Ај бе бабе ти сега ептен ја утна а убаво ја почна дека жена е жив ѓавол Па не ти текна ко ѓаволот дека секоја жена има сто лица по потреба е силна и безобразна и во следен миг срамежливка и беспомошна женичка во невоља. Ај можда во твое време на бабите не смеела жена да биде прав ѓавол па се лицкале, контеле и добро глумеле нежнички женички Јас сакам да кажам дека се префркнувам на збор гладен, неухранет, вечито на здрава кујња. Сакам мир во секој и глад во никој. Сакам секој сит според свои потреби и со задоволени апетити. Voila Bon Appetit
Во рок од 8 месеци пак шуга во Владо Тасевски и тоа кај истото дете.Добро да прашам со која свест родителиве го пуштаат детето во школо не доизлечено?Ако ги снемало осипите тоа значи дека е скроз здраво?Па свесни ли сте дека тоа се пренесува и на други деца, а децата се нон-стоп во контакт едни со други. Друго во какви услови треба да живее тоа дете за повторно да ја добие шугата?Имате ли свест?Дете е тоа, живо битие. Каква неодговорност човече..ми се лоши
Од сите жртви што ги правам за внуците,најтешка ми е онаа кога ќе дојде саатот да го гледаме заедно Мистер Бин СДК оти погрд цртан во живот не сум видела,а за малер на внук ми му е омилен
Во еден од продажните салони во Вип,еден вработен му чури главата од работа. А во редот слушаш проста маса: Ајде бе побрзај,аууу,уффф,туффф,цццц. Една жена им се врти па не е вработениот крив,и тој не сака сам да работи. Тој пред мене: Па не сум ни јас должен да чекам,од ова чекање ќе го раскинам договорот. Јас:Па не те тера никој да чекаш,и не галами глава ме здоболе. Оди имаш менаџери,директори не тука на вработен за 200,300евра плата да му галамиш. Тој:Па и јас земам 200евра,па што. Јас: Па затоа бар ти биди културен(и се повлеков,за негово добро) Сдк Дај бе не глумете некој и нешто кога сите сме никој и ништо. Лесно е да го расипеш денот на вработен,но и вие сте работници улави едни. Преку тасе ако сте потрошачи,кога и вие сте работници како тие од другата страна. Глуперда народ. Работи во Маркет оди во Вип се буни вака така,ебати народот забеган.
Многу деца развиваат ниска самодоверба, се затвораат во себеси и стануваат лесни жртви на булинг од кој им е тешко да се одбранат, или пак дури и самите стануваат bullies - зашто првиот нивен bully бил во семејството, еден од родителите или и двајцата, тие од кои прво треба да учат колку да се ценат себеси и другите. Неспособен/на, глуп/а, за ништо не те бива, ние сме ти дале живот - ние можеме и да ти го земеме (да, дури и ова опстојува како гадна фраза), дерење и понижување во јавност, споредби... сето ова се сериозни проблеми кои оставаат траги на карактер. Воопшто не се смешни, занемарливи и нов плод на преосетливост статистиките од неодамна кои покажуваа дека секое второ/трето дете се „воспитува“ со психичко насилство - само свесноста и обелоденување се зголемува.
Ne sum edinstvenata Dodeka ne izedam edno mrsno svinsko nema uteha. Kakva" zdrava hrana" I nervozna, puka od lutina, ljubomorna na site I pak podebela od druite. Lapni si, smejse, zadovolna,... ima li poubavo od toa. Jas doma koga ke podviknam nesto detevo odma vika "tato daj na mama nesto da si kasne, pak e gladna". Hranata srekno lice I zadovolen covek pravi. Tvrdam deka mozes da imas I 50 .6 kg a da si kasnuvas mrsna slaninka I parce grofovska torta
Хахахахахаха ме насмеа, јас на работа имам чистачка ромка, и постојано ми лепи фалби, и ѝ викам ако не бев мажена ќе те пуштев да ме пофалиш да се вдомам
6 години на фемина. Нотификација и поени нема сега, ама не се ни важни воопшто. Форумов е далеку од тоа што го затекнав, но сепак продолжува да е место со многу луѓе што покажуваат дека има надеж за народов и од кои има да се научи - и знаење и факти, но и за став, доследност, правдољубивост. Другите ми се пролазни и небитни откако ќе кликнам „одјави се“. И сè уште се случуваат убавини, супер искуства и познанства. Така запознав и една најпрекрасна личност од овде годинава, за што сум најблагодарна што сум тука и поради што не се тргнувам од форумов и покрај сите глупости. Cheers, за сите коректни, дружељубиви, емпатични, интелигентни и креативни луѓе што уште го оддржуваат форумов на достојно ниво.
Ме стегаат градиве од притисок што сама си го вршам. Постојано некои обврски, некои зацртани цели а недоволно време, волја и енергија. Деновиве се осеќам ко да сум 60 годишна жена во тело на 20 годишна девојка.
Жени омаловажувани бидејќи од немај каде продаваат што одгледале со свој сопствени раце каде стасаат за една сто денарка. Еј за една сто денарка очите ѕвезди им фрлаат. Жени малтретирани до степен да се раздаваат и продаваат телесно. За иљадарка која демначите за миг им ја грабаат од раце па длабоко во градникот го кријат бакшишот од една сто денарка ако некој им ја потфрли онака од жал. Еј една сто денарка усните им се шират од уво до уво. А ние немо гледаме и одминуваме и во себе си велиме да не не втаса и нам злото. Ама тоа оддамна е втасано и навлезено околу нас, се војва меѓу нозе, препредно и надмоќно ни се втура в лице, потсмева и заплашува. Луѓе ли сме или ѕверови? Луѓе ли сме или страшливци, плашила за на бостан? Што сторивме досега и како отсега па натаму вака? Бескрај. Бескрајно толкување на она од кое сите бегаме да не не втаса...
Сакам да кажУ Убав ден денеска. Само што гледав слики од првиот снег на Неолица, Маврово, а кажаа дека и низ цела Македонија ќе има, само не се знае точно кога. Куќата ми мириса на сарма. Мирисот ме потсети кога имав околу 10 години па се враќам од училиште целата мокра од снег, а дома топло.. и сарма! Радости
"Кога ќе бидеш мајка ќе разбереш" A една од најмајките на форумов еднаш кажа погрден збор за моја сакана личност само поради тоа што има не толку опасна алергија. Не ми е дете на мене, ама сепак е нечие дете. Очигледно не се разбирало сe' кога се станува мајка. Или пак мајчинството те прави себичен и без осет кон сите останати?