Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

СДК
    1. Настинав,грлово ненормално ме греби,ааааа:@ и очите ме болат, нерва ме фати
    2. Дали кога ти застанува срцето кога ќе видиш некого е љубов?

3. Се прашувам како ли бакнува ТОЈ? :$
    4. МАЖ,прав МАЖ ја води жената напред, т.е. двајцата одат напред,јас бев пример каде што го терав него да работи,па така си добив лекција за наредниот.
    5. Ми се журка !!! :party:

WildMk, cresa-jagoda, Herrera and 2 others like this.
  2. daylight

daylight Популарен член

Му ја скршиле опашката на металниот бик на скопската улица Македонија во Центар.

Не знам под какви околоности тоа се случило и кој го оштетил, но тоа во прв ред кажува нешто за (не)квалитетот на материјалот од кој е изработен, како и од недостиг на повеќејазични предупредувања луѓето да не го јаваат споменикот - освен ако првобитната замисла на атракцијата не била токму тоа.

WildMk, TutiFuti and GirlLove like this.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Ме интересира оние што во соодветна тема се фалат со висината на платата, дали во план имаат да ќарат некоја или сумата ја ставаат, онака, само за да се пофалат? А уште повеќе ме интересира, дали некој сериозно е фасциниран од шест-цифрени суми пишани на јавен форум?

#дасевидираскош
    #прашањакоимемачат

Смешно е, мизерно, сељачки. Дали 200 или 2000 јура, вие си ги трошите.

4. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Никогаш како фамилија не сме кителе елка,никогаш во животот не сум имал дома елка,никогаш не сум осетил новогодишна еуфроија дома.Моите родители никогаш не ги интересирало китење по дома за новогодишните празници,никогаш не сум добивал подароци за новогдишните празници од моите родители,никогаш не ме лажеле дека дедо мраз ми оставил подарок за новата година,затоа што за мене дедо мраз никогаш не постоел,за мене елка никогаш не постоела,и за мене никогаш новогодишни подароци не постоеле,али не ЗАТОА ШТО МОИТЕ РОДИТЕЛИ ОВА НЕ САКАЛЕ ДА ГО НАПРАВАТ ЗА НИВНОТО ДЕТЕ,ЗАТОА ШТО МОИТЕ РОДИТЕЛИ БИЛЕ СИРМОШАНИ ЗА КОРКА ЛЕБ.

vitamina, mal.ecka, Nine25 and 12 others like this.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Мене не ми е јасно кој зима 2-3000 евриќи плата тука и во кој сектор, ама тоа е друга работа.
    Мојата "сума" беше напишана на ироничен начин. :)

6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

:rofl: За тебе знам, затоа и ставив лајк.

Не мора да значи дека тука земаат плата, можеби работат во Имачка, можеби на Блискиот Исток, на брод... Кај нас, IT сектор, ама би се обложила дека оние што земаат толку плата нема тоа да го пишат на форум.

Doozy, WildMk and Mr. Right like this.
  7. John Snow

John Snow Форумски идол

Ама што му вреди колку зема плата ако не се пофали а а а а? Тоа му доаѓа исто ко да си имал секс со некој/а а да не се пофалиш,исто ко да не си имал|(:D Или си бил некаде а не си се чекнал на фб,џабе си идел ондак:clap:

Harper, LiliBoz, WildMk and 2 others like this.
  8. Heartagram

Heartagram Популарен член

Мудри совети од една батерија:P
    duracell_mn1500b20_aa_1_5v_alkaline_coppertop_1083741.jpg
    • Полн си со енергија
    • не троши ја енергијата на неважни работи
    • ти имаш не само плусови, но и минуси
    • ти не си вечен.

done, poenta, WildMk and 4 others like this.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Well, that makes sense. :nod:

2000 јури кои сите ги знаат не се исти како 2000 јури кои ги знаеш само ти. :rofl:

Harper, LiliBoz, WildMk and 1 other person like this.
  10. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Сакам да му кажам на форумов дека присуствувам тука од мојата 12та година и дека изминале 6 години, а и 7та е на прагот.
    И искрено, никогаш не жалам што речиси целиот мој животен пат сум го поминала дружејќи се и споделувајќи мислења со постари од мене. Можеби тоа е причината за мојата несфатеност или чувството на неприпаѓање поради видно изразениот, чудникав за луѓето, поглед на светот.
    И нема ништо подобро од потсетување на старите добри времиња. Обавезно, пропратено со скролање на стари мислења и доза гордост колку едно 12годишно девојче било во склоп и подалеку од моментот во кој живеело.
    И вооопшто не жалам, повторувам.
    Има луѓе што спамираат, има и незаинтересирани. Но, секако она што сум го подарила на блогов, а се надевам, ќе биде мој вечен спомен. Поради тоа, имало периоди каде што не сум имала допирна точка со ова, како што се сеќавам, го нарекував "розево катче", но тоа не ме спречи денес, после толку години, да отворам чат-пат и да си ѕирнам во "детството" кое не се состоеше само од фемина и пишан збор.
    И искрено, носталгијата која пропратно ја понесувам со себе од изминативе години ќе биде тука во мојата сензуална душа. И тоа не е моја вина, мојата личност доби налик розево цветче кое го боли сѐ, а го храни надежта и ги пополнува празнините.
    СДК дека сум благодарна на себеси и нему, а и нему.
    И тоа девојче не мислеше дека работите ќе се одвиваат вака, и дека она што толку добро ја негува нејзината сентиментална душа - ќе боли.
    Но, нека боли, пак велам. Живот е, едно доаѓа, друго си оди.
    И страв и нетрпение, желба за борба и индиферентност.
    Спремна сум, колку што може да се биде, а тоа секогаш ќе е во границите на минималноста.
    Но, нека.

11. worrieddd

worrieddd Популарен член

Вредат ли парите ако нема кој да ги заработи и да ги потроши/вложи?
    Вреди ли автомобилот ако нема кој да го произведе, да го купи и потоа да го вози?
    Вреди ли храната ако нема кој да ја јаде?
    Вреди ли...?
    Ништо од ова не вреди, бидејќи да не постои човекот / животот... се е безвредно... Единствена вредност има човечкиот живот. Затоа внимавајте како го живеете, како го користите времето, како се однесувате и какви зборови употребувате.
    И не ја гледајте вредноста на човекот преку безвредни нешта како што се материјалните добра. Тие се потребни, но немаат никаква длабока вредност.
    Сакајте се, прегрнувајте се, најдете време за семејство и пријатели, бидете љубезни еден кон друг.
    За работа и заработка секогаш ќе има време. Одвојте време за љубовта, пријателството, добрината ... тоа е она што не се троши и секогаш останува запаметено.

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не сум Пепелашка што го изгубила чевелот,ама би се возела и сликнала у кочијава.Боже,каква магија
    FB_IMG_1543278105874.jpg

Ivan4e04, vitamina, mal.ecka and 21 others like this.
  13. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Трагично е да гледаш како љубов кон материјалното го убива со години градено нематеријалното.
    И не можеш тука ништо, освен да се свртиш и да си заминеш.

14. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Двајцата сме си фамилија. Знаеш дека немаме многу у штедиме. Зошто да даваш на твоите а тие на сестра ти? Ме повредуваш вака како да постапам?

Ах ... проклето..

СДК не е убаво вака што се мешаат стари во се и сешто. Баш затоа и немир се створа..

marlonbrando69, Herrera, Gosh and 3 others like this.
  15. Herrera

Herrera Популарен член

СДК денес слободен ден, чистење, перење , пеглање, средување по дома уз музиче

СДК, треба да седнам да исчитам новости од работа и да испринтам некои поврзани со работата , менаџерскиот тип постојано праќа , еве пример :

Во случајов да припазуваме на патниците со турски пасош кои патуваат за Кипар им треба виза .....

Кога сме кај пасошите секакви пасоши ми имаат поминато во раце , ама слабост ми се кандаските пасоши, ви љубоморам на сите што имате канадски пасоши, сакам и јассссссс !!!!

Убав ден на сите :hug:

16. WildMk

WildMk Форумски идол

Мене: 'Со бунда' :D

NarCis@ likes this.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Со денови не ми се трга од глава приказната за типот кој умре продупчен од стрели пошто, решил дечкото да им праповеда христијанство на некоe си таму агресивно племе у Индија или каде год. Па, приказни, приказни како е опасно луѓе да одат натака да не им пренесат од нашите болести, па како треба да се остави телото на 'храбриов' пастор ради истото... некад жими се најмило не сум баш убедена дека е 2018 година и тоа дека привршува, мајку и. Освен тоа, се почесто сум на мисла да го облечам костимот на Покахонтас и да го чекам капетан Џек да ме ољуди и охристијани.
    Гаддем луѓе.
    :bug:

Milobebence likes this.
  18. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Можеби сум паничар, но отсекогаш ми било језиво кога се возам во кола со некој и тој да си земе да чепка во телефонот. Абе ништо нема побитно од безбедноста, се' друго може да почека. И затоа не можам никако да ги сфатам оние кои се снимаат и ставаат на инста стори каде што возат. Зошто? (facepalm)

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Блесаво чувство е кога ќе ти се деси "ахаааа" момент.
    Освен што ти е срам од сам себе, лут си и бесен, разочаран од сам себе со надеж дека ќе се оправиш.
    И да не си тиквар ваквите понашања прават да стварно некој помисли да си тиквар. Тиквар дословно. Обично за тиквар се мисли дека е тврдоглав и глуп човек ама у случајов... наивен па можда и глуп.
    Смачено ми е од секојдневието....

20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол