Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Честита слава Св. Ѓорѓија на сите кои ја слават, за многу години да е. :)

Milobebence, Rama, Dust and 16 others like this.
  2. christinnn

christinnn Форумски идол

Начукале по 18/19 години, а не знаат основни работи за секс и заштита..Кожа ми се ежи од врснички кои мислат дека ќе затруднат преку гаќи или рака.
    Боже ме сачувај. Во последно Дали сум бремена темата ми користи за да се насмеам квалитетно.
    Наместо да одиме напред, ние се уназадуваме од простотија и неинформираност.

3. worrieddd

worrieddd Популарен член

Топло чоколадо со плазма и шлаг. Најубаво нешто што изедов денес. :rofl:

edna_malecka, vitamina, Rama and 11 others like this.
  4. baba Rada

baba Rada Популарен член

Сакам да кажам дека ме боли, многу ме боли душата..и зошто се прашувам, зошто бев добра, за мир во куќа, ај да нема расправии...и ете, некој си искористи што сум глупа, добра, наивна и сега јас глава да си лупам од зид...колку боли кога ќе зависиш од тој што те изиграл..а те осудуваат после и твоите дома..долеваат сол на рана...
    јебем ти живот глупав...:(

5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Вечен свети Ѓорѓија нека ни помага на сите, нека ни дава на сите љубов среќа бериќет и на секому по желба што сакаа, ви посакувам на сите многуу среќа и здравје од срце !

Роберт 7, Rama, "Zoki" and 9 others like this.
  6. M&M

M&M Форумски идол

За да знаат како да се помолат да не останат трудни после незаштитен секс :D

7. baba Rada

baba Rada Популарен член

Koga e sv.Gorgija!?

8. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

9 декември

Rama and baba Rada like this.
  9. worrieddd

worrieddd Популарен член

Што да кажам? Побудалев еве ... од книгата и некое си учење шо не е ни учење. Се мачам едвај. А фемина како да ме опоравува па - како да не. Ќе почнам глупости да пишам. Откачив. Ете. Откачив. Не сум со сите :rofl:

Rama, christinnn and cresa-jagoda like this.
  10. AnaDelRey

AnaDelRey Истакнат член

Сакам да кажам дека ми недостасува Македонија,ми недостасува родниот крај... ми недостасува викенд, мирисот на домашното јадење, ми недостасуваат моите и пријателите и дека ми се смачи оваа глупава туѓина... Сакам дома да си го родам синчето мое... ;(;(

11. toogood

toogood Популарен член

taly/Population

60.59 million (2017)
    federal tax in Italy
    Tax rates are progressive and range from 23% to 43%. Additional taxes are due at the regional (0.9% to 1.4%) and local (0.1% to 0.8%) levels.

Mora mnogu da se krade od federalniot budget :lol:.
    So vakva federalna taxa treba mnogu nesto da ima vklucuvajki I Toaletna Hartija vo javno vece. :rofl:
    Da ne zboram za cisto WC I bezpari.

Last edited: Dec 9, 2018
    M&M and baba Rada like this.
  12. Honey-Sunny

Honey-Sunny Истакнат член

Знам дека посакував да сум поотпорна, да не избегнувам конфликти, да ги игнорирам сите што ме нервираат ама дека волку сурова ќе станам не знам не верував. Може малку претерувам ама не дозволувам никој да ми стапне на живец. Тешко него. Не знам дали да се охрабрам или да плачам што веќе не сум мила и наивна.

Rama, flower30 and TutiFuti like this.
  13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Колку ме нервираат неодговорни професори од типот у ноември им праќаш да видат нешто на меил, а тие ни после нова година нема да ти вратат.
    |(

LittleChili, Rama, Miss666 and 7 others like this.
  14. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Доказ дека македонче толку е несреќно па со се си игра мајтап е понудана од стопанска ад. битола за пораѓај во систина на рати без камата. Вака или така, кеш или на рати, пораѓајот на приватно е скап. Ама со тој што се одлучил на рати да плати, ајде мајтап ќе си играме. |(
    И за аранжманот за шопинг во Лесковац. Да бе во факинг Лесковац. Многу смешно. Лесковац е инаку поголем град од 3/4 од градовите во Македонија. |(

smooch, crimson, hermosa and 6 others like this.
  15. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Човековото око е ненаситно. Дај прст ќе ти земат цела рака. Затоа не им давајте милиони шанси на оние кои не заслужуваат.

16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Сите знаеме барем една од оној тип личности на кои секогаш кога човек ќе им се пожали за некој проблем, тоа како да го сметаат за еден вид натпревар. Имено, веднаш мора да се надоврзат со нешто свое кое според нив е слична, иста, или дури и поголема причина и тие да се жалат - што често испаѓа неумесно, а споредбата е еднаква на непочитување на тој што им се доверил и неговиот проблем (иако намерата не мора да е лоша).

А можат само да почувствуваат и изразат емпатија и искрена поддршка, што е сосема доволно и коректно - и за истите не е неопходно да го разбираш некого преку слично искуство на своја кожа.

Можеби одговорот лежи во тоа што во општеството владее тивка и непишана слика дека мора секогаш да имаш експонирани проблеми и да бидеш презафатен со работа и стрес, за да вредиш и да бидеш сфатен/а сериозно како личност.
    Немојте. Светот на возрасните е доста суров и комплициран, но не треба да е натпревар кому му е потешко...

smooch, SwanMay, crimson and 15 others like this.
  17. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Момент кога едно мало детенце ќе ти го разубави денот со неговите симпатични постапки. Се враќав од трета смена од работа и само што се качив во автобусот, почувствував дека некој ме влече за јакната. Се свртев и видов мало детенце кое само срамежливо ме погледна и рече на жената која беше до него: Мамо кажи му на баткото да седне за да не падне. Јас седнав до него , но бидејќи морав да се симнам на наредната станица само извадив чоколатце кое ми остана од јадењето од работа и ја прашав мајка му дали може да му го дадам. Му го дадов чоколатцето и во тој момент видов сјај во неговите очи . Најслатко од се беше што ми се заблагодари, а јас му реков: Ти благодарам јас на тебе бидејќи ми го разубави денот.

Заклучок: Некогаш малку недостасува да направиш некој да се чувствува среќен.

smooch, kankus, Milobebence and 19 others like this.
  18. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Нема помизерен и подеструктивен менталитет од „Ќути, има и полошо.“, „Биди благодарен/а со тоа што го имаш и престани да кукаш дека не ти е погодено, некои ни тоа го немаат.“.
    Борбата за она што би те правело среќен/а е најважна, и животите на другите не треба да дефинираат што ние да правиме/не правиме со нашиот.

19. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Сакам да кажам дека јас сум од оние луѓе кои би рекле: I hope Ragnar has a horrible time watching from Valhalla, but we all know he's in Hel.

20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Ако можеш со себе да излезеш на крај, тогаш можеш со сите...

Гифов ме асоцираше на она, кога ќе улеташ во некоја дискусија и ке те шутнаш..хахаххахааххаааа