На Ivan4e04, Sanjichka007, Someonespecial и 8 други им се допаѓа ова.
  17. S.deBea

S.deBea Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2018
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    91
    Денес толку ме трогна постапката на продавачот.
    Скромно на прв поглед момче со страбизам ама толку љубезен, толку услужлив.
    Пред мене три другарки си купуваа на иста сметка ама немаа ситно да се раздолжат тој додека ги служеше и распрашуваше која што сака ги слушна дека негодуваат дека не можат да се раздолжат и од се срце сам се понуди да им раситни, си го даде ситното за нив.
    Овие прифатија но нит му се заблагодарија ништо.
    Мене ме услужи и ми понуди поисплатлива варијанта.
    Од срце се гледаше дека сака да учини некому добрина.
    Му се насмеав културно и заблагодарив за љубезноста, тој се озари.
    Ја сакам човечката добрина, ме не не ја сакам јас едноставно ја обожавам.
    Сакам да ја приметувам да ја величам и да ја испоштувам со насмевка, убав збор.
    Кога сме добри и ја приметуваме и почитуваме нечијата добрина поубаво е на душичката.
    Сакам уште повеќе добри ликови околу мене, ма посакувам сите за миг да не зарзи добрината и никогаш да не се излечиме од таа зараза:)

На 1209, smooch, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.110
    Допаѓања:
    165.923
    Колку треба да си глупав за да се сфаќаш себе си пресериозно?
    Цел ден седам и се чудам.
    Има нешто во оние луѓе што по цел ден глумат презафатени. Правејќи ништо. Уствари ствар која сите ја правиме, ама не они кога ја прават тоа е страшно тешко и тајм конзјуминг. Па имаш уште 2 3 колешки кои ја жалат ау куку нонен сирота ти и слично.
    Не можам да разберам луѓе кои се сметаат за мега гига незаменливи, а работат техничка работа која е рутинска и предвидлива, очигледна, па и досадна, а мислат цепат атоми.
    Особено нешто што произлегува од закон или е работа поврзана со некаков закон. Нешто што ќе го прочиташ и знаеш ок така е и го правиш и тоа е сега. Или такви кои немаат став ниту за најглупиот закон на светот и тераат со - ама законот е таков мора да е тоа така исправно... Да, у Македонија дека е особено, многу се издржани, барем имај став и не се согласувај со моронизам иако ете го почитуваш на крајот од денот.
    И луѓе кои немаат емпатија за никого сем за себе.
    И прекрасна работа која не можам да ја истерам заради интертноста на процесот наметнат од еден гној во тимот кои своите грешки ги подметнува на други и одбива да работи под поинакви услови дури и во кризни времиња. И после се чуди зошто некои работи некако не и одат во животот...

И такви кои едвај чекаат да умре некој да му го земат имотот, деновиве само тоа слушам. Ни телата не им се изладени на луѓето, а веќе имотите им ги делат без емоции, како на панаѓур, па и со фалба. Срамно, бедно, безобразно, мизерија во раскош...Да се мисли само на себе... и за ова има своја цена...

Во маало кај моите мачкоубиец постои. Точно познат, но без конкретен доказ, оној што сакаше да го убие и оревот во нашиот двор. И тој плаќа на сметка на својата злоба на друг многу болем рачун.

Сиви и гадни луѓе колку и самото Скопје.
    Се има своја цена. Ако си попустлив ќе платиш со свое здравје, ако си гад ќе платиш со тоа што најмногу те боли или нема да го добиеш тоа што најмногу боли зошто си така нели силен и без емоции, па така некако се местат работите да не ја добиеш својата ахилова пета.

Навистина повеќе не ми е жал за никого, но ми е жал што бидна ете така...

На 1209, Annath, Rebecca_R и 5 други им се допаѓа ова.
  19. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.334
    Pa mozda slucajno mu padnala knigata pa sega sekade si ja bara.
    Neveruvam deka namerno kniga nekoj ke frli.
    Ako e list mozda letnal na veterot I nemozel da go fati.

Ete mene mm kniga donesena on mk mi ja izgubi vo avion na let xxxxx kade retko trag od makedonci ima.
    Ako nekoj slucajno ja najde , moja e da mi ja vrati :)

20. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.198
    Beware, следат лигави работи.

Уште кога бев мала си замислував дека еден ден ќе одам во Америка. Таа желба ми остана до денес, и знаев, буквално знаев дека еден ден ќе одам, по секоја цена. Тој ден си го замислував по многу години, кога ќе сум во триесеттите, по работа или нешто така.
    Покрај тоа, јасно се сеќавам дека кога учев да читам, кај буквата Њ беше напишано Њујорк и се сеќавам дека ја прашав мајка ми што е тоа.

И еве сега, десетина години подоцна, се пакувам за да одам токму таму. Кој би рекол... Никогаш не би помислила дека во Америка ќе одам на 17 години, и тоа со соученици по натпревар за дебата. Уште ми се чини нереално, особено по перипетиите кои ги поминавме за да стигнеме овде.

Вечер во 12 тргнувам кон аеродром, а утре ова време ќе бидам некаде над Атлантикот, во близина на the land of the free. :D

Кога ќе ми текне дека одлучив да се вклучам на натпреварот само бидејќи професорката ме натера, а јас не сакав да ја одбијам, ми текнува на сите други работи кои веројатно сум ги пропуштила, a не сум ни свесна за тоа. Сè што можам да кажам во моментов е, луѓе излегувајте од комфорните зони, таму се крие успехот.
    Murrica, here we come...^_^

На Srckata28, Purplelilac, aaaaa и 42 други им се допаѓа ова.